Siers
Siers - jautājumi un diskusijas
Siera zupas receptes (13)
Padalieties savos bruuveejumos SIERA zupas sakaraa. kaadas idejas? Paldies.
Padalieties savos bruuveejumos SIERA zupas sakaraa. kaadas idejas? Paldies.
Man jau ljoti taada garsho! Ljoti labi var iztikt arii bez seeneem un kaaposta. Garšīgi, ja pieliek puķkāpostu! :)) Var arī sākumā kopā ar sīpoliem apcept malto gaļu! Palasi francu receptes. Maiziti kubicinos ari klat var pielikt. Dzintara siers daudzās zupās liekams. Es esmu lielāks slinkonis un izmantoju saldētās zupas-tipa-Zupa zimovo hortexa Kausēto sieru ņemu pēc noskaņojuma-topā gan ir ementāle un ar šķiņķi Vakar tieši -pēc bērna pieprasījuma- vārījām ··· Siers: Siera zupas receptes lasīt visu diskusiju (13 atbildes) »
Citi lielākoties liek klāt siera fermentu (speciālu sausu pulverīti recēšanai)- esot atklāts nejauši, jo senos laikos pienu glabājuši kuņģos :)))
Recepšu - pilns internets, jo īpaši itāļu, jo kazas laikam ir vienīgās, kas tajās kalnu ganībās spēj kājās noturēties (dažas redzētās govis izskatās pēc īstām alpīnistēm :)))) Esmu kādreiz taisījusi un tāpat kā no govs piena.Uzvāra pienu,liek klāt biezpienu,uzsilda,nokāš.tad liek katliņā sviestu,silto biezpienu,olas,garšvielas(man piem ļoti garšoja koriandrs) un silda uz lēnas uguns,līdz veidojas viendabīga masa.Pārkarsēt ar nedrīkst.Nu kaut kā tā pēc atmiņas,sen nav taisīts. Esmu gatavojusi no govs piena un sanāk presēts biezpiens, kuru sauc par paniru, jo ilgāk tur zem sloga, jo cietāks. Panirs uzglabājas ilgāk nekā biezpiens, viņu var sadrupināt kā biezpienu, veidot pēc tam saldos ēdeinu, bet var arī sagriezt škēlēs un cept sviestā apvārtot garšvielās. Paniru gatavo no salda piena + citrona sulas. ··· Siers: Siers no kazas piena lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Kā pagatavot siera masu fondī (karsēšanai)? (4)
Kā pats var pagatavot siera masu fondī (karsēšanai)? Veikalā gatavo maisījumu neatradu. Palīdziet, lūdzu!
Kā pats var pagatavot siera masu fondī (karsēšanai)? Veikalā gatavo maisījumu neatradu. Palīdziet, lūdzu!
700 gr cietā siera(Valmieras cietais, čedaras vai līdzīga)400 ml sausā baltā vīna
20 ml ķiršu degvīna (šerija)
2 daiviņas ķiploka
10-20 gr kukurūzas ciete
sāls, muskatrieksts, pipari, garšvielas
baltmaize
fondjū trauku ierīvē ar ķiploku no iekšpuses, ielej vīnu, karsē uz vājas uguns.sarīvētu sieru izkausē vīnā, maisot ar koka karoti.Nelielā aukstā ūdens daudzumā iejauc cieti, muskatu, piparus, sāli, garšvielas un šeriju. pievieno karstajam sieram, turpina kausēt.Baltmaizi kubiņos sagriež.
Neesmu mēģinājusi, bet saka, ka labi sanāk:)))
es gan domaaju ka no valmieras un citiem latvijas (iipassi cietajiem!) sieriem nekaads fondjū nesanaaks, jo tie suuda sieri normaali nekuust bet saiet kunkullos!
un kkirssu degviins man liekas ka nav šerijs, šerijs ir vīns.
kukurūzas cieti tagad tāpat nevar nopirkt tā ka būs jāiztiek bez. es jau domāju ka viņa arī nafig nav vajadzīga (priekš fondjū)
a kāpēc majonēzi jāliek klāt?! to gan es nesaprotu, jo majonēze taču sadalas karsējot!
peace
nopeerc veikalaa kauseeto sieru Dzintars un vel kaadu citu sierinju, kas kuust, liec fondjuu traukaa un kausee. Ja process ir paaraak biezss, tad pielieiec saldo kreejumu vai majoneezi, bet ljoti nedaudz. ··· Siers: Kā pagatavot siera masu fondī ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »