Kā gatavo meža cūkas karbonādes???

Ko darīt ar meža cūkas cisku? Kā gatavot?

kudala (2015-06-07 23:40)      nu nevajadzētu no meža cūkas gatavot karbonādes, tad ir jāsautē cepeškrāsnī , un tad tās vairs nav kraukšķīgās karbonādes.

eloiza (2015-06-08 00:11)    1 Es cepu cepeškrāsnī! Savirco un šauj tik iekšā cepenē...

Samila (2015-06-08 00:32)    1 Nezinu ko tieši ar cisku darīt... man iedod jau sadalītus gabalus - karbonāde vai nekarbonāde.

Gaļa vispirms ir jānomērcē (vairākas h), tad karbonādes gabalu sadalu, izklapēju un iemarinēju - sāls, pipari, majonēze + sinepes (2:1), 12h ledusskapī, tad cepu kā parasti - milti, ola. Kad gatavs, lieku sautējamā traukā un sautēju vismaz pusstundu (lai nomirst visi baciļi).

Nekarbonādi sagriežu nelielos gabaliņos, apcepu uz lielas uguns + sīpols, sāls, pipari, kad apcepies pievienoju vīnu (mamma taisa ar alu) un nomizotu egles zaru (nelielu) labākai garšai. Sautēju vīnā ~2-3h, atkarībā cik vecs ruksis.

Šodien 2 karbonādes gabalus, kuri jau 2 dienas marinādē bija aizķērušies ledusskapī, ieliku čuguna cepamtraukā, uzlēju saldo krējumu un 1,5h cepeškrāsnī (30 min. maksimāli augstā t, 1h mērenā t), viesi teica, ka laba. Te gan bija visādas garšvielas.

Mežacūkai jāņem vērā, ka vismaz 20 min. jābūt t virs 70 C (varbūt vairāk), lai nesaslimtu, citādi var gatavot ko sirds kāro.

VecmeitaARrunci (2015-06-08 00:56)  1   Vispirms-vai to galu vetaarsts paarbaudiijis?man personiigi negarso nekaada mezadziivnieka gala,var gatavot kaa grib,bet taa specifiskaa garsa sit cauri.citi nejuut,bet es juutu.

Samila (2015-06-08 01:08)    1 Vetārstam jau tā nemaz nedod katru cūku pārbaudīt, kārtīgi nošmorē un basta.
Mūsu mājās visi ēd medījumus un slavē, nebiju dzirdējusi, ka negaršotu... tikai veģetārieši neēd :))))
Lai gaļa nesmirdētu pēc kuiļa, mednieki pieprot dažus trikus.

JurisK (2015-06-08 03:52)    1 Jaa, pirms noshaushanas veiklaakais mednieks kuili izruunii!:) Svaigi izgriezti kuilja pauti esot ekselents zakusks! Vairaak ko piebilst Samilas teiktajam nav - tieshi taa tas jaadara ar mezhacuukaam. Ja nu veel taa nogatavinaashana - nevajadzeetu gluzhi vakar shautu shmoreet. Iipashi, ja kuilis jau gados.

Lucy (2015-06-08 07:56)      Mežacūkas gaļa,kā gaļa,ar nedaudz īpanēju piegaršu,bet ja labi sagatavo,pat nepateiks ka mežacūka. Ciska nu nebūs gan garbonāde,to var sagriest gabalos iemarinēt,kā jau Samila stāsta un apcept un sutināt pīlē ar garšaugiem,garsvielām.Parsvarā mežacūku es samaļu,klat lieku mājas cūkas gaļu,kotletes ekselenti gardas,vēl ir taisītas desiņas,arī super.

euromens (2015-06-08 10:02)      izsautē, lai trihanelas nedabū.
Bet vislabākās ir elementāras kotletes. Cūkas ir treknas un cepot gabalā iztek taukos. Ja nu muguras karbonādi var cept ... bet jāsautē tāpat un tad jau viss smeķis pagalam

sparite7 (2015-06-08 11:28)      Karbonādes tomēr necep... Lai nedabūtu trihanelas, mežacūkas gaļa jāsautē. Parasti karsēju 1,5 stundas. Gaļu marinēju rūgušpienā, vai sarkanvīnā. Bez pipariem, vircēm,lauru lapām uc. garšvielām un saknēm, vienmēr pievienoju kadiķogas. Dažreiz mēdzu piešaut konjaciņu. Priekā!!!

veejpuuta (2015-06-08 17:23)      Kamēr Rīgas kungi vēl lemj,tauta jau darbojas...Sacep kā parasti,pēc tam traukā ar vāku,cepeškrāsnī.Būs tāpat kraukšķīgas.

sannda (2015-06-08 18:23)      Samilas padomi ir pareizi taču gaļa nekādā ziņā nav jāmērcē. Mērcēt vajag tikai tos gabalus, kas ir sašauti, lai izskalojas asinis - es gan parasti tos izvāru sunim, ja tādi ir.

ledusskapis (2015-06-08 22:31)      Cuuci ritiigi izsautee,, un pedejajaas 15 min. pievieno siipolus, parasti cauteeju 2-3 stundas,,atkariigs no cuuca vecuma,, bet parsvara sivenus izvelos,,

sienazis371 (2017-08-17 21:27)      atved man,parpaudisu ka karbonade garso-laba vai slikta,nekad neesmu vedis vetasrtiem vai uz parbaudem....protams nenoliedzu vietas kur meris utt,bet tas tads uzspusts stasts-kur dzivnieki savairojusies un vini jaiznicina(kaut nav slimi-bet uz papira tev uzsniedzot gan!!)
karbonadi-taisi tapat ka majas ruksa-pipars,sals,ola-saklapeta!!!ja velies ka steikveidigu tad biezak-pasautet,bet labak uz grilla,tapat ka ribinas iemarinetas.........

Kristine_78 (2017-08-17 23:28)      Dažādas variācijas.Sagriez gabalos, apcep uz lielas liesmas, maisi, pievieno smalcinātus sīpolus, burkānus maisi cep uz lielas liesmas,samazini liesmu. Pievieno ūdeni lai nočurkst un noiet tvaiks, sautē uz lēnas liesmas stundu, tad pielej putukrējumu un iemet vienu sīpolu un lauru lapu, sautē ne ilgāk par pus stundu.Cūka ar putukrējumu ir trekna.Ar karoti nosmel liekos taukus, ar vārītiem kartupeļiem.Es tā gatavotu 😆 bon apetit

sienazis371 (2017-08-17 23:34)      atvaino.....jus galigi nezinat meza galu-iet runa par mezu cukas karbonadi...........par parejiem stasts cits!

Kristine_78 (2017-08-18 07:40)      Vēl viens variants:izvārīt meža cūkas cisku , garšvielās, 2 stundas 2,3 stundas, buljonu nokās. Ieliec cepeškrāsnī un apcep, Lai saglabātu mežacūkas īsto garšu ir pagatavot galertu, jo mežacūka ēd meža veltes, līdz ar to gaļa ir specifiska un karbonādei neder, bet par gaumi nestrīdas, katram savs, sienāžus es apgrauzdētu un ēstu kā čipsus

Līdzīgi jautājumi
Meža cūkas gaļas receptes (9 atbildes)Kā gardi pagatavot meža cūkas stilbu? (11 atbildes)Cūku mēris.... (9 atbildes)Sadursme ar meža zvēru. (20 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu