Baziliks
Baziliks - jautājumi un diskusijas
Baziliks ziemai (16)
Lūdzu, vai kāds varētu dot padomu, ko darīt ar baziliku, lai to saglabātu ziemai? P.S kaltēti garšaugi man diez ko negaršo,tāpēc ļoti gribētos dzirdēt kādu citu variantu
Lūdzu, vai kāds varētu dot padomu, ko darīt ar baziliku, lai to saglabātu ziemai? P.S kaltēti garšaugi man diez ko negaršo,tāpēc ļoti gribētos dzirdēt kādu citu variantu
Pesto mērce (21)
Vai kāds(a) varētu ieteikt kādu progresīvāku metodi, kā sasmalcināt baziliku pesto mērcei?.....
Vai kāds(a) varētu ieteikt kādu progresīvāku metodi, kā sasmalcināt baziliku pesto mērcei?.....
Kā būtu progresīvāk, nezinu. Varbūt samaļot baziliku ar mehānisko gaļas mašīnu. Mērci esmu taisījusi vairākkārt, bet par gaļas mašīnu iedomājos tikai, izlasot jautājumu:)
Es smalcinu ar blendera asmeni. Parasti gatavoju no 150g bazilika lapiņām un diezgan ātri tā lapu kaudzīte saplok. Gluži pjurē jau nevajag iegūt, nelieli graudiņi var palikt. Jāā, dažas dzīsliņas man arī vienmēr paliek, kas zobu starpās ieķeras:)) Bet svaigi tomāti ar pesto mērci, vienalga, ir ņam, ņam!
Varbūt blenderis vajadzīgs jaudīgāks, varbūt lapiņas pirms blenderēšanas jāsagriež ar nazi vai šķērēm(kā es visu griežu virtuvē). Jāmēģina un jāatrod labākais variants. Manam Philips blenderim līdzi nāca stikla trauks ar nazīšu asmeni, kam augšā iestiprinās blendera kāts. nezinu, kā viņš zinātniski saucas - tāds mazs smalcinātājs. tad nu tajā baziliks samaļas exelenti. pat kāti, jo es plūcu ne tikai lapiņas, bet visu augšējo bazilika dzinumu. nav nekādu diedziņu. ··· Baziliks: Pesto mērce lasīt visu diskusiju (21 atbildes) »