Rausis

Rausis - jautājumi un diskusijas

rausis tāds kāds bija padomju laikā (22)
Kas atcerejas - krieviski saucās "korž" ? Specifiska garša - pateicoties mēdum ? Nezinu kāds komponents to garšu veidoja, varbūt kāda saimniece zina. Jaunajā laikā, kaut ko tam līdzīgu cepa Daugavpils maizes kombināts, ...
Autors prasa par bulochnajas korzhikiem, nevis tirgu. Taas ir nesavienojamas lietas. Turklaat korzhiki garshoja peec dranjkjiiga margariina, nevis mandeleem, kuru vispaar receptee nebija. Jā,koržiks-zaldātu kūka. Skaidri manāms sarkasms... Pārāk nekāroju,vismaz pēc GOSTa receptes... Bet pumpermiķelis jā- iespēju etalons bija Saulkrastos ,astoņdesmitajos gados. Beķeris bija žīdiņš no Rīgas,kuram izdevās arī neatkārtojamas rožmaizītes. Šajos laikos tik sapņos ar tādām mielojos... Interesanti, no kurienes rodas pieņēmumi, ka nebija mandeles un cepamā pulvera? Mandeles ir bijušas visos laikos, un kā cepamais pulveris vecajās receptēs visdrīzāk būs sastopams briežraga sāls (čut kaut kas cits, bet tik un tā darbojas kā mīklas irdinātājs). biezhi koržiki garshoja pec sodas. un bija vel tas Lenina kukas vai ka tas sauca. tur arii biezhi soda nebija izmaisiita, brr.
es pirku no kartainas miiklas, ar abolu zapti iekša, par 22 kapeikam. tie bija labi kafejniica pie viesniisas "Lielupe" Jelgava.
Ātrākais būs info atrast krievu saitos. ´ korzhik ´ ja tika pēc Gost´a cepts, tad visā Savienībā bija līdzīgas receptūras. ··· Rausis: rausis tāds kāds bija padomju ... lasīt visu diskusiju (22 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu