Uzdot jautājumu Ēdieni un dzērieni, receptes

Ēdieni un dzērieni, receptes

Receptes, ieteikumi un komentāri ēdienu un dzērienu gatavošanā un patērēšanā.
ĒDIENS VIENO CILVĒKUS (21)
Tikko izlasīju šo teikumu un sapratu, ka es tak neesmu vientuļa.. jo es tak varu būt kopībā, kopā ar tiem cilvēkiem, kuri dievina melleņu klimpas, kartupeļu pankūkas, sālītas sēnes, šokolādes brauniju un ... ēdienu ar no saukumu "alus". Vai te ir tādi cilvēki, kuri šo visu arī "mīl"?
Ko gatavot no Kizila ogām? (10)
šogad daudz ogu kizila krūmā,bet maz informācijas ko ar viņām darīt Kizila ogas
Kafija. (38)
Godīgi sakot, esmu kafijas atkarībā- tikai ar melnas, stipras kafijas malku no rītiem esmu spējīga mosties un ar šī dzēriena malku ik vakara miegam ļauties. Uz pašreizējo momentu (jau ieilgušu) esmu īsteni labas kafijas meklējumos. Gadus atpakaļ biju iecienījusi Black Lion kafijas automātam vai...
Pusdienas, pilniks Rīga - Rundāle, tuvāk Rundālei. Kur ? (6)
Iesakiet vietas atpūtai un pusdienām. Kompānija liela.
Cik alchoholiskā destilāta var iegūt no 1 kg medus (aptuveni)? (18)
Sastopama informācija medus + cukura sīrups, BET interesē tikai medus raudzējuma - destilācijas produkts.
Elektriskais grills dzīvokļa virtuvē, galvenokārt dārzeņiem? (8)
Savos centienos pēc veselīgāka ēdiena esmu nonācis pie grillēšanas. Kāda ir pieredze ar elektrisko grillu dzīvokļa virtuvē? Vai nesagādā mokas, nežēlīgas smakas, vai viegli tīrīt? Kādu modeli labāk pirkt (budžets ir ap 150 EUR iezīmēts)? Esmu paredzējis lietot galvenokārt dārzeņiem, pa retam...
Cūku pupu čipši (23)
Labdien! Varbūt kāds zina smalko noslēpumu, kā mājas apstākļos izgatavojami cūku pupu čipši? Ir plāns nākotnē attīstīt tādu mazu biznesiņu, tagad veicu eksperimentus. 3 kg pupu dažādās versijās sabojāti, jo tas , ko es gaidīju rezultātā, nesanāca. It kā ēst var, bet nav īsti tas, ko gatavo, ja...
Ko mēs neēdam..? (71)
Nesen kādās viesībās piefiksēju, ka ir pietiekami daudz ļaužu, kas kaut ko neēd... Viena jaunkundze neēda salātus, jo tur klāt esot bietes, cita dāma neēda kliņģeri, jo virsū bija rozīnes, viens kungs pukojās, ka saldais esot saķēzīts, jo virsū uzbērts kanēlis, to tak reti kurš ēdot... Ko jūs...
Kekss formā vai cita kūka (7)
Pametiet ideju-draudzene rīt brauc uz kafiju no rīta.
kunžut=sezama sēklas? (4)
Lūk, radās šāds jautājums, uz kuru, rokoties pa interneta dzīlēm neatradu viennozīmīgu atbildi. Man pašam jau nu šķiet, ka kunžut nav tas pats, kas sezama sēklas, bet daudzi avoti apgalvo pretējo... Arī Centrāltirgus garšvielu tirgotāju viedokļi dalās - daži pat tādu "kunžut" nemaz nav dzirdējuši... Sezama sēklas
Pārtika bez cukura un sāls (18)
Varat ieteikt veikalu, i- veikalu, ražotāju, kurš ražo, tirgo ēdamlietas bez pievienotā cukura un sāls?
Par mauru lokiem. (10)
Vai mauru lokus var ēst līdz pat rudenim? Beidzot tos iestādīju. Bet man no bērnības nezkāpēc ir atmiņā, ka kāds teica, ka mauru loki kad sāk ziedēt, tad vairs tos ēst nevar. Kā tad ir īstenībā?
Kāpēc visi pudeļu ali ir gāzēti? (29)
Atceros, ka padomju laikos gāzēja limonādes, bet ne alu. Vai, varbūt, kļūdos? Mūsu senči tak arī negāzēja alu, ko taisīja. Kas izdomājis, ka viss alus ir jāgāzē un tad tas ir garšīgāks? Varbūt, kāds var ieteikt kādu pudeļu alus šķirni, kas tomēr nav gāzēta? Man nav laimējies tādu atrast Alus
Cik ilgi bez ledusskapja var glabāt kūpinātu vistu, lai viņa nesabojātos? (13)
Vēlme aizvest uz eksotisku valsti un nevēlos noindēt vietējos. Varbūt kādu īpašu iepakojumu? Kūpinājumi
Alus piegāde mājās. (31)
Dārgās sievietes! Ja jūsu mīļotajam vīrietim būtu brīvs vakars(jūs vēl darbā) un viņam būtu aptrūcies aliņš, vai jūs atnestu viņam uz mājām vēl pāris aliņus, ja viņš to prasītu? Vai tā var būt principiāla problēma?
Spinātu zemenes - ko no tām gatavo? (11)
Paziņa uzdāvināja bļodu ar sīkām zemeņveidīgām,sarkanām ogām. Teica ka tā esot viņas dārza pirmā raža no spinātu zemenēm. Ko lai no viņām gatavo? Negaršo vispār pēc ogām bet pēc pēc kabačiem !? :( (pati dārzniece-eksperimentātāja arī nezināja ko lai ar viņām sadara
Kičari recepte (12)
Esmu to varākkārt ēdusi "Vairāk Saules", ļoti garšīgs un viegluma sajūta pēc pusdienām. Mēģināju gatavot mājās pēc interneta receptes, sanāca savādāks (vai arī pārēdos :D.) Varbūt kāds gatavo šo ajūrvēdas ēdienu un var padalīties ar recepti vai kādiem knifiem gatavošanā?
Tomātu pastas pagatavošana mājas apstākļos (ja ir liela tomātu raža) (14)
Recepte tika ņemta no ārzemju resursa. Pārsteidza ar savu vienkāršību, bet vēl nav pārbaudīta, nespēju to “izprovēt” tādēļ, ka sagāja dēlī suluspiede :( Neesmu gatavs iegādāties jaunu). Tātad, nepieciešami: labi nogatavoti tomāti, polipropilēna(!!!, kur tos, sasodīti, ņemt, nav zināms) maisi(ņi),... Tomāti Tomātu pasta
Eļļā cepamās restītes (9)
Manā bērnībā (pirms gadiem desmit) bija nopērkami tādas eļļā cepamas restītes. Paciņā tievas kā makaroni, bet, kad uzceptas, tad sapūšas, pirms ēšanas apkaisa ar pūdercukuru. Kāds ir to nosaukums un kur tās var nopirkt? Nekādi nevaram atcerēties...
<< iepriekšējie jautājumi  Ēdieni un dzērieni, receptes
Jautājumi no 21 līdz 40 (kopā 868)
 nākamie jautājumi >>

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu