ķirbis

ķirbis - jautājumi un diskusijas

Kā glabāt kirbi, ja miza nedaudz bojājusies? (13)
Noņēmu no lauka ķirbi, mazliet bojājusies miza, kā lai saglabā ziemai veselu?
Sagreiz gabaliņos, un iemarinē...
Citeim vārdiem sakot - saglabāt var konservētā veidā.
Drīkst sasaldēt-neko nezaudē. ...pārvērst karietē😃 Var meginat izkauset parafinu,padzese,un lej bojajuma vietai. Gaiss netiks,varetu palidzet apstadinat procesu. Darijusi neesmu,bet kautkur dzirdets. Tapat nav ko zaudet,tad-ja nelidz,vari ari marinet. Bet-ir istais laiks biezzupam,pankukam,sacepumiem..... :) Dzērveņu sulā un burkās. ··· ķirbis: Kā glabāt kirbi, ja miza ... lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Ķirbju sagatavošana ziemai (12)
Tādu lielu ogu kā ķirbis ne vienmēr var vienā reizē apēst. Tāpēc radās doma, vai nevarētu to ķirbi gluži kā biezzupai sagatavot putriņā ar garšvielām un tad pasterizējot iekonservēt burkās, jo, teorētiski spriežot, ...
Putriņu pa porcijām un saldētavā iekšā. Var sagriezt un žāvēt,gatavot sukādes.Kirbi var savārīt ar cidonijām kā ievārījumu.Cept sagrieztā veidā cepeškrāsnī ar garšvielām.Un vēl var saldos taisīt ,maizi cept utt. Cik daudz Jums viņu ir? Tak ne jau vezums! Ja tur vēsumā, ankambarī, mehāniski nesavainotus, nesaldētus, tad gan jau pat līdz Meteņiem var glabāties. Rīkojiet ķirbju vakarēšanu: kūkas, smūtiji, krēmzupas! ja nesagriezts un pašu audzēts, tad galvenais glabāties likt tādā pašā veidā, ka gulēja zemē, negrozīt, nekratīt un sausu nolikt skapjaugšā...tad kaut gadu stāv, bet protam labāk apēst līdz janvārim, februārim...
ja sagriezts, tad par sterilizēšanu diemžēl neko nezinu, audzējam mazus riekstu ķirbīšus, sanāk tieši vienai reizei, ko uzcept gabaliņos cepeškrāsnī un 1-2 dienās apēst...un neko sagrieztu glabāt nevajag...bet ja saldētava atļauj, tad pat savārīt putriņā nevajag, samaļ nevārītu gaļas mašīnā un pēc tam kad vajag izvelk porciju priekš gardām ķirbju pankūkām...
Ķirbji+ cidonijas= ananass.
Viss tikai stikla mētelītī!
··· ķirbis: Ķirbju sagatavošana ziemai lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Receptes ar ķirbi (15)
Sveicināti! Lūdzu iesakiet kādu labu,bet ne pārāk grūtu recepti,kur viena no sastāvdaļām būtu ķirbis. Ar šo daarzeni man nav nedz pieredzes,nedz ideju...taču viens tāds exponaats nīkst manā ledusskapī:) ja godīgi-nav ne ...
Vislabāk un veselīgāk ir lietot svaigā veidā! Izspied sulu! Labi palīdz pret visādām kaitēm. I, ja nemaldos, pret vēža rašanos.... Labi garšo svaigi rīvēti ar citronu sulu un medu. Str-am taisnība,kirbjus ļoti veselīgi ir graust tīrā veidā-teicami attīra organismu no visādiem mēsliem tikai marinēro...
/no pārējiem ķirbja ēdienu paveidiem noskurinās/
Ķirbja piena zupu.Nelielā ūdens daudzumā vāra ķirbja gabaliņus līdz tie izšķīst(izšķīst var piepalīdzēt saspaidot,kad tie mīksti),tad pielej pienu un nedaudz mannā...protams sāls un cukurs pēc garšas.
Man garšo...a bērni tādās reizēs meklē pa leduskapi ķirbju zupas aizstājēju:)))))
··· ķirbis: Receptes ar ķirbi lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Vai iespējams no kirbjiem izvārīt ievārījumu? (14)
Nu ja jau var cept pankūkas, vārīt biezputras, likt kompotu - es iedomājos -varbūt arī ievārījums sanāk? Tikai kāda būtu recepte?
Ir.
ĶIrbi sagriež gabaliņos,ar nedaudz ūdens sasautē putrā,liek klāt brūklenes vai dzērvenes(dzērvenes labāk pusgatavas,vēl kraukšķīgas),vāra,līdz ogas pašķīdušas,pieliek cukuru pēc garšas,ja vēlas,arī kādu krustnagliņu,kanēli nedaudz,vāra gatavu.Garšo līdzīgi kā ābolu zapte ar brūklenēm/dzērvenēm.
Ja no cirvja var uzvārīt zupu, tad kāpēc no ķirbja ne zapti?;)
Bet ja nopietni..man garšo tikai ķirbis dzērveņu sulā.
No vieniem pašiem laikam diez kāds nebūs. Bet kombinācijā ar brūklenēm, dzērvenēm, āboliem gan.:) - 1 kg ķirbju (mizoti, bez sēklotnes)
- 330 gr. ievārījuma cukurs "1+3"
- 2 citroni
- 150 ml ūdens
- 2 piparmētru zariņi
Katlā ielej ūdeni, ieber kubiciņos sagrieztus kirbjus, ieber cukuru, sagrieztus citronus un liek vārīties. Vāra ik pa laikam apmaisot, kad masa ir uzvārījusies, tad pavāra 5 līdz 10 minūtes, iemaisa sasmalcinātas piparmētru lapiņas, pavāra vēl pāris minūtes, pilda burkās un aizvāko.
Sanāk nu ļoti garšīgs.
Zilani recepte ir līdzīga kā ar zaļiem tomātiem.:) Tos savulaik esmu vārījusi ievārījumā. Tikai citronu vietā izmantoju citronskābi. Garšoja līdzīgi ērkšķogu ievārījumam. Bet ar ķirbjiem tā nekad neesmu eksperimentējusi.:) ··· ķirbis: Vai iespējams no kirbjiem ... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
Cepts muskatķirbis. (4)
Varbūt kāds ir cepis muskatķirbjus, un varētu padalīties ar recepti. Paldies.
pārgriež uz pusēm un cep cepeškrāsnī--ja grib- saliek iekšā visu ko- gaļu, burkānus, sīpolus, utt---Var tāpat- ar karotīti var ēst:) Sagaidi hellovīnus un greb.: ) Provansas jeb muskatķirbis
Muskatķirbji piemēroti jebkuram izmantošanas veidam, piemēram, zupām. Sava amizantā izskata dēļ labi izmantojami kā zupas bļodas. Garšīgi kūkās un marmelādes vārīšanai, bet ēdami arī svaigi. Atšķirībā no vairuma citu zināmāko šķirņu ķirbjiem muskatķirbjiem praktiski nav šķiedru, to piesātināti oranžais, saldenais mīkstums pēc konsistences ir gluži vai želejveidīgs.

He, tātad - ķirbis kā ķirbis; derēs jebkura recepte.
··· ķirbis: Cepts muskatķirbis. lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Ķirbju sukādes - kā pagatavot sukādes no ķirbja? (9)
Sākšu no cita gala - kā no ķirbja pagatavot tos saldi-sausos gabaliņus, kurus sauc par sukādi laikam? receptes.lv neko nepateica:(
Sagrieztus gabaliņos maisiņā un uz 24 st.saldētavā,tad izņemtus no saldētavas ber bļodā un apber ar cukuru.Pēc receptes uz 1,5 kg ķirbju 1kg cukura (vajag noteikti mazāk ,jo sanāk loti saldi) un 1 tējkaroti citronskābes un uz 24 st. ievilkties ,ik pa laikam apmaisot .Var pielikt cidonijas ,ingveru.Nākošajā dienā uz sieta notecināt ,uz pergamenta papīra,kas uzklāts uz cepešpannas un cepeškrāsnī,durtiņās ielikt ,piem .koka karotes kātu,lai pilnībā nebūtu ciet ...seko pailgs process -60grādus ik pa laikam uzlieku,tā viņi tur žūst ..precesu piebeidzu jau istabas temperatūrā vairs ne cepeškršnī. Ķirbjus vārīt nevajag,tāpat mīksti.Vienkārši uzber cukuru,es beru uz 2kg ķirbjiem 0.5kg cukura un sanāk jau ļoti saldi,bet tas atkarīgs no ķirbja,cik salds tas ir.Labākai garšai var pielikt skābumiņu-cidonijas, citronu,dzērvenes-tikai tās katra oga jāsabaksta ar adatu, sliktākajā gadījumā-citronskābi.Kad cukurs izkusis, nolej sīrupu un liek ķirbjus žāvēties.Man ir žāvējamais aparāts, bet var žāvēt arī cepeškrāsnī, tikai jāparegulē temperatūra -sākumā var pat uz kādiem 80 grādiem, pēc tam uz 50-60 grādiem.Bet nu žāvējas ilgi.Sīrupu es parasti pavāru kādu stundu,pusotru, lai tas kļūst biezāks un lej pudelēs vai burkās. Pēc Ilgitas receptes ķirbju sukādes sanāk ļoti labi, tikai kamēr izžāvēju -apēdās!!! sukādes laikam ir saldi ar cukuru ne?
a vnk kaltēt var bez bēdas nopērkami tagad ir aparāti,sagriež un pēc st 12-18 varbūt pat mazāk ir gatavs sakaltēts.
Man īsti negaršo, tāpēc taisīt mēģināts nav, bet saite likās noderīga: http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=346095:sukdes&catid=270&Itemid=465 ··· ķirbis: Ķirbju sukādes - kā ... lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Marinēts ķirbis (17)
Kurš prot marinet ķirbi? gribetos jau pašu parbaudiitas receptes, ne no googles. jau iepriekš liels paldies! ))
Jā, vēl- mans ķirbis bija liels, kopā iznāca 25gb 1/2l burciņas, tāpēc marinādei visu ņēmu dubultīgi. Iznāk tā, ka pieberot pilnu katlu ar ķirbjiem, tie vārot sakrītas, un tai pašā marinādes porcijā var izvārīt arī otru porciju sagrieztos ķirbjus. Ar etiķi,cukuru,var pielikt cidonijas,ļoti garšīgi un interesanti pievienojot apelsīna,mandarīna miziņu. Es protu un man garšo marinēts kirbis.Receptes nav,taisu uz garšu.Sagriežu ar siera nazi ķirbi,lai smukāk.
Vāru ūdeni+cukurs,krustnagliņa,smaržīgais pipars,kanēļa standziņa,etiķis.
Tad nokāšu caurdurī un lieku kirbi pavarīt,bet tikai nepārvarīt,tad būs mīksts.Burkā vēl iegriežu cidoniju šķēlītes un leju burkās gatavo kirbi,vāku ciet,lai atdziest,tad ledusskapī un katru rītu brokastīs,vismas 5-7 gabaliņus apēdu ņam
Veselīgi,garšīgi mmmm..šogad mani neviens vēl nav uzaicinājis uz ķirbju bērēm:((((
ar etiķi ir garām... ar citronskābi kudi garšīgāk... man ar citroskābi negaršo,nav asuma!! ··· ķirbis: Marinēts ķirbis lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Par ķirbjiem un brūklenēm (3)
Vai kāds zin, kā ziemai gatavo ķirbjus ar brūklenēm?
http://www.mammamuntetiem.lv/articles/10633/kirbju-un-bruklenu-ievarijums/ savāra zaptē....?
/minējums čista v kosmos/
man domāt, ka google un recepšu lapas būs noderīgākas un izsmeļošākas par še pieejamiem padomiem
ķirbjus un brūklenes vāra atsevišķi,tad salaj kopā vēl pavāra un liek cukuru 1kg pret 1kg.vāra lai būtu viendabīga masa apm. 1st. ··· ķirbis: Par ķirbjiem un brūklenēm lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Ātri pagatavojami pārauguši gurķi, kabači, patisoni (6)
Ātri pagatavojami pārauguši gurķi, kabači, patisoni : ( Garšīgi! ) Marināde : uz 1 litru ūdens 1 glāze cukurs, 1glāze 9% etiķis, 2 ēdamkarotes sāls. Kārtīgi izmazgātās un izkarsētās burkās liek ķiplokus ( ...
spici: mājās ražotie feināki...un pats galvenais izmaksā tikai ap 0.50 Ls -3l burka(jūti atšķirību?):) Marinādei interestas attiecības, būs jāpamēģina!
Ja burkas sterilizētas un kārtīgi tiek sasegtas, tad nešauj nekur.Ja es šaubos, tad šitādos variantos piemetu mazliet acetilsalicilskābes(aspirīns parastais).Droši, ka nešaus.
eliine - 9% etiķis vispār nav etiķis, bet susla kaut kāda!


A vot pamēģināju, tomēr man jau sākumā šķita, ka 1 gl. cukura uz litru ir par daudz, vot i piemetu mazāk, bet tāpat bija par saldu!
Labākie ir gurķīši ungāru gaumē, ražoti Indijā, pieejami visos lielveikalos, cena 0,55Ls 0,7l burka. :) 1 glaaze etikjis??????????????? ··· ķirbis: Ātri pagatavojami pārauguši ... lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu