Kā izlietot 1/2 kg trekna biezpiena?
Saimniecītes, iesakiet, lūdzu, savu firmas recepti.Gojko 5 Vispār biezpienu ēd, cik zinu.
eipure 1 ar krējumu vajag sajaukt un apēst
rikititikitai 1 Ar krējumu, pončikus un sirņikus jau zinu.
alexia77 2 2 Selgas cepumu un biezpiena putukrējuma mājiņas vai torte.. Sacepums. Siļķe, kartupeļi biezpiens.. Klasika
Chris1986 6 7 Es viņu vnk izestu divās ēdienreizēs. Bet, ja man būtu sieva mājā, tad kā es te lasu pēc receptēm, sen jau būtu nomiris aiz resnuma. Vai tiešām jums sievietes nav žēl laika to tērējot visādu ēdienu sagatavošanai? Vai arī nekā interesantāka pa dzīvi nevarat izdomāt, ko sadarīt?
eipure 1 4 Chris1986 - zelta vārdi. kaut visi vīrieši to izlasītu. ir taču tik daudz interesantu lietu bez ēdiena gatavošanas nejēgā. un tas viss vēl jāaprij kādam
Chris1986 7 4 nu ja, nu ja - aizraušanās ar ēdienu - tā tāda garīgās nabadzības apliecība
Marija_Anna Piegriez klāt sīpollokus, redīsus, zaļumus - ēd uz maizes vai kā salātus. Atkarīgs no proporcijām. Pielic sugļu gabaliņus , ēd. Pildītās pankūkas. Kartupeļi, biezpiens zaļumi - otrais. U.c. , pēc vēlmēm un iespējām.
dzozefinaups 1 Ja nevari izlietot uzreiz,lai nesabojajas-saliec vairakos traucinos,liec saldetava. Kad bus laiks un velesanas,iznem-cep placenisus,bumbinas,vai saldo-te variantu daudz! -gan krejuma,gan zzelatina. Saldetava ilgi var uzglabat,garsa un kvalitate nemainas!
Geisha
3
600 gr biezpiens + buņža kondensētais piens + 3 olas + 2 karotes kartupeļu ciete. Visu sajauc, var pievienot auglīšus un izcep tortes formā.
Plānās pankūkas pildītas ar saldo biezpiena masu.
Biezpiens + 1 ola + manna un tik pat milti, cukurs, nedaudz soda sanāk biezpiena plācenīši.
Viss kā plācenīšiem tikai bez mannas samīca, izrullē desiņā, sagriež kā mazos pīrādziņos un izcep cepeškrāsnī. Nav trekni. Garšīgi gan auksti, gan silti.
Plātsmaize.
Bulciņas ar biezpienu.
Tinga
8
Ļoti garšīgs biezpiena sacepums-
• 600 g biezpiena
• 90 g sviesta, vai eļļa
• 90 g cukura
• 3 olas
• 90 g miltu
• 1 tējk. cepamā pulvera
• 8 g (1 paciņa) vaniļas cukura
• Šķipsniņa sāls
Pagatavošana
60 min.
1. Atdala olas dzeltenumus no baltumiem.
2. Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, pieliek olas dzeltenumus un samaisa līdz cukurs izkusis, iesijā miltus, cepamo pulveri un samaisa.
3. Saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls, iecilā biezpiena masā.
4. Masu liek ietaukotā veidnē, cep cepeškrāsnī 180C ~40 min.
5. Lai labi garšo! :)
Lenita 6 5 Šoreiz Chrisa ieteiktā recepte un komentārs labākais!
fargo 1 3 apēst, vienkārši pasālīt un apēst.
Tessa 1 miltu vieta tikai manna. daudz garshiigak.
Hilduks Mafini, sacepums, biezpienkūka, plācenīši, pončiki...
Paula6 1 Biezpiena panna-cota: biezpienu labi izmaisa+100 g 10% saldā krējuma+ citrona norīvētā miziņa un sula+ 100g piena - visu labi samaisa. Trauciņā izšķīdini 4 t/tējk. želatīna, pirms sāc gatavot. Mazā katliņā vai traukā uzkarsē 100g piena+100 g saldā krējuma+ 100 g cukura. Kad cukurs izkusīs + izkausēto želatīnu, nevārīt, tikai uzkarsēt. Tad to visu pievieno iepriekšējam sastāvam, labi izmaisi un ātri sapildi porciju trauciņos un ieliec ledusskapī. Kamēr sastingst, pagatavo smiltsērkšķu vai kādas citas sulas vai biezeni, var likt arī kļavu sīrupu vai ko citu skābenu, pārkaisi ar riekstiem vai mandeļu skaidiņām. Pārlej masu trauciņos. To var ēst vairākas dienas, nekas nebojājas, garšīgs un nav trekns. Labu apetīti! Biezpiena vietā lieku bezpiedevu lieso jogurtu..ļoti garšīgi un labs našķis.
rikititikitai 1 Sorry, neprecīzi norādīju to apjomu. Bija, 1,5 kg. Paldies par receptēm, vēl jau ir palicis, tagad zināšu, kā pagatavot. :)
leons13 Kas tad nu,vai tradicionālo kartupeli ar siļķi un biezpienu jau aizmirsuši un kas ir puse no kilograma tur jau nav ko sākt.
pazudushais sacept biezpienmaizitē, satasiit ar krejumu un puraviem, man kadreiz ljoti garšoja biezpiens sajaukts ar saldo krejumu un pienu - taadu ka piena zupu... bet tas ne katram garšō
gaisma1234 Sacep biezpiena bumbiņas. Receptes Google. Vai man biezpiens garšo ar Provansa majonēzi. Zinu zinu nav veselīgi. Bet garšo. 2019-11-10
Atbildes 1 līdz 22 (kopā 22) |