Auzu pārslas

Auzu pārslas - jautājumi un diskusijas

Vecāmamma vienreizēju gatavoja.
Ar sviestu vai pienu bija garšīgs.
Tā bišķi pēc alus garšoja :)
Auzu ķīselim nav ne mazākās līdzības ar skābputru. Recepte nāk no tēvamātes, bet nav mūsu mājās iecienīta. Saprotu ocelota mammīti, varu daļēji piekrist.
Savukārt skābputra vasaras periodā mūsmājās ir topā. Ja grib padzerties- noder šķidrums, ja grib fiksi tā kā uzēst- iesmeļ putraimainos rūgušpiena kunkuļus. Iet uz urrā.
Ņem auzu pārslas 250g un aplej ar ūdeni tā, lai nosegtas. Klāt kādas 2 šķēles labas rupjmaizes, sagrieztas gabaliņos. Skābē vēsā vietā nedēļu. Skatās, lai visu laiku ūdens nosedz iemērktās pārslas, kopumā ūdeni vajag apm 2 l. Kad šķidrums šķiet pietiekoši skābs, tad pārslas nokāš katliņā un vēl labi krietni nospiež, lai viss slapjums ir dabūts. Šķidrumu maisot uzvāra; kad metas burbulis, tad pavāra uz lēnas uguns vēl 5 min. Tūlīt lej traukā sarecēt.

Ir, kam garšo, bet ir, kas vaibstās.
Auzu pārslu ķīselis stiprina imunitāti un to var pagatavot arī šādi: 3 l burkā ieber 300 gr. auzu pārslu, pievieno 1/2 glāzi kefīra un 1 ēd.kar. skāba krējuma un to visu pārlej ar 1.5 l ūdeni. Visu samaisa, burku pārsien un noliek sildķermeņa tuvumā uz dažām dienām lai saskābst. Pēc tam biezumus liek marlē un nospiež šķidrumu. Nospiesto šķidrumu tikai uzvāra un tādu ķīseli jādzer pa 1/2 glāzei 20 min pirms ēšanas. Biezumus arī var izmantot biezajās pankūkās ar āboliem. Lūsil=žēl tavu izniekoto laiku-jautātājs nenoreaģēja-vispār nesaprata jautājuma jēgu.
Tava ideja velk uz Kurzemnieku skābputru-lai dzīvo Latvija.
··· Auzu pārslas: Kā gatavo auzu pārslu ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
kā izcept garšīgus auzu parslu cepumus? (5)
Pasakiet lūdzu, kā izcept pēc iespējas gardākus auzu parslu cepumus? Nu taaaaadus, lai ir super, varbūt kādu īpašu knifinju vai sastāvdaļu :)) paldies!
Es pie mīklas pieliku rozīnes, bet .. man nesanāca saputot tos olu baltumus - nesacēlās ..un cepumi neko smuki nesanāca:)) uzkul olas baltumu un piejauc miiklai pirms liksanas uz pannas... un nedaudz seeklinju.... man patiik! Jo vienkarshak, jo labak! Galvenais- olas labi uzputot un trauslums un kushana uz meles ir no sviesta daudzuma! Ari cukura!
Jo redz - viss kas sagada baudu esot arii kaitigs!! :))
Pati vēl neizcepu, bet pagaršojusi savas kolēģes ceptos auzu pārslu cepumus recepti noprasīju gan:
300 g sviesta izkausē uz pannas un pieber 0,5 kg auzu pārslas un 0,5 kg saulespusu sēkliņas, kad tie apgrauzdējušies ieber vienu kafijas tasīti cukura un sakaramelizē visu. Noliec lai atdziest.
Citā traukā sakul trīs olas ar vienu tasīti cukura un pieber atdzesēto auzu pārslu un sēkliņu maisījumu, labi samaisi (vari pat mīcīt ar roku), ja mīkla par ķepīgu vari piebērt vienu ēdamkaroti miltu (vairāk gan nē), var piebērt drusku malto ingveru (bet tas pēc gaumes un garšas kārpiņām).
Kad mīkla gatava, liec uz pannas ar karoti mazas piciņas mīklas un cep 190 grādos līdz paliek dzeltenbrūni.

lai labi garšo (man dikti garšoja)! Nu jā, ja gribi mazāku daudzumu, tad paņem attiecīgi proporcijas...
RIMI veikalaa pie taam gardajaam smalkmaiziiteem un kuucinjaam ir safaseeti iipassi gardi, trausli jo trausli,plaani jo plaani, mutee kuustossi, auzu paarslu cepuminji.Taisniiba, padaargi...Bet izcept es taadus neprotu.
Protams,tas slinkjiissiem...
··· Auzu pārslas: kā izcept garšīgus auzu ... lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Auzu pārslu ēdienu receptes (15)
Vai auzu pārslas ir veselīgas tikai putrā? Varbūt ir kādas labas receptes un ieteikumi kā padarīt tās lietojamas citos veselīgos veidos? :)
Apgrauzdee uz pannas kopaa ar cukuru,sakul putukreejumu,buus garsxiigs saldais:)) Nee,ari tume ir laba,bet berni to nemil.
Berniem vairak uz saldo pusi,bet tas nav veseligi.
Receptes ir dazadas,var sacept kopa ar cukuru vai iebiezinato pienu,bet tas ir naskis,nekas pratigs.
Kaa luudzu sacep auzu paarslas ar iebiezinaato pienu? ar cukuru un sviestu taisu - labais:)
un maneejie eed auzu paarslu biezputru labpraat - tik jaamaak uzvaariit.
Nu bet kāpēc ir jāpataisa par obligātu? Bērns neko citu nevar ēst? Ir taču daudz visa kā cita veselīga, lai nebūtu bērnam jāiedveš riebums pret auzu pārslām. 1) Putra vispār ir veselīga. Bet tikai ūdenī vārīta.
2) Kāpēc tikai auzu pārslas? Tagad ir pieejamas dažādas (miežu, rudzu, 5graudu). Tikai ne manna! Tajā gan vairs nav nekā veselīga.
··· Auzu pārslas: Auzu pārslu ēdienu receptes lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu