Ābolu vīns
Tik daudz dažādu viedokļu par sulas,ūdens un cukura proporcijām ābolu vīnam,arī par pašu vīna gatavošanu...Kāda ir jūsu pieredze?(Antonovka u.c. rudens āboli,visi paskābi)
Pele_chiibaa
ir receptūra, ka liek 50gr. cukura uz 1kg. saldiem āboliem, ij 100gr. cukura uz 1kg skābiem āboliem.
izspiež sulu, var pievienot atdzīvinātu raugu, a var arī nepievienot, lej stikla tarā, noslēdz ar kaut vai gumijas cimdu, ja ir 3l burka, iedur mazus caurumiņus, lai nav tā, ka gaisam galīgi nav kur likties, kas uzražojas rūgšanas procesā un notur 4 nedēļas. i gotovs ir, kad laikam paliek dzidrs. ja turot ilgāk, tad jau sāk ražoties etiķis.
man pagaidām sula uzlikta etiķa ražošanas procesam.
Edgars_Edgijs
1
Ir divi pamatnosacījumi: 1. pārtikas tehnoloģijas fakultāti nav jābeidz, bet vīna raugus gan LU (tagad jau tiem vajadzētu būt arī citur) vajag pameklēt;
2. cukuru jāpievieno pakāpeniski (vismaz 2/4 daļās).
Lieliski, ja var kupažēt (saprecināt) ar pīlādžogu sulu. Tā jau gan ir gaumes lieta, bet kupažētie vīni ir neparastāki.
Edgars_Edgijs Uzrakstīju, bet lasās stulbi - lasi: 2 vai4 daļās.
JurisK 1 Pele, taa tak tev braaga iznaaks!:)
Pele_chiibaa
Jurčik - nēzinu, kas sanāks, bet galvenais, ko vajag = etiķis :))
vienk itādu vīna receptūru lasīju kaut kādos vīna ražošanas saitos. praksē no A-Z līdz galam vēl nav uzražots nekas.
Bitite Pareizi pēc "Zelta rokasgrāmatas" ābolu vīnu taisa šādi - ņem 2 litri sulu , 1 litru cukuruun 400 gr cukuru. Sākumā aizbāž ar vati, tad apm. pēc 4 ned. rūgšanas ir jānotecina lai biezumi paliek apakšā. Atlej atpakaļ tīrā burkā, pieliek vēl cukuru lai nav par skābu, jo savādāk tiešām sanāks etiķis, liek virsū korķi ar caurulīti, kurai gals ir ūdens burciņā gaisa noplūsšanai, Tā tur apm. 2-3 mēn. Tad, ja vairs nestaigā burbulīši, skaitās gatavs var aiztaisīt un nolikt lai nostāvas apm. 3 mēnešus un tad jau var pildīt pudelēs un dzer un priecājies par to kas sanācis. Prozit.
Bitite Labojums- 1 litrs ir ūdens nevis cukurs, lai veicas.
snakeshit 1 20 litrīgai balons (patiesībā kādi 23). 2/4 ābolu sula, 1/4 pīlādžu vai aroniju sula, 1/4 avota ūdens un sākumam kādi 2kg cukura. Lai foršāk sāk rūgt, varētu vīna raugu sajaukt ar ābolu sulas substrātu atsevišķā glāzē, jau iepriekš un sagaidīt lai sāk darboties( dienu, vai divas iepriekš). Hidroslēdzi galā un kad piestāj aktīvi rūgt, pārlej un atkal pievieno cukuru, tikai ne tik daudz kā pirmajā reizē, jo cukurs ir arī dabīgais konservants un process var apturēties:) 2015-03-07
elina222 2 2 Vīnu gatavo no 100% sulas. Piejaucot ūdeni, tas vairs nav vīns, bet kaut kāds izstrādājums... 2015-04-28
Feja_Feja vai kāds zin kā uztaisīt vīnu no veciem, sarūgušiem ievārījumiem.? lūdzu tikai reālu pieredzi ar baudāmu, garšīgu gala rezultātu. 2019-02-01