Vīns

Vīns - jautājumi un diskusijas

Ābolu vīns (10)
Tik daudz dažādu viedokļu par sulas,ūdens un cukura proporcijām ābolu vīnam,arī par pašu vīna gatavošanu...Kāda ir jūsu pieredze?(Antonovka u.c. rudens āboli,visi paskābi)
Vīnu gatavo no 100% sulas. Piejaucot ūdeni, tas vairs nav vīns, bet kaut kāds izstrādājums... 20 litrīgai balons (patiesībā kādi 23). 2/4 ābolu sula, 1/4 pīlādžu vai aroniju sula, 1/4 avota ūdens un sākumam kādi 2kg cukura. Lai foršāk sāk rūgt, varētu vīna raugu sajaukt ar ābolu sulas substrātu atsevišķā glāzē, jau iepriekš un sagaidīt lai sāk darboties( dienu, vai divas iepriekš). Hidroslēdzi galā un kad piestāj aktīvi rūgt, pārlej un atkal pievieno cukuru, tikai ne tik daudz kā pirmajā reizē, jo cukurs ir arī dabīgais konservants un process var apturēties:) ir receptūra, ka liek 50gr. cukura uz 1kg. saldiem āboliem, ij 100gr. cukura uz 1kg skābiem āboliem.
izspiež sulu, var pievienot atdzīvinātu raugu, a var arī nepievienot, lej stikla tarā, noslēdz ar kaut vai gumijas cimdu, ja ir 3l burka, iedur mazus caurumiņus, lai nav tā, ka gaisam galīgi nav kur likties, kas uzražojas rūgšanas procesā un notur 4 nedēļas. i gotovs ir, kad laikam paliek dzidrs. ja turot ilgāk, tad jau sāk ražoties etiķis.
man pagaidām sula uzlikta etiķa ražošanas procesam.
Uzrakstīju, bet lasās stulbi - lasi: 2 vai4 daļās. Jurčik - nēzinu, kas sanāks, bet galvenais, ko vajag = etiķis :))

vienk itādu vīna receptūru lasīju kaut kādos vīna ražošanas saitos. praksē no A-Z līdz galam vēl nav uzražots nekas.
··· Vīns: Ābolu vīns lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Vīns (42)
Sakarojās man šodien vīnu baudīt :) Iesakiet gādu gardu, vieglu baltvīnu, vai rozā. Priekšroka sausajiem :)
Vislabākais no vīniem ir degvīns... vīni ir atskirīgi un vīnus ir jaiemacas dzert, jāsaprot, ar ko iet kopa, kas uzlabo garšu ēdienam, kas vīnam
parasti sāk iepazīsanos ar sarkanajiem āfrikas, dienvidamerikas vīniem un tad "nāk" uz seno vīnu tradīciju zemem. Kad esi pagarsojis un iepazinis labo, tad .....
vīns ir filozofija
----------------
Šis, kā reiz, iet kopā ar "Iesakiet gādu gardu, vieglu baltvīnu, vai rozā" :D
Bet tā runā, ka ja pēc vīna garšas nespēj noteikt govs krāsu, ar kuras mēsliem ir mēsloti vīnogulāji, tad Tu neesi īsts vīnzinis :D
Nū, te Tev sabirs reklāmas, jo ohojietes vienmēr dzer tikai LABUS vīnus. Baigās speciālistes, saproties. Tikai gan jau neatšķir divu eiro vinčiku no piecdesmit vai 200 eiro vērtīga, uz galvošanu.
Man šķiet, ka nekādas atšķirības nav, galvenais sarast, kas labāk garšo, skābulis, sarkanvīns, saldais, pussaldais utt. Pārējais ir pupu mizas.
Svētdienās Baznīcā vīnu dod par brīvu...nav ar nekāds saldais!
Pabīdi to velmi uz svētdienu.
p.s. Pēdējais vīns, ko dzēru, bija gadatirgū nopirkts Latvijā ražots sauss rabarberu vīns (šķiet, ka darītava bija pie Ogres). Filozofija tajā nekāda, bet auksts bija garšīgs.. :) ··· Vīns: Vīns lasīt visu diskusiju (42 atbildes) –»
Vai ir iespējams noņemt vīnam rūgtumu? (17)
Nopirkās rūgts baltvīns. Žēl izmest tikko atvērtu pudeli. Varbūt viņam var kaut ko pieliet lai to neitralizētu? Vai kaut kā nokāst?
aizkorķē, un izmanto ēdiena gatavošanai... Ja koka korķis un tas ož pēc etiķaina pelējuma vai pēc veciem sieriņiem, tad vīns ir korķēts. Varņemt vīnu ar čeks un doties uz veikalu cīnīties par taisnību. Ja korķis ir no plastmasas, silikona vai skrūvējans, tad visticamāk to Vldjiks ir miksējis garāžā un notirgojis kā labu mantu. 2 varintā derēs multiaugļu sula + rums + džins + sprite + citrusaugļi + šampānieša pudele + kāda saldēta zemene + ledus + pamatīgs trauks kur to visu sajaukt + laba kompānija. Daudzi garšīgi ēdieni ir pagatavojami liekot klāt sauso baltvīnu... Esmu salējusi divus vīnus kopā - sauso un saldo, sašķaidot pēc patikas. Jesus, taču izlej to, un nopērc citu! ··· Vīns: Vai ir iespējams noņemt ... lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Vīnzinības (19)
Kāds vīns ir vislētākais no tiem, kurus vēl ir vērts pirkt? Tam jābūt zem 7 eiro 0.7 l, pieejamam Latvijā. Vai kāds var ieteikt labu marku? Vajag dāmu pasēdēšanai pie kūkas.
Tessa, kindzmarauli ir ganda daudz un dažādi vīni (jo kā zini, Gruzijā vīnu nosaukumi ir no ielejas, kur aug vīnogas :)), tajā skaitā gana saldi, lai būtu piemēroti pie kūkām :)
Un arī rozā ir saldi (no tiem, kurus uzreiz atceros, ir Estrella un GranCastilio, pie kam, ja pirmais ir 3eur, tad otrais jau ir tuvu autores pieminētajiem 7eur :)). Tā kā nevajag tik kategoriskai būt - sevišķi par lietām, par kurām nav nekādas nojausmas :)

P.S. Un gruzīnu vīrieši sarkanos vīnus praktiski nedzer. Bet te pie mums ir pilni plaukti - un nemaz ne tik lēti :)
jā, viņas paņems pa kūkai un tad nodarbosies ar sexsu.

gruzīnu vīni. nav sanācis iegrābties. bet no manis arī nav nekāds ´vīnzinis´. un pat nepatīk vīni, bet gruzīnu patīk.
Pie kūkām vajadzīgi desertvīni ! adventure, nē, Tavs uzskats par rozā vīniem ir maldīgs, tie nav bērnišķīgi saldi... :) Vīns un kuka ,,neder bettt vīns un sexss gan der ··· Vīns: Vīnzinības lasīt visu diskusiju (19 atbildes) –»
Satur sulfītus - ko tas nozīmē (15)
Biezi uz etiķetes vīniem vai sidriem var redzēt uzraxtu - satur sulfītus. Un ko tas nozīmē? Es, protams, saprotu, ka tas nozīmē, ka tur ir sulfīti ;) bet ko tas nozīmē organismam?
Konservants vīnam. Ir cilvēki, kam no tiem var būt reakcija. Kam ir, tie zina. Un uzmanās. Paskaties uz savām šampūna pudelēm, palasi sastāvu.. Sulfīti, sulfīti, sulfīti :D Var jau vispirms googlei pajautāt...
http://www.terroir.lv/?p=632
Kaut kur lasīju,ka tieši sulfīti ir tie,kas izraisa galvassāpes pēc vīna lietošanas. pareizi saproti - uzraksts «satur sulfītus» nozīmē, ka satur sulfītus. nav super - truper indīgi, bet vajadzīgi jaunavīgajā organismā nepavisam nav. Sēra paskābes sāls. Na Sulfīts attīstītājā visbiežāk lietotā pretoksidēšanās viela, vēl Kālija Metabisulfīts, Askorbīnskābe. ne tik indīgs, kā Nātrija Sulfīds. nejaukt arī ar Na Sulfātu Na2So4 - rūgto angļu sāli - tas izraisa pļutku.
kas raksturīgi - konservants vai prezervants, bet vīnogās un ar to pašu vīnā ir dabiskā veidā un šķiet, ka specially vēl to negrūž klāt. a vot dārzeņus var noskalot vājā Na Sulfīta šķīdumā, lai ilgāk stāv nemaitājušies. nav note dikti skalot tekošā ūdenī - iemet ūdenī un aizmirsti uz 10 minūtēm.
··· Vīns: Satur sulfītus - ko tas ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Vai iznāks vīns no uzrūguša kompota? (12)
Šodien atklāju, kāds posts noticis pagrabā- kādas 4 trīslitru burkas ar ābolu kompotu uzpūtušas vākus, un nebūs vairs lietojamas. Kādreiz ome raudzēja vīnus no nelikvīdām zaptēm; vai varu mēģināt tādā veidā izlietot ...
kompots būs par švaku, vajadzētu kādus trīs litrus štengras zaptes arī klāt un cukuru un tad ar vīna raugu! iznāks... un ja izdzīs caur trubām...(organiskš ķīmijas pamati...I kurss....) Mēģini, tik atceries, ka rūgšanas laikā gaiss nedrīkst piekļūt. uzraudzē brašku, pēc tam izdzīsi. būs baigi labais! Vīns gan nesanāks....varbūt etiķis? ··· Vīns: Vai iznāks vīns no uzrūguša ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Labs vīns (16)
Iasakiet labu sauso vīnu ! Esmu vīna piekritēja. Ir vīni, ko esmu atzinusi par labiem, bet varbūr jums ir sava pieredze.
Te rakstītais atgādināja kādu TV pārraidi, kad deva degustēt 1 un to pašu vīnu 4 glāzēs un kā "spečuki" komentēja..........
Lai kaut elementāri vērtētu vīnus, jāmācās gadiem.
Ne pa tēmu , nekad neesmu sapratusi - kā vīns var būt sauss ?
Man visi tikai slapji gadijušies ..
no piesaatinaatajiem shiraz, un jaaskataas lai ir 13.5-14.5 graadi jo tad viinogas bijusas saldas. Mūsu pašu vietējie mājas vīni ir vislabākie. kaadreiz kaads daargs nav lietojams,bet leetaa gala gluzhi labs...man tiik Austraalijas un Chiiles viini... ··· Vīns: Labs vīns lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Cidoniju vīns (11)
Vai kāds man var, lūdzu, izstāstīt, kas man ir jādara, lai dabūtu vīnu.. ?(google neko jēdzīgu neatradu) Man ir 2L burka ar sagrieztām cidonijām, līdz pusei ir sīrups.. ierūdzis..
Pašķaidi ierūgušo sīrupu ar novārītu un atdzesētu ūdeni. Vispār es mēģinātu arī cidoniju gabaliņus sablendēt. Grūti pateikt, cik likt cukuru, jo tev jau it kā sīrups tur ir...Raudzēt to ķēpu var parastā burkā, tikai jāsameklē attiecīgs korķis ar vīna raudzējamo stobriņu. Burkā jāpaliek tukšai vismaz vienai trešdaļai. Kad tas veidojums ir beidzis burbuļot (neatceros, varbūt pāris mēneši būs),tad taisi vaļā, ar caurspīdīgu caurulīti nosūc šķidrumu, biezumus nahren, pēc garšas pievieno vēl cukuru, ja vajag (vispār šinī stadijā liksies negaršīgs un drīzāk izlejams, bet nepadodies) un atpakaļ korķi ar raudzējamo stobriņu virsū, lai plurkšķ atkal. Kad vairs neplurkšķēs, tad būs tev cidoniju vīns. Un tās ir pasakas, ka tur nekas nesanāks, netici. Paskaties TV3 Bez tabu atkārtojumus, pirms pāris nedēļām bija intervija ar latvju vīndari,kas pat no nātrēm māk vīnu uztaisīt.
Man ar kādi 5 l sarūguša cidoniju sīrupa no pērna gada. Mož jau var promilles ķert, nezinu.:D
Diezvai no vienām cidonijām kas sanāks,parāk jau viņas skābas.
Var tak pievienot klāt pīlādzi,ābolus,vīnogas.
Vispār mājas vīni man nevisai,pārāk jau viņi asi.
es taisni vai brīnos, kā cilvēki ar to gūgles tanti runā, ka viņa neatbild... nu da labi.

http://winemaking.jackkeller.net/reques51.asp
Pieshauj soda, buus shampanietis!:) ··· Vīns: Cidoniju vīns lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Vīnskābe (4)
Kur var nopirkt vīnskābi?
Varētu būt,ka jāmeklē veikalos,kuros tirgo vīna raugu WWW.Bioefekts.lv
WWW.majasvins.lv
WWW.majasalus.lv

P.S. Kāpēc Tev googlē bans ?? :))
Interesants jautaajums! kloss noraadiitajaas vietaas nav! Kuru no viina skaabeem, to ir vairaakas. Galvenaa angliski saucaas - tartaric acid, nezinu, kaa latviski:( Ir dabiigi ieguutaa un maaksliigi izgatavotaa. Dabiigi ieguutaa viina sulas kraasaa kristaaliska, maaksliigaa balta, pareizaak bezkraasaini kristaalinji. Izmanto kulinaarijaa sameeraa plashi, apm. tam pasham, kur lieto etikji, cik sapratu. Kaapeec te sadrikjeeju - ieintereseejos un paskatiijos, kas tas ir:) ··· Vīns: Vīnskābe lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kur nopirkt vīna raugu? (5)
Gribu drīzumā taisīt ābolu vīnu. Kur Rīgā ir nopērkams vīna raugs? Varbūt kādam ir pārdodama sulas spiede - tāda pamatīga, ar skrūvi? Un kaut kāds ābolu maļamais arī noderētu!:)
kas tas par viina raugu?? CIk zinu raugu liek, ja grib raudzeet kandzju. Viinam raugu nevajag, samalj aabolus, pieber cukuru un pielej uudeni un gaida
;)
Znač nezini, never, ir speciāls vīna raugs. Man te čomam ōme jau 40 gadus taisa mājas viņčikus... ultra laba lieta.

http://www.saimnieks.lv/index.php?obj=114&sub=4&detail=0&id=26
32

http://www.tef.lv/drinks/dictionary/article.php?id=2506651

(ja saitēs ir atstarpes, tad izņem)

Vīna raugu var nopirkt Rīgas centrāltirgus piena paviljonā, garšvielu kioskā. Rīgas rauga rūpnīcas kioskā.

Kad būs gatavs, dajoš noprobēt:)!
RIMI esmu pirkusi vīna raugu/vēl ir garšvielu veikals pie Teikas,tur noteikti to atradīsi.
Atceros ābolu vīnu,šašķebinā dūšu,jo laikam pa daudz to iedzeru,3.d sāpēja galva:)))
Neesi knauzeris, laukos var nopirkt gatavu ābolu sulu, svaigi spiestu un tas ir lēti, nebūs klapatas ar malšanu. Vīna raugu dabūsi ,, Aldarī" vai LB pameklē kādu paziņu no tā un raugs būs Tavs:) Bet vai āboli būs šogad nezinu gan, nevienu ābeli ziedam neredzēju:( ··· Vīns: Kur nopirkt vīna raugu? lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu