Alnis (aļņa gaļa)

Alnis (aļņa gaļa) - jautājumi un diskusijas

Gaļu mērcēt ir idiotisms.Mazgā ja baigi netīra.Bet normāliem medniekiem viņa vienmēr ir tīra. Nevienu medījumu pirms gatavošanas nekad neesmu mērcējusi. Katrai gaļai ir savs aromāts, garšas , struktūras īpatnības, ko ar mērcēšanu izbojā. Tāpēc jau tas ir medījums . To es kā medniece ar 15 gadu stāžu saku. Mērcē tie kam nepatīk konkrētā zvēr garša.. jautājums tik priekš kam ēst alni, ja aļņa garša nepatīk. Nav jāmērcē, zūd vērtīgās uzturvielas un garša. Atplēvo, ja kas asiņains izgriez un ar mitru lupatiņu vai papīra dvielīti notīri. Protams, var marinēt tāpat kā jebkuru citu gaļu un tad cept cepeti. Kuru gabalu vēlies gatavot ? Un vispār, ko no tā "skuju vagona" var pagatavot ... desas un gulašu, pārējā ir lieka laika tērēšana un zīmēšanās, apziņa, ka tas ir kaut kas...
Tikko uztaisiju 50 kg desas pa taisno no meža...
··· Alnis (aļņa gaļa): Vai aļņa gaļa pirms gatavošanas... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
ko darīt ar aļņa gaļu? (16)
mani mīļie viedie virtuālie biedri, iesakiet, lūdzu, ko interesantu varētu pagatavot no aļņa gaļas. Internetā neko interesantāku par kotletēm un karbonādēm neatradu. īpaši mani interesētu mērcīte, ko varētu likt klāt.
mērcītes recepte.gaļu sagriež kā gulašam un apcepj un sutina uz lēnas uguns.otrā katliņā gatavojas mērcītē - ielej olīveļļu drusciņ, tajā ieber ķimenes, sinepju piparu graudiņus, ķiploku, sasmalzinātu protams, baziliku( garšaugus var variēt) un lai sildās t``a eļļiņa, kamēr gaļinā drusciņ ir pasutinājusies.kad process ir pusceļā, tad pārlej ar mērcīti, pielej saldo krējumu unn vēl drusciņ pasutina.Ir fantastiski garšīga! (sāli pēc grašas) 1.samal kopā ar mājas gaļu un kotletes

2.šašliks, bet jo vecāks alnis jo labāka košļājamā gumija- no sērijas, sam poževal i drugomu daij poževaķ:)
Izsutini.apcep un pie tā klāt parasto miltu mērci ar piedevām t.i garšvielām....... marinēt, grillēt, desas, cepetis. diži vairāk variantu jau nav :)) garšvielu ir tik, cik viņu ir un ja nezin, kā lietot, parasti rakstīts uz iepakojuma, kādiem ēdieniem...nu vīns ir kā marināde - darīs gaļu mīkstāku un piedos zināmu garšu. ··· Alnis (aļņa gaļa): ko darīt ar aļņa gaļu? lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu