Gurķi
Gurķi - jautājumi un diskusijas
Nu kādi vēl ir "knifiņi", lai gurķi burkā būtu kraukšķīgi??? (21)
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu ...
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu ...
Kāpēc skābētie gurķi stiepjas un palikuši glumi? (2)
Skābeju kā parasti - ieskābusus nolēju, uzvāriju, aplēju atkal, vāku virsū un vēsumā, bet dažas burkas palikušas glumas, stiepjas ka sēnes. ., kapēc?
Skābeju kā parasti - ieskābusus nolēju, uzvāriju, aplēju atkal, vāku virsū un vēsumā, bet dažas burkas palikušas glumas, stiepjas ka sēnes. ., kapēc?
Gurkus ar vaig mazgat.
Glumi palike jo gais ticis klat, vai nu caur vacinu, vai ar palicis pirms aizvakoji.
Pec aizvakosanu karstus nav janes aukstuma lai atdziest telpu limeni, un tad uz glabatavu.
Vel var but glabatuve bija temperaturu mainas vairakas.
Vai ari gurki paraugusi bijusi?
Bet to kas glums pardot uz KF. joks. Met lauka un basta. ··· Gurķi: Kāpēc skābētie gurķi ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Sprāgst skābētu gurķu burkas (10)
Labāk pasakiet ko darīt ar gurķiem kas sprāgst augšā! Netaisīju vairākus gadus un tāpē laikam nohaltūrēju. nevar divus darbus darīt reizē - gurķus skābēt un ņemties ar sēnēm...:((
Labāk pasakiet ko darīt ar gurķiem kas sprāgst augšā! Netaisīju vairākus gadus un tāpē laikam nohaltūrēju. nevar divus darbus darīt reizē - gurķus skābēt un ņemties ar sēnēm...:((
Uzrakstīšu savu variantu,kurš gadiem ilgi nav pievīlis. Tātad: gurķus noteikti pirms burkās likšanas tur ūdenī,tas būtu spečukiem skaidrs.
Sagatavoju burkas(nekad neko neesmu karsējusi un sterilizējusi,konservēju jau divdesmit gadus)
tātad burkas karstā ūdenī mazgāju ar trauku mazgāšanas līdzekli un obligāti!!!! šim ūdenim klāt pieleju arī etiķi(nejaukt ar marinādi😂😂😂😂!!!!)
Un arī karstā ūdenī noskalotas burciņas glīti sarindoju uz tīra virtuves dvielīša.
Tālāk saliek burkās vēlamās piedevas,lapas,ķiplociņus,sarindo gurķīšus. Zinot cik burku nomēra ūdeni pārliešanai, uz 3l burku vajag 1,5l ūdens,ja gurķi blīvi salikti.
Lej katlā sarēķināto daudzumu,uz katru litru ūdens +2ēdk sāls+1ēdk cukura.uzvāra un lej burkās(drošībai-burku vēlams ielikt metāla bļodiņā vai katliņā) . Atstāj virtuvē vai cit telpā,kamēr ieskābst,tas ir, parādās putiņas un patīkami skābena smarža. Tas notiek trešajā vai ceturtajā dienā.
Tad šo ūdeni no gurķiem noleju, un vēlreiz uzvāru,ja vajag papildina ar novārītu ūdeni un uz litru pielieku vēl deserta!karoti sāli. Uzvāra,lej uz gurķiem un vākus virsū,plastmasas,bet ar dubulto maliņu. Atdzisušus uz pagrabu vai pieliekamo. Izdodas vienmēr,gabājas labi. Lai garšo!!! Mana mamma kaisīja uz vākiem rupjo sāli. Nav ne jausmas, vai tas palīdzēja, taču to nu viņa darīja. vai gadiijumaa nelietoji jodeeto saali? Nomaini marinādi un vēlreiz uzkarsē...bet labāk izmet un taisi jaunus! vairaak etikji vajag ··· Gurķi: Sprāgst skābētu gurķu burkas lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
Mazsālīti gurķīši (15)
Kā būtu vispareizāk pagatavot mazsālītu8s gurķus? Uz 1l ūdens būtu nepieciešamas 2 karotes sāls,lauru, upenes lapa,karsts ūdens un gatavs??
Kā būtu vispareizāk pagatavot mazsālītu8s gurķus? Uz 1l ūdens būtu nepieciešamas 2 karotes sāls,lauru, upenes lapa,karsts ūdens un gatavs??
... neviens nemurgo,bet izklāsta savas gaumes gurķus .
Es piemēram nesaprotu,nafig visas tās lapas un mārrutkus,kuri ir paredzēti ziemas marinēšanai :))) Šķipsnu cukura, mārrutka lapa un ķiploki papildus nosauktajam.
Lej pāri karstu, ja grib kraukšķīgus. es taisu ta.
http://www.edimdoma.ru/retsepty/44604-malosolnye-ogurtsy-vsuhuyu (reklamu izlaid)
bet ja uzleju virsu karstu udeni,tam ir jabut ljoti saljam.visu lieku pec garshas,nekad nemeru. Tupais veci,(uzruna attiecīga pieteikumam) vienkārši vidēja lieluma gurķīšiem nogriez galiņus, saber maisā, pieber sāli, kārtīgi sakrati un pēc 1/2 stundas būs jau Tev mazsālīti gurķīši. plus kjiploks, kjirshu zarinji, maarutka lapa, cieti diljlju kaati; miinus lauru lapa; triis dienas un gatavs ··· Gurķi: Mazsālīti gurķīši lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
Es piemēram nesaprotu,nafig visas tās lapas un mārrutkus,kuri ir paredzēti ziemas marinēšanai :))) Šķipsnu cukura, mārrutka lapa un ķiploki papildus nosauktajam.
Lej pāri karstu, ja grib kraukšķīgus. es taisu ta.
http://www.edimdoma.ru/retsepty/44604-malosolnye-ogurtsy-vsuhuyu (reklamu izlaid)
bet ja uzleju virsu karstu udeni,tam ir jabut ljoti saljam.visu lieku pec garshas,nekad nemeru. Tupais veci,(uzruna attiecīga pieteikumam) vienkārši vidēja lieluma gurķīšiem nogriez galiņus, saber maisā, pieber sāli, kārtīgi sakrati un pēc 1/2 stundas būs jau Tev mazsālīti gurķīši. plus kjiploks, kjirshu zarinji, maarutka lapa, cieti diljlju kaati; miinus lauru lapa; triis dienas un gatavs ··· Gurķi: Mazsālīti gurķīši lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
Paņem gurķi... -nomazgā to... uzber čut, čut sāli... Un opā...! Mazsālīts gurķis gatavs... :D Ziemai negatavoju, tikai ātrai ēšanai, tāpēc arī lielus daudzumus netaisu.
Man ir māla (omamma kādreiz teica ´´akmens´´)podiņš, kurā ietilpst 1 kg gurķu. Tos pusdienu vispirms pamērcēju vieglā sālsūdenī, tas salieku podiņā, pa starpām kārtīgi dilles, mārrutku lapas un sagraizītas ķiploku daiviņas.
Marinādei man uz šo daudzumu vajag 2 l ūdens, lieku klāt 2,5 ēd.k.sāli, kādus 10 melnos piparus, 5 smaržīgos piparus, 1 lauru lapu.
Savāru, nedaudz atdzesēju un leju gurķiem virsū (diezgan karstu).
Nākošā dienā jau var ēst. uz chuju.galvenais neaizmirstu pielikt upenju lapas un kjirshu zarus.pedeja x-ze iemetu arii baziliku.
parejais-ka parasti-dilles ar katiem,daudz kjiploki.piparus un lauru lapas parasti izmanto ziemas gurkjem,vasara viss no darza.
apskatos,cik daudz gurkji,(nekad neko nesveru),apmeram ieleju katla udeni.apmeram aprekjinu,cik varetu but litri un karsta udenii pieberu sali-2edamkarotes bez jumtinja uz litru.karstu gazhu virsu,lieku slogu.
vakara var est.
vel esmu taisiijusi saliitos gurkjiishus polietilenu maisa-salek visu,ko parasti,apber ar sali,pakrata kartiigi,cieshi sasainjo un dienu tur.var vel pakratiit,ja atceras.
tad gurkji bus zalja krasa,pat koshaka,bet bus mazsaliiti. ...ar zaļumiem sevišķi neaizraujos,,,dažreiz tikai dilles ar kātiem lieku. bet obligāti cukuru / vairāk nekā sāli / un etiķi . Protams laurlapa,smaržīgais pipars,ķiploks. Apleju ar karstu marinādi un ēdami,kad atdziest. Pēdējā laikā gatavoju tik cik var uz sitienu noēst vienā dienā!Gurķiem nogriež galiņus,sagriež jau šķēlītēs,garšai sāls,cukurs vairāk kā sāls,saspiež ķiploku daiviņu,dilles sakapā smalki!Visu liek plastmasas trauciņā vai maisiņā,sabužina ritīgi un uz pusstundu ledusskapī,pēc pusstundas gatavi!Ar garšvielām protams var ekspermentēt!Labapetito! ··· Gurķi: Mazsālīti gurķi lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
manas receptes staav identiskaas teemaas, arj peernaa gada gurkju laika datumiem. skriet mekleet kopeet, pardon, es parj slinku.
Es taisu gurķus ar burkāniem maigajā marinādē.
undine (2011-08-12 19:23) viedoklis
galus ogorkiem nost unj uz vienu 3litreni 2 tab aspiriina. taas, bez apvalkiem. ja irj arj apvalkiem paskrubini nost un izskjiidini. pievieno peedeejaa paarlieshanas reizee, atstaajot vietinju. pa virsu uzliksi vienu sagrieztu daivu chasnaaga. svaiga, protams.
staavees kaa miiljie. Marinādei: 1l ūdens ē/k 2 sāls, 1,5 ē/k cukura. 1l pildītai burkai 4 ē/k 9% etiķa Karsē 75C 10 min. Katrai saimniecei sava recepte.
Es pēc garšas visu daru.
Sāls,cukurs,etiķis,garsvielas visvisādas.
Tradicionālās upenu,kiršu lapas,lauru lapas,pipari,smaržīgie.pip,sinepju graudi,kiploks,dilles,marutku sakne.
Šogad pat dažās burkās ieliku bazeliku,petersīli,selēriju. ··· Gurķi: Marinēti gurķi lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
galus ogorkiem nost unj uz vienu 3litreni 2 tab aspiriina. taas, bez apvalkiem. ja irj arj apvalkiem paskrubini nost un izskjiidini. pievieno peedeejaa paarlieshanas reizee, atstaajot vietinju. pa virsu uzliksi vienu sagrieztu daivu chasnaaga. svaiga, protams.
staavees kaa miiljie. Marinādei: 1l ūdens ē/k 2 sāls, 1,5 ē/k cukura. 1l pildītai burkai 4 ē/k 9% etiķa Karsē 75C 10 min. Katrai saimniecei sava recepte.
Es pēc garšas visu daru.
Sāls,cukurs,etiķis,garsvielas visvisādas.
Tradicionālās upenu,kiršu lapas,lauru lapas,pipari,smaržīgie.pip,sinepju graudi,kiploks,dilles,marutku sakne.
Šogad pat dažās burkās ieliku bazeliku,petersīli,selēriju. ··· Gurķi: Marinēti gurķi lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
Vai gurķu salāti ziemai labi glabājas? (12)
Kaimiņiene atrada recepti- "Kreftīgie gurķīši", 2007. gada kkādā Ievas Mājā.. Super!- nav jākarsē un jāpasterizē! Apm. tā: 2 kg gurķus (var būt pārauguši) sagriež šķēlēs un uz 24 h iemarinē, ik pa laikam apmaisot, ...
Kaimiņiene atrada recepti- "Kreftīgie gurķīši", 2007. gada kkādā Ievas Mājā.. Super!- nav jākarsē un jāpasterizē! Apm. tā: 2 kg gurķus (var būt pārauguši) sagriež šķēlēs un uz 24 h iemarinē, ik pa laikam apmaisot, ...
pietiek liidz briidim, kad gurkjiitis saak mainiit kraasu un kljuust mazliet miiksC. recepte taada pati,kaa gurkju siipolu salaatinjiem. gribeetaaji var pielikt chili asaakaam izjuutaam, un kabaciishu beernu skjeeliites.
garshvielas vienmeer lieku peec garshas, taisu megalielaa bljodaa, maisu ar rokaam paarcilaajot pie reizes, pagarshojot marinaadi. uz gataviibas briidi, pirms burkaalikshanas ,marinaade ir tieshi taada, kaadi buus gurkji. ja par vaaju, peedeejais laiks papildinaat garshvielas. etikji veelams liet 2/3 uzreiz, 1/3- pirms karseeshanas, jo tas iztvaiko.
aspiriina tablete shoreiz neliidzees, shie un citi salaati, vienmeer jaakarsee, tacu ne ilgi. pie vienmeeriiga karstuma, pietiek ar 5 minuuteem.
jebkaadiem vaacinjiem, pirms aizskruuveeshanas, veelams nocelt to no burcinjas un noslauciit tvaiku no vaacinja iekshpuses, ruupiigi noslaukot gumijas vietu. sho daudzas aizmirst un tad briinaas, kurj peleejums saradies.
burcinjas peec aizskruuveeshanas apgaazh un apsedz ar dvieliiti uz 20 minuuteem, lai pierauj vaacinju.
ja kas buus nogaajis greizi, rezultaats buus redzams jau 3. dienaa, vaacinsh buus uzpuuties. ja taa gadaas, aaraa negaaz. koka vai maala kjobii iekshaa, klaat saali un buus teU aatri eedamie rudenC salaati.
ja veel ko gribi zinaat, bljaun. mana vīramāte kaut ko līdzīgu taisa, rudenī garšo labi, kā jau viss, ko gatavu noliek priekšā, līdz pavasarim toč stāv, pat vāki neuzpūšas, bet kā garšo nezinu, tad es tos vairs neēdu:)) beigaas sterilizee:) un bez uudens... ··· Gurķi: Vai gurķu salāti ziemai labi ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »
Ātri pagatavojami pārauguši gurķi, kabači, patisoni (6)
Ātri pagatavojami pārauguši gurķi, kabači, patisoni : ( Garšīgi! ) Marināde : uz 1 litru ūdens 1 glāze cukurs, 1glāze 9% etiķis, 2 ēdamkarotes sāls. Kārtīgi izmazgātās un izkarsētās burkās liek ķiplokus ( ...
Ātri pagatavojami pārauguši gurķi, kabači, patisoni : ( Garšīgi! ) Marināde : uz 1 litru ūdens 1 glāze cukurs, 1glāze 9% etiķis, 2 ēdamkarotes sāls. Kārtīgi izmazgātās un izkarsētās burkās liek ķiplokus ( ...
spici: mājās ražotie feināki...un pats galvenais izmaksā tikai ap 0.50 Ls -3l burka(jūti atšķirību?):)
Marinādei interestas attiecības, būs jāpamēģina!
Ja burkas sterilizētas un kārtīgi tiek sasegtas, tad nešauj nekur.Ja es šaubos, tad šitādos variantos piemetu mazliet acetilsalicilskābes(aspirīns parastais).Droši, ka nešaus. eliine - 9% etiķis vispār nav etiķis, bet susla kaut kāda!
A vot pamēģināju, tomēr man jau sākumā šķita, ka 1 gl. cukura uz litru ir par daudz, vot i piemetu mazāk, bet tāpat bija par saldu! Labākie ir gurķīši ungāru gaumē, ražoti Indijā, pieejami visos lielveikalos, cena 0,55Ls 0,7l burka. :) 1 glaaze etikjis??????????????? ··· Gurķi: Ātri pagatavojami pārauguši ... lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »
Ja burkas sterilizētas un kārtīgi tiek sasegtas, tad nešauj nekur.Ja es šaubos, tad šitādos variantos piemetu mazliet acetilsalicilskābes(aspirīns parastais).Droši, ka nešaus. eliine - 9% etiķis vispār nav etiķis, bet susla kaut kāda!
A vot pamēģināju, tomēr man jau sākumā šķita, ka 1 gl. cukura uz litru ir par daudz, vot i piemetu mazāk, bet tāpat bija par saldu! Labākie ir gurķīši ungāru gaumē, ražoti Indijā, pieejami visos lielveikalos, cena 0,55Ls 0,7l burka. :) 1 glaaze etikjis??????????????? ··· Gurķi: Ātri pagatavojami pārauguši ... lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »
kopš kura laika gurķu marinēšanai ir jālieto medicīniski preparāti?
Vai drīz nesāks lietot pesticīdus? Aspirīnu nemaz nevajag, gurķīši ir ļoti kraukšķīgi, ja burkā iemet mazu gabaliņu ozola mizas. Tikai ne par daudz, tad būs rūgti. Un vēl labi garšo, ja marināde liek arī mārrutku saknes. Vislabakie sanak ar 3-karshu parlieshanu, mazak laika vajadzigs neka pasterizejot, a visas garshvielas un marinade ka parasti... +aspiriins-kraukshkjiigumam(taa Sipeniece pa Star FM teica) :) gurķi+daudz (3litru b.-vismaz 3-4 galvas)ķiploki, upeņu lapas, dilles (daudz), var arī baziliku saišķi vai sinepju ēdamk./3 l b.(variē pēc situācijas)(ar sinepēm ir duļķaina marināde, bet forša garša).Nu lūk, to visu satūka burkā. 3 l burkā 3 tabletes aspirīna (der tikai tas kura satāvā ir tīra acetilsalicilovaja kislota, "importa" nē. 1 edk.etiķa esences tieši pirms marinādes uzliešanas. Uzlej karstu (80-100 C)marinādi (uz 1 l ūdens -2 ed.k.sāls +1 cukura, uzvāra 3-5 min)), vāko ciet, gāž vekšpēdiņ uz 0,5 stundu,virsū siltu segu,atgriež atpakaļ, tur zem segas līdz rītam, tad prom uz pagrabu.Visas šķirnes iznāk kraukšķigas!!!(pat "alfa beta") ··· Gurķi: Marinētu gurķu receptes lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »