ābolu sula

ābolu sula - jautājumi un diskusijas

Kā pareizi pasterizēt ābolu sulu, lai saglabātu vitamīnus? (5)
Lai iekonservētu sulu un tā nebojātos, to parasti uzvāra, salej burkās/pudelēs un aizvāko. Līdz šim tā arī parasti daru, bet esmu dzirdējis, ka šādā veidā sula kļūst bezvērtīga - vienkārši garšīgs padzēriens, kuru ...
nevajag uzvārīt, sulu vajag tikai uzkarsēt gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, noputot un liet burkās. jebkura pasterizeeta sula praktiski visus vitamiinus ir zaudeejusi dazhu minuushu laikaa. Sula jaalieto uzreiz peec spieshanas vai arii ljaunaakajaa gadiijumaa svaigi spiesta jaasaldee plastmasas maisinjos, jo sula momentaa oksideejas.

Lai pareizi pasterizētu ābolu sulu un saglabātu pēc iespējas vairāk vitamīnu, jāievēro maiga termiskā apstrāde. Šeit ir soli pa solim aprakstīts process:

Vispirms izspied ābolu sulu, izmantojot sulu spiedi vai citus piemērotus līdzekļus. Pārliecinies, ka sula ir svaiga un bez piemaisījumiem, un, ja nepieciešams, izkās to caur smalku sietu vai marli, lai noņemtu nogulsnes un mīkstuma gabaliņus.

Pēc tam sulu ieliec tīrā emaljētā vai nerūsējošā tērauda katlā. Lēni uzkarsē sulu līdz 75–85 °C temperatūrai. Precīzai temperatūras kontrolei ieteicams izmantot virtuves termometru. Šī temperatūra ir pietiekama, lai iznīcinātu baktērijas un mikroorganismus, bet saglabātu maksimāli daudz vitamīnu, jo augstāka temperatūra tos var iznīcināt.

Sulu šajā temperatūrā turi aptuveni 15–20 minūtes, lai nodrošinātu pietiekamu pasterizāciju. Izvairies no sulas pārkaršanas vai vārīšanās, jo tas var negatīvi ietekmēt garšu un uzturvērtību.

Pēc pasterizācijas sulu nekavējoties iepildi iepriekš sterilizētās stikla burkās vai pudelēs, izmantojot sterilus piltuves un cimdus. Aizver traukus ar vāciņiem, kas iztur karstumu, un cieši tos noslēdz.

Pēc aizvēršanas burkas vai pudeles apgriez otrādi, lai vāciņš tiktu dezinficēts ar karsto sulu, un atstāj atdzist istabas temperatūrā. Pēc atdzišanas glabā sulu vēsā un tumšā vietā.Šādi pasterizēta ābolu sula saglabās savu garšu un pēc iespējas vairāk vitamīnu, vienlaikus būs droša ilgstošai uzglabāšanai.

Jo, ja nevāra tad neputro un var liet tāpat burkās, bet labāk noskaidrot pareizo temperatūru līdz kurai vitamīni neiet bojā un tad kontrolēt ar termometru un sildīšanas ilgumu. nu ja tik skurpulozi grib tai lietai pieiet! Vitamiini saglabaasies tikai saldeetaa sulaa,karseejot taapat viss zuud.
sulu vispirms uzkarsee,kaartiigi noputo,atstaaj lai padziest,tad karsee veelreiz liidz virsanai un lej burkaas.ja kaartiigi nenoputos-burkas dibenaa buus riebiigas dulkes,ja neizkarseesi-sula sasskaabs.taa nu tas ir.
··· ābolu sula: Kā pareizi pasterizēt ābolu ... lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kur spiež no āboliem sulu Pierīgā? (8)
Interese pārstrādāt dažus maisus kritušos ābolus, vēlams Dārziņu rajonā.
11:42,
tu tiešām tik nemaldīgi tici visam gūglā rakstītajam, ja uzbrūc autoram? Normāls aicinājums dalīties pieredzē, nevis lekt apkārt pa visām adresēm, kur varbūt jau sen nekā cita kā žurku vairs nav, - gūglā ir pietiekoši daudz novecojušas informācijas un dezinformācijas (ja nu tu vēl to nezini).

Apskatījos gūglā atradu 2 adreses - Lielručkas Ķekavas pagastā un Maskavas 491, Rīgā. Gan jau ir vēl kaut kas, bet iesaku iepriekš savanīties, - ja nu gadījumā tur sen nekā - 26170516, 29991748. Pašai diemžel nekādas pieredzes šajā jautājumā nav.

Vispār pārsteidz dažu cilvēku pārliecība, ka gūglā visu var atrast, veikalā visu var nopirkt, tipa - nepiesārņojiet PA ar visādiem glupiem jautājumiem, te tikai jautājumiem, te tikai parieties par attiecībām.
Zini,ir tāda Google....Neesi slinks un paskaties - tur ir gana tādas infas . Nupat paskatījos. Atliek tikai izvēlēties sev noderīgo. Pierīgā, Dārziņu rajonā strādā spiestuve Ikšķilē, Lībiešu ielā 68. Vispirms labi piezvanīt 25770058. Tikko tur biju. Pats process drusku ilgāka kā vislabākajās, modernākajās spiestuvēs, bet par to katram pašam jānorunā Klau, kāpēc niecini Danas rakstīto. Korekta ziņa par to, kas ir pieietama netā, bet kas arī var būt paslīdējusi garām. :(
Precīzāk - Maskavas ielā vēl nestrādā, arī meklēju pats, ja atradīšu, uzrakstīšu par faktisko dabā
Siguldā pie Latvijas naftas benzīntanka. Iespējams arī pie citiem JN benzīntankiem. Šogad gan vēl nessmu nokontrolējis. ··· ābolu sula: Kur spiež no āboliem sulu ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās uzglabātu pasterizētas? (12)
Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās, sapildītas pudelēs un nopasterizētas, varētu uzglabāt?
Es nelieku nemaz. Uzkarsēju ,noņemu putas, līdz uzvārās karsēju un pildu pudelēs. Glabājas bez problēmām. Nekāds minimums! Visas sulas bez cukura! Pasterizētai ābolu sulu cukuru nevajag. Ir kārtīgi jānopasterizē (var uzvārīt) un glabāsies. cukurs nav vajadzigs Šogad ābolu sula jau tā atgādina sīrupu,kur nu vēl cukuru. ··· ābolu sula: Kāds minimums cukura būtu ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010