udenīga sula no burkāniem
tiku pie dažas kilo burkānu (tādas kā pārdot veikalos), izspiedu sulu, padzērām nedaudz, pāris litrus novarīju un nokonservēju - sūla bija tik un tā gandrīz bekrasaina, bet pavarot palika kā netīrs udens, kāpēc nav orānža ?nezinu, varbūt zāle agrāk nebija zaļāka kā musdien, bet burkāni noteikti bija orānžāki :)
langstinsh 5 sAMAITĀJI Materiāliu! 2019-11-15 20:16
Jurijs57gad256diena 2 samaitāja burkānus - agrāk labākas bija 2019-11-15 20:31
Sanija_ 4 Burkānu sula, novārot, maina krāsu un garšu. Jādzer svaiga! 2019-11-15 21:07
Jurijs57gad256diena 3 1 un tas pats ar plovu ! - agrāk rīsi tādi oranžie-apetītie palika no burkāniem, bet musdien plovs sanāk gandrīz bezkrāsainais :( 2019-11-15 21:28
siikaa16 6 Viss atkarīgs no šķirnes gan krāsa, gan sula un pat garša. 2019-11-15 22:18
Jurijs57gad256diena 3 1 agrāk bija šķirnas, tagad - laikam 1 eirostandarts 2019-11-15 22:25
Keel
3
5
O jā, protams. Agrāk arī grants bija daaaudz labāka, kas tad tagad tā pa granti...
:D Pipec šitie , kuriem visu laiku viss ir slikti, pat burkānu sulai Eiropa pie vainas :D
2019-11-15 22:30
neko 1 2 Iespējams krāsas atgūs savus spožumu, ja nopirksi jaunas brilles. Gadi dara savu:) 2019-11-16 07:23
elsa 1 Uzdzerot burkānu sulu reibuma stāvoklis nemainās /ieķeksē blociņā/ 2019-11-16 08:59
langstinsh
3
Labāk runāt par lietām.ko saproti.
Pamēģini plovā un da jebkur burkānu un sīpolu apcept...būs krāsa un garša,un vegeta bez sāls!
Labāk vāri Veikala olas...ar 10 minūtēm nekļūdīsies...
Jaukus Svētkus!
2019-11-16 09:37
lauvina13 5 Laikam kaut ko nesapratu,kā var iedomāties vārīt burkānu sulu....? 2019-11-16 09:46
Jurijs57gad256diena
1
jūs kā berni, vai mani par tādu turat : protams ka burkāni cēp ar sipoliem, bet tās krāsas kā bija agrāk cepšanas procesā vairs nav;
par šķirnām : būtu jocīgi staigāt no maximā uz rimī tad mego tad ikejā un prasīt visur : kādas šķīrnas burkānus jūs pārdodat ? , rupjību varbūt neizklausīsi, kā tirgus - bazarā točno sūtīs "na hutoru", pie burkānu selekcionēra;
vāra augļus lai nesabojātos, tāpēc ka daudz, kad uzreiz izlietot visu nevar - nu, kāda nebūtu, taču sula:protams ka svaigā vitamīnu vairāk :)
2019-11-16 12:12
JurisK 1 Jebkurš, gandrīz, dārzenis vai auglis ir garšīgāks, ja savas nobriešanas laikā nav bijis ideālos apstākļos. Rūpnieciskos apmēros burkānus audzējot, viņi tiek apcubinati un baroti ka vistas broileri, tapec ar izaug milzīgi, bet samera bezgaršīgi un ūdeņaini. Gan jau, ka arī vitamīnu mazak. Un gan jau, ka audzētaji izvelās ātraudzīgākas šķirnes ar masīvākam saknēm. Bet vispār dīvaini - cik nu esmu redzējis un dzēris burkānu sulu ēdināšanas iestādēs, tā vienmēr ir oranža. Varbūt vaina sulas spiedē? 2019-11-16 20:26
LaVerna 2 1 Jurij, būtu jauki, ja Jūs šeit izteiktos dzimtajā valodā (mēs esam pietiekoši izglītoti gan lai saprastu, gan lai nemestos stulbos politiskos nosodījumos),- būtu skaidrāks un saprotamāks tas, ko vēlaties paust. - Vesela lapa komentāru par neko, jo visi apspriež to, ko Jūs nemaz nebijāt domājis tēmas pieteikumā. 2019-11-18 19:17
Sika 1 Labāk grauz burkānus svaigus vai sarīvē un ēd, tajās čagās,kas paliek pāri pēc spiešanas taču ir ļoti daudz dažādu minerālvielu,kas nepieciešamas cilvēka organismam. Manuprāt šīs svaigo sulu spiešana ir modes kliedziens vai arī tās kādam ļoti labi garšo. 2019-11-29 20:54