Medījums
Medījums - jautājumi un diskusijas
Meža delikateses (7)
Varbūt kāds(kāda) var padalīties savā pieredzē ar meža gaļu, piemēram kotletēm, varbūt kaut kas spešl, garšvielas ingredienti? Es jau pa vecajām metodēm, garšvielas, skābais krēmulītis, kartupelis, baltmaize, milti. ...
Varbūt kāds(kāda) var padalīties savā pieredzē ar meža gaļu, piemēram kotletēm, varbūt kaut kas spešl, garšvielas ingredienti? Es jau pa vecajām metodēm, garšvielas, skābais krēmulītis, kartupelis, baltmaize, milti. ...
laikam jau nezina, ka kotletes tik no mežacūkas cep un pēc tam sautē, lai trihanelas izvārās Ir nopērkami jau gatavi garšvielu maisījumi medījumiem, labi ja kas, sastävä piemėram kadiķogas, vėl tur kas... Tam visam klāt mazliet soda un mazliet ingveru tad kotletes būs sulīgas un mīkstas! @Janeks - ja vēlies uzzināt ko jaunu par medījuma gaļas gatavošanu, tam ir tematiskas FB lapas, piemēram, Hunting & Cooking Latvija, "Medību" receptes, No Vegan Latvija un gan jau kaut kas citās valodās arī ir.
Man kotletes sieva gatavo, es tā baigi neiedziļinos, kā, bet ir aizdomas, ka līdzīgi kā pats raksti - gaļa, speķis (ja vajag), baltmaize, sīpols, ķiploks, garšvielas. Citi neliek speķi bet rīvē klāt kartupeli. Citi liek vēl majonēzi sulīgumam. Variantu daudz, ņem un eksperimentē. ··· Medījums: Meža delikateses lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
Mūsu mājās visi ēd medījumus un slavē, nebiju dzirdējusi, ka negaršotu... tikai veģetārieši neēd :))))
Lai gaļa nesmirdētu pēc kuiļa, mednieki pieprot dažus trikus. Jaa, pirms noshaushanas veiklaakais mednieks kuili izruunii!:) Svaigi izgriezti kuilja pauti esot ekselents zakusks! Vairaak ko piebilst Samilas teiktajam nav - tieshi taa tas jaadara ar mezhacuukaam. Ja nu veel taa nogatavinaashana - nevajadzeetu gluzhi vakar shautu shmoreet. Iipashi, ja kuilis jau gados. Samilas padomi ir pareizi taču gaļa nekādā ziņā nav jāmērcē. Mērcēt vajag tikai tos gabalus, kas ir sašauti, lai izskalojas asinis - es gan parasti tos izvāru sunim, ja tādi ir. Es cepu cepeškrāsnī! Savirco un šauj tik iekšā cepenē... Nezinu ko tieši ar cisku darīt... man iedod jau sadalītus gabalus - karbonāde vai nekarbonāde.
Gaļa vispirms ir jānomērcē (vairākas h), tad karbonādes gabalu sadalu, izklapēju un iemarinēju - sāls, pipari, majonēze + sinepes (2:1), 12h ledusskapī, tad cepu kā parasti - milti, ola. Kad gatavs, lieku sautējamā traukā un sautēju vismaz pusstundu (lai nomirst visi baciļi).
Nekarbonādi sagriežu nelielos gabaliņos, apcepu uz lielas uguns + sīpols, sāls, pipari, kad apcepies pievienoju vīnu (mamma taisa ar alu) un nomizotu egles zaru (nelielu) labākai garšai. Sautēju vīnā ~2-3h, atkarībā cik vecs ruksis.
Šodien 2 karbonādes gabalus, kuri jau 2 dienas marinādē bija aizķērušies ledusskapī, ieliku čuguna cepamtraukā, uzlēju saldo krējumu un 1,5h cepeškrāsnī (30 min. maksimāli augstā t, 1h mērenā t), viesi teica, ka laba. Te gan bija visādas garšvielas.
Mežacūkai jāņem vērā, ka vismaz 20 min. jābūt t virs 70 C (varbūt vairāk), lai nesaslimtu, citādi var gatavot ko sirds kāro. ··· Medījums: Kā gatavo meža cūkas ... lasīt visu diskusiju (16 atbildes) »
Kuri gabali ?
Bulli labāk desās, nokūpina ar alksni, nesmirdēs pēc mīzeliem
Kaulus tā parupji notīra no mīkstumiem (gulašam), kaulus vāra atsevišķi, būs buljons gulašam, atlikušo izvārīto gaļu no kauliem var malt pastētei (tik beigās maļot jāpieliek 1/3 vārītas vistu aknas un kad gatavs uzkādiem 5 litrim masas paciņu sviesta)
Govi vai teļu gulašā - uz pannas nobrūnina un katlā kādu stundiņu pasautē, katlā var pielikt zāvētas plūmes, padaudz, vismaz paciņu...
Cepetis nav jēgas, tik vien kā pazīmēties un pašapziņa - brieža cepetis, kā filmās... bet briedis ir sauss, stiegrains, var speķot, marinēt bet vienalga nav jēgas Gaļas rullīšus - tajos iekšā var likt žāvētu cauraudzi un burkānus. Gardi.
Var vārīt auksto gaļu, tāpat kā no jebkura liellopa.
UN protams jau pieminētās kotletes un šmoriņš, jo īsti gulašs tas nez vai būs ;) kad gatavoju briedi arī kotletes lieku klāt kadiķogas…. veidojas aristokrātiska garša Teļa fileju/karbonādi šķēlītēs uz pannas ar sāli un pipariem, minūti no katras puses - mīksta, sulīga, garda - var likt mājas burgeros, var vienkārši ēst uz maizītes vai šņakāt iekšā ar salātiem... Ņamma ··· Medījums: Brieža gaļas receptes lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »
gardi ir relatīvs jēdziens..... mans suns noraktu un pēc dažām dienām viņam būtu gardi tāpat. Pat apstrādāt nevajadzētu....
Es iesaku stilba gaļu sacept speķa taukos, pievienojot sāli un melnos piparus, cepšanas beigās karamelizēt. Pasniedzot pievienot nedaudz brūkleņu zaftes. Bon apetit!
Pag,aber shmoreet nevajag ?! Taa mezha galja parasti ir siiskta.
Šito meža suķi labāk kārtīgai termiskai apstrādei pakļaut, a to trihanelli var saķert...
Iesaku uzmanīgi atkasīt gaļu no kaula, atdalīt cīpslas un atlikušo samalt kopā ar 1/3 - 1/4 no masas mājas cūkas speķa. Mežacūkas gaļas kotletes ir ļoti garšīgas.
··· Medījums: Kā gardi pagatavot meža ... lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »
Meža pīles. Kā garšīgāk pagatavot??? (10)
Sācies meža pīļu laiks. Man radies jautājums, kā labāk pagatavot meža pīli???
Sācies meža pīļu laiks. Man radies jautājums, kā labāk pagatavot meža pīli???
Ja par gastronomiju, tad visgaršīgākie parasti ir bijuši merči baraviku mērcē. Ir provēta arī Mārtiņa Rītiņa recepte (internetā pilns ar video), bet nekādas spilgtās atmiņas no tās nav palikušas. ··· Medījums: Meža pīles. Kā garšīgāk ... lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
Meza pilem,vinas gatavojot,var likt klat ko tik sirds karo un kas ienak galva. Es vinas esmu gatavojusi loti daudz un katru reizi lieku klat kas ir pa rokai.
Tā pat kā ar zivīm, galnais lai ir karsta krāsns un galva uz pleciem :)
Jeb tu vēlies no olām, miltiem un cukura pagatavot meža pīli? :) ar piladziem vai rutskabajiem mežagoliem vai ar zavētam aprikozem un žāvetām plūmēm Sagriež pa gabaliņiem,apcep uz pannas vai cepamajā pīlē...sīpoli,ķiploki,pētersīļu saknes un galvenais dažas šķelītes citronu ar visu mizu...protams ,sāls pipari ,sautē ar mazu daudzumu ūdens uz lēnas uguns(diezgan ilgs process).Iesaku nelikt klāt burkānu-tas padara medijumus salkanus..:) Izurbini VISAS skrotis; jābūt no 20 līdz 60! :))) ··· Medījums: Meža pīles gatavošana lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »
Jeb tu vēlies no olām, miltiem un cukura pagatavot meža pīli? :) ar piladziem vai rutskabajiem mežagoliem vai ar zavētam aprikozem un žāvetām plūmēm Sagriež pa gabaliņiem,apcep uz pannas vai cepamajā pīlē...sīpoli,ķiploki,pētersīļu saknes un galvenais dažas šķelītes citronu ar visu mizu...protams ,sāls pipari ,sautē ar mazu daudzumu ūdens uz lēnas uguns(diezgan ilgs process).Iesaku nelikt klāt burkānu-tas padara medijumus salkanus..:) Izurbini VISAS skrotis; jābūt no 20 līdz 60! :))) ··· Medījums: Meža pīles gatavošana lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »