Soļanka

Soļanka - jautājumi un diskusijas

Par soļankas gatavošanu. (13)
Izlasīju dažādas receptes, nezinu, vai no lasītām esmu garšojis. Recepti nezinu, bet šo soļanku, ko kadreiz gatavoja sēnītē (saukta par 38. paraleli) nevaru aizmirst. Braucot uz Rīgu apēst šķīvi soļankas, pietika visai ...
Visgaršīgākās zupas gatavoju es. Es ir labākais zupu gatavošanas kungs visa plašajā kosmosa. Jelgavā garšīgi gatavo. Par Latgali vispār nerunāšu, jo tur katra saimniece ir augstākās klases šefpavārs. Soļanka jau tagad tāda kā pohu lāpāmā zupa otrā rītā kāzās,rosoļi tikai pēc zupas.Es soļanku vāru tā-nedaudz svaigas cūku ribiņas,žāvēta gaļiņa ,žāvēta desiņa un tad jau viss pārējais.Olīves man negaršo tās uzlieku uz galda katrs pats var pielikt klāt zupā ja vēlas. Visgaršigākā sOļanka bija 1905.gada revolūcijas ielā pretī pažarniekiem un dūzenei! Tur pat olīvas bija iekšā, nieres un desiņas!:) Solanka skiet samet visu ieksa ko var atrast ledusskapi un sastavdalas apcepot katru atseviski pievieno zupai pakapeniski burkaninu apcep sipolinu apcep medniecinu apcep kartupelus necep tos tapat sagriezot salminos vel ir vajadziga tomatu pasta olivas citrons ··· Soļanka: Par soļankas gatavošanu. lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Elementäri Vatson!! Sekond hend zupa! Beerzinja kafejniicä Saulkrastos soljankä atradu skjinkja skeeliti ar preciizu zobu rindu gar malinju ... identifikäcijai!!! Tas jau ir rituāls! Palasīt jau var ieteikumus, bet JĀDANCO pašam, improvizācija, mīlestība un jestrums--tie lai Tavi sabiedrotie!!! http://www.receptes.lv/receptes/klasiska-solanka/
Nu ieej googlee, tur ir 101 soljankas recepte-gan aatraa, gan leenaa, utt.
Soļankai ir ļoti daudz recepšu.
Es zinu un arī esmu izmēģiājusi tikai vienu variantu,bet visi kas pagaršo prasa vēl un vēl.
Pats vienkaarshaakais eediens - apcep tik visu un katlaa iekshaa, lai vaaraas. Jo vairaak sastaavdalju, jo labaak, kaadas tur receptes!:)) ··· Soļanka: Kā gatavo soļanku? lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Soļankas recepte (6)
Vai varētu lūgt padomu - kā būtu jāpagatavo soļanka?
No visa taa, kas ledusskapii apkatis - desa, zjaaveetas galjas gabalinjsh, beigaas var pievienot arii kaltusho sieru. Tik uudeni gan vajag, kraasai - vecais kechups :)) veikalos pārdod jau burciņā sagatavotu zupu,kurai pievieno kartupeļus un ceptus rīvētus burkānus.pievieno garšvielas un zupa gatava.ātri un garšīgi. ...veikalos no burcinjam nav tas smekjis....izvari pati ,pamata njemot galjas gabalinju ar kaulinju..un tad var pievienot visu parejo.. Riktiigajaa soljankaa jaaliek nieres....vispaar jau negarshiigi. soljankas sastaavdaljas: marineeti gurkji(griez salminjos),siipoli(griezj mazos kubikos),ciisinji,vaariitaa desa,zjaaveetaa galja. visas galjas un ciisinjus griezj salminjos. pannaa izkausee sviestu, pieliek gurkjus un siipolus, nedaudz pasautee lai siipoli kljuust caurspiidiigi(jaaapcep nav), tad njem tomaatu pastu un pievieno klaat un visu kaartiigi apcep,lai tomaatu pasta paliek sarkanaaka. pa to laiku jau katlaa ir uzlikts vaariities uudens,kad tas saak burbuljot liek ieksshaa visas galjas, kad tas viss kopaa uzmet burbuli liek iekshaa visus gurkjus un siipolus kas jau apcepti kopaa ar tomaatu pastu.visu kaartiigi samaisa lai izskjiist tomaatu pasta.pievieno nedaudz melno oliivju sulu,cukuru,saali,vegetu, piparus. soljankai jaabuut saldenskaabai un asai. visu kjopsh uzvaariishanaas briizja pavaara 15 min uz stipras uguns. soljankaa noteikti neietilpst kartupelji un burkaani.taa ir kaut kaada falshaa soljanka! un kaa saka sskaarleta: vecs kechups kraasu nepiedod noteikti!veikalos var nopirkt tomaatu pastu.ja gadiijumaa juuti ka soljankaa kraasa nav paaraak izteikta vari pievienot veel tomaatu pastu to neapcepot=)) gan jau pati jutiisi peec garshas. labu apetiiti ··· Soļanka: Soļankas recepte lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Soļankas un boršča receptes (4)
Vai kāads nepadalītos soļankas un boršča receptēs! Zinu ka blonskim esot varen laba soljankas recepte. Borščam esot n-tās . .. Paldies njam njam!
Borshchs: es parasti pielietoju 2 receptes - ar skabiem vai svaigiem kaapostiem:
1) SVAIGU KAAPOSTU - nopeerc tirguu zhaaveetas ribinjas u.c. kaulinjus (0.40 - 1 Ls kg), uzliec vaariities, tikmeer sagriezt kaapostus, siipolus, papriku; sariivee burkaanus, nevaariitu bieti, peetersiilja sakni. Kad galja bikinj pavaariijusies, ber iekshaa kaapostus, papriku, garshvielas (kaadas nebuut), kjiploku daivinjas. Elljaa apcep burkaanus, bietes, siipolus, peetersiili. Kad tie biki apcepushi, pieliek tomaatu biezeni (kechupu/svaigus tomaatus), pacepina, ber katlaa. Vaara, kameer viss miiksts!
2) SKAABU KAAPOSTU - galju njem svaigu: cuucinjas vai aitas, kaapostus liek praktiski vienlaikus ar galju. Kad galja un kaaposti praktiski ka miiksti, taapat uz pannas apcep burkaanus, bietes, siipolus, peetersiili. Kad tie biki apcepushi, pieliek tomaatu biezeni (kechupu/svaigus tomaatus), pacepina, ber katlaa. Vaara, kameer viss miiksts!
Veel ir vesela varza variantu: var likt zoss galju, likt klaat klimpas, seenes, pupinjas utt.
es soljanku taisu pa savai modei - makaroni,kartupelji,burkaani, galjinja vai kaada desa, ciisinji.. tad to visu savaara kopaa,pieliek saali, garsvielas visvisaadas,kaadas vien maajaas ir..tad veel,kad zupa uzvaariijusies, ielej kaadas 2-3 zupas karotes ketchupu..un veel klaat kreejums un viss - zupa gatava.. uh, sen nav taisīta laba soļanka! me dara tā: katlā liek gabaliņu liellopu gaļas un vāra buljonu, tikmēr izmērcē nierīti etiķūdenī minūtes 15 un liek to atsevišķā katliņā vārīties. Gaļas buljonā (kad tas jau vārīts minūtes 20-30) liek salmiņos sagrieztus kartupeļus vārīties. tad uz pannas apcep mazliet cīsiņu ripiņas un žāvētas gaļas kubiciņus, tos ar katlā iekšā. uz pannas pēc tam apcepu kādus 2 sīpolus smaki sagrieztus (var likt arī sarīvētus burkānus, bet īstā soļankā jamo nav), paceptajiem sīpoliem pielieku 2 ēdk. tomātu pastas (ja nav tad tomātu mērci) un arī šito visu katlā. tad uz pannas mazliet apsautēju salmiņos sagrieztu marinētu gurķi (kādus 2-3) un kad kartupeļi jau gatavi, arī gurķus klāt katlā. Tikmēr nierīte ar jau gatava, smaliki sagriežh un katlā. tad visu pagaršo, pieliek sāli, svaigi maltus piparus. ja nepietiek asuma, var veel bik pielikt vai nu tomaatu pastu vai gurkju marinādi. pasniedz ar olīvītēm, krējumu un citrona ripiņu. īpaši garšo svinību otrajā dienā :) ··· Soļanka: Soļankas un boršča receptes lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Soļankas recepte (3)
Kā jāvāra soljanka? un kādi produkti tam nepieciešami?
Gan chigankas, gan Pirates versijas ir gana labas, tikai atcerieties, ka īstai soļankai vēl pēc pagatavošanas vēlams dienu nostāvēties - lai "iesūcās", citādi nau tas ... pavisam nopietni :) 45 min. var uzvaariit!
1.ielej katlaa uudeni,iemet 2 buljona kubicinjus,
2.sagriez siipolus,kjiplokus-apcep un liec katlaa,
3.sagriez zhaaveetu galju,zhaaveetu desu un var arii piem.ciisinjus-visu apcep un arii katlaa iekshaa
4.sariivee marineetus gurkjus-apcep un katlaa
5.tad kartupeljus,oliives,tomaatu meerce,bet noteikti ne kechups- un atkal katlaa.
nu protams garshvielas

citrons + kreejumsjau shkjiivii,peec vajadziibas!

Ja eedienu gatavo ar miilestiibu vienmeer labi sanaak!
OK. Vispirms vara buljonu no liellopu gaļas. Kad gaļa mīksta, to izņem, atdzesē un sagriez strēmelītēs. Buljonā vāra strēmelītēs sagriestus kartupeļus. Vēl atsevišķi vāra nieres, un vēl gurķīšus. Nieres sarīvē pēc tam uz rupjās rīves. Strēmelītēs sagrieztusw gurķīšus, nieres, kūpinātu ruleti, desiņas apcep. Sacep sīpolus ar tomātu pastu, visu to pievieno beigās un uzvāra, pievieno piparus, sāli, sinepes. ··· Soļanka: Soļankas recepte lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu