Uzdot jautājumu
Ēdieni un dzērieni, receptes
Receptes, ieteikumi un komentāri ēdienu un dzērienu gatavošanā un patērēšanā.
Kāpēc visi pudeļu ali ir gāzēti? (29)
Atceros, ka padomju laikos gāzēja limonādes, bet ne alu. Vai, varbūt, kļūdos? Mūsu senči tak arī negāzēja alu, ko taisīja. Kas izdomājis, ka viss alus ir jāgāzē un tad tas ir garšīgāks? Varbūt, kāds var ieteikt kādu pudeļu alus šķirni, kas tomēr nav gāzēta? Man nav ...
Atceros, ka padomju laikos gāzēja limonādes, bet ne alu. Vai, varbūt, kļūdos? Mūsu senči tak arī negāzēja alu, ko taisīja. Kas izdomājis, ka viss alus ir jāgāzē un tad tas ir garšīgāks? Varbūt, kāds var ieteikt kādu pudeļu alus šķirni, kas tomēr nav gāzēta? Man nav ...
Cik ilgi bez ledusskapja var glabāt kūpinātu vistu, lai viņa nesabojātos? (13)
Vēlme aizvest uz eksotisku valsti un nevēlos noindēt vietējos. Varbūt kādu īpašu iepakojumu?
Vēlme aizvest uz eksotisku valsti un nevēlos noindēt vietējos. Varbūt kādu īpašu iepakojumu?
Alus piegāde mājās. (31)
Dārgās sievietes! Ja jūsu mīļotajam vīrietim būtu brīvs vakars(jūs vēl darbā) un viņam būtu aptrūcies aliņš, vai jūs atnestu viņam uz mājām vēl pāris aliņus, ja viņš to prasītu? Vai tā var būt principiāla problēma?
Dārgās sievietes! Ja jūsu mīļotajam vīrietim būtu brīvs vakars(jūs vēl darbā) un viņam būtu aptrūcies aliņš, vai jūs atnestu viņam uz mājām vēl pāris aliņus, ja viņš to prasītu? Vai tā var būt principiāla problēma?
Spinātu zemenes - ko no tām gatavo? (11)
Paziņa uzdāvināja bļodu ar sīkām zemeņveidīgām,sarkanām ogām. Teica ka tā esot viņas dārza pirmā raža no spinātu zemenēm. Ko lai no viņām gatavo? Negaršo vispār pēc ogām bet pēc pēc kabačiem !? :( (pati dārzniece-eksperimentātāja arī nezināja ko lai ar viņām sadara
Paziņa uzdāvināja bļodu ar sīkām zemeņveidīgām,sarkanām ogām. Teica ka tā esot viņas dārza pirmā raža no spinātu zemenēm. Ko lai no viņām gatavo? Negaršo vispār pēc ogām bet pēc pēc kabačiem !? :( (pati dārzniece-eksperimentātāja arī nezināja ko lai ar viņām sadara
Kičari recepte (12)
Esmu to varākkārt ēdusi "Vairāk Saules", ļoti garšīgs un viegluma sajūta pēc pusdienām. Mēģināju gatavot mājās pēc interneta receptes, sanāca savādāks (vai arī pārēdos :D.) Varbūt kāds gatavo šo ajūrvēdas ēdienu un var padalīties ar recepti vai kādiem knifiem ...
Esmu to varākkārt ēdusi "Vairāk Saules", ļoti garšīgs un viegluma sajūta pēc pusdienām. Mēģināju gatavot mājās pēc interneta receptes, sanāca savādāks (vai arī pārēdos :D.) Varbūt kāds gatavo šo ajūrvēdas ēdienu un var padalīties ar recepti vai kādiem knifiem ...
Tomātu pastas pagatavošana mājas apstākļos (ja ir liela tomātu raža) (14)
Recepte tika ņemta no ārzemju resursa. Pārsteidza ar savu vienkāršību, bet vēl nav pārbaudīta, nespēju to “izprovēt” tādēļ, ka sagāja dēlī suluspiede :( Neesmu gatavs iegādāties jaunu). Tātad, nepieciešami: labi nogatavoti tomāti, polipropilēna(!!!, kur tos, sasodīti, ...
Recepte tika ņemta no ārzemju resursa. Pārsteidza ar savu vienkāršību, bet vēl nav pārbaudīta, nespēju to “izprovēt” tādēļ, ka sagāja dēlī suluspiede :( Neesmu gatavs iegādāties jaunu). Tātad, nepieciešami: labi nogatavoti tomāti, polipropilēna(!!!, kur tos, sasodīti, ...
Eļļā cepamās restītes (9)
Manā bērnībā (pirms gadiem desmit) bija nopērkami tādas eļļā cepamas restītes. Paciņā tievas kā makaroni, bet, kad uzceptas, tad sapūšas, pirms ēšanas apkaisa ar pūdercukuru. Kāds ir to nosaukums un kur tās var nopirkt? Nekādi nevaram atcerēties...
Manā bērnībā (pirms gadiem desmit) bija nopērkami tādas eļļā cepamas restītes. Paciņā tievas kā makaroni, bet, kad uzceptas, tad sapūšas, pirms ēšanas apkaisa ar pūdercukuru. Kāds ir to nosaukums un kur tās var nopirkt? Nekādi nevaram atcerēties...
Zivju kūpināšana pārnēsājamā kūpinātavā (4)
Makšķerēšana 3-5 dienas, zivju daudz, gribas atvest mājās žāvētas
Makšķerēšana 3-5 dienas, zivju daudz, gribas atvest mājās žāvētas
Truša gaļas pagatavošana (10)
Iesakiet kādu gardu recepti truša gaļas pagatavošanai? Parasti apcepu un sautēju ar garšvielām un dārzņiem-ir ok, bet varbūt kādam ir kas oriģinālāks. ( un sadalīšana vispār ir baigā māksla- es izskatījos kā O.Dreģe "Limuzīnā..", epizodē par kreklu un sudrabkāzām:))
Iesakiet kādu gardu recepti truša gaļas pagatavošanai? Parasti apcepu un sautēju ar garšvielām un dārzņiem-ir ok, bet varbūt kādam ir kas oriģinālāks. ( un sadalīšana vispār ir baigā māksla- es izskatījos kā O.Dreģe "Limuzīnā..", epizodē par kreklu un sudrabkāzām:))
Desas sastāvs (17)
lasu desas sastāvdaļas..blabla bla.....ēēE...,augu valsts olbaltumvielas (zirņi)... Tātad iznāk, ka pērkam desu ar zirņiem???? Visur nāk soja klāt, bet nu arī zirņi parādijušies:(((
lasu desas sastāvdaļas..blabla bla.....ēēE...,augu valsts olbaltumvielas (zirņi)... Tātad iznāk, ka pērkam desu ar zirņiem???? Visur nāk soja klāt, bet nu arī zirņi parādijušies:(((
Ābolu vīns (10)
Tik daudz dažādu viedokļu par sulas,ūdens un cukura proporcijām ābolu vīnam,arī par pašu vīna gatavošanu...Kāda ir jūsu pieredze?(Antonovka u.c. rudens āboli,visi paskābi)
Tik daudz dažādu viedokļu par sulas,ūdens un cukura proporcijām ābolu vīnam,arī par pašu vīna gatavošanu...Kāda ir jūsu pieredze?(Antonovka u.c. rudens āboli,visi paskābi)
rausis tāds kāds bija padomju laikā (22)
Kas atcerejas - krieviski saucās "korž" ? Specifiska garša - pateicoties mēdum ? Nezinu kāds komponents to garšu veidoja, varbūt kāda saimniece zina. Jaunajā laikā, kaut ko tam līdzīgu cepa Daugavpils maizes kombināts, rausis saucās Daugavpils. Vēlāk itkā uznēmums pārdēvēts ...
Kas atcerejas - krieviski saucās "korž" ? Specifiska garša - pateicoties mēdum ? Nezinu kāds komponents to garšu veidoja, varbūt kāda saimniece zina. Jaunajā laikā, kaut ko tam līdzīgu cepa Daugavpils maizes kombināts, rausis saucās Daugavpils. Vēlāk itkā uznēmums pārdēvēts ...
Nēģi. (12)
Labdien! Jautājums pavāriem. Nēģu sezona,bet tradicionālie nēģi želējā mazliet piegriezušies. Kaut kur pasen tv redzēju, ka kāds zvejnieks cienā viesus ar nēģu zupu. Ļoti vēlētos topagatavot. Ja kādam ir gardumgarda recepte, lūgtum padalīties.;)
Labdien! Jautājums pavāriem. Nēģu sezona,bet tradicionālie nēģi želējā mazliet piegriezušies. Kaut kur pasen tv redzēju, ka kāds zvejnieks cienā viesus ar nēģu zupu. Ļoti vēlētos topagatavot. Ja kādam ir gardumgarda recepte, lūgtum padalīties.;)
Laboratorijā audzēta gaļa - vai ir aizspriedumi? (30)
Izraēlas stārtupam ir izdevies samazināt neliela steika gabaliņa cenu līdz 50$ - no laboratorijā audzētas gaļas. Viņiem arī izdevies ir iegūt daudzmaz pieņemamu gaļas tekstūru, bet tā vēl ir uzlabojama. Tas viss bez lopu audzešanas, kaušanas, bez lopkautuvēm, bez graudu un ūdens ...
Izraēlas stārtupam ir izdevies samazināt neliela steika gabaliņa cenu līdz 50$ - no laboratorijā audzētas gaļas. Viņiem arī izdevies ir iegūt daudzmaz pieņemamu gaļas tekstūru, bet tā vēl ir uzlabojama. Tas viss bez lopu audzešanas, kaušanas, bez lopkautuvēm, bez graudu un ūdens ...
Pīle (13)
gribas Ziemasvētku pīli, tirgū protams paceltas cenas vietejām, ir Rimi zem 5 eiro Kg, kādas Jums ir pieredze par Poļu lētājām pīlēm gatavojot un baudot Pierasts maksāt ap 7 - 8 eiro KG varbūt Jūs varat ieteikt, kur vēļ tirgo latvijā audzētu pīli
gribas Ziemasvētku pīli, tirgū protams paceltas cenas vietejām, ir Rimi zem 5 eiro Kg, kādas Jums ir pieredze par Poļu lētājām pīlēm gatavojot un baudot Pierasts maksāt ap 7 - 8 eiro KG varbūt Jūs varat ieteikt, kur vēļ tirgo latvijā audzētu pīli
Kuka Pavlova. (17)
Vai seit ir kads konditors un var pastastit man dazus knifus. Ieprieks cepu gazes pliti un man vnm sanaca superiga Pavlova,tagad noaminiju uz elektrisko un lai kadus rezimus un gradus lieku,nekas isti vairs nesanak.Tad nezicepas vispar,paliek miksta,kepiga klocka,citreiz itka viss ok,izcepas,bet ...
Vai seit ir kads konditors un var pastastit man dazus knifus. Ieprieks cepu gazes pliti un man vnm sanaca superiga Pavlova,tagad noaminiju uz elektrisko un lai kadus rezimus un gradus lieku,nekas isti vairs nesanak.Tad nezicepas vispar,paliek miksta,kepiga klocka,citreiz itka viss ok,izcepas,bet ...
Alus ar augļu sulām (30)
Ko jūs sakiet par veikalos nopērkamiem aliem ar dažādu augļu garšām: upeņu, ķiršu, aveņu? Man liekas diezgan garšīgi. Grādi arī itkā tie paši, kas alum (ap 5%). Vienīgi garša galīgi nav kā alum, jo alum jābūt rūgtam no apiņiem.
Ko jūs sakiet par veikalos nopērkamiem aliem ar dažādu augļu garšām: upeņu, ķiršu, aveņu? Man liekas diezgan garšīgi. Grādi arī itkā tie paši, kas alum (ap 5%). Vienīgi garša galīgi nav kā alum, jo alum jābūt rūgtam no apiņiem.
Ķirbju sagatavošana ziemai (12)
Tādu lielu ogu kā ķirbis ne vienmēr var vienā reizē apēst. Tāpēc radās doma, vai nevarētu to ķirbi gluži kā biezzupai sagatavot putriņā ar garšvielām un tad pasterizējot iekonservēt burkās, jo, teorētiski spriežot, arī tādam vajadzētu uzglabāties, bet cik ilgi? Jo ...
Tādu lielu ogu kā ķirbis ne vienmēr var vienā reizē apēst. Tāpēc radās doma, vai nevarētu to ķirbi gluži kā biezzupai sagatavot putriņā ar garšvielām un tad pasterizējot iekonservēt burkās, jo, teorētiski spriežot, arī tādam vajadzētu uzglabāties, bet cik ilgi? Jo ...
Par soļankas gatavošanu. (13)
Izlasīju dažādas receptes, nezinu, vai no lasītām esmu garšojis. Recepti nezinu, bet šo soļanku, ko kadreiz gatavoja sēnītē (saukta par 38. paraleli) nevaru aizmirst. Braucot uz Rīgu apēst šķīvi soļankas, pietika visai dienai. Nezinu vai kāds pavārs vēl ir no tiem laikiem, liels ...
Izlasīju dažādas receptes, nezinu, vai no lasītām esmu garšojis. Recepti nezinu, bet šo soļanku, ko kadreiz gatavoja sēnītē (saukta par 38. paraleli) nevaru aizmirst. Braucot uz Rīgu apēst šķīvi soļankas, pietika visai dienai. Nezinu vai kāds pavārs vēl ir no tiem laikiem, liels ...
<< iepriekšējie jautājumi | Ēdieni un dzērieni, receptes Jautājumi no 141 līdz 160 (kopā 939) |
nākamie jautājumi >> |
Uzdot jautājumu