Kā pareizi žāvēt ābolus?
Kā pareizi iegūstami žāvēti āboli (bez moderniem aparātiņiem)?Pele_chiibaa 1 nomizo, sagriež plānās daiviņu šķēlītēs, izliek uz plāts un siltā krāsnī liek, tā lai gaisa maiņa būtu (ja ventilators ir - ideāli). bet, ja būs par karstu - izcepsies.
Bekka 2 Vislabāk žāvēt ābolus un veselīgāk,lai viņos arī ,kas saglabājas no labajām īpašībām ir šādi- ņem papīru,kas labi uzsūc mitrumu, tikai ne avīzes, sagriež ābolus šķēlītēs, apmēram 1 cm biezās un liek uz papīra. Uzliek uz skapjaugšas, kad viena puse apžuvusi papīru nomaina un ābolu šķēlītes apgriež otrādi un žāvē tālāk. Kad otras puses mitrums papīrā iesūcies, papīru atkal nomaina, tā līdz brīdim ,kad šķēlītes ir apkaltušas un paliek tādas "gumijotas" tad var likt stikla burkā un uzglabāt ziemai, tikai virsū likt nevis vāciņu , bet kokvilnas drāniņu un apsiet ar aukliņu, lai elpo, var arī ar papīru.
Tangoo 2 Plāts vietā labāk izmantot sietu/restītes, kuriem, var uzklāt virsū marlīti. Siltumam jābūt ļoti mērenam.
andzipa Viss iepriekš teiktais pareizi un arī: saver uz šņorītes un izkar caurvējā (bet tā lai lietus netiek klāt) . Labu apetīti!:)
tumsmate_ viss pareizi - variācijas kā nu kuram - rāmis ar sietu, marle pāri, mizoti āboli plānās šķēlītes, uz skapjaugšu. Un viss notiek. Tikai brīdinu no pieredzes - process var iepatikties un tad 3gadiem un visiem radiem būs sažāvējies nemaz nemanot ;)
Belvedera Atcerējos bērnību.opis savēra šķēlītes uz diega un sakarināja gar krāsni.Āboli bija visur-cepeškrāsnī,uz plīts.Bet ziemā bija ļoti garšīgi.
teisija 1 tas ir vienkārši,sagriež ābolus šķēlītēs,sasilda cepeškrāsni,pēc tam to izslēdz,ābolus uzber uz papīra,kuru novieto uz pannas un ieliek siltajā cepeškrāsnī (omītes recepte)
Lucy Pie vella tos žāvētos ābolus,esmu mēģinājusi,pilna māja ar mazajām mušiņam/negribu vairāk pat mēģināt!:))))
VIZUAALAAmaaksla
1
1
manai vecmāmiņai nebija nekādas mušiņas, bet tagad pat ceptam ābolam pēc stundas ir klāt:D:D:D:D:D
nez, no kurienes?
I_am_so_ ievestas ar citiem augļiem no dienvidiem.
Lovetta mana mamma arī žāvē savērtus uz diedziņa, sakar pie krāsns uz striķa un gatavs...nav nekādu mušiņu 2020-01-05 23:22
Abolu ievarijums no antonovkas (4)
Kur spiez no aboliem sulu Pieriga? (8)
Abolu deserts (11)
Abolu vins (10)