Kūkas
Kūkas - jautājumi un diskusijas
Pildījums plānajām pankūkām (8)
TKKK, iesakiet ar ko pildīt plānās pankūkas! Tipa vajag recepti tam pildījuma maisījumam. (piem. , biezpienpildiijumam, vienkārši biezpiens ar cukuru, krējumu? )
TKKK, iesakiet ar ko pildīt plānās pankūkas! Tipa vajag recepti tam pildījuma maisījumam. (piem. , biezpienpildiijumam, vienkārši biezpiens ar cukuru, krējumu? )
Temperatūra un laiks elektriskajā gāzes plītī cepot piparkūkas (4)
Ieteicamās temperatūras un cepšanas laiks cepot piparkūkas gāzes plītīs ar elektrisko cepeškrāsni?
Ieteicamās temperatūras un cepšanas laiks cepot piparkūkas gāzes plītīs ar elektrisko cepeškrāsni?
Padomju laika kūciņas (10)
Padomju laikā kafejnīcās un veikalos esot tirgotas tumšas krāsas garenas kūciņas no cietas mīklas (varētu būt līdzīga smilšu mīklai) ar ievārījumu starp kārtām un arī nedaudz virspusē. Varbūt kāds zin ka tās sauca un ...
Padomju laikā kafejnīcās un veikalos esot tirgotas tumšas krāsas garenas kūciņas no cietas mīklas (varētu būt līdzīga smilšu mīklai) ar ievārījumu starp kārtām un arī nedaudz virspusē. Varbūt kāds zin ka tās sauca un ...
Dzelzcelja kuukaam shokolaades virsa cieta,kaa taafele...brr. ··· Kūkas: Padomju laika kūciņas lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
Aizej uz bodi - nopērc sviesta mīklu, olas, cukuru, vaniļu, kaneeli, biezpienu un rabarberus. Mīklu izplacini uz plakanas, kantainas pannas, visu pārējo sacholkaa kopā, varbūt nedaudz šķidruma(pienu vai ūdeni) un uzlej pa virsu mīklai. kaneeli varbūt pabirdina pa virsu, ne maisa. Liec krāsnī, kad sāks smarzhot pēc rabarberu biezpiena kūkas - lieto uzturā bez šaubīšanās!
··· Kūkas: Rabarberu biezpiena kūkas ... lasīt visu diskusiju (1 atbildes) »
Pildīto pankūku mīkla (21)
Vēlētos uztaisīt pildītās pankūkas ar biezpienu, taču man ir tikai aptuvena nojausma, kas ir vajadzīgs pankūku mīklai. Vai kāds nevarētu viest skaidrību šajā jautājumā?
Vēlētos uztaisīt pildītās pankūkas ar biezpienu, taču man ir tikai aptuvena nojausma, kas ir vajadzīgs pankūku mīklai. Vai kāds nevarētu viest skaidrību šajā jautājumā?
Milti, suukalas un saals => ultimate lielaas pankuukas kuraas peectam var likt biezpiena pleku virsuu un lociit kopaa.
Piena vietā var lietot ūdeni - it īpaši ieteicams plānajām pankūkām. Cepot plānās pankūkas jāatceras, ka nedrīkst lietot daudz eļļu. Vislabāk ar kādu eļļā samērcētu drāniņu noslaucīt pannu pirms katras pankūkas. plaanajaam pankuukaam nevajag sodu! sodu liek, ja miiklai pievieno ko skaabu - kefiiru, biezpienu, skaabo kreejumu - tb, biezajaam! veel var nopirkt Dobeles Dzirnavnieka pankuuku miltus:) olas, milti, piens, sāls šķipsniņa. Uzcep pankuken, tad iekš pankuken ietin biezpienu, kas sajaukts ar cukuru un ko nu vēl grib, un apcep vēl biku un viss >>> pankuken essen!
:) ··· Kūkas: Pildīto pankūku mīkla lasīt visu diskusiju (21 atbildes) »
Kā pagatavot ,,bada" pankūkas? (27)
Ļoti sen esmu cepusi tautā tā sauktās ,,bada" pankūkas. Garšīgas. Recepti esmu pazaudējusi. Vai kāda nepateiktu recepti.
Ļoti sen esmu cepusi tautā tā sauktās ,,bada" pankūkas. Garšīgas. Recepti esmu pazaudējusi. Vai kāda nepateiktu recepti.
2 olas, 2 glāzes piena, 1 glāze miltu, 2 ed.karotes olīveļļas...un cep:-)
Sākšu ar to,ka badpankūkām ir speciāla BADPANNA un ne jau mīklas satura dēļ šīs pankūkas tika sauktas par badpankūkām,bet gan pannas dēļ!
Tā ir tāda panna,ar kuru varēja cept tikai uz plīts riņķiem,jo lai pankūkai apceptu brūnu otro pusi-nesvieda otrādi vis pankūku,bet gan pannu,bet par badpannu to sauca tāpēc,ka tās ietaukošanai vajadzēja tikvien,kā cūkģaļas ādiņu,bet pankūkas bij šādas! D;..taapeec jau sauc par "bada pankuukaam",ka ne olas,ne cukuru neliek!!
Milti,uudens biku saali,sajauc konsistence,kaa skjidrs kreejums.Vislabaakaa ir vecaa,melnaa panna.Uz dakshas uzliek smuku spekja gabalinju,kuru izmanto karstas pannas ietaukoshanai...un uz priekshu. bet panna izskatā šāda- ..atceros,ka šim pankūkām arī bija panna speciāla - saspiežama,čuguna...( kā vafelēm) ··· Kūkas: Kā pagatavot ,,bada" pankūkas? lasīt visu diskusiju (27 atbildes) »
Tā ir tāda panna,ar kuru varēja cept tikai uz plīts riņķiem,jo lai pankūkai apceptu brūnu otro pusi-nesvieda otrādi vis pankūku,bet gan pannu,bet par badpannu to sauca tāpēc,ka tās ietaukošanai vajadzēja tikvien,kā cūkģaļas ādiņu,bet pankūkas bij šādas! D;..taapeec jau sauc par "bada pankuukaam",ka ne olas,ne cukuru neliek!!
Milti,uudens biku saali,sajauc konsistence,kaa skjidrs kreejums.Vislabaakaa ir vecaa,melnaa panna.Uz dakshas uzliek smuku spekja gabalinju,kuru izmanto karstas pannas ietaukoshanai...un uz priekshu. bet panna izskatā šāda- ..atceros,ka šim pankūkām arī bija panna speciāla - saspiežama,čuguna...( kā vafelēm) ··· Kūkas: Kā pagatavot ,,bada" pankūkas? lasīt visu diskusiju (27 atbildes) »
PIPARKŪKU GLAZŪRA (7)
kā pagatavot, tas ir skaidrs, bet man jautājums - kā no dabīgajām izejvielām pagatavot zaļu vai zilu un citas krāsas? šodien vēl nevienā veikalā nav mākslīgās krāsvielas.
kā pagatavot, tas ir skaidrs, bet man jautājums - kā no dabīgajām izejvielām pagatavot zaļu vai zilu un citas krāsas? šodien vēl nevienā veikalā nav mākslīgās krāsvielas.
Piparkūkas - mīkstās, mutē kūstošās! (15)
Kā pagatavot tādu mīklu, lai piparkūkas būtu NEVIS trauslas, kraukšķīgas (te pameklējot, visas receptes spiež uz trauslumu, birzumu), bet mīkstas un plastiskas? Parasti tādas cep lielās, amm:)
Kā pagatavot tādu mīklu, lai piparkūkas būtu NEVIS trauslas, kraukšķīgas (te pameklējot, visas receptes spiež uz trauslumu, birzumu), bet mīkstas un plastiskas? Parasti tādas cep lielās, amm:)
nevis jācepj, bet jācep! :)
bet ssessy taisnība! īstenībā man jau šķiet, ka visas ir trauslas un kraukšķīgas sākumā, ja pastāv kādu laiku, tad paliek mīstas in mutē kūstošas Absolūti neesmu piparkūku cepšanas speciālists, bet man liekās, ka tad viņas ir nevis jācepj, bet jāsutina :) Piemēram tvaika katlā :D es arī tādu mīklu meklēju. vēl nav sanācis.
bet varbūt jāmeklē pumperniķeļu mīklas recepte, un jāpieliek piparkūku garšvielas? Ziemassvētku tirdziņā nopirkt ;) ··· Kūkas: Piparkūkas - mīkstās, mutē ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
bet ssessy taisnība! īstenībā man jau šķiet, ka visas ir trauslas un kraukšķīgas sākumā, ja pastāv kādu laiku, tad paliek mīstas in mutē kūstošas Absolūti neesmu piparkūku cepšanas speciālists, bet man liekās, ka tad viņas ir nevis jācepj, bet jāsutina :) Piemēram tvaika katlā :D es arī tādu mīklu meklēju. vēl nav sanācis.
bet varbūt jāmeklē pumperniķeļu mīklas recepte, un jāpieliek piparkūku garšvielas? Ziemassvētku tirdziņā nopirkt ;) ··· Kūkas: Piparkūkas - mīkstās, mutē ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
Šokolādes kabaču kūka (4)
Reiz šeit atradu šādu kūku,izcepu...sanāca forša...bet pazaudēju recepti...Kāds palīdzēs?????
Reiz šeit atradu šādu kūku,izcepu...sanāca forša...bet pazaudēju recepti...Kāds palīdzēs?????
KABAČI un ŠOKOLĀDE!!!???!!!
mani patiesi un ļoti, ļoti(kā jau šokomāni) ir ieinteresējusi šī vakardienas DIENĀ publicētā recepte:Kabaču šokolādes kūka
65g sviesta
450 ml cukura
150ml cepamās eļļas (bez garšas)
2 olas
1 paciņa vaniļas cukura
150 ml paniņu, kefīra, dabīgā jogurta vai skābā krējuma pēc izvēles
650 ml miltu
4 ēdk. nesaldināta kakao pulvera
1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sodas
pa 1/2 tējk. kanēļa un samaltu krustnagliņu
500 ml ar visu mizu rīvētu kabaču
150 ml rupji rīvētas vai sakapātas melnās šokolādes
Saputo sviestu, cukuru, eļļu, olas, vaniļu un paniņas. Citā bļodā sajauc(sasijā) miltus, kakao, cepamo pulv., sodu un garšvielas. Pievieno saputotajai masai. Iecilā sarīvēto šokolādi un kabačus. liek ietaukotā un ar miltiem izkaisītā formā(ieteicams ar cauru vidu). cep apm. 1 st 160 grādu temp. līdz kūkā iedurts koka stiebriņš iznāk tīrs...
man šķiet, ka tai kūkā jābūt(es nebaidos šī vārda) nu BAISI gardai...un tieši ŠODIEN to arī pārbaudīšu :)Ē...Jums visiem ar jauku dienu un GARŠĪGU pēcpusdienu! :D Meitenes ar nicku Saulesjuura dienasgrāmatā manīju šo recepti. Es arī atradu. Būs šodien jāizcep no ķirbja. Kaut kā taču tas izgrebtais ķirbis ir jāizmanto...:)) cepu regulāri un sanāk pat ļoti laba!paldies autorei,kura šo recepti bija tepat oho publicējusi! ··· Kūkas: Šokolādes kabaču kūka lasīt visu diskusiju (4 atbildes) »