Kičari recepte
Esmu to varākkārt ēdusi "Vairāk Saules", ļoti garšīgs un viegluma sajūta pēc pusdienām. Mēģināju gatavot mājās pēc interneta receptes, sanāca savādāks (vai arī pārēdos :D.)Varbūt kāds gatavo šo ajūrvēdas ēdienu un var padalīties ar recepti vai kādiem knifiem gatavošanā?
cinnija 4 2 nē, te tikai harakiri gatavo.
Marija_Anna
Ja gribi tieši to garšu, nāksies prasīt "Varāk saules ", jo ck es sapratu, tad tā r variācija par kičari tēmu. Sastāvdaļu daudz, variējamas un garša līdz ar to būs katru reizi cita.
Labums no tēmas, apskatījos, kas tas tāds ir. :)
Visas sastāvdaļas garšo. Varbūt kādreiz arī izmēģināšu.
bella_
1
1
man patīk šī recepte no KiKičari -
tas ir viens no pamatēdieniem ajūrvēdas kulinārijā. Kičari ir rīsu maisījums ar lēcām, dārzeņiem un garšvielām, tas ir viegli sagremojams, dod enerģiju, attīra organismu, piemērots visām došām. Bieži lieto attīrošo terapiju vai monodiētu laikā.
Kičari ir viens no veselīgākajiem ēdieniem cilvēka uzturā!
Principā ir trīs galvenās lietas, kuru dēļ, mūsuprāt, ir vērts ievērot šo diētu:
1. Visas piecas dienas tiek ēsts viens ēdiens - kičari (recepti skatīt zemāk), kas raksturīgi monodiētām. Tās nenoslogo organismu un ļauj kuņģim «atpūsties». Diētas galvenais uzdevums ir attīrīt zarnas no toksīniem un sārņiem, kas radušies laika gaitā uz zarnu sieniņām;
2. Vieglā pārtika ļauj mūsu prātam kļūt skaidrākam un domāt vieglāk. Cilvēks pēc diētas jūtas enerģijas pārpilns, un arī tiek nomesti pāris kg;
3. Tas ir samērā lēti un veselīgi!
Kičari klāt var likt zaļumus neierobežotā daudzumā;
Garšu var daudzveidot, piespiežot arī citrona vai laima sulu;
No dārzeņiem, ko pievienot kičari, izvēlēties zaļos un baltos;
Aizmirstam uz piecām dienām kartupeļus un tomātus arī lietojam pavisam nedaudz;
Recepte
1/2 gl. Moong dal vai kādas citas lēcas
1 gl. Basmati rīsu
2 tējk. kumina (indiešu ķimeņu)
1 tējk. sinepju sēklas
2 ēdk. svaiga rīvēta ingvera
1 tējk. kurkumas
1 naža gals asafoetīdas
2 saujas dažādu dārzeņu, sagrieztu kubiņos (puķkāposti, burkāni, selerijas, baklažāni, kāļi, rāceņi, paprika u.c. Kartupeļus var pievienot, ja kičari nav diētai plānotais ēdiens)
4 - 5 gl. ūdens
sāls, svaigi koriandra vai pētersīļu zaļumi, Gī sviests cepšanai
Pagatavošana
1. Gī sviestā apcepiet kuminu un sinepju sēklas dažas sekundes, tad pievienojiet ingveru, vēl pēc dažām sekundēm - kurkumu un asafoetīdu.
2. Pievienojiet dārzeņus, 1-2 minūtes apcepiet.
3. Sietā kārtīgi nomazgājiet un nosusiniet lēcas un rīsus. Pievienojiet ceptajiem dārzeņiem un mazliet apcepiet.
4. Piev
bella_
4. Pievienojiet ūdeni, uzvāriet, samaziniet liesmu, uzlieciet katlam vāku un sautējiet apmēram 20 minūtes, līdz ēdiens atgādina biezputru. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl ūdeni. Beigās iemaisiet sāli pēc izvēles, zaļumus.
es sauteju cepeškrasnī un svarīgi izvēleties labu rīsus
rokons
1
Vai nav vienkāršāk aizsoļot uz to vietu kur garšīgi to putru taisa?
Un par diētu - visu dienu no tādas mantas jādzīvo? Un tikai reizi dienā ēst? Caurums kuņģī ar garantiju
uzplanaledus bella- , paldies.
mezmalis
4
9
Un es vēl brīnījos kādēļ būdams profesionāls recepšu kolekcionārs , šādu nosaukumu nemaz neesmu dzirdējis!
Pēc apraksta spriežot , tur nav nevienas ēdamas sastāvdaļas - atgādina cūkēdienu un pat tad diez vai es uzdrošinātos ko tādu cūciņām dot!
Šis paēdiens tiešām kaut kādu harakiri atgādina! Izvāc visus produktus no pieliekamā , saliec blenderī un rezultāts būs līdzīgs - viegli sagremojama putra!
Es vispār nesaprotu , kādēļ valstī ,kurā pieejams tik daudz garšīga ēdiena un produktu - jāizvēlas ēst atkritumi ,turklāt vēl no svešzemju kultūrām!
Tad jau labāk vietējās nātres un pienenes - daudz reiz veselīgākas!
-Tā ir kāda pakaļskrējēju mode(pie kaimiņa zāle vienmēr zaļāka) vai izlepuši cilvēki !?
Ja gribas kārtīgu attīrīšanās tūri , tad sacep ļoti daudz sīpola , sarijies , un skrejamais garantēts!
Karmensita 1 Kurš apbižoja Mežmali??!!
mezmalis
1
1
Mans nav apbižots , vienkārši brīnos , kādēļ cilvēki tik ļoti nemīl savu ķermeni ,ka gatavi to piesārņot ar dīvainām putrām un vēl dīvainākām to sastāvdaļām!
Laikam jau šiem izmisums un tad salasījušies visādus reklāmrakstus...
fargo lai tas cilveks ed, kas vinai patik. vina neatbileja uz rucieniem. jau tas nav maz. lai vinai ir vinas vegetara putra, vai kas tur patika. sitas nav del ka skepus lauzt.
uzplanaledus 1 Jau sapirku garšvielas un pamatroduktus, uz valsts svētkiem pagatavošu. Es tiešām esmu veģetāriete, bet kičari tomēr nav putra. Man šis ēdiens garšo, kāpec gan to neēst?