Ķirbju sagatavošana ziemai
Tādu lielu ogu kā ķirbis ne vienmēr var vienā reizē apēst. Tāpēc radās doma, vai nevarētu to ķirbi gluži kā biezzupai sagatavot putriņā ar garšvielām un tad pasterizējot iekonservēt burkās, jo, teorētiski spriežot, arī tādam vajadzētu uzglabāties, bet cik ilgi? Jo marinētos ķirbjus jau bērnu dienās esmu atēdies, tādus negribās vairs..JUgita1959 3 Putriņu pa porcijām un saldētavā iekšā.
shining 1 Cik daudz Jums viņu ir? Tak ne jau vezums! Ja tur vēsumā, ankambarī, mehāniski nesavainotus, nesaldētus, tad gan jau pat līdz Meteņiem var glabāties. Rīkojiet ķirbju vakarēšanu: kūkas, smūtiji, krēmzupas!
madaa Var pa šķēlei kādai smukai kaimiņienei vai kolēģei uzdāvināt. Sievietes novērtē saimnieciskus vīriešus....Ceru, ka diskusijas autors ir vīrietis:) sieviete zinātu kā ķirbi pievārēt..
miers2 Kūkas , smūtiji, krēmzupas :( - sivēnu barība tas viss...ja nu tikai mazliet , paretam ķirbīši marinādē, bet tad atkal šnabi vajag, lai tie ķirbīši nešķebinātu
anis Nu, tad atliek sablenderētu ķirbi ieraudzēt-tur varētu arī tonnu izlietot... tad iedzīt trubās vai tāpat ar karoti...
marta1964 3 Var sagriezt un žāvēt,gatavot sukādes.Kirbi var savārīt ar cidonijām kā ievārījumu.Cept sagrieztā veidā cepeškrāsnī ar garšvielām.Un vēl var saldos taisīt ,maizi cept utt.
borzomi
1
1
Ķirbji+ cidonijas= ananass.
Viss tikai stikla mētelītī!
leons13 Nu nezinu,mēs ar sievu marinējam,citādā veidā negaršo,tad ir jāeksperimentē.
slieks Ķirbis+apelsīns+žāvētas aprikozes. Ļoti gards ievārījums. Kādu cepumiņu piegrauzt klāt, rūgtu kafiju...
elfu_mazulis
1
ja nesagriezts un pašu audzēts, tad galvenais glabāties likt tādā pašā veidā, ka gulēja zemē, negrozīt, nekratīt un sausu nolikt skapjaugšā...tad kaut gadu stāv, bet protam labāk apēst līdz janvārim, februārim...
ja sagriezts, tad par sterilizēšanu diemžēl neko nezinu, audzējam mazus riekstu ķirbīšus, sanāk tieši vienai reizei, ko uzcept gabaliņos cepeškrāsnī un 1-2 dienās apēst...un neko sagrieztu glabāt nevajag...bet ja saldētava atļauj, tad pat savārīt putriņā nevajag, samaļ nevārītu gaļas mašīnā un pēc tam kad vajag izvelk porciju priekš gardām ķirbju pankūkām...
KlusumsL5 Nu, par glabāšanu saldētavā viss skaidrs, bet ja tās saldētavas nav? Tieši par to bija jautājums, vai nevar citādāk.., jo lielie ķirbji jau visi vienā piegājienā netiek apēsti.., varbūt var samalt putriņā un ar garšvielām iekonservēt uzglabāšanai pagrabā..
Drole
bet ja tās saldētavas nav, var pusi kjirbju paardot un vienreiz beidzot to saldeetavu nopirkt.
Bet vispaar kjirbji mieriigi pashi glabaajas liidz citam gadam, ja tos lieki negraabsta un nespaarda.