Pasterizācija

Pasterizācija - jautājumi un diskusijas

Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās uzglabātu pasterizētas? (10)
Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās, sapildītas pudelēs un nopasterizētas, varētu uzglabāt?
Es nelieku nemaz. Uzkarsēju ,noņemu putas, līdz uzvārās karsēju un pildu pudelēs. Glabājas bez problēmām. Nekāds minimums! Visas sulas bez cukura! Pasterizētai ābolu sulu cukuru nevajag. Ir kārtīgi jānopasterizē (var uzvārīt) un glabāsies. cukurs nav vajadzigs Šogad ābolu sula jau tā atgādina sīrupu,kur nu vēl cukuru. ··· Pasterizācija: Kāds minimums cukura būtu... lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Ievārījumi - kā pareizi sterilizēt ievārījuma burkas? (14)
Kā pareizi sterilizēt burkas ievārījuma uzglabāšanai ziemā? Vasara ir īstais ogu laiks. Šobrīd zemeņu un ķiršu pārpilnība tirgū, rosina uz fantāzijām par aukstu ziemu un burciņu ievārījuma pie tējas. Kāpēc burcinās dažreiz parādās...
Nevajag par zemu novērtēt arī parasto dzeramo sodu - ar to un karstu ūdeni samazgāju burkas, karstu ievārījumu iepildu, nekas nepelē. Burkas sterilizēšanai izmantoju cepeškrāsni. Ātri un ērti. Bet ievārījumiem tas nav īpaši nepieciešams, tikai burkā jāpilda verdošs ievārījums. Pelējums rodas, ja gar vāciņu kaut kur tiek gaiss burkā . Burciņa jāpielej līdz malām, svarīgi ir, lai nebūtu gaisa un karstums nobeigtu pelējuma sēnes, tas, ka ir drusku ūdens, netraucē. Ja pilda burciņās, tad, kad ir atdzisis, tad no pelēšanas vai rūgšanas izvairīties nevar, ja vien neliek cukuru attiecībā 1:1 un nevāra vairākkārt, bet tāds ievārījums manuprāt ir neēdams. Daudzus gadus jau marinēju un ne reizi nav burkās bijis pelējums, šogad vēl atradu upeņu ievārījumu, kurš taisīts 2003 gadā, domāju ka būs sapelējis, bet nekā.
Burkas un vāciņus kārtīgi novāru katlā un tad leju līdz augšai iekšā ievārījumu, burku skrūvēju ciet un lieku otrādi, tiklīdz atdziest tā uz pagrabu.
Es vienmēr - gan ievārījumam, gan citiem konserviem kārtīgi izmazgātas burciņas lieku cepeškrāsnī uz 100 grādiem. Kad cepeškrāsns ir uzkarsusi līdz tiem grādiem, paturu vēl minūtes 5. Daru to tad, kad arī ievārījuma vārīšana iet uz beigām. Tad tādā karstā burciņā leju iekšā vārošu ievārījumu un momentā skrūvēju virsū novārītu un rūpīgi izslaucītu (arī vēl karstu) vāciņu. ··· Pasterizācija: Ievārījumi - kā pareizi... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
Kā pareizi pasterizēt ābolu sulu, lai saglabātu vitamīnus? (4)
Lai iekonservētu sulu un tā nebojātos, to parasti uzvāra, salej burkās/pudelēs un aizvāko. Līdz šim tā arī parasti daru, bet esmu dzirdējis, ka šādā veidā sula kļūst bezvērtīga - vienkārši garšīgs padzēriens, kuru nevar nosaukt ne par...
nevajag uzvārīt, sulu vajag tikai uzkarsēt gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, noputot un liet burkās. jebkura pasterizeeta sula praktiski visus vitamiinus ir zaudeejusi dazhu minuushu laikaa. Sula jaalieto uzreiz peec spieshanas vai arii ljaunaakajaa gadiijumaa svaigi spiesta jaasaldee plastmasas maisinjos, jo sula momentaa oksideejas. Jo, ja nevāra tad neputro un var liet tāpat burkās, bet labāk noskaidrot pareizo temperatūru līdz kurai vitamīni neiet bojā un tad kontrolēt ar termometru un sildīšanas ilgumu. nu ja tik skurpulozi grib tai lietai pieiet! Vitamiini saglabaasies tikai saldeetaa sulaa,karseejot taapat viss zuud.
sulu vispirms uzkarsee,kaartiigi noputo,atstaaj lai padziest,tad karsee veelreiz liidz virsanai un lej burkaas.ja kaartiigi nenoputos-burkas dibenaa buus riebiigas dulkes,ja neizkarseesi-sula sasskaabs.taa nu tas ir.
··· Pasterizācija: Kā pareizi pasterizēt ābolu... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu