Ievārījums
Ievārījums - jautājumi un diskusijas
Zapte bez cukura (20)
.... man piedāvā ābolu-brūkleņu savārījumu BEZ cukura!!!!! man tas ļoti patiktos un pie siera un gaļiņas,bet nevisai ticu,ka tāds savārījums ir varējis nostāvēt no rudens nebojājoties!!!! ko teiksiet ,saiminieces??????? :)
.... man piedāvā ābolu-brūkleņu savārījumu BEZ cukura!!!!! man tas ļoti patiktos un pie siera un gaļiņas,bet nevisai ticu,ka tāds savārījums ir varējis nostāvēt no rudens nebojājoties!!!! ko teiksiet ,saiminieces??????? :)
Varu apgalvot,ka brūklenes bez cukura glabajās 2ivus gadus un neskāpst. kāpēc ne?
ja burkā ir nodrošināts vakuums, zapte stāv, ka prieks Ja zapte sākusi rūgt vai jāsapilda mazākos traukos,to var pārvārīt.Un tad nekādas vainas. ··· Ievārījums: Zapte bez cukura lasīt visu diskusiju (20 atbildes) »
Ar kādu cukuru lai vāra ievārījumu? (26)
Ar to Optimas cukuru laikam nevar vārīt zaptes? Jelgavas cukura paciņās arī taču nav Jelgavas cukurs! Kurš te zin par cukuriem?
Ar to Optimas cukuru laikam nevar vārīt zaptes? Jelgavas cukura paciņās arī taču nav Jelgavas cukurs! Kurš te zin par cukuriem?
Ievārījumi - kā pareizi sterilizēt ievārījuma burkas? (14)
Kā pareizi sterilizēt burkas ievārījuma uzglabāšanai ziemā? Vasara ir īstais ogu laiks. Šobrīd zemeņu un ķiršu pārpilnība tirgū, rosina uz fantāzijām par aukstu ziemu un burciņu ievārījuma pie tējas. Kāpēc ...
Kā pareizi sterilizēt burkas ievārījuma uzglabāšanai ziemā? Vasara ir īstais ogu laiks. Šobrīd zemeņu un ķiršu pārpilnība tirgū, rosina uz fantāzijām par aukstu ziemu un burciņu ievārījuma pie tējas. Kāpēc ...
Burkas un vāciņus kārtīgi novāru katlā un tad leju līdz augšai iekšā ievārījumu, burku skrūvēju ciet un lieku otrādi, tiklīdz atdziest tā uz pagrabu. ··· Ievārījums: Ievārījumi - kā pareizi ... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
Vai iespējams no kirbjiem izvārīt ievārījumu? (14)
Nu ja jau var cept pankūkas, vārīt biezputras, likt kompotu - es iedomājos -varbūt arī ievārījums sanāk? Tikai kāda būtu recepte?
Nu ja jau var cept pankūkas, vārīt biezputras, likt kompotu - es iedomājos -varbūt arī ievārījums sanāk? Tikai kāda būtu recepte?
ĶIrbi sagriež gabaliņos,ar nedaudz ūdens sasautē putrā,liek klāt brūklenes vai dzērvenes(dzērvenes labāk pusgatavas,vēl kraukšķīgas),vāra,līdz ogas pašķīdušas,pieliek cukuru pēc garšas,ja vēlas,arī kādu krustnagliņu,kanēli nedaudz,vāra gatavu.Garšo līdzīgi kā ābolu zapte ar brūklenēm/dzērvenēm. Ja no cirvja var uzvārīt zupu, tad kāpēc no ķirbja ne zapti?;)
Bet ja nopietni..man garšo tikai ķirbis dzērveņu sulā. No vieniem pašiem laikam diez kāds nebūs. Bet kombinācijā ar brūklenēm, dzērvenēm, āboliem gan.:) - 1 kg ķirbju (mizoti, bez sēklotnes)
- 330 gr. ievārījuma cukurs "1+3"
- 2 citroni
- 150 ml ūdens
- 2 piparmētru zariņi
Katlā ielej ūdeni, ieber kubiciņos sagrieztus kirbjus, ieber cukuru, sagrieztus citronus un liek vārīties. Vāra ik pa laikam apmaisot, kad masa ir uzvārījusies, tad pavāra 5 līdz 10 minūtes, iemaisa sasmalcinātas piparmētru lapiņas, pavāra vēl pāris minūtes, pilda burkās un aizvāko.
Sanāk nu ļoti garšīgs. Zilani recepte ir līdzīga kā ar zaļiem tomātiem.:) Tos savulaik esmu vārījusi ievārījumā. Tikai citronu vietā izmantoju citronskābi. Garšoja līdzīgi ērkšķogu ievārījumam. Bet ar ķirbjiem tā nekad neesmu eksperimentējusi.:) ··· Ievārījums: Vai iespējams no kirbjiem ... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
Ābolu ievārījums (zapte) (19)
Izvārīju ābolu un bumbieru ievārījumu ar kanēli un cukuru.ļoti garšīgi.Varbūt vēl ir kādas interesantas, garšigas un pārbaudītas idejas kā sagatavot ābolus un bumbierus?
Izvārīju ābolu un bumbieru ievārījumu ar kanēli un cukuru.ļoti garšīgi.Varbūt vēl ir kādas interesantas, garšigas un pārbaudītas idejas kā sagatavot ābolus un bumbierus?
man ir savārīti āboli ar banāniem, āboli ar persikiem..šogad ābolus variēju visos iespējamos veidos..:)
Man patīk āboli ar plūpēm, bet āboliem jābūt tādos palielos gabalos, lai neizšķist:)
Daudz garšīgāk sanāk āboli nevis ar brūklenēm, bet gan ar dzērvenēm, iesaku pamēģināt! :):):)
Ļoti garšīgi ir ar kondensēto pienu. fotoreceptes.lv
manis paarbaudiits un patenteets panjeemiens ir sariiveet aabolus ar visaam mizaam, kaatiem, serdeem un pievienot tikai cukuru 1:2 (cukurs:aboli), aizvaakot, nopasterizeet, un pagrabaa +6 graados. interesantaakais ka, neskatoties uz mazo cukura saturu, staav ideaali, pat liidz 3 gadem. knifs ir taads ka mizaa ir konservanti kuri paliidz shaadam pure labi saglabaaties un neruugt. ideaala piedeva pie putraam un pat pie otrajiem edieniem jo nav salda. skjiet ka meegjinaajaam pat bez pasterizeesanas, svaigus aizvaakot bet neatceros rezultaatu. manupraat bija apmierinoss.
ja prasi ar kaadaam ogaam tad iesaku bruuklenes. ··· Ievārījums: Ābolu ievārījums (zapte) lasīt visu diskusiju (19 atbildes) »
ja prasi ar kaadaam ogaam tad iesaku bruuklenes. ··· Ievārījums: Ābolu ievārījums (zapte) lasīt visu diskusiju (19 atbildes) »
ievārījuma cukurs .... (25)
Vai kāds var pateikt kuros veikalos patreiz ir Dan sukker (ievārījuma cukurs ) atlaides ?
Vai kāds var pateikt kuros veikalos patreiz ir Dan sukker (ievārījuma cukurs ) atlaides ?
Mellenes savārīt bez cukura? (8)
Lasīju,ka mellenes var savārit bez cukura. Kurš ,lūdzu,var pastāstit cik ilgi javara,cik daudz vajag udeni,un cik ilgi glabājās tāds savārījums?
Lasīju,ka mellenes var savārit bez cukura. Kurš ,lūdzu,var pastāstit cik ilgi javara,cik daudz vajag udeni,un cik ilgi glabājās tāds savārījums?
Mellenes ļoti labi stāv savārītas bez cukura. Nekad neesmu uzņēmusi precīzu laiku, bet vāra tāpat kā jebkuru ievārījumu, karstu sapilda burciņās vai pudelēs un ziemā, kad atver, pieliek cukuru pēc vajadzības. ūdeni ielej tikai tik daudz, lai apakšējās ogas nepiedegtu pirms sāk šķīst un rodas sula.
min 20.pietiek vārīt/negaršo melleņu ievārijums,vienīgi vienu burciņu savāru priekš LIELDIENU OLU KRĀSOŠANAS.
Dažreiz lieku ogas saldētavā,ziemā cukuru tikai klāt.
Jā,mana mamma arī vāra bez cukura.Viņai glabājas ilgi,bet lai nepelētu un nerūgtu viņa arī pilda pudelēs un uzlej mazu kārtiņu eļļas.Bet,ja korķi mērc parafīnā,tad nevajag-gaiss netiks klāt un nepelēs.
Manā bērnībā omīte to sauca par plaucēšanu. Tad jau laikam ilgi nevārīja. Pildīja pudelēs, aizkorķēja un korķīti iemērca parafīnā.
Kā man garšoja!!! Pudeles saturu ziemā izkratīja bļodiņā, pielika cukuru un ēda ar baltmaizi. ··· Ievārījums: Mellenes savārīt bez cukura? lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »
Kā man garšoja!!! Pudeles saturu ziemā izkratīja bļodiņā, pielika cukuru un ēda ar baltmaizi. ··· Ievārījums: Mellenes savārīt bez cukura? lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »
Kā panākt lai ābolu ievārījums neoksidējas (5)
Kādu vielu ir jāpievieno ābolu ievārījumam, lai tas neoxsidējas, nepaliek brūns. Esmu redzējusi tādus gaiši zaļganus ābolu ievārījumus.... Paldies!
Kādu vielu ir jāpievieno ābolu ievārījumam, lai tas neoxsidējas, nepaliek brūns. Esmu redzējusi tādus gaiši zaļganus ābolu ievārījumus.... Paldies!
tikko savārīju ābolus ar greifrūtiem - zapte zaļgandzeltena, smuka.
ij vēl - nevajag pārvārīt, tad nekas to krāsu neglābs, man tā domāt neoksidēsies un zaļgans būs (ne uzreiz!), ja dagrūdīsi Ka dichromātu. uzreiz, ja CuSO4. bet nederēs ēšanai! Na sulfītu arī dakteri neiesaka, metabisulfītu tāpat. askorbīnskābe dārga. Zapti ilgaakai glabaashanai vienkaarshi javaara no skaabiem aaboliem, nekas nebuus jaapievieno! danskezuker(vai ka nu vinjtursauca)speciali ievarijumiem.tur pektins ir jau pievienots.turklat to cukuru vajag 4x mazak ka parasto.un labakais tas,ka var istabas temperatura glabat to zapti(aktuali pilsetniekiem) ··· Ievārījums: Kā panākt lai ābolu ... lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »
Ābolu ievārījums no antonovkas (4)
man vajadzētu labi labo recepti,kā sagatavot antonovkas ābolu ievārijumu.
man vajadzētu labi labo recepti,kā sagatavot antonovkas ābolu ievārijumu.
tā labākā būs ja savārīsi kopā ar brūklenēm:)
Ar bruukleneem tiesjaam sanaak vislabaak!Uz 3kg aaboliem njem 3 l bruuknenes un 1.5 kg cukura(ja grib skaabu tad pietiek ar 1kg cukura)
Ieteiktu izmēģināt brūklenes pievienot krietni mazāk nekā iepriekšējā receptē 3:1 un cukuriņu nedaudz vairāk ,piemēram,2 kg.,jo tad ievārījums iegūs maigāku un patīkamāku garšu.
Vēl varu ieteikt savārīt nomizotus ābolus ar cukuru 3:1,2 un beigās pievienot nedaudz kanēli.
Šis pudiņš labi uzglabājas,kā arī noder par labu piedevu auzu pārslu biezputrai,pankūkām,kā arī tostermaizēm.
LABU APETĪTI ! :) pie cepešiem un kartupeļu pankūkām labāks ir ezules variants ··· Ievārījums: Ābolu ievārījums no ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »
Vēl varu ieteikt savārīt nomizotus ābolus ar cukuru 3:1,2 un beigās pievienot nedaudz kanēli.
Šis pudiņš labi uzglabājas,kā arī noder par labu piedevu auzu pārslu biezputrai,pankūkām,kā arī tostermaizēm.
LABU APETĪTI ! :) pie cepešiem un kartupeļu pankūkām labāks ir ezules variants ··· Ievārījums: Ābolu ievārījums no ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »