Desas

Desas - jautājumi un diskusijas

Desas sastāvs (17)
lasu desas sastāvdaļas..blabla bla.....ēēE...,augu valsts olbaltumvielas (zirņi)... Tātad iznāk, ka pērkam desu ar zirņiem???? Visur nāk soja klāt, bet nu arī zirņi parādijušies:(((
Vislabaakais desu meistars esot tas, kas maakot uztaisiit desu ar minimaalaako galjas saturu:) Mani sajūsmina ādu ekstrakts.Un tad iedomājos ādiņas ar dažāda garuma sariem dažādās krāsās vārāmies katlā,līdz sanāk galerts.:)))))))))))) Cipari tādi un cipari tādi.Atceros omes desas....eh,siekala patecēja.Labāk edu gaļu. Negribu taisīt antireklāmu,bet,kā veterināre,varu pateikt,ka nekas labs tajās desiņās netiek likts..tāpat aiziet,gan leikozās gotiņas,gan nosprāgušās cūciņas,gan...,gan....(esmu kombinātos pabijusi un redzējusi)
Nu,bet,kopumā ņemot,kopā ar garšvieliņām,tas viss smeķē samērā labi(sevišķi,ja esi ļoti izbadējies)...
Pēc veterinarijas lekcijām LLU, gandrīz visu mūžu neviens vairs need desas ;))) labāk nelasīt..... ··· Desas: Desas sastāvs lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Desu pildamais uzgalis gaļas mašīnai (10)
kur meklēt desu pildamo uzgali,ko stiprina krievu laika rokas gaļasmašīnā
Vari pameklet tirgu "Latgalite",es tur nopirku. Gaļas mašīnaŗ Nr. Jāzin FB ir grupa "Atbrīvojies no lietām", iepostē tur, tur pašu velnu var atrast. Gabals skārda piemēram no kādas lielākas koservu bundžas, bleķa šķēres, lodāmurs, alva, 30 min un taisnas rokas... =>bosmens Krievu laikā visas slauktuves bija alvotas, bet kautkā nemanīja, ka piena dzērāji uz poda sēdētu, atšķirībā no cinkotā skarda, ko skārdnieks varētu no saviem krājumiem paņemt, alva nekorodē un arī ar skābēm nereaģē... ··· Desas: Desu pildamais uzgalis gaļas ... lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kūpinātas mājas desas (8)
Kā gatavot kūpinātas mājas desas?
undine -
1. un svarīgākais ir atrisināt žāvētavas jautājumu. t.i. iekārot attiecīgu vietu, kur tiks desas kūpinātas vai žāvētas. patiesībā tā ir gluži vienkārša uzparikte, sadabū tik kādu veci, kas varētu Tev to uzmtināt un viss notiekās ;)
un tālāk speciālo desu pildīšanas uzgali vajag gaļmašīnai.
zarniņas var nopirkt Maksimā, kur pildīt malto gaļu iekšā.
desa faktiski jau ir - maltā gaļa + ķimenes, pipari, sāls, citas garšvielas un viss.

kad nemaltaq gaļa sagatavota ar garšvielām jau kopā, zarniņas uzmauc uz uzgali un maļ saturu iekšā. i viss - žāvē ar alkšņa malku vislabāk.
Tikai nevajag tās zarniņas blīvi piepildīt-pārplīsīs. Cūkgaļa apmēram 5 kg liesas gaļas, 3 kg speķa,4 daiviņas ķiploka, sāls pēc garšas, 20 g ķimenes, 5 g kaltētas diļļu, 5 g kaltētu pētersīļu, šķipstiņa koriandra, pustējkarote maltu melno piparu, naža gals maltu lauru lapu, 100 g šņabja.Gaļu var malt vai smalki sagriezt.Pilda zarniņās.Žāvē kā Pele teica ar alkšņa malku jaucot sauso ar slapjo, kādas 30 min pirms beigšanas var ielikt kadiņa zarus garšas uzlabošanai. Nu vienkārši ja ir mājas desa un ir kur kūpināt.Jeb vajag desas recepti? lai desas nesanāktu sausas, drupenas, gaļai jābūt treknumiņam klāt.
un tālāk, kā jau teicu - garšvielas samet klāt, kādas gribas.

nu reku, kkas atradās, iemet aci konkrētākā receptūrā ;) http://virtuve.calis.lv/receptes/uzkodas/dazadas-uzkodas/pasta
isita-desa/
··· Desas: Kūpinātas mājas desas lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu