Soļanka
Soļanka - jautājumi un diskusijas
Par soļankas gatavošanu. (13)
Izlasīju dažādas receptes, nezinu, vai no lasītām esmu garšojis. Recepti nezinu, bet šo soļanku, ko kadreiz gatavoja sēnītē (saukta par 38. paraleli) nevaru aizmirst. Braucot uz Rīgu apēst šķīvi soļankas, pietika visai ...
Izlasīju dažādas receptes, nezinu, vai no lasītām esmu garšojis. Recepti nezinu, bet šo soļanku, ko kadreiz gatavoja sēnītē (saukta par 38. paraleli) nevaru aizmirst. Braucot uz Rīgu apēst šķīvi soļankas, pietika visai ...
Kā gatavo soļanku? (12)
Nu ieej googlee, tur ir 101 soljankas recepte-gan aatraa, gan leenaa, utt. Soļankai ir ļoti daudz recepšu.
Es zinu un arī esmu izmēģiājusi tikai vienu variantu,bet visi kas pagaršo prasa vēl un vēl. Pats vienkaarshaakais eediens - apcep tik visu un katlaa iekshaa, lai vaaraas. Jo vairaak sastaavdalju, jo labaak, kaadas tur receptes!:)) ··· Soļanka: Kā gatavo soļanku? lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »
Soļankas un boršča receptes (4)
Vai kāads nepadalītos soļankas un boršča receptēs! Zinu ka blonskim esot varen laba soljankas recepte. Borščam esot n-tās . .. Paldies njam njam!
Vai kāads nepadalītos soļankas un boršča receptēs! Zinu ka blonskim esot varen laba soljankas recepte. Borščam esot n-tās . .. Paldies njam njam!
1) SVAIGU KAAPOSTU - nopeerc tirguu zhaaveetas ribinjas u.c. kaulinjus (0.40 - 1 Ls kg), uzliec vaariities, tikmeer sagriezt kaapostus, siipolus, papriku; sariivee burkaanus, nevaariitu bieti, peetersiilja sakni. Kad galja bikinj pavaariijusies, ber iekshaa kaapostus, papriku, garshvielas (kaadas nebuut), kjiploku daivinjas. Elljaa apcep burkaanus, bietes, siipolus, peetersiili. Kad tie biki apcepushi, pieliek tomaatu biezeni (kechupu/svaigus tomaatus), pacepina, ber katlaa. Vaara, kameer viss miiksts!
2) SKAABU KAAPOSTU - galju njem svaigu: cuucinjas vai aitas, kaapostus liek praktiski vienlaikus ar galju. Kad galja un kaaposti praktiski ka miiksti, taapat uz pannas apcep burkaanus, bietes, siipolus, peetersiili. Kad tie biki apcepushi, pieliek tomaatu biezeni (kechupu/svaigus tomaatus), pacepina, ber katlaa. Vaara, kameer viss miiksts!
Veel ir vesela varza variantu: var likt zoss galju, likt klaat klimpas, seenes, pupinjas utt.
es soljanku taisu pa savai modei - makaroni,kartupelji,burkaani, galjinja vai kaada desa, ciisinji.. tad to visu savaara kopaa,pieliek saali, garsvielas visvisaadas,kaadas vien maajaas ir..tad veel,kad zupa uzvaariijusies, ielej kaadas 2-3 zupas karotes ketchupu..un veel klaat kreejums un viss - zupa gatava.. uh, sen nav taisīta laba soļanka! me dara tā: katlā liek gabaliņu liellopu gaļas un vāra buljonu, tikmēr izmērcē nierīti etiķūdenī minūtes 15 un liek to atsevišķā katliņā vārīties. Gaļas buljonā (kad tas jau vārīts minūtes 20-30) liek salmiņos sagrieztus kartupeļus vārīties. tad uz pannas apcep mazliet cīsiņu ripiņas un žāvētas gaļas kubiciņus, tos ar katlā iekšā. uz pannas pēc tam apcepu kādus 2 sīpolus smaki sagrieztus (var likt arī sarīvētus burkānus, bet īstā soļankā jamo nav), paceptajiem sīpoliem pielieku 2 ēdk. tomātu pastas (ja nav tad tomātu mērci) un arī šito visu katlā. tad uz pannas mazliet apsautēju salmiņos sagrieztu marinētu gurķi (kādus 2-3) un kad kartupeļi jau gatavi, arī gurķus klāt katlā. Tikmēr nierīte ar jau gatava, smaliki sagriežh un katlā. tad visu pagaršo, pieliek sāli, svaigi maltus piparus. ja nepietiek asuma, var veel bik pielikt vai nu tomaatu pastu vai gurkju marinādi. pasniedz ar olīvītēm, krējumu un citrona ripiņu. īpaši garšo svinību otrajā dienā :) ··· Soļanka: Soļankas un boršča receptes lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »
Gan chigankas, gan Pirates versijas ir gana labas, tikai atcerieties, ka īstai soļankai vēl pēc pagatavošanas vēlams dienu nostāvēties - lai "iesūcās", citādi nau tas ... pavisam nopietni :)
45 min. var uzvaariit!
1.ielej katlaa uudeni,iemet 2 buljona kubicinjus,
2.sagriez siipolus,kjiplokus-apcep un liec katlaa,
3.sagriez zhaaveetu galju,zhaaveetu desu un var arii piem.ciisinjus-visu apcep un arii katlaa iekshaa
4.sariivee marineetus gurkjus-apcep un katlaa
5.tad kartupeljus,oliives,tomaatu meerce,bet noteikti ne kechups- un atkal katlaa.
nu protams garshvielas
citrons + kreejumsjau shkjiivii,peec vajadziibas!
Ja eedienu gatavo ar miilestiibu vienmeer labi sanaak! OK. Vispirms vara buljonu no liellopu gaļas. Kad gaļa mīksta, to izņem, atdzesē un sagriez strēmelītēs. Buljonā vāra strēmelītēs sagriestus kartupeļus. Vēl atsevišķi vāra nieres, un vēl gurķīšus. Nieres sarīvē pēc tam uz rupjās rīves. Strēmelītēs sagrieztusw gurķīšus, nieres, kūpinātu ruleti, desiņas apcep. Sacep sīpolus ar tomātu pastu, visu to pievieno beigās un uzvāra, pievieno piparus, sāli, sinepes. ··· Soļanka: Soļankas recepte lasīt visu diskusiju (3 atbildes) »
1.ielej katlaa uudeni,iemet 2 buljona kubicinjus,
2.sagriez siipolus,kjiplokus-apcep un liec katlaa,
3.sagriez zhaaveetu galju,zhaaveetu desu un var arii piem.ciisinjus-visu apcep un arii katlaa iekshaa
4.sariivee marineetus gurkjus-apcep un katlaa
5.tad kartupeljus,oliives,tomaatu meerce,bet noteikti ne kechups- un atkal katlaa.
nu protams garshvielas
citrons + kreejumsjau shkjiivii,peec vajadziibas!
Ja eedienu gatavo ar miilestiibu vienmeer labi sanaak! OK. Vispirms vara buljonu no liellopu gaļas. Kad gaļa mīksta, to izņem, atdzesē un sagriez strēmelītēs. Buljonā vāra strēmelītēs sagriestus kartupeļus. Vēl atsevišķi vāra nieres, un vēl gurķīšus. Nieres sarīvē pēc tam uz rupjās rīves. Strēmelītēs sagrieztusw gurķīšus, nieres, kūpinātu ruleti, desiņas apcep. Sacep sīpolus ar tomātu pastu, visu to pievieno beigās un uzvāra, pievieno piparus, sāli, sinepes. ··· Soļanka: Soļankas recepte lasīt visu diskusiju (3 atbildes) »