Kabači
Kabači - jautājumi un diskusijas
Kabači .. kur likt? (16)
Vēlos kādas interesantas receptes, kurās iesaistīti kabači. Tik ne tipiskos kabaču ikrus, vēlams kaut kas cits ...
Vēlos kādas interesantas receptes, kurās iesaistīti kabači. Tik ne tipiskos kabaču ikrus, vēlams kaut kas cits ...
Runājot par to kabaču - apelsīnu ievārījumu. Pirms apelsīnus samal gaļasmašīnā, vajag novārīt, lai nav rūgtums jūtams. ( t.i., nomazgā, liec aukstā ūdenī ar visu mizu , vāri , aptuveni 15 -20 min. , pēc tam vari malt vai sasmalcināt kā vēlies, es maļu gaļasmašīnā. ) pļurē ar malto gaļu, tomātiem, sīpoliem.... un saldo krējumu mmm marinēti ziemā aizies uz urrā kabaču pankūkas Mans kabaču sezonas top ēdiens: sacepti ar tomātiem, sīpoliem un ķiplokiem (zaļumiem, papriku, burkāniem utt.). ··· Kabači: Kabači .. kur likt? lasīt visu diskusiju (16 atbildes) »
Kabaču un cukini konservēšana (16)
Šogad dārzā labi padevušies cukīni un kabači. Padalieties ar personīgajām receptēm, kā labāk un garšīgāk konservēt. Vīriešu zaptes un kabaču ikrus neēdu. Pērngad izprovēju divas receptes no neta, bet abas uzšāvās. ...
Šogad dārzā labi padevušies cukīni un kabači. Padalieties ar personīgajām receptēm, kā labāk un garšīgāk konservēt. Vīriešu zaptes un kabaču ikrus neēdu. Pērngad izprovēju divas receptes no neta, bet abas uzšāvās. ...
Kabači ziemai (4)
Kabači ziemai. Sakiet,kā jūs tos gatavojiet, interesantāk kā marinētus,bet ne sevišķi sarežģīti.
Kabači ziemai. Sakiet,kā jūs tos gatavojiet, interesantāk kā marinētus,bet ne sevišķi sarežģīti.
Kabaču ēdienu receptes (6)
Vai kadam ir garsiga receptite edienam no kabačiem? kabaču ikru recepti es zinu!
Vai kadam ir garsiga receptite edienam no kabačiem? kabaču ikru recepti es zinu!
var eest pie galjaam kaa piedevu,var taapat,garshiigi un arii dekoratiivi Sagriez kabaci kubikos, apcep, apcep tomātu daivas, sīpolus, var likt arī sēnes, zaļumus, un visam pārlej pāri kultas olas kā omletei. Ja kabači daudz var glabāt uz skapjaugšas kā ķirbjus, cītīgi sekojot lai nebojājas. Esmu noglabājusi līdz ziemsvētkiem. Miza paliek cieta, bet mīkstums garšīgs. Kabači pārmēsloti ja nestāv, es glabāju paša audzētus. Un arī ne visus, ja gliemeži iegrauzuši, vai dabūjis triecienu, tad nestāv. Tiko sāk bojāties var izgriezt un likt aukstumā. Un protams ēst. Var arī samarinēt ripiņas vai gabaliņus tai pašā gurķu marinādē. Garšo līdzīgi. Var ievārīt vecpuišu zaptē - tas ir lielā tomātu daudzumā saliek saknes- burkānus, selerijus, pētersīļus, kabačus (rīvētus), papriku, garšvielas un uz lēnas uguns vāra 2-3 stundas. Sāls+ cukurs.Eļļu apmēram(var arī mazāk) 1 glāzi uz 3 l masas pieliek vārīšanas vidū. Beigās pieliek etiķi un karstu liek burkās.Var izmantot kā salātus un arī pielikt pie sakņu zupām. Pārgriez kabaci uz pusēm (gareniski), izņem sēklas un iekšā saliec malto gaļu ar tomātiem, sīpoliem un ķiplokiem. Pēc tam liec iekšā cepeškrāsnī. Iznāks tādas kabaču «laiviņas». GAršīgas. - KABACHU SUFLEE -
2 cilvēkiem (sātīgi un garšīgi)
Gatavošanas laiks – 25 minūtes + 30 minūtes cepeškrāsnī.
1 kg kabaču
3 ēdk sviesta vai margarīna
2 ēdk miltu
1 glāze piena
100 g cieta siera (piem. Parmezāns)
2-3 olas
1/4 tējk smaržīgo piparu
Kopā – aptuveni 0,42 Ls
1. Kabačus nomizo un smalki sagriez vai arī sarīvē uz rupjas rīves. Pārlej ar ¼ glāzes ūdens un vāri uz vidēja uguns 5 minūtes. Izslēdz uguni un atstāj zem vāka 10 minūtes.(var ūdeni pēc tam notecināt)
2.Sagatavo sieru, olas un miltus. Sarīvē sieru uz smalkas rīves. Atdali olas dzeltenumus no baltumiem. 1/3 paredzētā siera sakul ar olu dzeltenumiem. Olu baltumus sakul stingrās putās. Sajauc miltus ar vienu ēdamkaroti atlaidināta sviesta (veidojas viendabīgi vijīga pasausa masa).
3.Sagatavo suflē masu. Uzvāri pienu un pievieno ar ēdamkaroti atlaidināta sviesta sajauktus miltus Vāri maisot 15-20 minūtes. Noņem no uguns un strauji maisot pievieno ar sieru sajauktos olu dzeltenumus. Pievieno piparus un sāli pēc garšas.
4.Gatavo un pasniedz suflē. Izvārīto un ar olu/siera maisījumu sajaukto suflē masu pārlej pāri izvārītajiem kabačiem. Uzmanīgi iecilā iekšā sakultos olu baltumus. Lej cepamajā traukā, pārkaisi ar rīvēto sieru. Pa virsu sieram dažādās vietās uzliec nelielas piciņas sviesta. Cep sakarsētā cepeškrāsnī vidējā nodalījumā 30 minūtes 180° temperatūrā(Atceries – cepot suflē, cepeškrāsni nedrīkst taisīt vaļā, savādāk suflē sakritīsies!). Pasniedz karstu, kā atsevišķu pamatēdienu
··· Kabači: Kabaču ēdienu receptes lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »