Uzdot jautājumu Ēdieni un dzērieni, receptes

Ēdieni un dzērieni, receptes

Receptes, ieteikumi un komentāri ēdienu un dzērienu gatavošanā un patērēšanā.
Vai pārmērīga ēšana ir izvirtība? (32)
Vismaz bībelē negausīga rīšana pieskaitīta nosodāmai rīcībai......... Grēki
Kur iegādāties diedzētus graudus? (17)
Ir Rimi - rudzu, kviešu , auzu. Nav viņus Super Netto, nav Maximā. Kur vēl var atrast, drusku letāk nekā Rimi ? Zinu ka var pašam diedzēt, esot diezgan sarēžģīts process. Diedzēti graudi
Vakariņas četratā. (25)
No riekstiem alerģija, laktozi nepanes, sīpolus un ķiplokus nedrīkstot, no zemenēm alerģija, no kazas siera alerģija, no otra šķīvja garšot nedrīkstot, karmu saņemšot, stikla glāzes nevar, kuģī auksti, vīnu nedzer, tikai šampanieti.
Kā lietot alkoholu "saprāta robežās" ? (29)
Nav taču vairs noslēpums, ka alkohols cilvēka organismā iedarbojas kā inde un reibonis iestājas organisma saindēšanās rezultātā.... tad kā var lietot indi SAPRĀTA robežās... Saprotu ka lietot indi ir neprāts. Nelielās devās žurku inde Arsēns arī vispirms radīs ... Alkohols Alkoholisms
Baraviku saglabāšana (12)
Meita salasīja baravikas un grib rīt vest uz Rgu, bet kādi pieredzējuši norada, ka tik ilgi turēt nevar un tās kļūs tārpainas, kāds ir Jūsu viedoklis, vai pa 24 stundām kaut kas var notikt, varbūt ielikt pagrabā, kā saglabāt labas baravikas ?
Saldēšana (26)
Atradu šūplādē jaunus saldējamos maisiņus. Tagad štukoju, ko varētu vēl sasaldēt ziemai! Ir kādi ieteikumi? Parasti saldēju-burkānus, dilles, lokus, upenes, lielās plūmes, zemenes, avenes, bietes, kāpostus, puķkāpostus, dažreiz kartupeļus-pavasarī, pēdējos, kad taisās ...
Fermentētas melnās uguspuķes (Ivan čai) tējas pagatavošana (9)
Mīļie OHO biedri! Rakstu,jo vēlos ar to nodarboties šajās dienās. Gribu dzirdet jūsu pieredzes stāstus.Tātad-vai kāds ir pats fermentēto melno tēju pagatavojis?Apkopojam pieredzi, runājam par procesu, kādi secinājumi, kļūdas, kas izdevās , ko darītu savadāk? Jūsu pagatavotā ... Zāļu tējas
Kādi ir jūsu iecienītākie alkoholiskie dzērieni? (41)
Tēma par gardākajiem ēdieniem bija.No tās iedvesmojos. Pastāstiet kādus alkoholiskos dzērienus, kokteiļus jūs baudat/garšo/esiet iecienījuši . Kuri dzērieni negaršo? Var padalīties arī ar dīvainākajām kombinācijām. Vieglā tēma .
Čiekuru zapte (9)
Drusku novēloti gan, bet pagatavoju čiekuru zapti. Noder ziemā imunitātes stiprināšanai un klepus ārstēšanai. Padalos ar receptīti: 1kg zaļie priežu čiekuri (lasāmi līdz Jāņiem) 1kg cukurs 1 l ūdens Čiekurus 10 min. karstā ūdenī noblanšē, pēc tam uz lēnas uguns vāra 2 ... čiekuru zapte
Kāpēc Maximā visi saldējumi ir tik negaršīgi? (45)
Pinīgi pazudis latviešu šokolādes saldējums. Jau kuro gadu viņi galīgi nebaudāmus saldējumus izvēlas - vai tad necieš zaudējumus no tā, ka maz pērk? Nav ne Druvas, ne kādi citi vietējie. Varbūt, ka arī ir, tikai visi uzrakstī ārzemiski un netīk pētīt, kur kurš ražots. Par ...
kā pagatavot kupātus? (4)
Kā var garšīgi pagatavot kupātus? Kupāti
Vīns (42)
Sakarojās man šodien vīnu baudīt :) Iesakiet gādu gardu, vieglu baltvīnu, vai rozā. Priekšroka sausajiem :) Vīns
Pankūku novietošana uz šķīvja (22)
Kā pareizi pēc pankūku cepšanas tās novietot uz šķīvja? Ar to pusi, kura beidzamā bija uz pannas vai otrādi?
Dažādu tautu virtuve (27)
Rudens ir tas gadalaiks kad var palutināt savu māgu, visnotaļ radoši.. Tādēļ arī jautājums . Kāda pasaules virtuve jums visvairāk tīk? ēdieni
Vissaldākais viskijs? (17)
Protams, dīvains jautājums, bet ārvalstu forumos redzu, ka tādi tomēr eksistē. Tas ir - ar biezu garšu, nedaudz sīrupaini, medaini...nu tā tādus parasti saukā. Nevaru nopirkt no biezā gala, bet varbūt ir kāds jūsu iecienīts viskijs no plānā gala? Nu tā no 8 - 12 eiro robežās. ... Viskijs
Ar ko cienājat savus viesus? (30)
Iedvesmas krīze.:) Kas būtu tāds labs viesību ēdiens, ar ko cienājiet savus ciemiņus? Tā kā nezinu, vai atvasis būs mājās, grillēšana atkrīt. No nepieskatīta grilla maz kas jēdzīgs sanāk, no savā vaļā atstātiem ciemiņiem arī. :)
mūždien mainīgā medus torte (17)
4 stundas esmu notupējusi pie plīts....biskvīts jau sen,kā gatavs....bet esmu dabesījusies ar to skābā krējuma pildījumu. Šoreiz gribēju tikai saputojot ar cukuru zieķēt vidū...nu nē,šamais ne grama biezāks nepaliek pat pēc 20 minūšu putošanas ar mikseri!(ņemot vērā,ka ...
kāpēc nerūgst vīns? (13)
Pagājušā gadā ieliku vīnu, piemaisīju cukuru, pieliku vīna raugu un sanāca forš vīns. Šogad daru tāpat,bet nekas nerūgst! Kāpēc?
<< iepriekšējie jautājumi  Ēdieni un dzērieni, receptes
Jautājumi no 181 līdz 200 (kopā 922)
 nākamie jautājumi >>

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010