ēdieni

ēdieni - jautājumi un diskusijas

Ceptu ķiploku ēdieni, vislabāk jau gatavi (15)
Vai kāds var ieteikt, kur var dabūt ceptu ķiploku ēdienus, vislābāk jau gatavus? Zinu, ka ir grauzdiņi, bet es negribu maitāt zobus. Esmu atradis Santa Maria garšvielu kotletēm, kurā ir cepti vai grauzdēti ķiploki un tā ...
Nesarežģī dzīvi.
Veikalā ir nopērkams ķiploks - galviņa. Līdzībās ar ābolu, tas jau ir ēdiens. Griez šķēlītēs jebkuros salātos, zupā , sautējumos, uz maizes, pa daiviņai ēd tāpat.
pilniigi bezpaliidziigs cilveks, absoluti.
kjiplokus var cept arii krasnii, ar garshvielam, likt plova pīlē, bet vislabak est neceptus. daudz kjiploki tava vecuma var but kaitiigi, ja sen neesi bijis pie arsta, piemeram, eteriskas elljas var pabidiit žultsakmenjus un izsaukt lekmi vai mazums, var kartiigi nerukat aizkuņģis (zinot par tavu veseliibu, cik nu tu te stastiiji)
ja akuti un daudz gribas kko noteiktu vai iipašu, janodod asins analiizes, organismam kaut kas trukst.
Ja ķiplokus ilgi cep, tie zaudē savu asumu un garšu, tad liekas, ka vajag daudz, daudz. Pievienoju sakapātus ķiplokus karstajiem salātiem, kad tie jau gandrīz gatavi, tikai nedaudz paturot virs uguns. Zupās (biešu, skābu kāpostu) iespiežu svaigu ķiploka daiviņu tieši šķīvī pirms ēšanas. Aizstaigā Vecrīgā uz "Ķiploku krogu", noteikti iedvesmosies, tur ēdienkartē pat ķiploku saldējumu manīju, es gan nepagaršoju. Ar ķiplokiek kā ar bitēm - vēl neko skaidri nevar zināt, vai tie vairāk laba nodara cilvēkam, vai slikta. Labs ir tas, ka iznīcina kaitīgās baktērijas zarnu traktā, bet slikts, ka, tāpatās kā antibiotikas, iznīcina visas pēc kārtas - arī labās. Rezultā vēders sāk pūsties.
Vēl Uģis (tas, kas Kuģis) "Vakariņās četratā" teica, ka viņš nelietojot ķipolokus, jo tie izdedzinot smalkajā ķermenī caurumus. Nu, tā, protams, ir ticības lieta un nav pierādāma, bet ..
··· ēdieni: Ceptu ķiploku ēdieni, ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Dažādu tautu virtuve (27)
Rudens ir tas gadalaiks kad var palutināt savu māgu, visnotaļ radoši.. Tādēļ arī jautājums . Kāda pasaules virtuve jums visvairāk tīk?
Kaukāzs, Vidusāzija. Thai un meksikāņu.... Viss kaut kas un daudz kur ir mēģināts, bet īsti garšīgi varu paēst tikai Latvijā... Rudens tad nu beidzot tiešām ir tas laiks,kad var pievērsties sautētiem,skābiem kāpostiem./nu kas?kas var būt labāks par šo?/;) mana pasaules virtuve ir vislabākā ;) nedaudz veģetāra ar čilli, labu vīnu un siltu ābolkūku vaniljas mērcē...

šā rudens atklājums: asā ķirbju biezeņzupa ar saldo krējumu un baravikām! saldajā - cidoniju uzpūtenis un brūkleņu vīns.
··· ēdieni: Dažādu tautu virtuve lasīt visu diskusiju (27 atbildes) –»
Krokodils ēdienkartē (14)
Krokodilu, ķenguru, lamas, zebras gaļa. Izvēlējos parasto liellopu. Kautkā necēlās ēst krokodilu, ķenguru u.c. :) Iespējams, kāds ir ēdis minētos lopiņus. Kādi viedokļi?
..ķengurs ir ēsts-nekāda vaina. pārējie minētie nē
BET ,ir vēl dārgākā delikatese provēta -vītināta vaļa /sorry locekļa / šķēlītes....nekāda iespaida>>> vobla garšīgāka :)))
Haizivs gaļa arī ir ļoti garšīga....un īstā lielā tunča arī.../pat siekalas uzreiz saskrēja mutē/ Haizivs gaļu var nopirkt jebkurā lielveikalā, tā vairs nav nekāda eksotika.;)
Un ja pa lielam - gaļa paliek gaļa. Ko var zināt, kas desās un citos izstrādājumos samalts. Žurkas gaļa arī ir gaļa. Tik spalvas zobos ķeras.:D
Brunjurupucis ir proveets...,bija labs! Krokodīlam nav ne vainas, garšo labi, tikai padārgs gan draņķis:) pārējais no Tevis nosauktā nav ēsts. ··· ēdieni: Krokodils ēdienkartē lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
Zivju kotletes (16)
Šodien manā īpašumā ienācās 8 līdaciņas. Ir dzirdēts, ka no šām sanākot labas kotletes. Ja ir pieredze to gatavošanā un noprovēšanā, lūgtum padalīties ar kādu smeķīgu līdakkotlešu recepti. Paldies jau iepriekš!
Nebojā labu mantu kotletēs. Vēl var pildīto līdaciņu. Novelk ādu, fileju samaļ+garšvielas, daudz sīpolu, sapilda ādā, cep cepeškrāsnī. Kotletes sanāks ļoti labas. Fileja jāsamaļ kopā ar sīpolu , ķiploku un vairākām baltmaizes šķēlēm. Klāt vēl kāda ola, sāls ,pipari un pāris karotes šņabja , tad sanāk sulīgākas. Lai veicās! 8 līdakas??? Interesanti vai zvejas noteikumi maz ļauj paturēt 8 līdakas? Ir pieredze noprovēšanā :) labprāt to atkārtotu! ··· ēdieni: Zivju kotletes lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Sojas ēdieni (16)
Ja kāds lieto supervērtīgos sojas ēdienus - konkrētāk, sausos sojas gabaliņus, tad varētu padalīties ar to, kā tos pēc iespējas garšīgāk pagatavot. A to es tos sojas gabaliņus izmērcēju ūdenī un pacepju drusku uz ...
Nemuļķojies, ēd vien gaļu un biezpienu.... es arī pirms pārdesmit gadiem pamēģināju ar to soju pablēņoties - sievai bija liela noņemšanās, lai garšīgi sanāktu. a kaapeec tiessi jaaeed taa soja? Kas tur ir taads, kas nav citos, pierastaakos produktos? Nevari vispaar.

Aplej ar pienu un rij kaa kornfleiksus :)
Pilns internets ar receptēm, praktiski jebkuras valsts virtuvei.

Pats esmu taisijis chili con carne versiju ar sojas gabaliem no ineta receptem.
izmērcē un tad pierīvē sieru , tad samaisi ar Grieķu jogurtu un pievieno svaigus tomātiņus , melnās olīvas, smalki sagrieztu sarkano sīpolu , pipariņus , var arī riekstus ( ja garšo ) un salāti gatavi ... ··· ēdieni: Sojas ēdieni lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Produkti, kurus drīkst lietot kopā (2)
Kur meklēt info par produktu saderību, kurus produktus drīkst un kurus nevajadzētu lietot kopā?
Man domāt, organisms pats labi jūt kas " pasēs" kopā un kas nē. "Māte google" ir atsaucīga. Piemēram, šeit:https://aparmita.lv/lv/articles/3.php
Pie viena eksperta viedoklis:
Andis Brēmanis, dietologs
– Kuņģim ir gluži vienalga, kā kombinē pārtikas produktus! Kuņģim nepatīk lieli pārtikas daudzumi, tāpēc nevajag pārēsties. Ir, protams, kombinācijas, kas var radīt nevēlamas sekas, piemēram, skābēti kāposti un piens. Daudzās teorijās dalītā uztura princips manā skatījumā negūst atsaucību, jo tad tam visam jāpieiet askētiski. Piemēram, jāizmanto tīrs ogļhidrātu produkts – kartupeļu milti, olbaltumvielu produkts, piemēram, vājpiena biezpiens, taču tas nav pilnībā tīrs olbaltumvielu produkts, un tamlīdzīgi. Dalītā uztura principa ieteicēji neko nerunā par pākšaugiem, kuros vienlaikus ir gan olbaltums, gan ogļhidrāti, gan taukvielas. Tāpēc šāda teorija ir mazliet pārspīlēta. Tajā pašā laikā, protams, ēdienreizē ir kāda secība. Teoriju ir daudz! Protams, ir reizes, kad ēšana aizņem vairāk laika, – kad esam ciemos. Tad ēdienu vajag baudīt nesteidzīgi, nogaršot visu ko; to, kas garšo vislabāk, var apēst vairāk. Ēdienu var dalīt vai nedalīt – kā kuram patīk! Man nav iebildumu, ka ēd kopā dažādus produktus./http://nra.lv/maja/veseligs-dzivesveids/37299-dalitais-uzturs.htm/
··· ēdieni: Produkti, kurus drīkst lietot ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Ko ērti gatavot kopā ar ciemiņiem? (15)
Varbūt kāds var padalīties ar idejām, ko ir interesanti gatavot vairākiem cilvēkiem kopā? Tiek plānots tusiņš ne ar visu gatavu, bet kopā šiverēšanu virtuvē. Kas varētu būt tāds interesants, ko kopā gatavot un arī ...
Eze klusiņām apbrīno Deisu, kurai ir tik liela virtuve, lai baram tēvaiņu tur pietiktu vieta šiverēties... Tortiljas, vai kā nu sauc tos meksikāņu tīteņus... tematiskās piparkūkas ar visu dekorēšanu Picu kopīga cepšana ir ideāls variants kopīgai nodarbei,bērniem arī patīk. var cept picu - mīkla viena pa visu pannu,bet katrs savu picas kvadrātiņu rotāar kādām piedevām vēlas ··· ēdieni: Ko ērti gatavot kopā ar ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Zivs ēšanas kultūra (11)
Zivs ēšanas kultūra - tas ir iz patriarhālās vēstures?
zivs ēšanas kultūras pamats ir nerīt zivi kā auzu putru!!! Bet mācēt ar mēli sataustīt visas asakas - lai pie galda nav jāžākstās, jārīstās kā uz sprāgšanu izbolītām acīm .. vai viss jāapvemj Baigi daudz sanāca par 7.50 €. Tas droši ar notecējušu termiņu ne? vairāk kā 1 kg, kopsummā nesanāktu, ja pat tik daudz... ;) Ameerikas latviec Padumjä latvijä - peec 20 cilveekrindas: Man lüdzu mazsäliitu lasi. NAV! Nu tad zhäveetu zuti... NAV! Tad varbüt neegjus. NAV! Tad pashu vienkärshäko, zhäveetus luciishus. NAV! Kä tä nav? VAI DZIRDEEJÄT KÄDU PRASÄM? Nee ... PIEPRASIIJUMA NAV, PRECES NAV!
Tagad izlaidushies... IR, bet jüs par savu algu un pensiju Renjgjeedäji, rijiet savas renjgjes!
Mees jüsu ieveeleetie arii esam tä Tauta, mums Visa Kä pietiek!
Spriezhot peec piedaavaajuma Riigas Centraaltirguu, pieprasiijums ir gan renjgjeem, gan lashiem un zushiem. Un zini nu, kam vairaak pirceeju - reizeem liekaas neticami, ka tos zushus par 30 turpat eiro/kg kaads izpirks. Tad jau muusu deputaatiem buutu jaaspiid no zushu eeshanas - vinji vien tik daudz nenoeestu!:) Lashu kaudzes - vispaar pratam neaptverami! Paskaties reizeem - peec paskata ne visai situeeta daama gluzhi sirmu galvu nopeerk par saviem, saujaa tureetiem eirikjiem un centiem, dazhus simtus gramus lasha! Saprashanas gan daudziem pamaz - tagad, rudenii, dazhs labs meklee vieteejos lashus! Tie tak der tikai zupai, jo naarstinieki lielaakoties - negarshiigi bez gala. ··· ēdieni: Zivs ēšanas kultūra lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kā garšo soja? (5)
vai kāds zina kā garšo soja? tīrā veidā
Kas tas ir - izskatas, kaa galja,smarzho kaa galja, garsho kaa galja, bet nav galja! :))) Smaržo kā gaļa tikai tad, kad sagatavo ar gaļas garšvielām. Tā pat viņai ir neitrāla neizteiksmīga garša. Sojas pupiņas ir sojas pupiņas, sojas mērce ir pārsālīta un pati fermentējusies tā iegūstot savdabīgo garšu. Gatavojot sojas produktus jāizmanto daudz garšvielu vai garšas mērces. peec sojas var grauzt semocku vietaa ....pati soja, garsho ne peec kaa....toties ar garshvielaam..mmmmm:). ··· ēdieni: Kā garšo soja? lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu