Gaļa
Gaļa - jautājumi un diskusijas
Brieža, aļņa vai stirnas gaļas pagatavošana (7)
Sniedziņš ir uzsnidzis, un mednieki nes mājās medījumus. Iesakiet, lūdzu, kādu recepti, ko un kā pagatavot no brieža, aļņa vai stirnas gaļas! Gribu pārsteigt savu mednieku ar ko garšīgu:)))
Sniedziņš ir uzsnidzis, un mednieki nes mājās medījumus. Iesakiet, lūdzu, kādu recepti, ko un kā pagatavot no brieža, aļņa vai stirnas gaļas! Gribu pārsteigt savu mednieku ar ko garšīgu:)))
Recepte, kā pagatavot brieža karbonādes ar dzērveņu mērci, bet šo recepti vari pielāgot arī aļņa vai stirnas gaļai.
Brieža karbonādes ar dzērveņu mērci
Sastāvdaļas (4 porcijām):
Gaļai:
- 4 brieža karbonādes (apmēram 200 g katra)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas vai sviesta cepšanai
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
- 2 timiāna zariņi (pēc izvēles)
Mērcei:
- 150 g svaigu vai saldētu dzērveņu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 100 ml sarkanvīna vai portvīna
- 1 ēdamkarote balzametiķa vai citrona sulas
- Šķipsniņa sāls
Piedevām:
- Cepti kartupeļi, dārzeņu biezenis vai zaļie dārzeņi pēc izvēles.
Ko darīt ar aļņa gaļu? (18)
mani mīļie viedie virtuālie biedri, iesakiet, lūdzu, ko interesantu varētu pagatavot no aļņa gaļas. Internetā neko interesantāku par kotletēm un karbonādēm neatradu. īpaši mani interesētu mērcīte, ko varētu likt klāt.
mani mīļie viedie virtuālie biedri, iesakiet, lūdzu, ko interesantu varētu pagatavot no aļņa gaļas. Internetā neko interesantāku par kotletēm un karbonādēm neatradu. īpaši mani interesētu mērcīte, ko varētu likt klāt.
2.šašliks, bet jo vecāks alnis jo labāka košļājamā gumija- no sērijas, sam poževal i drugomu daij poževaķ:) Izsutini.apcep un pie tā klāt parasto miltu mērci ar piedevām t.i garšvielām....... Vispār jau meža gaļai, ja to marinē, der pielikt kadiķogas - ļoti laba garša. nu, vispār to pašu, ko ar citu gaļu, - ēst!!!! sagatavot un ēst! nav indīga, ir pat ļoti garšīga!!! es parasti esmu diezgan slinka namamāte, es sametu pīlē un šmorēju, kamēr gatava. nu, ar garšsaknēm un garšvielām, saprotams! ··· Gaļa: Ko darīt ar aļņa gaļu? lasīt visu diskusiju (18 atbildes) »
Bebra gaļas pagatavošana (12)
Ir bebra gaļa , bet nav nekādu zināšanu kā pagatavot ko garšīgu, varbūt varat ieteikt bebra gaļas receptes!
Ir bebra gaļa , bet nav nekādu zināšanu kā pagatavot ko garšīgu, varbūt varat ieteikt bebra gaļas receptes!
Truša gaļas pagatavošana (10)
Iesakiet kādu gardu recepti truša gaļas pagatavošanai? Parasti apcepu un sautēju ar garšvielām un dārzņiem-ir ok, bet varbūt kādam ir kas oriģinālāks. ( un sadalīšana vispār ir baigā māksla- es izskatījos kā O.Dreģe ...
Iesakiet kādu gardu recepti truša gaļas pagatavošanai? Parasti apcepu un sautēju ar garšvielām un dārzņiem-ir ok, bet varbūt kādam ir kas oriģinālāks. ( un sadalīšana vispār ir baigā māksla- es izskatījos kā O.Dreģe ...
..savā laikā šmorēju trusi kopā ar pīli,nu tad iznāca sulīgs... es lieku to garausi kefīrā (rūgušpienā) pastāvēt kādu diennakti, makten gards + protams, dažādas garšvieliņas, OBLIGĀTI ķiplociņš Es cepu cepeškrasni-ar kiplociņiem,un majanezi-pirkstiņus aplaizijam... Kādreiz Jaunmoku pils krogā bija ļoti garšīgs ēdiens- Zaķis( trusis) podiņā- dažādi dārzeņi + trusis (zaķis) saldā krējuma mērcē! Testēts arī mājas apstākļos- ir ļoti labi!
P.S. Bet....visumā pievienojos Veronikas pieredzei! Noņem garaušam kažoku un vāra,kamēr mīksts un krīt no kauliem nost.(piebilde-lai būtu gardāks-pievieno sāli pēc garšas)Lai veicas! ··· Gaļa: Truša gaļas pagatavošana lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
Garšīgi gaļas konservi . (32)
Lūdzu padomu! Kuras firmas gaļas konservus Jūs ieteiktu ņemt līdz ceļojumā ? Esmu dzirdējusi ne visai labas atsauksmes par veikalos nopērkamo konservu saturu.
Lūdzu padomu! Kuras firmas gaļas konservus Jūs ieteiktu ņemt līdz ceļojumā ? Esmu dzirdējusi ne visai labas atsauksmes par veikalos nopērkamo konservu saturu.
Nu varētu labi garšot žāvēts rikso86 sadalīts vakuma maisiņos.Ķiplociņus vai kādu mērci tad var jau piemest pēc velēsanās.Tikai jāēd uzmanīgi jo kaklā var ķerties.:D
Bet ja par tēmu,tad domāju paši labākie ir paša taisīti konservi,var jau sakonservēt burkās jo buņdžās tas grūtāk izdarāms. Vai ceļojums pa tuksnesi,ka nav cerību neko svaigu nomedīt? Kaada jeega celjot, ja velk liidzi savu pieliekamo, nevis izbauda apceljojamaas zemes virtuvi? Tas noziimee iet uz restoraanu ar savu termosu. No medījumiem gatavotie konservi ir ļoti labi- cehi ražo uz pasūtījuma no mednieku atvestās gaļas. Tik, ja paziņu lokā ir mednieki- varbūt var atpirkt. Viennoziimiigi NEVAJAG pirkt Saldus galjas kombinaata razhojumus, ja vispaar par taadiem tos driikst saukt.
Reaals suuds. :( ··· Gaļa: Garšīgi gaļas konservi . lasīt visu diskusiju (32 atbildes) »
Bet ja par tēmu,tad domāju paši labākie ir paša taisīti konservi,var jau sakonservēt burkās jo buņdžās tas grūtāk izdarāms. Vai ceļojums pa tuksnesi,ka nav cerību neko svaigu nomedīt? Kaada jeega celjot, ja velk liidzi savu pieliekamo, nevis izbauda apceljojamaas zemes virtuvi? Tas noziimee iet uz restoraanu ar savu termosu. No medījumiem gatavotie konservi ir ļoti labi- cehi ražo uz pasūtījuma no mednieku atvestās gaļas. Tik, ja paziņu lokā ir mednieki- varbūt var atpirkt. Viennoziimiigi NEVAJAG pirkt Saldus galjas kombinaata razhojumus, ja vispaar par taadiem tos driikst saukt.
Reaals suuds. :( ··· Gaļa: Garšīgi gaļas konservi . lasīt visu diskusiju (32 atbildes) »
Krokodils ēdienkartē (14)
Krokodilu, ķenguru, lamas, zebras gaļa. Izvēlējos parasto liellopu. Kautkā necēlās ēst krokodilu, ķenguru u.c. :) Iespējams, kāds ir ēdis minētos lopiņus. Kādi viedokļi?
Krokodilu, ķenguru, lamas, zebras gaļa. Izvēlējos parasto liellopu. Kautkā necēlās ēst krokodilu, ķenguru u.c. :) Iespējams, kāds ir ēdis minētos lopiņus. Kādi viedokļi?
BET ,ir vēl dārgākā delikatese provēta -vītināta vaļa /sorry locekļa / šķēlītes....nekāda iespaida>>> vobla garšīgāka :))) Haizivs gaļa arī ir ļoti garšīga....un īstā lielā tunča arī.../pat siekalas uzreiz saskrēja mutē/ Haizivs gaļu var nopirkt jebkurā lielveikalā, tā vairs nav nekāda eksotika.;)
Un ja pa lielam - gaļa paliek gaļa. Ko var zināt, kas desās un citos izstrādājumos samalts. Žurkas gaļa arī ir gaļa. Tik spalvas zobos ķeras.:D Brunjurupucis ir proveets...,bija labs! Krokodīlam nav ne vainas, garšo labi, tikai padārgs gan draņķis:) pārējais no Tevis nosauktā nav ēsts. ··· Gaļa: Krokodils ēdienkartē lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
No cūkas ēdams nav tikai žults pūslis un urīnpūslis, visu pārējo var pagatavot :)
Jā ir....
Citi ēd,citi nē.laikam jau ir ja jau daži ēd.
Nu tēma galīgi dumja...
··· Gaļa: Vai cūkas liesa ir ēdama? lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »
Kur Rīga iegādāties labas kvalitātes liellopa steikus? (12)
Sveiki!ir kadi šeit steika cienitāji!?? Kur Rīga var iegādāties labas kvalitātes liellopa steikus?!
Sveiki!ir kadi šeit steika cienitāji!?? Kur Rīga var iegādāties labas kvalitātes liellopa steikus?!
Ej apmeklē, ēd, uz veselībām!! maxsimaas pa laikam meedz paraadiities, var buut centraaltirguu, MC2, bet paarsvaraa restuuzhi visu paarpeerk Ko Tu vēlies-Nopirkt liellopa fileju,vai paēst gatavu gaļu... Kādi vēl steiki! Pēc jaunăkăs informācijas, liellopu gaļu ĕst ir kaitīgi. ··· Gaļa: Kur Rīga iegādāties labas ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »
Žāvētas paipalas (11)
Gribās zināt vai ir arī gaļa vai tikai kauli? :) Ieraudzīju Liepkalnu veikalā. Tādas maziņas, vistu šķiņķa lielumā. Dārgas pēc vella. Vai ir vērts pirkt Interesanti.
Gribās zināt vai ir arī gaļa vai tikai kauli? :) Ieraudzīju Liepkalnu veikalā. Tādas maziņas, vistu šķiņķa lielumā. Dārgas pēc vella. Vai ir vērts pirkt Interesanti.
Esmu redzējusi savā tirdziņā un nodomājusi, ka izskatās pēc žāvētas vārnas. Kaut kā nemaz nav vēlmes pamēģināt, kā garšo.
Žāvētas paipalas ir ļoti labas! Ja ir nauda, zobi un suns,var pirkt droši!
Ēst var.. garšīgi un diētiski, jo paēdis no viņām nebūsi.
Delikatese tak! Nav domātas lai pieēstos!
tur nav ko žāvēt:))
··· Gaļa: Žāvētas paipalas lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »
Kuri gabali ?
Bulli labāk desās, nokūpina ar alksni, nesmirdēs pēc mīzeliem
Kaulus tā parupji notīra no mīkstumiem (gulašam), kaulus vāra atsevišķi, būs buljons gulašam, atlikušo izvārīto gaļu no kauliem var malt pastētei (tik beigās maļot jāpieliek 1/3 vārītas vistu aknas un kad gatavs uzkādiem 5 litrim masas paciņu sviesta)
Govi vai teļu gulašā - uz pannas nobrūnina un katlā kādu stundiņu pasautē, katlā var pielikt zāvētas plūmes, padaudz, vismaz paciņu...
Cepetis nav jēgas, tik vien kā pazīmēties un pašapziņa - brieža cepetis, kā filmās... bet briedis ir sauss, stiegrains, var speķot, marinēt bet vienalga nav jēgas Gaļas rullīšus - tajos iekšā var likt žāvētu cauraudzi un burkānus. Gardi.
Var vārīt auksto gaļu, tāpat kā no jebkura liellopa.
UN protams jau pieminētās kotletes un šmoriņš, jo īsti gulašs tas nez vai būs ;) kad gatavoju briedi arī kotletes lieku klāt kadiķogas…. veidojas aristokrātiska garša Teļa fileju/karbonādi šķēlītēs uz pannas ar sāli un pipariem, minūti no katras puses - mīksta, sulīga, garda - var likt mājas burgeros, var vienkārši ēst uz maizītes vai šņakāt iekšā ar salātiem... Ņamma ··· Gaļa: Brieža gaļas receptes lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »