Kuka Pavlova.
Vai seit ir kads konditors un var pastastit man dazus knifus.Ieprieks cepu gazes pliti un man vnm sanaca superiga Pavlova,tagad noaminiju uz elektrisko un lai kadus rezimus un gradus lieku,nekas isti vairs nesanak.Tad nezicepas vispar,paliek miksta,kepiga klocka,citreiz itka viss ok,izcepas,bet ka nogriezu gradus ta sakit un sabirst.
Kads knifs varetu but?
raudinja
4
1
uzsildi plīti uz pareiziem grādiem.200 grādi ap 15,,20 min, tad tik krāme krāsniņā,,.sākuma iedod karstumu,
ja lieku cepties uz 200 gradiem 30 min,,tad parējās 15,,20 min,,/aptuveni/lieku uz 150 grādiem,
viss atkarigs ko cep,, tas keksam..
tie termometri ari dazādi,,vieni kas rāa 200 otriem ir 180 grādi
Jurijs55
5
1
Vot kāpēc Pavlova suņiem tik tēcēja siekalas - izrādījas ka pasaules slāvenais fiziologs bija pie tā vēl i izcils konditors ! :)
Tukstošiem konditorejas cēhu cep eļektrokrāsnīs, un sanāc labi. Gāzes cepšana iespējams mitrāka, tāpēc ka gāzē sadegot samitrina produktu ar saviem komponentiem. Jūs pieradāt pie gāzes cepšanas, jāpaeksperemintē vēl lai pierastu pie eļektro cepšanas.
kokote
1
12:17> neko par pasaulslaveno balerīnu Annu Pavlovu (starp citu viņa tautieti) nav dzirdējis, skumīgi.
Elektriskajā un gāzes (faktiski pat katrā viena veida plītī) ir savas atšķirības, tur vienkārši jāapbruņijas ar pacietību eksperimentējot. Domāju, ka tieši Raudiņas pieminētās temperatūras svārstības ir pie vainas, gāzes plītī ātrāk var tās temperatūras svārstības nodrošināt. Man bija līdzīga problēma kā autorei, gan ar prozaiskāku izstrādājumu- plātsmaizi cepot, bet tagad, kad esmu atkodusi režīmu, negribētu vairs gāzes plītī cept.
Jurijs55
5
1
13:02 Skumji ēst kuku "Pavlova" (vai kuku "Plisecka") :( Jautrāk -"Pavlovas kuku" :)
Ja eļ. plīts nav ar PI kontroli, svarstības var būt lielie kas sarežģē cepšanu.
cirteejs 2 Vispār kas ir kUka? Varbūt tomēr kŪka???
anis 4 Kā tehniķis,par mitruma režīmu varu teikt,ka gāzes plītīs aktīva gaisa plūsma kaltē-jāaizvada degšanas produkti. Elektriskajās ir tikai iekšējā cirkulācija-sutina. Protams,ja nav vecās, šķirbainās,kur drusku pavēdinās.
Liepa53 1 1 Jurij! Bet varbūt vienkārši kukū?
Asenizators 1 1 Paprovē normālā plītī, ar malku kurinātā.
leons13 Jāzin kā Tu rīkojies ar plīti,tad var rakstīt ieteikumus.
ice_ledija Es cepu sakuma uz 150 gradiem 10 minutes,tad stundu uz 140 un tad vel 10 minutes uz 130 gradiem,tad izsledzu un atstaju ieksa lai dziest.Momenta ka izsledzu gradus,ta vina sakritas,saplist,bet tas vel butu mazakais,ieksa viairs nav tas forsais putna pienam lidizgais mkstums,tagad sanak tada lipiga masa,aks nav pufiga
Jurijs55
Nav zinams vai tie grādi atbilst - rādā 150, bet reāli 170, vai 130
Varbūt vēl kopā ar pāreju uz citu krāsni izmantoti nepareizie komponenti - kukuruzas cietes piemēram vietā nopirkta cita ?
ice_ledija
Es visu laiku kukuruzas cietes vieta izmantoju parastos kartupelu miltus un vina etika vieta abolu etiki un bija super kuka taja gazes pliti cepta.
Sobrid elektriska plits ir diezgan pajauna un gradi rada pareizi,jo papildus esmu baudijusi ar termometru.
Luusila 1 Es sākumā lieku uz 185 grādiem kādas 12 minūtes, un krāsnij jābūt sakarsētai. Pēc tam uz 140 grādiem stundu un 45 min, tad izslēdzu, bet ārā neņemu. Manā plītī ir iespējams paplāti novietot piecos dažādos līmeņos,- šo kūku lieku otrajā no apakšas.
Luusila Ā, un etiķa vietā lieku citronu sulu. Pie cietes piejaucu druscīt mandeļu miltus.
Eneile Manai elektriskajai plītij grāmatiņā rakstīts, ka bezē jācep 120 grādos. Cik esmu mēģinājusi, ir ok. Konkrēti Pavlovu gan neesmu cepusi.
Paula6 3 Tāpat kā olas putojot mikserī, dzeltenumus vai baltumus, nevar uzreiz likt uz visu max, bet pakāpeniskis mainot ātrumus, tāpat arī mainot cepšanas grādus, strauji nemainu temperatūru, bet pakāpeniski 3-5 min laikā smazinu vai paaugstinu un viss izcepas perfekti.
marta1964 1 Katram pašam jāpiešaujas pie savas krāsns.Tomēr vairāk par 150 grādiem nevajadzētu likt.Es trīs reizes mēģināju kamēr izdevās perfekti.Cepu kādos 130 grādos.Un secināju,ka ļoti svarīgas ir divas lietas.Pareizi uzpotot un pareizie grādi krāsnī.Cepumus cepu 100 grādos stundu un iznāk perfekti.Tie izkalst bet kūkai vajag nedaudz to krēmīgo iekšu.Iesaku eksperimentēt kamēr izdodas.Galvenais grādi lai nav par augstu.Lai izdodas!