Gaļa

Gaļa - jautājumi un diskusijas

ko darīt ar aļņa gaļu? (17)
mani mīļie viedie virtuālie biedri, iesakiet, lūdzu, ko interesantu varētu pagatavot no aļņa gaļas. Internetā neko interesantāku par kotletēm un karbonādēm neatradu. īpaši mani interesētu mērcīte, ko varētu likt klāt.
mērcītes recepte.gaļu sagriež kā gulašam un apcepj un sutina uz lēnas uguns.otrā katliņā gatavojas mērcītē - ielej olīveļļu drusciņ, tajā ieber ķimenes, sinepju piparu graudiņus, ķiploku, sasmalzinātu protams, baziliku( garšaugus var variēt) un lai sildās t``a eļļiņa, kamēr gaļinā drusciņ ir pasutinājusies.kad process ir pusceļā, tad pārlej ar mērcīti, pielej saldo krējumu unn vēl drusciņ pasutina.Ir fantastiski garšīga! (sāli pēc grašas) 1.samal kopā ar mājas gaļu un kotletes

2.šašliks, bet jo vecāks alnis jo labāka košļājamā gumija- no sērijas, sam poževal i drugomu daij poževaķ:)
Izsutini.apcep un pie tā klāt parasto miltu mērci ar piedevām t.i garšvielām....... Vispār jau meža gaļai, ja to marinē, der pielikt kadiķogas - ļoti laba garša. nu, vispār to pašu, ko ar citu gaļu, - ēst!!!! sagatavot un ēst! nav indīga, ir pat ļoti garšīga!!! es parasti esmu diezgan slinka namamāte, es sametu pīlē un šmorēju, kamēr gatava. nu, ar garšsaknēm un garšvielām, saprotams! ··· Gaļa: ko darīt ar aļņa gaļu? lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Truša gaļas pagatavošana (10)
Iesakiet kādu gardu recepti truša gaļas pagatavošanai? Parasti apcepu un sautēju ar garšvielām un dārzņiem-ir ok, bet varbūt kādam ir kas oriģinālāks. ( un sadalīšana vispār ir baigā māksla- es izskatījos kā O.Dreģe ...
..trusīti iespeķo,sasprauž`ķiplociņu un cepeškrāsnī iekšā....protams laistam ar suliņu,smērtējam ar krējumiņu...ammmmmmm..
..savā laikā šmorēju trusi kopā ar pīli,nu tad iznāca sulīgs...
es lieku to garausi kefīrā (rūgušpienā) pastāvēt kādu diennakti, makten gards + protams, dažādas garšvieliņas, OBLIGĀTI ķiplociņš Es cepu cepeškrasni-ar kiplociņiem,un majanezi-pirkstiņus aplaizijam... Kādreiz Jaunmoku pils krogā bija ļoti garšīgs ēdiens- Zaķis( trusis) podiņā- dažādi dārzeņi + trusis (zaķis) saldā krējuma mērcē! Testēts arī mājas apstākļos- ir ļoti labi!
P.S. Bet....visumā pievienojos Veronikas pieredzei!
Noņem garaušam kažoku un vāra,kamēr mīksts un krīt no kauliem nost.(piebilde-lai būtu gardāks-pievieno sāli pēc garšas)Lai veicas! ··· Gaļa: Truša gaļas pagatavošana lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Garšīgi gaļas konservi . (32)
Lūdzu padomu! Kuras firmas gaļas konservus Jūs ieteiktu ņemt līdz ceļojumā ? Esmu dzirdējusi ne visai labas atsauksmes par veikalos nopērkamo konservu saturu.
Nu varētu labi garšot žāvēts rikso86 sadalīts vakuma maisiņos.Ķiplociņus vai kādu mērci tad var jau piemest pēc velēsanās.Tikai jāēd uzmanīgi jo kaklā var ķerties.:D
Bet ja par tēmu,tad domāju paši labākie ir paša taisīti konservi,var jau sakonservēt burkās jo buņdžās tas grūtāk izdarāms.
Vai ceļojums pa tuksnesi,ka nav cerību neko svaigu nomedīt? Kaada jeega celjot, ja velk liidzi savu pieliekamo, nevis izbauda apceljojamaas zemes virtuvi? Tas noziimee iet uz restoraanu ar savu termosu. No medījumiem gatavotie konservi ir ļoti labi- cehi ražo uz pasūtījuma no mednieku atvestās gaļas. Tik, ja paziņu lokā ir mednieki- varbūt var atpirkt. Viennoziimiigi NEVAJAG pirkt Saldus galjas kombinaata razhojumus, ja vispaar par taadiem tos driikst saukt.
Reaals suuds. :(
··· Gaļa: Garšīgi gaļas konservi . lasīt visu diskusiju (32 atbildes) –»
Krokodils ēdienkartē (14)
Krokodilu, ķenguru, lamas, zebras gaļa. Izvēlējos parasto liellopu. Kautkā necēlās ēst krokodilu, ķenguru u.c. :) Iespējams, kāds ir ēdis minētos lopiņus. Kādi viedokļi?
..ķengurs ir ēsts-nekāda vaina. pārējie minētie nē
BET ,ir vēl dārgākā delikatese provēta -vītināta vaļa /sorry locekļa / šķēlītes....nekāda iespaida>>> vobla garšīgāka :)))
Haizivs gaļa arī ir ļoti garšīga....un īstā lielā tunča arī.../pat siekalas uzreiz saskrēja mutē/ Haizivs gaļu var nopirkt jebkurā lielveikalā, tā vairs nav nekāda eksotika.;)
Un ja pa lielam - gaļa paliek gaļa. Ko var zināt, kas desās un citos izstrādājumos samalts. Žurkas gaļa arī ir gaļa. Tik spalvas zobos ķeras.:D
Brunjurupucis ir proveets...,bija labs! Krokodīlam nav ne vainas, garšo labi, tikai padārgs gan draņķis:) pārējais no Tevis nosauktā nav ēsts. ··· Gaļa: Krokodils ēdienkartē lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
No cūkas ēdams nav tikai žults pūslis un urīnpūslis, visu pārējo var pagatavot :) Jā ir.... Citi ēd,citi nē.laikam jau ir ja jau daži ēd. Nu tēma galīgi dumja... ··· Gaļa: Vai cūkas liesa ir ēdama? lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kur Rīga iegādāties labas kvalitātes liellopa steikus? (12)
Sveiki!ir kadi šeit steika cienitāji!?? Kur Rīga var iegādāties labas kvalitātes liellopa steikus?!
pasham jaapeerk un jaacep, galvenais pareiza galja, pareizi sagriezt, un pareizi cept Bezmaksas reklāma savam biznesam soc. tīklos..?!
Ej apmeklē, ēd, uz veselībām!!
maxsimaas pa laikam meedz paraadiities, var buut centraaltirguu, MC2, bet paarsvaraa restuuzhi visu paarpeerk Ko Tu vēlies-Nopirkt liellopa fileju,vai paēst gatavu gaļu... Kādi vēl steiki! Pēc jaunăkăs informācijas, liellopu gaļu ĕst ir kaitīgi. ··· Gaļa: Kur Rīga iegādāties labas ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Bebra gaļas pagatavošana (10)
Ir bebra gaļa , bet nav nekādu zināšanu kā pagatavot ko garšīgu, varbūt varat ko ieteikt!
Nu es shmoreeju. Vispirms iemarineeju ar citronu sulu (dabiigo), cukuru, pipariem vegetu var arii lietot dilles svaigas vai žaaveetas, kiplokus, siipolus sameetaa pastingru uz apmeeram diennakti atkariibaa cik lieli gabali. Peec tam var cept kaa shashliku vai shmoreet. Daru taa - sabruuninu uz pannas cukuru un liku virsuu galu, kad apcepusies bruuna (no cukura) lieku katlaa un uzleju karstu uudeni taa lai nosegtu galu sutinu uz meerenas uguns kameer gala miiksta, ja vajag pielieku veel garshvielas. Uztumee ar miltiem, bet var arii to nedariit pielik saldo kreejumu uzvaara un gatavs. Labu apetiiti! Super ņammīga-īpaši žāvēta, var arī šmorēt, droši ēdama, nenožēlosi. Marinē kā meža gaļu. Var paturēt kādas 2 st vai vairāk alū (gaišajā) vai paniņās, būs mīkstāka.Precīzu recepti tagad nepateikšu, jo viss tika darīts uz izjūtu.Lai izdodas! esmu tikai ēdusi bebra kūpināto desu -ļoti garšīgi. Sasliku var pagatavot! Esmu redzejusi ka to dara, bet pati gan neriskeju pagarsot:) Domāju - gaļā kā jau gaļa.. cep vai šmorē... ar sīpoliem un c.garšvielām. Kad sutināsies - pagaršo un liec garšvielas vairāk vai mazāk. ··· Gaļa: Bebra gaļas pagatavošana lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Žāvētas paipalas (11)
Gribās zināt vai ir arī gaļa vai tikai kauli? :) Ieraudzīju Liepkalnu veikalā. Tādas maziņas, vistu šķiņķa lielumā. Dārgas pēc vella. Vai ir vērts pirkt Interesanti.
Esmu redzējusi savā tirdziņā un nodomājusi, ka izskatās pēc žāvētas vārnas. Kaut kā nemaz nav vēlmes pamēģināt, kā garšo. Žāvētas paipalas ir ļoti labas! Ja ir nauda, zobi un suns,var pirkt droši! Ēst var.. garšīgi un diētiski, jo paēdis no viņām nebūsi. Delikatese tak! Nav domātas lai pieēstos! tur nav ko žāvēt:)) ··· Gaļa: Žāvētas paipalas lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Brieža gaļas receptes (5)
Lūdzu iesakiet, ko darit ar brieža gaļu?
Kotletes sanāk labu labās, tik jāpieliek speķītis. Bullis, govs vai teļš ?
Kuri gabali ?
Bulli labāk desās, nokūpina ar alksni, nesmirdēs pēc mīzeliem
Kaulus tā parupji notīra no mīkstumiem (gulašam), kaulus vāra atsevišķi, būs buljons gulašam, atlikušo izvārīto gaļu no kauliem var malt pastētei (tik beigās maļot jāpieliek 1/3 vārītas vistu aknas un kad gatavs uzkādiem 5 litrim masas paciņu sviesta)
Govi vai teļu gulašā - uz pannas nobrūnina un katlā kādu stundiņu pasautē, katlā var pielikt zāvētas plūmes, padaudz, vismaz paciņu...
Cepetis nav jēgas, tik vien kā pazīmēties un pašapziņa - brieža cepetis, kā filmās... bet briedis ir sauss, stiegrains, var speķot, marinēt bet vienalga nav jēgas
Gaļas rullīšus - tajos iekšā var likt žāvētu cauraudzi un burkānus. Gardi.
Var vārīt auksto gaļu, tāpat kā no jebkura liellopa.
UN protams jau pieminētās kotletes un šmoriņš, jo īsti gulašs tas nez vai būs ;)
kad gatavoju briedi arī kotletes lieku klāt kadiķogas…. veidojas aristokrātiska garša Teļa fileju/karbonādi šķēlītēs uz pannas ar sāli un pipariem, minūti no katras puses - mīksta, sulīga, garda - var likt mājas burgeros, var vienkārši ēst uz maizītes vai šņakāt iekšā ar salātiem... Ņamma ··· Gaļa: Brieža gaļas receptes lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kā pareizi žāvēt veselu rukša cisku? (11)
Atceros bērnībā pieliekamajā vienmēr karājās rukša stilbs, gan ziemā gan vasarā. Vienmēr varēju no našķoties kamēr vecāki darbā. Atceros tikai ka ar tēvu vedām malku uz kūpinātavu un tā bija liela. Tagad dzīvojot ...
Iesākumā gaļu sāla.Apmēram nedēļu notur sālsūdenī. Tad uz kuriņu. Žāvē divas dienas,kurinot ar svaigi cirstu alksni. Gaļas mīkstums atkarīgs no tā,cik pirmā dienā iedosi siltumu.Garš stāsts,bet nekā neizdarāma nav.
P.S. katrā pusē savas receptes.
Kudala- no Latvijas rūpnīcām??? Nu atvainojiet...kura Latvijas gaļas rūpnīca ražo auksti kūpinātu gaļu, un, ja ražo, tad kāpēc to nevar ikdienā nopirkt! Tjotju Marfu no Makašāniem lūdzu neminēt!:)
P.S. Cik saprotu jautājums ir par normāliem kūpinājumiem...
Kā to darīt nezinu, bet jautājums ir globālāks- kāpēc Lietuvas kolhoznieki (zemnieki) to prot un dara, un pat rūpnieciskos apmēros, bet Latvijā nekā cita kā ar elektrību un piepumpētu gaļu saražot neprot... garš process, uz vairākām dienām. Iesaku ietīt marlītē, lai neapdeg melna, tas tā drošībai. Melnalkšņa malka..Dūmotavā tikai knapi silti dūmi,vismaz 24 stundas. Kurtuve metrus trīss no dūmotavas, lai kastums netiek.. ··· Gaļa: Kā pareizi žāvēt veselu ... lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu