Aukstā gaļa

Aukstā gaļa - jautājumi un diskusijas

Garšvielas aukstajai gaļai (10)
Padalieties pieredzē kādas garšvielas kurš liek vārot auksto gaļu. Es vāru ar tradicionālajām, sīpols, pēpersīļa sakne, selerijas gabals, burkāns, pipari smaržīgie un melnie, lauru lapas, vegeta. Gribetos uzzināt kaut ko ...
Nabagu aukst gaļa 2 l ( izmaksā ap Ls 0,60)
-----------------
2 kg lielopu kauli pa Ls 0,19 (parasti RIMI Bērnu pasaule);
Cūkas kāja 0,20;
0,5 kg burkani 0,14;
0,5 kg sīpolu 0,06;
pāris ķiplpoku daiviņu;
10 melnie pipari;
3 krustnagliņas;
dažas lauru lapas;
3,5 l ūdens.
Saber kaulus unkāju katlā, pārlej ar ūdeni. Uzvara, noņem putas. Pieliek garšvielas, ķiplokus, un drusku sipolu, sāli pēc garšas.
Vāra uz lenas uguns 1,5 h. Pievieno sagrieztus burkanus un līdz 3 l tilpumam pievieno verdošu ūdeni, iztvaikojušā vietā. Vāra 45 min. Pievieno sagrieztus sīpolus. Vara 45 min. Noņem katlu no uguns. Ar pitu karoti izzvejo visus kaulus un gaļu. Lauru lapas izmet.
Ļauj gaļai atdzist. Un ar nazi atdala visu mīksto no kauliem un sagriež nelielos gabaliņos. Tad saliek pa bļodiņām un pārlej ar katlā esošo buljonu. Atstāj, atdzist līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī.
Kļūdas labojums - izmaksa Ls 0,80 Vārot auksto gaļu,es praktiski lietoju tās pašas garšvielas,izņemot smaržīgos piparus,jo tie manuprāt vairāk sader ar zivju ēdieniem un marinādēs,bet mans knifs galertā vārīšanā ir;obligāti ņemu gaļu no dažādiem lopiņiem,cūkas,teļa stilbiņš,vista..,kad galerts ir sagatavots liešnai pa traukiem,klāt pievienoju sasmalcinātu ķiploku.Vēl es reiz izmēģināju pēc zviedru receptes galertam pievienojot smalkos gabaliņos sagrieztu skābo vai marinētu gurķi,ļoti garšigi,pamēģiniet! Man ir taada recepte, kur arii tiek njemta dazjaada galja (liellopu un cuukas), klaat liek jau tradicionaalas lauru lapas, piparus, burkaanus u.c. un veel arii krustnaglinjas. Var pameegjinaat! Pamēģini sīpolu vietā ķiploku... ··· Aukstā gaļa: Garšvielas aukstajai gaļai lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Aukstās gaļas recepte (3)
Kā lai uzvāra garssigu auksto gaļu. . ?
cūku,liellopu gaļu vāri ar sīpolu un burkānu kamēr gaļa mīksta. pēc tam samal vai sagriez gabaliņos .salej mazos trauciņos un noliec aukstumā. garšīga sanāk, ja kopā saliek vistas, liellopa un cūkas gaļu. kad izvārīta var samalt, lai labāk visas trīs gaļas samaisās. var arī griezt... kad tu vaari buljonu aukstajai galjai,tad pieliec klaat veel dillju kaatus,lauru lapas,garshvielas un pagarsho kaa tev pasham garsho,tad pieliec klaat zjelantiinu(ieber traukaa,paarlej ar aukstu uudeni un lai uzbriest,tad mikrovilnju kraasnii ieliec uz 30 sek lai izkuust)tad zjelantiinu pieliec klaat tam buljonam ko uzvaariiji un lej uz galjas. galju ieprieksh uzvaari,taa var buut gan cuuka gan liellops,ja gribi treknaaku njem cuuku.sagriez un paarlej ar buljonu traukaa,ieliec aukstumaa un kad sazjelee tad eed=) ··· Aukstā gaļa: Aukstās gaļas recepte lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu