Kā pareizi jāēd krabji?

Nu tie milzīgie, ar cietām čaumalām. Vakar bija divas bļodas ar kājām un spīlēm, plēsām un dūrām un urbinājām to miesiņu ārā. Bet kā tas notiek glaunā ēstuvē?

Parama  1   arī glaunās ēstuvēs dur un plēš tās kājas un spīles. ja negribas nosmērēt smukos vakartērpus, tad pasūta ko vienkāršāku. ot nesaprotu es to kaifu, urbināt tos krabjus un visādus gliemežus! ...nekā jau briesmīgi garšīga tur nav, tikai mīts, ka tas ir dikti smalki

[never]    1 Fiicha ir pashaa procesaa un rezultaats ir nemazaak baudaams! Seedi un knaksties uz nebeedu. Atziistu vairaak LV veezjus vai arii tos moshkjus taadaas vietaas, kur vinjus zvejo, nevis ntaas reizes saldee un tad pasniedz kaa kaadu supersvaigu produktu. Ljoti atshkiraas garshas.

daisy777      Glaunās ēstuvēs ēd tikai asti un pārējās ekstremitātes liek mierā :)))

Kails      It kā viss ir vienkārši ;) Ja pasūti, tad zini ko, bet vispār krabji jāēd ar baudu!

kunst    1 es ceru ka lieta grozas par langustiem un omariem, kur glaunas vietas tam ir domatas spec standzinas un trauks uz galda ar citron udeni, ed labak kartupeli un tev nebus jadoma

Pele_chiibaa      glaunās ēstuvēs ir speciālas krabju stangas vai knaibles..kā nu pareizi sauc...

lirica      JurisK..kad tiksi pie mūsu vēzīšiem..tad uzaicini mani..tos es māku izlobīt..ļot labi.
Bet par krabjiem..man draudzene dzīvo Amerikā..un reiz iznāca runa par jūras veltēm,kas viņiem tajā štatā ir ikdienas maltīte..esot speciāli galda instrumenti ,lai atvieglotu tikšanu pie gardās gaļiņas.

cilveex      Vai tad asti need omāriem? Omāru es vēl saprastu, bet tā knakstīšanas ap nabaga krabjiem un vēžiem... Bija pus maisu man tā pat uzdāvinājuši. Tika sagatavoti lv vēzīši. Manas pacietības pietika rovna diviem vēžiem, tad man apnika un uzcepu uz oglēm gaļu un ar putojošo bija reizēs, i sāta i garšas ziņā, labāka.
Tapat tās austeres ar garnelēm. Nē, varbūt tiešām jāed viņas ir pilnīgi svaigas un nekad nesaldētas. Bet šīs te, tipa smalkās, tīģergarneles... bah!
Par gliemežiem vispār klusēju.
Tas viss ir aiz nau ko darīt, tā es domāju.

zity    2  foto Man jau gan labas atmiņasa par tiem krabjiem! :) Savulaik, pa Kamčatku staigājot, dabūjām no vietējiem zvejniekiem palielu kaudzīti - jau novārītus, jo pašiem nebija tik liela ugunskura katla līdzi. Nu, gardi bez gala un arī tās gaļas stipri vairāk nekā mūsu vēžu kājiņās...

Taiii      Man gan labāk Jumbo garšo. Njamii :-))

sinilga32      zity, tie, kas bildē, nav krabji, tie ir araignee de mer jeb jūras zirnekļi. Lai gan garšas ziņā ļoti līdzinās krabjiem, kas ir, tas ir.

abols23      Ja glaunā restorānā negribās smērēt rokas un vakarkleitu,tad iesaku pasūtīt krabju nūjiņas,kuras var dabūt lētajā super neto veikalā...:):):)

Maverick    1  foto Īstie krabji ir šitādi :)
Galvenā ēdamā vieta ir spīles, priekš kurām ir speciālas standziņas. Vēl var paurbināties ķermenī, gar sāniem, tur arī ir ēdama gaļa, bet galvenais ir spīlēs. Ir pat tāda "humāna" krabju ķeršanas metode - noķer krabi, nolauž viņam vienu spīli un palaiž atpakaļ. Krabis ar vienu spīli spēj dzīvot, bet otra viņam ar laiku izaug vietā.

Maverick       foto Var arī šitā :)

zity      sinilga, ak dies, un es te turpat 20 gadus domāju, ka toreiz ēdām krabjus! Izrādās, kaut kādus zirnekļus mums iesmērēja....:D

Maverick_klons_Nr2      Tos, kas manās bildēs, esmu ķēris Norvēģijas ūdeņos, bet tie, kas zity bildē - ir redzēti Vidusjūrā un Adrijas jūrā :)

Lieldienuzakis      Ar vēžveidīgajiem esmu uz jūs- ja kāds izloba un pabaro, tad savā ēdienkartē akceptēju. Lūk, ikriņi gan man garšo ( var piedāvāt arī bez pankūkām)!:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu