Aronijas

aronijas foto attēls

Aronijas - jautājumi un diskusijas

Vakar sagatavoju aroniju sīrupu ar upeņu lapām,šodien taisīšu ar citromērtrām.Salasu ogas un pa kārtām ar lapām-kiršu,vai upeņu vai citromētru.uzvāru ūdeni un uz 5 l ūdens lieku 150 gr citronskābi,karstu leju virsū ogām un turu apmēram 20st.Tad izkāšu un savāru ar cukuru,cukuru 3-4-5 kg .Sīrupu nevāra,tikai lai uzmet burbuli.Pudelēs iekšā -super,asinsspiedienu pazemina. mēģini ar cidoniju sīrupu,aronijas spiedienam,cidonijas c vitamīns.
aroniju sulu uzvāra,tad pevieno,vai nu cukurā nostāvinātas cidoniju šķēles,var arī tiko spiestu sulu,kas ir,ļoti būtiski,liek izkarsētās burciņās.Ar upeņu lapām jāuzmanās,veicina rugšanu,ja ilgi karsē ,zūd aromāts!tā es gatavoju!
Pastaastiishu, kā gatavoju kjirshu sīrupu no aronijaa, kad bērni vēl nebija izlaidushies no ligzdas.
Vakarā 1 kg aronijaam pievienoju 15 kjirshu lapas, uzbeeru 1 eedamkaroti citronskaabes, apleeju ar 1 l ūdens. Tureeju bljodaa zem vāka līdz naakamajam vakaram, noleeju radushos shljidrumu un ar 1 kg cukura savaariiju. Karstu salēju pa pudeleem. Tām pašām aronijaam atkal pievienoju kjirshu lapas (izlietotaas iznjeemu un izmetu), citronskābi un ūdeni. Un naakamajaa vakarā atkal vaariiju sīrupu. Tā atkaartoju kādas 5-6 reizes. Sanaaca dafigaa garšīgs kjirshu sīrups, no kā ziemaa gatavot padzērienu :)
Paldies par cidonijām ,super es pat iedomājusies nebiju. Aronijas novāc,pārlej ar verdošu ūdeni (tā lai apsedz un +pa virsu vēl ir) pievieno ķiršu lapas un citronskābi (es parasti uz čuju ~7 lapas un paspaciņu uz 10 l spaini)
Atstāj pa nakti.nākamā dienā nokāš un uzvāra bik pievienojot cukuru nu tā lai stāv.un tad jau ziemā atkarībā pēc vajadzības šķaidu ar cukuru/ūdeni.
Savukārt cidonijas piegriežu kārtu apberu ar cukuru(bagātīgi tā lai nosedz cidonijas) un tā atkārtoju cik vajag.tad bļodu lieku ledusskapī un tad jau sulu tik noleju.ja sanāk makten daudz sulas tad uzvāru un pagrabā iekšā.tiesa gan tad jādzer pirmā,jo cidonijas ilgi nestāv toties gardas gan :)
··· Aronijas: Kā gatavo aroniju sīrupu? lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Aroniju sula ziemai (3)
kā pagatavot aroniju sulu ziemai, bez ķiršu lapām?
Var vienkārši iztvaicēt caur tvaicējamo un karstu pudelēs iekšā bez cukura,kā sŗupu var taisīr ne tikai ar ķiršu lapām ,es taisu ar upeņu lapām,veselīgāk. Ļoti garšīgs dzēriens (sula) - trīslitru burkā saber nomazgātas aronijas, tām virsū tīras, veselas cidonijas - tas viss apmēram 1/3 burkas. Pārlej ar karstu cukura sīrupu un aizvāko. Sula garšīga, cidonijas mīkstas, arī garšīgas, var ar aronijām bērt uz saldajiem ēdieniem....Cukura proporcija ar ūdeni - gaumes un garšas jautājums..:))) Izspiest,tad sterilizēt.Cilvēks ar zemu asinsspiedienu to nemaz nevar lietot. ··· Aronijas: Aroniju sula ziemai lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Kā taisa aroniju sulu? (8)
Aronijas iztvaicēju,pieliku cukuru,pavārīju,salēju burciņās,aizvalcēju. Kaimiņiene ieminējās par uzlējumu>aronijas+ķiršu lapas+ūdens.Proporcijas aizmirsusi. Ja kādai/am zināma šī versija,būšu pateicīga.:)
Bļodā ieber nomazgātas aronijas 1 kg + pārkaisa 2 ēdamkarotes citronskābes + nomazgātas ķiršu lapas tā, lai kārtiņa nosedz pa virsu + 2l tikko uzvārīta ūdens. Šito patur aptuveni diennakti, tad nolej un vāra sīrupu, uz 1l šķidruma var liks ap 700 - 800 g cukura. Šķiet, ka proporcijas bija tā, neesmu šogad vēl taisījusi ... es esmu taisijusi aroniju sirupu-fantastisks......aplej aronijas ,kuram virsu ir kirsu lapas ar verdosu udeni un tur zem vaka,kamer atdziest.Tad izkas ogas,uz litru skidruma nem kg cukuru , iedamk.citronskabi un maisot uzkarse, lidz cukurs izkusis.Lej pudeles un kirsu sirups gatavs-loti skaista krasa un garsa........lai izdodas! Stefanna pareizi raksta... Tikai nianses - tai receptē, ko man deva jau sen - tur pārlietās ogas 36 stundas, šķidrumu nolej, tad otrreiz lapām un ogām uzlej ūdeni un atkal 36 stundas, tad salej abus kopā palielā katlā un silda, pieliek cukuru. Kā uzmet burbuli - leju burkās vai pudelēs un `uz izķeršanu" - dzer kā "zaptcūdeni" - šķaida ar ko un cik grib:)
2 litri aroniju ogas, 100 g citronskābes, 2 l vārošs ūdens, 5 kg cukurs (nu vēl jau acumērs ar:)))) Labu apetīti!:)
Es aroniju un ķiršu lapu attiecību uz izjūtām. Lieku kārtās pārleju ar vārītu ūdeni, kurā izšķīdinu citronskābi (uz 3lūdens =2ēd.k citronskābi) Nākamajā dienā nokāšu un vāru sīrupu(uz 1l novilkuma 800g parastā cukura). Traukos saber salasītas aronijas-apmēram-uz 1 l ogu-1 ēdamkaroti citonskābes.Citronskābi ber pamīšus aronijām. Tam visam pārlej pāri vārošu ūdeni, kuram piebērta sauja ķiršu lapu ( man ir 4 l katliņš).Pēc 24 stundām nolej un karsē šo nolējumu. Kad vārās, pieber cukuru-uz 1 l šķidruma 650 g cukura. Pavāra un karstu pilda pudelēs. Ogas var izmantot otrreiz.:) ··· Aronijas: Kā taisa aroniju sulu? lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu