Ievārījums

ievārījums foto attēls

Ievārījums - jautājumi un diskusijas

Zapte bez cukura (19)
.... man piedāvā ābolu-brūkleņu savārījumu BEZ cukura!!!!! man tas ļoti patiktos un pie siera un gaļiņas,bet nevisai ticu,ka tāds savārījums ir varējis nostāvēt no rudens nebojājoties!!!! ko teiksiet ,saiminieces??????? :)
Man pagrabs par siltu - nestāv, bet vīrenei stāv un ir labs...:) Mana Ome tikai tā vien gatavoja. Pagaršo, taču uzreiz varēs pateikt vai ir labs.:) Nezinu par āboliem,bet brūklenes es personīgi pati vāru bez cukura,pirms lietošanas lieku klāt cukuru pēc vajadzības.
Varu apgalvot,ka brūklenes bez cukura glabajās 2ivus gadus un neskāpst.
kāpēc ne?
ja burkā ir nodrošināts vakuums, zapte stāv, ka prieks
Ja zapte sākusi rūgt vai jāsapilda mazākos traukos,to var pārvārīt.Un tad nekādas vainas. ··· Ievārījums: Zapte bez cukura lasīt visu diskusiju (19 atbildes) –»
Ievārījumi - kā pareizi sterilizēt ievārījuma burkas? (14)
Kā pareizi sterilizēt burkas ievārījuma uzglabāšanai ziemā? Vasara ir īstais ogu laiks. Šobrīd zemeņu un ķiršu pārpilnība tirgū, rosina uz fantāzijām par aukstu ziemu un burciņu ievārījuma pie tējas. Kāpēc burcinās dažreiz parādās...
Nevajag par zemu novērtēt arī parasto dzeramo sodu - ar to un karstu ūdeni samazgāju burkas, karstu ievārījumu iepildu, nekas nepelē. Burkas sterilizēšanai izmantoju cepeškrāsni. Ātri un ērti. Bet ievārījumiem tas nav īpaši nepieciešams, tikai burkā jāpilda verdošs ievārījums. Pelējums rodas, ja gar vāciņu kaut kur tiek gaiss burkā . Burciņa jāpielej līdz malām, svarīgi ir, lai nebūtu gaisa un karstums nobeigtu pelējuma sēnes, tas, ka ir drusku ūdens, netraucē. Ja pilda burciņās, tad, kad ir atdzisis, tad no pelēšanas vai rūgšanas izvairīties nevar, ja vien neliek cukuru attiecībā 1:1 un nevāra vairākkārt, bet tāds ievārījums manuprāt ir neēdams. Daudzus gadus jau marinēju un ne reizi nav burkās bijis pelējums, šogad vēl atradu upeņu ievārījumu, kurš taisīts 2003 gadā, domāju ka būs sapelējis, bet nekā.
Burkas un vāciņus kārtīgi novāru katlā un tad leju līdz augšai iekšā ievārījumu, burku skrūvēju ciet un lieku otrādi, tiklīdz atdziest tā uz pagrabu.
Es vienmēr - gan ievārījumam, gan citiem konserviem kārtīgi izmazgātas burciņas lieku cepeškrāsnī uz 100 grādiem. Kad cepeškrāsns ir uzkarsusi līdz tiem grādiem, paturu vēl minūtes 5. Daru to tad, kad arī ievārījuma vārīšana iet uz beigām. Tad tādā karstā burciņā leju iekšā vārošu ievārījumu un momentā skrūvēju virsū novārītu un rūpīgi izslaucītu (arī vēl karstu) vāciņu. ··· Ievārījums: Ievārījumi - kā pareizi... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
Vai iespējams no kirbjiem izvārīt ievārījumu? (14)
Nu ja jau var cept pankūkas, vārīt biezputras, likt kompotu - es iedomājos -varbūt arī ievārījums sanāk? Tikai kāda būtu recepte?
Ir.
ĶIrbi sagriež gabaliņos,ar nedaudz ūdens sasautē putrā,liek klāt brūklenes vai dzērvenes(dzērvenes labāk pusgatavas,vēl kraukšķīgas),vāra,līdz ogas pašķīdušas,pieliek cukuru pēc garšas,ja vēlas,arī kādu krustnagliņu,kanēli nedaudz,vāra gatavu.Garšo līdzīgi kā ābolu zapte ar brūklenēm/dzērvenēm.
Ja no cirvja var uzvārīt zupu, tad kāpēc no ķirbja ne zapti?;)
Bet ja nopietni..man garšo tikai ķirbis dzērveņu sulā.
No vieniem pašiem laikam diez kāds nebūs. Bet kombinācijā ar brūklenēm, dzērvenēm, āboliem gan.:) - 1 kg ķirbju (mizoti, bez sēklotnes)
- 330 gr. ievārījuma cukurs "1+3"
- 2 citroni
- 150 ml ūdens
- 2 piparmētru zariņi
Katlā ielej ūdeni, ieber kubiciņos sagrieztus kirbjus, ieber cukuru, sagrieztus citronus un liek vārīties. Vāra ik pa laikam apmaisot, kad masa ir uzvārījusies, tad pavāra 5 līdz 10 minūtes, iemaisa sasmalcinātas piparmētru lapiņas, pavāra vēl pāris minūtes, pilda burkās un aizvāko.
Sanāk nu ļoti garšīgs.
Zilani recepte ir līdzīga kā ar zaļiem tomātiem.:) Tos savulaik esmu vārījusi ievārījumā. Tikai citronu vietā izmantoju citronskābi. Garšoja līdzīgi ērkšķogu ievārījumam. Bet ar ķirbjiem tā nekad neesmu eksperimentējusi.:) ··· Ievārījums: Vai iespējams no kirbjiem... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
Ābolu ievārījums (zapte) (19)
Izvārīju ābolu un bumbieru ievārījumu ar kanēli un cukuru.ļoti garšīgi.Varbūt vēl ir kādas interesantas, garšigas un pārbaudītas idejas kā sagatavot ābolus un bumbierus?
Man patīk āboli ar plūpēm, bet āboliem jābūt tādos palielos gabalos, lai neizšķist:) man ir savārīti āboli ar banāniem, āboli ar persikiem..šogad ābolus variēju visos iespējamos veidos..:) manis paarbaudiits un patenteets panjeemiens ir sariiveet aabolus ar visaam mizaam, kaatiem, serdeem un pievienot tikai cukuru 1:2 (cukurs:aboli), aizvaakot, nopasterizeet, un pagrabaa +6 graados. interesantaakais ka, neskatoties uz mazo cukura saturu, staav ideaali, pat liidz 3 gadem. knifs ir taads ka mizaa ir konservanti kuri paliidz shaadam pure labi saglabaaties un neruugt. ideaala piedeva pie putraam un pat pie otrajiem edieniem jo nav salda. skjiet ka meegjinaajaam pat bez pasterizeesanas, svaigus aizvaakot bet neatceros rezultaatu. manupraat bija apmierinoss.

ja prasi ar kaadaam ogaam tad iesaku bruuklenes.
iesaku kompotos likt un arī marinēt serdes un mizas un seeklinjas dod papildus garshu un paliidz saglabaaties ar mazaaku cukura daudzumu tatad veseliigaak. pameegjini!! ··· Ievārījums: Ābolu ievārījums (zapte) lasīt visu diskusiju (19 atbildes) –»
ievārījuma cukurs .... (25)
Vai kāds var pateikt kuros veikalos patreiz ir Dan sukker (ievārījuma cukurs ) atlaides ?
tas man bija vissliktākais pirkums šogad, pilnīgi izsviesta nauda, zapte negaršīga un glīzdaina, kā veikalā pirkta, tāda sajūta it kā ciete pielikta būtu, no kg ķiršu sanāca puslitra burcīte.... pheee. izčeko veikalu mājas lapas, i būs skaidrība...šito cukeru nelietoju sarec taču atdziestot:) izmantoju tikai pektīnu. bet noteikti ka Maximā un Rimī ir šim cukuram atlaide. Ja nerec, par maz cukura. Želejai uz litru sulas vajag kilogramu cukura. Vietējais cukurs nebūs pie vainas. ··· Ievārījums: ievārījuma cukurs .... lasīt visu diskusiju (25 atbildes) –»
Mellenes savārīt bez cukura? (8)
Lasīju,ka mellenes var savārit bez cukura. Kurš ,lūdzu,var pastāstit cik ilgi javara,cik daudz vajag udeni,un cik ilgi glabājās tāds savārījums?
Mellenes ļoti labi stāv savārītas bez cukura. Nekad neesmu uzņēmusi precīzu laiku, bet vāra tāpat kā jebkuru ievārījumu, karstu sapilda burciņās vai pudelēs un ziemā, kad atver, pieliek cukuru pēc vajadzības. ūdeni ielej tikai tik daudz, lai apakšējās ogas nepiedegtu pirms sāk šķīst un rodas sula. Dažreiz lieku ogas saldētavā,ziemā cukuru tikai klāt. Jā,mana mamma arī vāra bez cukura.Viņai glabājas ilgi,bet lai nepelētu un nerūgtu viņa arī pilda pudelēs un uzlej mazu kārtiņu eļļas.Bet,ja korķi mērc parafīnā,tad nevajag-gaiss netiks klāt un nepelēs. min 20.pietiek vārīt/negaršo melleņu ievārijums,vienīgi vienu burciņu savāru priekš LIELDIENU OLU KRĀSOŠANAS. Ziemai porciju traukos saldētavā bez cukura-ēdu tāpat man cukurs neprasās ··· Ievārījums: Mellenes savārīt bez cukura? lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Ar kādu cukuru lai vāra ievārījumu? (25)
Ar to Optimas cukuru laikam nevar vārīt zaptes? Jelgavas cukura paciņās arī taču nav Jelgavas cukurs! Kurš te zin par cukuriem?
Kāpēc ar Optima nevar????Briesmīgi interesē,jo n-tos gadus vāru...pēc cik gadiem parāgās sekas?:))))Sāk augt ragi,astes,apspalvojums?)))) Ir tak speciālais ievārijumu cukurs no dāņuzemes,tas gan maksā pie diviem lašiem kilogramā,bet tur klāt ir visas ķīmijas,kas garantē,ka zafte stāvēs līdz Pastardienai.Jifti jau neviens par velti nedos,par to i dārgi jāmaksā. Tos baltos cukurus pat skudras neēd! Ja trauki tīri, nekas nerūgst, neatkarīgi no cukuru dārguma vai lētuma. piekrītu - galvenais, lai trauki sterili ··· Ievārījums: Ar kādu cukuru lai vāra... lasīt visu diskusiju (25 atbildes) –»
Kā panākt lai ābolu ievārījums neoksidējas (5)
Kādu vielu ir jāpievieno ābolu ievārījumam, lai tas neoxsidējas, nepaliek brūns. Esmu redzējusi tādus gaiši zaļganus ābolu ievārījumus.... Paldies!
Veikalos nopērkams pektīns, kas ļauj palikt dabīgā krāsā ievārījumam!:) jebkāda skābe-citronskābe, citorna sula utt. ļauj āboliem palikt zaļā krāsā.
tikko savārīju ābolus ar greifrūtiem - zapte zaļgandzeltena, smuka.

ij vēl - nevajag pārvārīt, tad nekas to krāsu neglābs, man tā domāt
neoksidēsies un zaļgans būs (ne uzreiz!), ja dagrūdīsi Ka dichromātu. uzreiz, ja CuSO4. bet nederēs ēšanai! Na sulfītu arī dakteri neiesaka, metabisulfītu tāpat. askorbīnskābe dārga. Zapti ilgaakai glabaashanai vienkaarshi javaara no skaabiem aaboliem, nekas nebuus jaapievieno! danskezuker(vai ka nu vinjtursauca)speciali ievarijumiem.tur pektins ir jau pievienots.turklat to cukuru vajag 4x mazak ka parasto.un labakais tas,ka var istabas temperatura glabat to zapti(aktuali pilsetniekiem) ··· Ievārījums: Kā panākt lai ābolu ievārījums... lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Ābolu ievārījums no antonovkas (4)
man vajadzētu labi labo recepti,kā sagatavot antonovkas ābolu ievārijumu.
tā labākā būs ja savārīsi kopā ar brūklenēm:) Ar bruukleneem tiesjaam sanaak vislabaak!Uz 3kg aaboliem njem 3 l bruuknenes un 1.5 kg cukura(ja grib skaabu tad pietiek ar 1kg cukura) Ieteiktu izmēģināt brūklenes pievienot krietni mazāk nekā iepriekšējā receptē 3:1 un cukuriņu nedaudz vairāk ,piemēram,2 kg.,jo tad ievārījums iegūs maigāku un patīkamāku garšu.
Vēl varu ieteikt savārīt nomizotus ābolus ar cukuru 3:1,2 un beigās pievienot nedaudz kanēli.
Šis pudiņš labi uzglabājas,kā arī noder par labu piedevu auzu pārslu biezputrai,pankūkām,kā arī tostermaizēm.
LABU APETĪTI ! :)
pie cepešiem un kartupeļu pankūkām labāks ir ezules variants ··· Ievārījums: Ābolu ievārījums no antonovkas lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu