Pupiņas

pupiņas foto attēls

Pupiņas - jautājumi un diskusijas

Labas un garšīgas kafijas pupiņas. (15)
Esmu atkal garšīgu kafijas pupiņu meklējumos. Pēdejais mans favorīts bija Nilsson. Ko vēl varat ieteikt no savas pieredzes?
Aparāti - vai nu tas, kas pats maļ un pēc tam izdod tasīti vai arī mal pats ar dzirnaviņām un tad kaut krūzītē uzlej.

Pupiņas - žēl, ka augstāk gandrīz nav pielietojamas informācijas, mani interesētu, kurā Rīgas kafijpupiņu veikalā ir tāds apgrozījums, ka vismaz reizi dienā ir attaisīts jauns maiss ar svaigu grauzdējumu. Līdz šim sanācis iepirkties tikai tādos, kur pupiņas stendos stāv "mēnešiem", attiecīgi, kāds tur vairs aromāts u.c. fīčas.

Nu jau ilgāku laiku vedu savām vajadzībām standarta vakuumpakas no ārzemēm, bet gribas tomēr pirkt te uz vietas bez satraukuma par kūdru.
Svaigi grauzdēta "Andrito" + labs aparāts... b Domāju, ka jebkurš profesionālai lietošanai paredzēts kafijas aparāts būs labs.... ir bijusi pieredze vienu un to pašu kafiju gatavot dažādos aparātos, atšķirība , kā diena pret nakti.... Varu ieteikt Taylors kafiju! Gan aromāts ,gan garša ir superīga! Pats to lietoju jau daudzus gadus (6 un 7 grauzd. pak.) pērku sveramās, patīk dažādība, šodien nopirku Indonesia Sulawesi Toraja, no lētākām garšo Guatemala Genuine Antigua. ··· Pupiņas: Labas un garšīgas kafijas... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Pupiņu saldēšana (5)
Kā pareizi saldēt pupiņas?
Noblanšē, atdzesē, pilda traukos vai maisiņos un liek saldētavā. Tā arī ir. Tikai pēc blanšēšanas uzreiz lieku ļoti aukstā ūdenī,lai ātri atdziest. Caurdurī notecinu,un maisiņos iekšā. Ideāli. Paldies par receptīti! es salieku maisiņā un tad saldēju Nav nekas jaablanshee..taapat maisinjos vai kastiitees.Taa arii var tureet sasaldeetus sagriezturs burkaanus,dilles,peetersiiljus. ··· Pupiņas: Pupiņu saldēšana lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Cik grādos žāvēt pupiņas? (7)
lūdzu - no pieredzes, cik grādos drīkst žāvēt pupiņas, lai nākošajā gadā der arī stādīšanai ?
manos laukos pupiņas novāc,pakarina pažobelē pie klēts,sāk palikt mitrs,tās izloba,izklāj iztabā uz drānas lai vēl pakalst.grādus nezinu,zinu,ka tās pašas pupas arī stāda nākamgad Arī manos laukos tiek darīts tieši tāpat kā Lucy laukos. Pusgatavs nekad nebūs gatavs. Šaubos vai viņas uzdīgs nākošgad. citugadu,ka to daudz,kā saki slinkums,tad uznes bēniņos,pa ziemas garajiem variem ņem tik buntītes un loba.:)) nevairāk,kā40 grādos un vēdināma vietā! ··· Pupiņas: Cik grādos žāvēt pupiņas? lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Pupiņu zupa (23)
Padalieties savā pieredzē, kā jūs vārat pupiņu zupu? - vai pupiņas novārat iepriekš, vai uzreiz visu kopā zupas katlā?
Izmērcēju un nomazgāju pupiņas, un vāru kopā ar kūpinātu gaļu. Kas var būt labāks par šo! :) Pupiņas novāru iepriekš. Tas ūdens,kur pupiņas vārījušās zupām nav izmantojams.(tā vismaz mana vecmamma mācīja) Vispirms pupinjas izmeerceeju, tad kopaa ar galju vaaru.Mana vecmamma un mamma arii taa dariija:) Arī vispirms izmērcēju un tad vāru kopā ar gaļu. Ja pieber izvārītas, nav pupiņu zupai riktīgā garša. :)) vispirms no ribiņām novāru buljonu un pupiņas pašās beigās pievienoju iepriekš vārītas /man neviens tā nedara/ :)) ··· Pupiņas: Pupiņu zupa lasīt visu diskusiju (23 atbildes) –»
Tonka pupiņas - kur nopirkt? (6)
"uzrunaja" viena salda ediena reecepte, bet nepieciesams pievienot nedaudz sarivetas tonka pupinas (tonka bean). zinu, ka tas ir ingredients parfimos, bet ka edamlieta? kur nopirkt?
Cik es saprotu, šitā vietā var vanilīnu [vaniļas cukuru?] lietot. http://www.rawgarden.lv/veseligu-produktu-veikals/

moš tur ir
Lienes un J.Asara ielu stūrī ir 1 veikals, iespējams - šitais:
"Gourmet Studio"
67553877
uzzvani, pajautā.
Sagribējās ae maģiju nodarboties?! Uz priekšu- ir prērija!! ··· Pupiņas: Tonka pupiņas - kur nopirkt? lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Sviesta pupiņu marinēšana (5)
Sviesta pupiņas parasti sasaldēju, bet šogad ir laba raža un saldētavā vietas vairs nav. Dzirdēju, ka tās pupiņas var arī marīnēt, vai kāds nezin recepti ?
Nezinu kaa citi,bet es taisu taadu pasu marinaadi ka gurku marineesanai tikai bez zalumiem.Vienkaarsi saliec burkaa pupinjas,(vari pielikt kaadu kiploka daijvinju,tikai nedaudz citaadi buus pa asu)tad uzleij karstu uudeni.Lai pastaav kaadu briitinju......tad nolej un atkal uzlej.Tikai kad liesi nost lej izlietnee un katru reizi pa virsu lej citu vaardosu udeni.Un tad taisi taa saucamo marinaadi.Katlaa udens, klaat saals,cukurs, krustnaglinja,lauru lapinja,visu liec peec garsas.Kad tas vis ir uzvaariijies tad lej virsu un pasaas beigaas burkai pa virsu uzleij etiki.(es leju uz litriigo burku pustejkaroti 70% esenci)Bet skaties uzmaniigi jo pupinjas ir ljoti juutiigas.Veiksmiiti tev:) var gatavot asortus-sv.gurķi,tomāti,sīpoli.bet man personīgi negaršoja,ja interesē recepte,tad nosūtīšu. Vispār jau pupiņas var uzglabāt arī tāpat - sausā veidā.. Tādu pašu kā gurķiem tikai ne stipru, bet saldāku gan var!!!Iznak garšīgi! ··· Pupiņas: Sviesta pupiņu marinēšana lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu