Uzdot jautājumu Ēdieni un dzērieni, receptes

Ēdieni un dzērieni, receptes

Receptes, ieteikumi un komentāri ēdienu un dzērienu gatavošanā un patērēšanā.
Kičari recepte (12)
Esmu to varākkārt ēdusi "Vairāk Saules", ļoti garšīgs un viegluma sajūta pēc pusdienām. Mēģināju gatavot mājās pēc interneta receptes, sanāca savādāks (vai arī pārēdos :D.) Varbūt kāds gatavo šo ajūrvēdas ēdienu un var padalīties ar recepti vai kādiem knifiem gatavošanā?
Tomātu pastas pagatavošana mājas apstākļos (ja ir liela tomātu raža) (14)
Recepte tika ņemta no ārzemju resursa. Pārsteidza ar savu vienkāršību, bet vēl nav pārbaudīta, nespēju to “izprovēt” tādēļ, ka sagāja dēlī suluspiede :( Neesmu gatavs iegādāties jaunu). Tātad, nepieciešami: labi nogatavoti tomāti, polipropilēna(!!!, kur tos, sasodīti, ņemt, nav zināms) maisi(ņi),... Tomāti Tomātu pasta
Eļļā cepamās restītes (9)
Manā bērnībā (pirms gadiem desmit) bija nopērkami tādas eļļā cepamas restītes. Paciņā tievas kā makaroni, bet, kad uzceptas, tad sapūšas, pirms ēšanas apkaisa ar pūdercukuru. Kāds ir to nosaukums un kur tās var nopirkt? Nekādi nevaram atcerēties...
Zivju kūpināšana pārnēsājamā kūpinātavā (4)
Makšķerēšana 3-5 dienas, zivju daudz, gribas atvest mājās žāvētas Zivju kūpināšana Kūpinātava
Truša gaļas pagatavošana (10)
Iesakiet kādu gardu recepti truša gaļas pagatavošanai? Parasti apcepu un sautēju ar garšvielām un dārzņiem-ir ok, bet varbūt kādam ir kas oriģinālāks. ( un sadalīšana vispār ir baigā māksla- es izskatījos kā O.Dreģe "Limuzīnā..", epizodē par kreklu un sudrabkāzām:)) Trusis Truša gaļa
Garšīgākā zivs ir? (70)
Tavs variants? Zivis
Desas sastāvs (17)
lasu desas sastāvdaļas..blabla bla.....ēēE...,augu valsts olbaltumvielas (zirņi)... Tātad iznāk, ka pērkam desu ar zirņiem???? Visur nāk soja klāt, bet nu arī zirņi parādijušies:((( Desas
Ābolu vīns (10)
Tik daudz dažādu viedokļu par sulas,ūdens un cukura proporcijām ābolu vīnam,arī par pašu vīna gatavošanu...Kāda ir jūsu pieredze?(Antonovka u.c. rudens āboli,visi paskābi) Vīns Mājas vīns Āboli
rausis tāds kāds bija padomju laikā (22)
Kas atcerejas - krieviski saucās "korž" ? Specifiska garša - pateicoties mēdum ? Nezinu kāds komponents to garšu veidoja, varbūt kāda saimniece zina. Jaunajā laikā, kaut ko tam līdzīgu cepa Daugavpils maizes kombināts, rausis saucās Daugavpils. Vēlāk itkā uznēmums pārdēvēts par Mora, rauša... Rausis
Nēģi. (12)
Labdien! Jautājums pavāriem. Nēģu sezona,bet tradicionālie nēģi želējā mazliet piegriezušies. Kaut kur pasen tv redzēju, ka kāds zvejnieks cienā viesus ar nēģu zupu. Ļoti vēlētos topagatavot. Ja kādam ir gardumgarda recepte, lūgtum padalīties.;)
Laboratorijā audzēta gaļa - vai ir aizspriedumi? (30)
Izraēlas stārtupam ir izdevies samazināt neliela steika gabaliņa cenu līdz 50$ - no laboratorijā audzētas gaļas. Viņiem arī izdevies ir iegūt daudzmaz pieņemamu gaļas tekstūru, bet tā vēl ir uzlabojama. Tas viss bez lopu audzešanas, kaušanas, bez lopkautuvēm, bez graudu un ūdens patēriņa dzīvnieku...
Pīle (13)
gribas Ziemasvētku pīli, tirgū protams paceltas cenas vietejām, ir Rimi zem 5 eiro Kg, kādas Jums ir pieredze par Poļu lētājām pīlēm gatavojot un baudot Pierasts maksāt ap 7 - 8 eiro KG varbūt Jūs varat ieteikt, kur vēļ tirgo latvijā audzētu pīli
Kuka Pavlova. (17)
Vai seit ir kads konditors un var pastastit man dazus knifus. Ieprieks cepu gazes pliti un man vnm sanaca superiga Pavlova,tagad noaminiju uz elektrisko un lai kadus rezimus un gradus lieku,nekas isti vairs nesanak.Tad nezicepas vispar,paliek miksta,kepiga klocka,citreiz itka viss ok,izcepas,bet...
Alus ar augļu sulām (30)
Ko jūs sakiet par veikalos nopērkamiem aliem ar dažādu augļu garšām: upeņu, ķiršu, aveņu? Man liekas diezgan garšīgi. Grādi arī itkā tie paši, kas alum (ap 5%). Vienīgi garša galīgi nav kā alum, jo alum jābūt rūgtam no apiņiem.
Ķirbju sagatavošana ziemai (12)
Tādu lielu ogu kā ķirbis ne vienmēr var vienā reizē apēst. Tāpēc radās doma, vai nevarētu to ķirbi gluži kā biezzupai sagatavot putriņā ar garšvielām un tad pasterizējot iekonservēt burkās, jo, teorētiski spriežot, arī tādam vajadzētu uzglabāties, bet cik ilgi? Jo marinētos ķirbjus jau bērnu dienās... Ķirbis
Par soļankas gatavošanu. (13)
Izlasīju dažādas receptes, nezinu, vai no lasītām esmu garšojis. Recepti nezinu, bet šo soļanku, ko kadreiz gatavoja sēnītē (saukta par 38. paraleli) nevaru aizmirst. Braucot uz Rīgu apēst šķīvi soļankas, pietika visai dienai. Nezinu vai kāds pavārs vēl ir no tiem laikiem, liels paldies par jauko... Soļanka
Kā izlietot 1/2 kg trekna biezpiena? (21)
Saimniecītes, iesakiet, lūdzu, savu firmas recepti. Biezpiens
Ceptu ķiploku ēdieni, vislabāk jau gatavi (15)
Vai kāds var ieteikt, kur var dabūt ceptu ķiploku ēdienus, vislābāk jau gatavus? Zinu, ka ir grauzdiņi, bet es negribu maitāt zobus. Esmu atradis Santa Maria garšvielu kotletēm, kurā ir cepti vai grauzdēti ķiploki un tā man liekas fantastiska, tikai vienu pašu to ēst traucē pievienotais sāls... Ķiploku ēdieni Ķiploki
Vai pārmērīga ēšana ir izvirtība? (32)
Vismaz bībelē negausīga rīšana pieskaitīta nosodāmai rīcībai......... Grēki
<< iepriekšējie jautājumi  Ēdieni un dzērieni, receptes
Jautājumi no 21 līdz 40 (kopā 863)
 nākamie jautājumi >>

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu