Medījums

Medījums - jautājumi un diskusijas

Meža delikateses (7)
Varbūt kāds(kāda) var padalīties savā pieredzē ar meža gaļu, piemēram kotletēm, varbūt kaut kas spešl, garšvielas ingredienti? Es jau pa vecajām metodēm, garšvielas, skābais krēmulītis, kartupelis, baltmaize, milti. ...
Kāda maize un milti, tā tak nav cūkgaļa! Jāpiemaļ klāt speķītis, daudz ķiploku, sīpolu, piparu maisījumu, visu kārtīgi jāizmīca,lai sasūc garšvielas, istabas temperatūrā jāpatura stundu lai ievelkas un tad uz pannas, lai labāka konsistence un nejūk laukā var mazliet cieti piebērt. nu jā...kotletes un soda....caureja garantēta
laikam jau nezina, ka kotletes tik no mežacūkas cep un pēc tam sautē, lai trihanelas izvārās
Ir nopērkami jau gatavi garšvielu maisījumi medījumiem, labi ja kas, sastävä piemėram kadiķogas, vėl tur kas... Tam visam klāt mazliet soda un mazliet ingveru tad kotletes būs sulīgas un mīkstas! @Janeks - ja vēlies uzzināt ko jaunu par medījuma gaļas gatavošanu, tam ir tematiskas FB lapas, piemēram, Hunting & Cooking Latvija, "Medību" receptes, No Vegan Latvija un gan jau kaut kas citās valodās arī ir.
Man kotletes sieva gatavo, es tā baigi neiedziļinos, kā, bet ir aizdomas, ka līdzīgi kā pats raksti - gaļa, speķis (ja vajag), baltmaize, sīpols, ķiploks, garšvielas. Citi neliek speķi bet rīvē klāt kartupeli. Citi liek vēl majonēzi sulīgumam. Variantu daudz, ņem un eksperimentē.
··· Medījums: Meža delikateses lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Kā gatavo meža cūkas karbonādes??? (16)
Ko darīt ar meža cūkas cisku? Kā gatavot?
Vetārstam jau tā nemaz nedod katru cūku pārbaudīt, kārtīgi nošmorē un basta.
Mūsu mājās visi ēd medījumus un slavē, nebiju dzirdējusi, ka negaršotu... tikai veģetārieši neēd :))))
Lai gaļa nesmirdētu pēc kuiļa, mednieki pieprot dažus trikus.
Jaa, pirms noshaushanas veiklaakais mednieks kuili izruunii!:) Svaigi izgriezti kuilja pauti esot ekselents zakusks! Vairaak ko piebilst Samilas teiktajam nav - tieshi taa tas jaadara ar mezhacuukaam. Ja nu veel taa nogatavinaashana - nevajadzeetu gluzhi vakar shautu shmoreet. Iipashi, ja kuilis jau gados. Samilas padomi ir pareizi taču gaļa nekādā ziņā nav jāmērcē. Mērcēt vajag tikai tos gabalus, kas ir sašauti, lai izskalojas asinis - es gan parasti tos izvāru sunim, ja tādi ir. Es cepu cepeškrāsnī! Savirco un šauj tik iekšā cepenē... Nezinu ko tieši ar cisku darīt... man iedod jau sadalītus gabalus - karbonāde vai nekarbonāde.

Gaļa vispirms ir jānomērcē (vairākas h), tad karbonādes gabalu sadalu, izklapēju un iemarinēju - sāls, pipari, majonēze + sinepes (2:1), 12h ledusskapī, tad cepu kā parasti - milti, ola. Kad gatavs, lieku sautējamā traukā un sautēju vismaz pusstundu (lai nomirst visi baciļi).

Nekarbonādi sagriežu nelielos gabaliņos, apcepu uz lielas uguns + sīpols, sāls, pipari, kad apcepies pievienoju vīnu (mamma taisa ar alu) un nomizotu egles zaru (nelielu) labākai garšai. Sautēju vīnā ~2-3h, atkarībā cik vecs ruksis.

Šodien 2 karbonādes gabalus, kuri jau 2 dienas marinādē bija aizķērušies ledusskapī, ieliku čuguna cepamtraukā, uzlēju saldo krējumu un 1,5h cepeškrāsnī (30 min. maksimāli augstā t, 1h mērenā t), viesi teica, ka laba. Te gan bija visādas garšvielas.

Mežacūkai jāņem vērā, ka vismaz 20 min. jābūt t virs 70 C (varbūt vairāk), lai nesaslimtu, citādi var gatavot ko sirds kāro.
··· Medījums: Kā gatavo meža cūkas ... lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Brieža gaļas receptes (5)
Lūdzu iesakiet, ko darit ar brieža gaļu?
Kotletes sanāk labu labās, tik jāpieliek speķītis. Bullis, govs vai teļš ?
Kuri gabali ?
Bulli labāk desās, nokūpina ar alksni, nesmirdēs pēc mīzeliem
Kaulus tā parupji notīra no mīkstumiem (gulašam), kaulus vāra atsevišķi, būs buljons gulašam, atlikušo izvārīto gaļu no kauliem var malt pastētei (tik beigās maļot jāpieliek 1/3 vārītas vistu aknas un kad gatavs uzkādiem 5 litrim masas paciņu sviesta)
Govi vai teļu gulašā - uz pannas nobrūnina un katlā kādu stundiņu pasautē, katlā var pielikt zāvētas plūmes, padaudz, vismaz paciņu...
Cepetis nav jēgas, tik vien kā pazīmēties un pašapziņa - brieža cepetis, kā filmās... bet briedis ir sauss, stiegrains, var speķot, marinēt bet vienalga nav jēgas
Gaļas rullīšus - tajos iekšā var likt žāvētu cauraudzi un burkānus. Gardi.
Var vārīt auksto gaļu, tāpat kā no jebkura liellopa.
UN protams jau pieminētās kotletes un šmoriņš, jo īsti gulašs tas nez vai būs ;)
kad gatavoju briedi arī kotletes lieku klāt kadiķogas…. veidojas aristokrātiska garša Teļa fileju/karbonādi šķēlītēs uz pannas ar sāli un pipariem, minūti no katras puses - mīksta, sulīga, garda - var likt mājas burgeros, var vienkārši ēst uz maizītes vai šņakāt iekšā ar salātiem... Ņamma ··· Medījums: Brieža gaļas receptes lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Ja nav nokjerta pilseetas kanaalaa, tad vieniigaa labaa iipashiiba - varbuut galja ir ekologjiski tiira, lai gan zini nu, varbuut saeedusies pesticiidus, kas ieskaloti ezeraa no apkaarteejiem laukiem. Nu veel - maz tauku. Nu veel - darbs zhoklja muskuljiem un zobiem. Jaa - arii gharsha iipatneeja, to vareetu nosaukt par gardeezha izaicinaajumu:) Es gatavotu pasteeti, jo nekad nevar zinaat cik veca ir shii piile. Piili sagriezh mazos gabalos, apcep un sautee, li galja jau lobiitos nost no kauliem. Uz pannas sviestaa apcep siipolus un selerijas sakni, burkanus. Visus gatavos produktus ( piles galju noloba no kauliem) samalj galas mashina un blenderi puto , pievieno sviestu, saputo lidz masa ir viendabiga un gaisha, saali un piparus pievieno pec garshas. ··· Medījums: Meža pīles gaļas labākās ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
gardi ir relatīvs jēdziens..... mans suns noraktu un pēc dažām dienām viņam būtu gardi tāpat. Pat apstrādāt nevajadzētu.... Es iesaku stilba gaļu sacept speķa taukos, pievienojot sāli un melnos piparus, cepšanas beigās karamelizēt. Pasniedzot pievienot nedaudz brūkleņu zaftes. Bon apetit! Pag,aber shmoreet nevajag ?! Taa mezha galja parasti ir siiskta. Šito meža suķi labāk kārtīgai termiskai apstrādei pakļaut, a to trihanelli var saķert... Iesaku uzmanīgi atkasīt gaļu no kaula, atdalīt cīpslas un atlikušo samalt kopā ar 1/3 - 1/4 no masas mājas cūkas speķa. Mežacūkas gaļas kotletes ir ļoti garšīgas. ··· Medījums: Kā gardi pagatavot meža ... lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Meža pīles. Kā garšīgāk pagatavot??? (10)
Sācies meža pīļu laiks. Man radies jautājums, kā labāk pagatavot meža pīli???
Izmēģini portugāļu stilā - viņi pīli sautē cepešķrāsnī kopā ar rīsiem. Iznāk garšīgi. Man kaa mednieka sievai ar pieredzi vislabaak garsoja ( un citiem arii) pilju galjas pasteete. Kaartiigi izsmoree, atdala galju no kauliem( ljoti ruupiigi, jo pilei ir briesmiigaaki par zivju asakaam) un paareejo , kaa aknu pasteetei ar savu fantaazijas devu. Piekrisana bija liela , arii starp pasiem medniekiem:) Es gatavoju dažādi, visgaršīgāk ir cepeškrāsnī ceptas. Lai būtu gaļiņa mīksta iemarinē. Uz vienu merci ņem vienu citronu, ēd karoti eļļas, tējkaroti cukuru, pārējas garšvielas liec kā parasti vistiņai kas nu pašai iet pie dūšas. Man labāk patīk sadalīta gabaliņos, tad tāda forši brūna sacepas.Iemarinētu paturi kādu dienu. Tad met ar visu suliņu uz pannas, liec arī burkānus klāt ja garšo, uzmet virsū foliju un cepeškrāsnī iekšā uz grādiem 200, apmēram pēc stundas noņem foliju un cep kamēr iztvaikos sula un paliks brūna. Es apakšā lieku cepampapīru lai nepiecepas labumi pie pannas. Kad gatavs, gaļu traukā, bet papīru mazā ūdens daudzumā katliņā tā kā apvāri un taisi mērcīti ar daudz saldo krējumu. Tāpat var taisīt arī meža zosi, var zaķi un bebru arī, tik šiem brīnumiem lieku daudz ķiplokus klāt. Taa kaa pat pashas treknaakaas no taam, saliidzinot ar maajas putniem, ir kaarnas un liesas, tad tikai dazhaadi shmoreeshanas-sauteeshanas varianti. Pa manam - jo vienkaarshaak, jo labaak sanaak! Apcep un graapii iekshaa nelielaa uudens daudzumaa ar burkaaniem, siipoliem un dazhaam garshvielaam, kas patiik. Sutina pietiekoshi ilgi, lai galja no kauliem atlec. No vienas mercenes taadas paknapas 4 cilveeku gjimenes pusdienas sanaak. Tagad tikai sācies? Parasti jau gan sākas no augusta otrās sestdienas :)

Ja par gastronomiju, tad visgaršīgākie parasti ir bijuši merči baraviku mērcē. Ir provēta arī Mārtiņa Rītiņa recepte (internetā pilns ar video), bet nekādas spilgtās atmiņas no tās nav palikušas.
··· Medījums: Meža pīles. Kā garšīgāk ... lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Meža pīles gatavošana (5)
Meža pīles! Lūdzu receptītes!
Meza pilem,vinas gatavojot,var likt klat ko tik sirds karo un kas ienak galva. Es vinas esmu gatavojusi loti daudz un katru reizi lieku klat kas ir pa rokai. Tā pat kā ar zivīm, galnais lai ir karsta krāsns un galva uz pleciem :)

Jeb tu vēlies no olām, miltiem un cukura pagatavot meža pīli? :)
ar piladziem vai rutskabajiem mežagoliem vai ar zavētam aprikozem un žāvetām plūmēm Sagriež pa gabaliņiem,apcep uz pannas vai cepamajā pīlē...sīpoli,ķiploki,pētersīļu saknes un galvenais dažas šķelītes citronu ar visu mizu...protams ,sāls pipari ,sautē ar mazu daudzumu ūdens uz lēnas uguns(diezgan ilgs process).Iesaku nelikt klāt burkānu-tas padara medijumus salkanus..:) Izurbini VISAS skrotis; jābūt no 20 līdz 60! :))) ··· Medījums: Meža pīles gatavošana lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu