šašliks
šašliks - jautājumi un diskusijas
netradicionāli šašliki (22)
Vēlos iemarinēt cūkgaļu Līgosvētkiem,palasījos,ka var gan vīnā gan rabarberos. Lūk šogad gribu eksperimentēt! Cik ilgi gaļu vajadzētu turēt sausvīnā vai rabarberos.Un kāds sausais vīns būtu labāks? Rabarberos-viņus ...
Vēlos iemarinēt cūkgaļu Līgosvētkiem,palasījos,ka var gan vīnā gan rabarberos. Lūk šogad gribu eksperimentēt! Cik ilgi gaļu vajadzētu turēt sausvīnā vai rabarberos.Un kāds sausais vīns būtu labāks? Rabarberos-viņus ...
Palikusi vēl iemarinēta šašlika gaļa. (13)
Lūdzu padomu. Kā labāk mājās virtuvē izcept svētkos neapēstu cūkgaļas šašliku?
Lūdzu padomu. Kā labāk mājās virtuvē izcept svētkos neapēstu cūkgaļas šašliku?
Kaut kā cepeškrāsnī varēja cept. Sīkāk nemācēšu paskaidrot. Sacep un zupā iekšā!..ļoti laba un garšīga sanāk PĒCSVĒTKU ZUPA!:) Uzdur uz pārtikas kociņiem un grilla režīmā uz restēm cepeškrāsnī. ··· šašliks: Palikusi vēl iemarinēta ... lasīt visu diskusiju (13 atbildes) »
Šašlika gaļas glabāšana (25)
Lieta tāda, ka šašlikam paredzēto gaļu atveda jau šodien, bet Līgo vakars pēc 3 dienām... Kā gudrāk droši to gaļu saglabāt? Marinēt šodien? Bet gribēju tikai majonēzē ar sinepēm (vai tomātu mērci), nevis sālī un ...
Lieta tāda, ka šašlikam paredzēto gaļu atveda jau šodien, bet Līgo vakars pēc 3 dienām... Kā gudrāk droši to gaļu saglabāt? Marinēt šodien? Bet gribēju tikai majonēzē ar sinepēm (vai tomātu mērci), nevis sālī un ...
es ar majonēzi nekad netaisu, tikai citronu un sīpolu. tak aukstā vietā vajadzētu 3 dienām izturēt... bet pārliecināta neesmu. saldētavā gan nebāz!
arī gaida pieredzes bagātus padomus ja tev kaut kas to gaļu samaitās, tad veikalā pirktā majonēze, sinepes un tomātu mērce! es nekad gaļu ar tādiem mēsliem nemaitāju, ja kādam gribās, jau ceptu gabaliņu var mērcēt kečupā, cik vēlas:) Nu kā jau teicu - ja viņa ir svaiga, tad tās 2-3 dienas ledusskapī neko nemainīs. Bet ja viņa jau pirms tam kādu nedēļu ir stāvējusi - tad HVZ ...
Bet ja tagad iejauksi majonēzē - tad tur no gaļas garšas nekas pāri nepaliks. ··· šašliks: Šašlika gaļas glabāšana lasīt visu diskusiju (25 atbildes) »
Vistas spārniņu šašlika receptes (24)
Kādi visgardākie vistu spārniņu šašliki pašgatavoti!! Kādas marinādes un receptes varat ieteikt. Bez sarkasma,lūdzu, gaidīšu pārbaudītas receptes. Jau iepriekš...paldies:)
Kādi visgardākie vistu spārniņu šašliki pašgatavoti!! Kādas marinādes un receptes varat ieteikt. Bez sarkasma,lūdzu, gaidīšu pārbaudītas receptes. Jau iepriekš...paldies:)
veelreiz ieriivee ar garsvielaam vistu spaarnus un met ieksha amarinaadee.
Ja ap desmitien no riita ir taisiits, tad ap 7niem vakaraa meiriigi var cept..
sitiem vienmeer sametaas virsuu visi. bet nu gaumes jau dazhaadas.
labu apetiiti. p.s aizmirsu pateikt, ka tas ir uz kadu kilogramu liidz 1,5 kg.
elljuar var biskinj pieliet ··· šašliks: Vistas spārniņu šašlika ... lasīt visu diskusiju (24 atbildes) »
Marināde vistas šašlikam (11)
Nu tā... Visi zin ka tuvojās ļīīigo..ļīīgooo.. kad lielākā daļa sēdēs arā, ēdis pusjēlu, lietū izmirkušu gaļu un dzers vakardienas atšālejušos aliņu ar peldošu beņčiku, tad tā, kas var ieteikt kādu marinādi ...
Nu tā... Visi zin ka tuvojās ļīīigo..ļīīgooo.. kad lielākā daļa sēdēs arā, ēdis pusjēlu, lietū izmirkušu gaļu un dzers vakardienas atšālejušos aliņu ar peldošu beņčiku, tad tā, kas var ieteikt kādu marinādi ...
apelsinos ari ir baigi garshiigi :))) un medu ..un aluu ... :)
tak dajebkur var iebazt :))) vistai pievievieno citronus sagrieztus ar visu mizu, sāli, cukuru, piparus, zaļumus bez skaita, tai skaitā- nātru lapas, piparmētras, kalmju kātiņus(baltos, tos kas zem ūdens) un visu ko citu sirds kāro- tā galvenā FIŠKA ir - kārtīgi stingri gaļa jāmīca, jāmassē, labu laiku, tā lai atdodas sulas, tā mīcīšana attiecas uz jebkuru gaļu, var arī likt traukā ar vāku un kratīt(pasmagi ir, bet pēc tam rezultāti ir satriecoši- ciemiņi teiks ka šitik mīkstu šašliciņu nav baudījuši..... galvenais massēt gaļu Ananāsu sula ar sojas mērci. Proporcijas uz izjūtu, sāls jau ir sojas mērcē, no ananāsiem skābums un saldums. Sarkanie pipari piestāv vistai, ķiploki...
Marinē pļāpājot ar viesiem, kad pēc 1/2 stundas iesilušas ogles, var jau sākt:) Tas būs tāds tumši brūns pasākums:) Vistai bija laba medus marināde - sojas mērce,medus, kiploks, melnie pipari un citrona sula laika... cik un kā vairs neatceros, bet vistu maksimums vajadzēja turēt 2 stundas. ··· šašliks: Marināde vistas šašlikam lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »
tak dajebkur var iebazt :))) vistai pievievieno citronus sagrieztus ar visu mizu, sāli, cukuru, piparus, zaļumus bez skaita, tai skaitā- nātru lapas, piparmētras, kalmju kātiņus(baltos, tos kas zem ūdens) un visu ko citu sirds kāro- tā galvenā FIŠKA ir - kārtīgi stingri gaļa jāmīca, jāmassē, labu laiku, tā lai atdodas sulas, tā mīcīšana attiecas uz jebkuru gaļu, var arī likt traukā ar vāku un kratīt(pasmagi ir, bet pēc tam rezultāti ir satriecoši- ciemiņi teiks ka šitik mīkstu šašliciņu nav baudījuši..... galvenais massēt gaļu Ananāsu sula ar sojas mērci. Proporcijas uz izjūtu, sāls jau ir sojas mērcē, no ananāsiem skābums un saldums. Sarkanie pipari piestāv vistai, ķiploki...
Marinē pļāpājot ar viesiem, kad pēc 1/2 stundas iesilušas ogles, var jau sākt:) Tas būs tāds tumši brūns pasākums:) Vistai bija laba medus marināde - sojas mērce,medus, kiploks, melnie pipari un citrona sula laika... cik un kā vairs neatceros, bet vistu maksimums vajadzēja turēt 2 stundas. ··· šašliks: Marināde vistas šašlikam lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »
Kāda šašlika recepte tagad populārakā? (26)
Kadu marinadi lietot, lai izcepot gala miksta un suliga ?
Kadu marinadi lietot, lai izcepot gala miksta un suliga ?
Nesen izdevās dievīgs bebra gaļas šašliks..ko vispirms kārtīgi izmasēju eļlā..tad marinādi no sīpoliem,ķiplokiem,pipariem, majonēzes ,sinepju graudiņiem,citrona..divas sutkas marinē..grilē..un tad jau var mēli norīt.
Bet ikdienā ātrākais ir vistas gaļas,un tad ļaujos improvizācijai,lai katru reizi ir savādāk. Paņem kakla karbonādi, sagriez kubikos kas līdzinās cigarešu paciņai un tālāk brīva improvizācija ar piedevām un garšvielām. Varu nosaukt kaut dažas ko var izmantot (protams nejau vienā receptē):
- svaigi citroni liela daudzuma
- kefirs
- sarkanie sīpoli
- oregano
- majonēze
- sojas mērce
- sarkanvīns
- puravs
- svaigi āboli
principā var izmantot visu, kam ir saldskāba, skāba garša bet mixēt ar saldo.
Var arī pavisam vienkārši - liels daudzums sarkano sīpolu+svaigi saberzti melnie pipari + ducis svaigu citronu. Liec lai 24 h nostāvas un bliez ugunskuru augšā.
Vari arī uztaisīt lielopa šašliku, tikai gabaliņus sagriez mazākus, apmēram kā divas sērkoka kastītes, tad iemarinē to visu iekš - tumšā sojas mērce, sīpoli, melnie pipari (saberz, bet ne samal) parastā olīveļļa, sāls un var biki oregano. Cep 2-4 min. Etiķis, kefīrs, sīpoli utt.. tas ir tradicionāli, bet es iesaku pamēģināt kaut ko vēl nemēģinātu - Guacamole marinādi, kas nāk no Meksikas. To gatavo no 2 veidu čili šķirnes pipariem un Tobasco un vēl šo to.. Vēlies detaļas? Raksti vēstules. Heh man vienkārši asie šašlike neprien :) Kautkā nepatīk pārāk daudz garšvielu, bet patīk gaļas garša. Bet nu čili šašlikam atradīsies protams piekritēji + vairāk alu izdzers :) ··· šašliks: Kāda šašlika recepte tagad ... lasīt visu diskusiju (26 atbildes) »
sojas mērce, citrons, cukurs, ķiploks,Vidusjūras garšvielu maisījums,piecu piparu maisījums un, protams, gaļa
a kapee shashljiku? tur ir ell nevis elllj :D
eniivej. zvaigznes aniiss, chili, mellie pipari un chiplociitis un biku melnaa sojas meerce. to visu satriepj galjiitee un pagaida kaad stundiit lai ievelkas. peec tam uzgaaz virsuu kefiiru vai griekju stila jogurtu(JAA, visparastaako kefiiru!!!),taa,lai apnjem galju, nevis peldaas. tikliidz saak atdaliities galjas sula (buus taads recekliigs skjidruminsh), galjiite ir gatava cepshanai. (visa marineeshana aiznjem apmeeram stundu. cepshanas laikaa var bik palaistiit ar labu merlot viinu. taadu galjiiti tu sirsninj njammaajusi nebuusi! :))) Paņem 4 kg gaļas (sagriezta gabaliņos), pievieno garšvielas (vai nu gatavu maisījumu vai "visu, kas pa rokai") un pielej 1 l paniņas (kefīru). 12 st marinēties un cep!!!! vīns + citronu sula vislabaakais- vecaa recepte
siipoli, garsvielas(ne saals),etikjis ··· šašliks: Šašlika recepte lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »
eniivej. zvaigznes aniiss, chili, mellie pipari un chiplociitis un biku melnaa sojas meerce. to visu satriepj galjiitee un pagaida kaad stundiit lai ievelkas. peec tam uzgaaz virsuu kefiiru vai griekju stila jogurtu(JAA, visparastaako kefiiru!!!),taa,lai apnjem galju, nevis peldaas. tikliidz saak atdaliities galjas sula (buus taads recekliigs skjidruminsh), galjiite ir gatava cepshanai. (visa marineeshana aiznjem apmeeram stundu. cepshanas laikaa var bik palaistiit ar labu merlot viinu. taadu galjiiti tu sirsninj njammaajusi nebuusi! :))) Paņem 4 kg gaļas (sagriezta gabaliņos), pievieno garšvielas (vai nu gatavu maisījumu vai "visu, kas pa rokai") un pielej 1 l paniņas (kefīru). 12 st marinēties un cep!!!! vīns + citronu sula vislabaakais- vecaa recepte
siipoli, garsvielas(ne saals),etikjis ··· šašliks: Šašlika recepte lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »
Jēra šašliku gatavot man mācīja armēņu draugi...gardāku šašliku par to nav nācies baudīt!! viņu zelta likums ir nežēlot zaļumus - samarinēta gaļa ir burtiski zaļumiem pārkrauta.. Viņu īpašais garšaugs ir kindza (koriandra lapas), var izmantot arī baziliku.. Sāls, pipari, sīpoli un olīveļļa.. Un marinēt vismaz 6-8 stundas.
monnaelisa...un nekāds etiķis, citrons utt!!!!
marinaadi vajag:)sarkanviinu,siipolinjus,tome etu meerci:)chilli piparinjus,eljlju,saali,melnos piparus:)un vismaz 24h notureet marinaadee:)
Vajag tikai labi daudz galjas, siipolus un daudz tomaatus. Un viss.
pie monnaleasa teiktā vēl gribu piebilst ka der arī hmeli suneli(garšviela tāda) un protams nekāda etiķa!!!! Baziliku gan vēlams zaļu un labi daudz ..... sāls viet`aes gan pielieku vegetu:))
··· šašliks: Jēra šašlika receptes lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Šašlika recepte (7)
Gaļu sagriež apmēram 5-6 cm gabaliņos, pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, rupjo vārāmo sāli, melnos maltos piparus un eļļu. Eļļu pielej tik daudz, lai nevis gaļa tanī peld, bet vienkārši ir spīdīga. Varat pievienot ...
Gaļu sagriež apmēram 5-6 cm gabaliņos, pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, rupjo vārāmo sāli, melnos maltos piparus un eļļu. Eļļu pielej tik daudz, lai nevis gaļa tanī peld, bet vienkārši ir spīdīga. Varat pievienot ...