Gailenes

Gailenes - jautājumi un diskusijas

Cik ilgi jācep gailenes? (19)
Cik ilgi jācep gailenes uz mierīgas uguns tā, lai būtu droši ēst. Vieni saka, ka nav ilgi jācep, citi saka, ka gailenes ir ļoti indīgas sēnes (tāpēc tajās nav tārpu) un tāpēc tās vispirms ir jāvāra un tad jācep. Tātad ...
Gailenes satur vielu hitinmannozi, ko nepanes kukaiņi, tārpi tāpēc to tajās nav....tā aiziet bojā 60 grādos.... Lietojot svaigas vai kaltētas, tās nogalina arī cērmes u.c parazītus. Parasti gailenes sautē 5 min. Es cepu kopā ar žāvētu gaļu, viss sagriezts gabaliņos. Sākumā izdalās ūdens, viss vārās it kā savā sulā. Tad ūdens pamazām iztvaiko, un gailenes smuki sacepas maigi brūnas kopā ar gaļas gabaliņiem. Sīpolus nelieku, tikai sāli, piparus . Var pārliet ar saldo krejumu, būs arī kā mērcīte.Tas ja nav jābaidās no lieka treknuma ..
Haotiski uzrakstiju, sapratīsi.
Elementāri! Apcep sviestā sasmalcinātus sīpolus,kad tie kļuvuši zeltainbrūni,pievieno gailenes un karsē tik ilgi,kamēr mitrums no gailenēm iztvaikojis un tad pievieno saldo krējumu,sāli,piparus. Ļauj uzvārīties,vēl pāris minūtes ievilkties un garda maltīte gatava! kamēr gailenes uz pannas sūt savā sulā, neaizmirsti pannai uzlikt vāciņu, tas arī ir no svara, cik ilgs ir šis process.. noteikti gailenēm pievieno saldo krējumu un sagrieztas dilles, un kopā ar jaunajiem kartupeļiem aizmirsīsi, ka esi viens... Kur tāda tumsonība no to puses,kas saka,ka jāvāra un tad jacep. Varētu domāt ,ka šamējie mušmires gatavo pusdienām . ··· Gailenes: Cik ilgi jācep gailenes? lasīt visu diskusiju (19 atbildes) –»
Saldētas gailenes (14)
Vai taisnība, ka atsaldētas gailenes būšot rūgtas?
Es apcepu un tad saldēju, viss bija labi. Svaigas nevar saldēt.-Tieši tā-jāapcep. nesaldē. būs rūgtas Es vispirms sasaldēju un pēc tam apcepu.Sāls pēc garšas! Es vienmēr sacepu un tad sasaldēju. Tad nav rūgtas. Izņem no trauciņa un pa taisno uz pannas. Labu apetīti! ··· Gailenes: Saldētas gailenes lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
Sālītas gailenes (12)
Vai kāds ir sālījis gailenes? Esmu tikai ēdusi, skajā pārdodas tādos plastamasas trauciņos. Apnikušas mērces :D Lūdzu recepti, ja ir! Paldies :)
Ko tu ar viņām gribi darīt,sālīt uzglabāšanai? Es ar sālīšanu neesmu noņēmies.Varu ieteikt citu variantu.Tur gan der tikai gailenes,kas lasītas ne pārāk slapjos apstākļos.Paņem stingrāku otiņu,katru sēni atsevišķi notīra(bez mazgāšanas),samet plastmasas maisiņos,un saldētavā iekšā.Stāv kaut līdz nākosajam gadam.Nevajag ne sāli,ne ko citu. uz diedzinja un krellees. :) pirms vaariishanas ziemaa, meercee vai samalj ar jaudiigu kombainu un izmanto biezzupaam. saaliit-nii. tad labaak kaa mezhavecis saka. piekriitu Jurim, pagaidi rudmieses, galenes pat liidzaas nestaavees! Gailenes apcepu cūku taukos un karstu burkās iekšā, var uzglabāt pat 2gadi. lietojamas gan mērcēs, gan zupās. ··· Gailenes: Sālītas gailenes lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Gaileņu gatavošana (9)
Bāc!Pēkšņi pilna māja ar gailenēm! Ko var garšīgu pagatavot no gailenēm tūlītējai ēšanai? (ne ziemas konservus)
Uzcept! :) Krējumu gan klāt neliec, tikai sāli. Būs naturāls produkts. Varu tevi atsvabināt no pūlēm. Iepako un steigšus sūti man!:) Labāks par gaileņu mērcīti un jaunajiem kartupelīšiem laikam nekas nav izgudrots. Var, protams, apceptas gailenes mēģināt iestūķēt kā pildījumu kādā kotletē (variants: gaļas rullīši), bet nezinu, kas būs vairāk: uzlabota kotlete jeb samaitātas gailenes... gailenes - tikai apceptas sviestiņā un krējumiņa mērcītē iekšā :) viss pārējais - ņe to:) paņem gailenes un kopā ar malto gaļu iepildi paprikā . garantēju būs garšīgi. ja gribi vairāk informāciju raksti man privāti, pastāstīšu sīkāk savu recepti vnk var bliezt klāt visādiem sautējumiem, gan gaļai, gan dārzeņiem, garša būs jūtama un ļoti laba! ··· Gailenes: Gaileņu gatavošana lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Saceptas gailenes paliek rūgtas (17)
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas? (bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
Protesteeju, Bekka!Nav nekaada putra!Gadiem taa gatavoju bekas un gailenes:)
Kaa sagrieztas, taadas arii paliek.Slepenais blenderis manu saldeetavu neapmeklee:)
Nu svaigām jau tas rūgtums nav tik izteikts,bet,ja saldē-tad PIRMS saldēšanas jāplaucē. Seenes nevajag vaariit pirms saldeeshanas.Tas, protams, neattiecas uz obligaati vaaramajaam.Bet visa veida bekas vajag sacept tajaa sviestaa un tad likt saldeetavaa.Dodu 100% garantiju, ka neviens neatshkjjirs, vai taas seenes tikko no mezja, vai no saldeetavas:) Lai gailenes nebūtu rūgtas , tās pirms griešanas cepšanai, vienkāši ir ar verdošu ūdeni jānoplaucē!!! Tā taču vecmāmiņu gudrība!!! nav gan gailenes vienmēr rūgtas

un pirms likt sadētavā, jāaplaucē
··· Gailenes: Saceptas gailenes paliek rūgtas lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Gaileņu vietas Bauskas rajonā? (2)
Uz kuru pusi vismaz doties?
No Tervidāniem un austrumiem.... ..uz meža pusi, kā citādi?!..sēnes neaug pļavā ··· Gailenes: Gaileņu vietas Bauskas rajonā? lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Gailenes mežā? (7)
Uz Jāņiem mēdz pirmās gailenes mežā parādīties.Kāds ir manījis,ir vērts braukt skatīties?
mēdz gan parādīties, tikai šogad nez vai būs, bija baigi par sausu priekš gailenēm. Tagad pēc kadas nedēļas varētu braukt lūkoties. Izstaigāju savas gaileņu vietas-nav. Lai gan parasti uz Jāņiem gatavoju pirmo sēņu mērci. Ir vērts braukt skatīties, ja zini kur ir gaileņu vietas, jo ne tikai gailenes ir mežā bet arī bekas. ... mjā... kādas dienas atpakaļ redzēju tirgū bekas! Gailenes ar bija>> ļoti_ ļoti maziņas/ ir, ir jau, tikai baigi maziņas, lai vēl paaugās ··· Gailenes: Gailenes mežā? lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu