Kotletes
Kotletes - jautājumi un diskusijas
Sīpoli,ķiploki(daudzums pēc vēlēšanās)
Sāls pipari(pēc garšas
Ola
Rīvmaizi( var likt un var nelikt,ja gribi gaļīgākas)
Mazliet krievu sinepes
Ūdeni(tik daudz lainav ļoti stingra masa....sulīgumam
.....un cep tik "nost"😉 Braucu uz upi. Atrodu zvejnieku. Tad šim prasu vai vakarā būs kotļetkas....un lieta darīta. Klasika..... Pieliec kotletēm izvārītus griķus būs maigāka garša. Sāksim jau ar gaļas gabala kvalitāti... Tad jau tālāk redzēs, ko kniebt, kā mīcīt, paijāt, smeķēt... ··· Kotletes: Kotlešu recepte lasīt visu diskusiju (20 atbildes) »
Zivju kotletes (16)
Šodien manā īpašumā ienācās 8 līdaciņas. Ir dzirdēts, ka no šām sanākot labas kotletes. Ja ir pieredze to gatavošanā un noprovēšanā, lūgtum padalīties ar kādu smeķīgu līdakkotlešu recepti. Paldies jau iepriekš!
Šodien manā īpašumā ienācās 8 līdaciņas. Ir dzirdēts, ka no šām sanākot labas kotletes. Ja ir pieredze to gatavošanā un noprovēšanā, lūgtum padalīties ar kādu smeķīgu līdakkotlešu recepti. Paldies jau iepriekš!
Kā pagatavot sulīgas kotletes? (40)
mīļās,labās...padalieties lūdzu,kur ir tas knifiņš,lai sanāktu sulīgas kotletītes,daru ko varu,bet nu nikā..
mīļās,labās...padalieties lūdzu,kur ir tas knifiņš,lai sanāktu sulīgas kotletītes,daru ko varu,bet nu nikā..
Es lieku klāt pienā mērcētu rīvmaizi. Arī pievienoju liesākai gaļai 25% Skābo krējumu. Nedaudz apviļāju miltos un uz pannas tikai apcepu kotletei brūnu garoziņu.Tad lieku pasautēties pa starpām starp kotletēm iebakstot sviesta gabaliņus. Un nepērc gatavu malto gaļu. Noskati tirgū smuku gaļas gabaliņu un palūdz lai samaļ Tev redzot turpat. Gatavajā faršā mēdz samalt visādas cīpslas un tamlīdzīgas padarīšanas(siski,x- iski,hvost ;) pIEKRĪTU PAR ĶIPLOCIŅU.Es vēl krējuma vietā lieku majonēzi. Pilnīgi piekrītu TWINAI un vēl masu mīcu kamēr paliek tāda mīksta un vijīga,bet kad taisu kotleti tad gan rokas tikai ar eļļu sasmērēju. 100 g degvina uz katriem 200 g samiiciitaas galjas un neruup nekaads suliigums :) ··· Kotletes: Kā pagatavot sulīgas kotletes? lasīt visu diskusiju (40 atbildes) »
Oriģinālas kotletes? (15)
Kotletēm ir daudz dažādu recepšu. Vai kāda vai kāda vai kāds var pastāstīt nebijušus kotlešu recepšu veidus un vai vispār patīk gatavot kotletes. Jā un vēl: kāds alkohols der kopā ar kotletēm. Baltas sausais spāņu ...
Kotletēm ir daudz dažādu recepšu. Vai kāda vai kāda vai kāds var pastāstīt nebijušus kotlešu recepšu veidus un vai vispār patīk gatavot kotletes. Jā un vēl: kāds alkohols der kopā ar kotletēm. Baltas sausais spāņu ...
P.S. ir stulbi pie plīts rosīties tikai priekšautā, un pie tam cepot kotletes - eļļa sprakšķ. ja vien vīrietis nav "īpaši apdāvināts", tad visi normālie tomēr domā ne tikai par ēšanas baudu (kotletes), bet arī par drošību virtuvē (lai neapdedzinātos), un šaubos, ka vīrietis būs ļoti apmierināts, ka plānoto pusdienu vietā būs sieva jāved uz slimnīcu ar 2.pakāpes apdegumiem. tās priekšautu darīšanas vīrieša galvā var rasties ilgstošā, reālā seksa badā, kad pat kotletes tiek pakārtotas slimajām fantāzijām Vecā padomju laika ēdnīcas recepte: ņem kukulīti maizes, samaļ, gaļu pievieno pēc garšas... hmmm neko jau gudru neizdomāt par kotletēm,vai nu cept tik no tīras gaļas nedaudz tik rīvmaizi,kartupeli,olu pievienot,es mēdzu pievienot ķimenes,vasarā dilles,vienreiz pievienoju sinepjgraudiņus.Vēl tuc,tuč sodā pievienoju,tad ir pufīgākas.Ar malto gaļu es ekspermentēju daudz un dažādi,taisu tefteļus,tinu tīteņos kapostu,taisu dalmu,jo ir sakonservētas vīnogu lapas,tad sacepu apaļas bumbiņas,uztaisu sarkano mērci pārleju,tad ar sīpoliem pārleju pāri lai saželē.ui daudz ko var iesakt ar malto gaļu,kur vēl kuģelis..... Vienreiz sanāca kotletes garšīgākas kā citreiz un tas nav mans subjektīvais spriedums, arī bērni slavēja, ka šitik gardas nav bijušas. Recepte klasiskā - malta gaļa, maize, piens, ola, ķiploki, taču gaļu samala mani vīrieši (viens lielāks, viens mazāks), tikmēr pati uzvilku sarkanu, pieguļošu samta kleitu, zeķes, savas sarkanās zamša augstpapēžu laiviņas un cēli ieslīdēju virtuvē un ķēros pie kotlešu masas iejaukšanas. Lielākais vīrietis nespēja ne acu novērst un laikam tas bija būtisks ingredients, kas lika kotletēm būt tik garšīgām. Klāt piedzērām sausu sarkanvīnu (šķiet, ka Argentīnas), garšoja lieliski. Bet nu jau ir pašbrūvēts ābolu vīns, ko pēc savas garšas sajūtas tomēr gribētu dēvēt par sidru, citreiz gribētu pamēģināt ar to. šodien būs laba lasāmviela par kotletēm....visādās variācijās...! ··· Kotletes: Oriģinālas kotletes? lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
Kā izcept sulīgas kotletes? (43)
Lūdzu, vai padalīsieties ar maziņu, sulīgu kotletīšu recepti??? Esmu tādas ēdusi jaunībā, bet tas puisis savu noslēpumu neatklāja... :( ...Esmu visādi izmēģinājusi, bet man nepatīk tie piedegumi uz pannas...
Lūdzu, vai padalīsieties ar maziņu, sulīgu kotletīšu recepti??? Esmu tādas ēdusi jaunībā, bet tas puisis savu noslēpumu neatklāja... :( ...Esmu visādi izmēģinājusi, bet man nepatīk tie piedegumi uz pannas...
Jā,ūdens piedod sulīgumu,.. un ne vairāk,kā vienu olu uz 1.kg. gaļas, tad nesavilks cietas..:)
pirmkārt jāņem laba gaļa, sīpolus var nelikt, man , personīgi, no tiem kuņģi dedzina, lai būtu sulīgākas var pieliet ļoti nedaudz šņabja, ja ir liesa gaļa, tad gatavai, ļoti labi izmīcītai masai, pieliek klāt sakapātu sasalušu sviestu, cepot sviests lēnām kusīs un paliks kotletē, jācep uz mērenas uguns, lai nepiedeg un labi izcepas. Meža cūkas kotletes vēl kārtīgi izsautēt cepeškrāsnī, lai nesaslimtu ar trihnellām.
Ūdeni pielej kotlešu masai un izmīci ar rokām kārtīgi. Nu ļoti kārtīgi.
Tik neaizmirsti sīpolus un ķiplokus pielikt.
To ūdeni var kopā ar mērcētu baltmaizi pielikt.
Būs OK! Lieta, kas ir svarīga, bet ko bieži piemirst - kotlešu masa jāmaisa ar rokām, nevis ar karoti vai virtuves kombainu pirmkart,tikai uz chuguna pannas sanak iistas kotletes.
un katrai saimniecei tas bus citadakas.
galja japerk tirgu,lai tava acu prieksha samalj-cukgalja kopa ar liellopu.
kartiigi jasaspiezh siipolus un kjiplokus.olas jaliek atkariiba no ta,cik lielu porciju tu taisi.ja triis cilveki,sanak viena ola))sali,piparus kartiigi.
maizi jamerce piena.es lieku klat ellju un trekno krejumu-pa lielai karotei.var arii majonezi-nedaudz.
citreiz pasniedzu no pannas,citreiz pasauteju.klat-kartupelju biezputra,uzkulta ar sviestu un siltu pienu.un skabos kapostinjus ar siipoliem un krejumu.viss. ··· Kotletes: Kā izcept sulīgas kotletes? lasīt visu diskusiju (43 atbildes) »
Tik neaizmirsti sīpolus un ķiplokus pielikt.
To ūdeni var kopā ar mērcētu baltmaizi pielikt.
Būs OK! Lieta, kas ir svarīga, bet ko bieži piemirst - kotlešu masa jāmaisa ar rokām, nevis ar karoti vai virtuves kombainu pirmkart,tikai uz chuguna pannas sanak iistas kotletes.
un katrai saimniecei tas bus citadakas.
galja japerk tirgu,lai tava acu prieksha samalj-cukgalja kopa ar liellopu.
kartiigi jasaspiezh siipolus un kjiplokus.olas jaliek atkariiba no ta,cik lielu porciju tu taisi.ja triis cilveki,sanak viena ola))sali,piparus kartiigi.
maizi jamerce piena.es lieku klat ellju un trekno krejumu-pa lielai karotei.var arii majonezi-nedaudz.
citreiz pasniedzu no pannas,citreiz pasauteju.klat-kartupelju biezputra,uzkulta ar sviestu un siltu pienu.un skabos kapostinjus ar siipoliem un krejumu.viss. ··· Kotletes: Kā izcept sulīgas kotletes? lasīt visu diskusiju (43 atbildes) »