Ābolu sula

Ābolu sula - jautājumi un diskusijas

Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās uzglabātu pasterizētas? (10)
Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās, sapildītas pudelēs un nopasterizētas, varētu uzglabāt?
Es nelieku nemaz. Uzkarsēju ,noņemu putas, līdz uzvārās karsēju un pildu pudelēs. Glabājas bez problēmām. Nekāds minimums! Visas sulas bez cukura! Pasterizētai ābolu sulu cukuru nevajag. Ir kārtīgi jānopasterizē (var uzvārīt) un glabāsies. cukurs nav vajadzigs Šogad ābolu sula jau tā atgādina sīrupu,kur nu vēl cukuru. ··· Ābolu sula: Kāds minimums cukura būtu... lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kā pareizi pasterizēt ābolu sulu, lai saglabātu vitamīnus? (4)
Lai iekonservētu sulu un tā nebojātos, to parasti uzvāra, salej burkās/pudelēs un aizvāko. Līdz šim tā arī parasti daru, bet esmu dzirdējis, ka šādā veidā sula kļūst bezvērtīga - vienkārši garšīgs padzēriens, kuru nevar nosaukt ne par...
nevajag uzvārīt, sulu vajag tikai uzkarsēt gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, noputot un liet burkās. jebkura pasterizeeta sula praktiski visus vitamiinus ir zaudeejusi dazhu minuushu laikaa. Sula jaalieto uzreiz peec spieshanas vai arii ljaunaakajaa gadiijumaa svaigi spiesta jaasaldee plastmasas maisinjos, jo sula momentaa oksideejas. Jo, ja nevāra tad neputro un var liet tāpat burkās, bet labāk noskaidrot pareizo temperatūru līdz kurai vitamīni neiet bojā un tad kontrolēt ar termometru un sildīšanas ilgumu. nu ja tik skurpulozi grib tai lietai pieiet! Vitamiini saglabaasies tikai saldeetaa sulaa,karseejot taapat viss zuud.
sulu vispirms uzkarsee,kaartiigi noputo,atstaaj lai padziest,tad karsee veelreiz liidz virsanai un lej burkaas.ja kaartiigi nenoputos-burkas dibenaa buus riebiigas dulkes,ja neizkarseesi-sula sasskaabs.taa nu tas ir.
··· Ābolu sula: Kā pareizi pasterizēt ābolu... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu