Kūkas

Kūkas - jautājumi un diskusijas

Pildījums plānajām pankūkām (8)
TKKK, iesakiet ar ko pildīt plānās pankūkas! Tipa vajag recepti tam pildījuma maisījumam. (piem. , biezpienpildiijumam, vienkārši biezpiens ar cukuru, krējumu? )
Visgarshiigaakas ir pankuukas ar sirds (liellopa, cuukas, protams) pildiijumu. Pirmām kārtām biezpienu vajaga samalt,tad var pielikt olas dzeletenumus,saldo kreejumu un cukuru un druscin vaniliinu. ar ikriem Pankuukas pildiitas ar banaanu-sagriez banaanu,pieliek kaneeli un satin.Tad var pildiit ar sieru sariiveetu,ar bumbieriem,un vispaar jebko pildiit,tikai jaanem talkaa sava fantaazija. nju taa... var sacept seenes ar siipoliem un garshvielaam kaa patiik un veel piegriezt tam visam vaariitu olu un samaisiit kopaa... un tad lociit iekshaa pankuukaas... ··· Kūkas: Pildījums plānajām pankūkām lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Temperatūra un laiks elektriskajā gāzes plītī cepot piparkūkas (4)
Ieteicamās temperatūras un cepšanas laiks cepot piparkūkas gāzes plītīs ar elektrisko cepeškrāsni?
Man gan vairāk būtu jautājums - kura ražotāja gatavo piparkūku mīklu būtu vērts pirkt ,ali ir gan garšīgas, gan plānas un trauslas. Es cepu ne karstāk kā +180C apmēram 10 - 12 min (manis pašas gatavota piparkūku mīkla) Grādi 180 ir svarīgi,bet laiks nav noteikts,viss atkarīgs no mīklas un cepuma biezuma.Tas ir jāuzrauga lai neiznāktu melni grauzdiņi.Lai veicas! 180 grādi,cep 15 mi ··· Kūkas: Temperatūra un laiks ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Recepte bada pankūkām (3)
Kāda ir recepte bada pankūkām
remdens ūdens + milti + maķenīt sāls (mīklas biezums nedaudz biezāka par plānām pankūkām) miltus sajaucot ar ūdeni mīklu atstāj uz 15 - 20 min, lai milti uzbriest. Pannas ietaukošanai izmanto žāvētas cūku ādiņas Udens+milti,mazliet sals,mszliet soda,visu samaisa un lai pusstundu sastavdalas sadraudzejas,atstaj briest miklu.Tad attieciga panna un cep.Mikla gan nedrikst but bieza. Baltmaizi jāizmērcē pienā vai ūdenī jāapviļā cukurā un jācepj! Bada pankūkas gatavas! ··· Kūkas: Recepte bada pankūkām lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Padomju laika kūciņas (10)
Padomju laikā kafejnīcās un veikalos esot tirgotas tumšas krāsas garenas kūciņas no cietas mīklas (varētu būt līdzīga smilšu mīklai) ar ievārījumu starp kārtām un arī nedaudz virspusē. Varbūt kāds zin ka tās sauca un ...
Tas sauca - dzelzceljnieces. Ja virspusē bija ievārījums un pa diagonāli platas baltas svītras, tad dzelzceļnieku kūka, bet, ja plānās kārtās tāds paciets, īpatnējs biskvīts, pa vidu aveņu ievārījums [tikai aveņu] un virsū cieta, viļņaina šokolāde, tad Prīma. Arī cena bija atšķirīga - visas kūkas maksāja 22 kap., bet Prīma 30, tiešām bija ļoti garšīga kūka. Tās bija dzelzceļnieku kūciņas. Smilšu mīkla un pa vidu ievārījums. Ja nemaldos virsū bija šokolādes glazūra ar baltās šokolādes svītrām. Nea,bija smalkaakas,bet liidziigas par dzelzcelja kuukaam,kaarta biskvita miiklas,ievaariijums un kaarta smilshu miiklas.Skokolaade bija taada miiksta,kaa ekleeram apkaart...tante straadaaja kafeteerijaa pie gastronoma un kuukas sauca"Priima". jaa,tai kuukai vienmeer bija taads iespiests viljnjains raksts shokolaadee...peec garshas likaas,ka ievaariijuma kaartaa veel kaads rieksts bija,ja nenoshmauca:D
Dzelzcelja kuukaam shokolaades virsa cieta,kaa taafele...brr.
··· Kūkas: Padomju laika kūciņas lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Rabarberu biezpiena kūkas recepte (1)
Lūdzu iesakiet kūkas recepti no rabarberiem un biezpiena
Aizej uz bodi - nopērc sviesta mīklu, olas, cukuru, vaniļu, kaneeli, biezpienu un rabarberus. Mīklu izplacini uz plakanas, kantainas pannas, visu pārējo sacholkaa kopā, varbūt nedaudz šķidruma(pienu vai ūdeni) un uzlej pa virsu mīklai. kaneeli varbūt pabirdina pa virsu, ne maisa. Liec krāsnī, kad sāks smarzhot pēc rabarberu biezpiena kūkas - lieto uzturā bez šaubīšanās! ··· Kūkas: Rabarberu biezpiena kūkas ... lasīt visu diskusiju (1 atbildes) –»
Pildīto pankūku mīkla (21)
Vēlētos uztaisīt pildītās pankūkas ar biezpienu, taču man ir tikai aptuvena nojausma, kas ir vajadzīgs pankūku mīklai. Vai kāds nevarētu viest skaidrību šajā jautājumā?
Ola,sāls,cukurs,mazlietiņ dzeramā soda,piens un milti. Suukalas ir baigi labaas lieta pankuukaam, lielajaam, tad vinjas ir nepliistoshaakas.

Milti, suukalas un saals => ultimate lielaas pankuukas kuraas peectam var likt biezpiena pleku virsuu un lociit kopaa.
Piena vietā var lietot ūdeni - it īpaši ieteicams plānajām pankūkām. Cepot plānās pankūkas jāatceras, ka nedrīkst lietot daudz eļļu. Vislabāk ar kādu eļļā samērcētu drāniņu noslaucīt pannu pirms katras pankūkas. plaanajaam pankuukaam nevajag sodu! sodu liek, ja miiklai pievieno ko skaabu - kefiiru, biezpienu, skaabo kreejumu - tb, biezajaam! veel var nopirkt Dobeles Dzirnavnieka pankuuku miltus:) olas, milti, piens, sāls šķipsniņa. Uzcep pankuken, tad iekš pankuken ietin biezpienu, kas sajaukts ar cukuru un ko nu vēl grib, un apcep vēl biku un viss >>> pankuken essen!
:)
··· Kūkas: Pildīto pankūku mīkla lasīt visu diskusiju (21 atbildes) –»
Kā pagatavot ,,bada" pankūkas? (27)
Ļoti sen esmu cepusi tautā tā sauktās ,,bada" pankūkas. Garšīgas. Recepti esmu pazaudējusi. Vai kāda nepateiktu recepti.
2 olas, 2 glāzes piena, 1 glāze miltu, 2 ed.karotes olīveļļas...un cep:-) Sākšu ar to,ka badpankūkām ir speciāla BADPANNA un ne jau mīklas satura dēļ šīs pankūkas tika sauktas par badpankūkām,bet gan pannas dēļ!
Tā ir tāda panna,ar kuru varēja cept tikai uz plīts riņķiem,jo lai pankūkai apceptu brūnu otro pusi-nesvieda otrādi vis pankūku,bet gan pannu,bet par badpannu to sauca tāpēc,ka tās ietaukošanai vajadzēja tikvien,kā cūkģaļas ādiņu,bet pankūkas bij šādas!
D;..taapeec jau sauc par "bada pankuukaam",ka ne olas,ne cukuru neliek!!
Milti,uudens biku saali,sajauc konsistence,kaa skjidrs kreejums.Vislabaakaa ir vecaa,melnaa panna.Uz dakshas uzliek smuku spekja gabalinju,kuru izmanto karstas pannas ietaukoshanai...un uz priekshu.
bet panna izskatā šāda- ..atceros,ka šim pankūkām arī bija panna speciāla - saspiežama,čuguna...( kā vafelēm) ··· Kūkas: Kā pagatavot ,,bada" pankūkas? lasīt visu diskusiju (27 atbildes) –»
PIPARKŪKU GLAZŪRA (7)
kā pagatavot, tas ir skaidrs, bet man jautājums - kā no dabīgajām izejvielām pagatavot zaļu vai zilu un citas krāsas? šodien vēl nevienā veikalā nav mākslīgās krāsvielas.
Biešu sula labi krāsai:) Viridis nitens jeb tautas valodā briljantzaļais. Dod špetni zaļu krāsu un nav toksisks. gadu simteņiem triepts pušumos, vecos laikos barojošām mātēm uz pupu galiem un neviens bēbis nav apindējies,tālab es jamējo allaž izmantoju lai krāsotu zaļu. vajag vienu sīksīku skripatiņu-citādi būs par tumšu. Hm , aizej uz kādu konditoriju padraudzēties ... ;) Meita krāsoja ar to ,ko bērniem muti smērē pret stomatītu-pioktanīns,ja pareizi atceros.Olas bija labas. mellenes ··· Kūkas: PIPARKŪKU GLAZŪRA lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Piparkūkas - mīkstās, mutē kūstošās! (15)
Kā pagatavot tādu mīklu, lai piparkūkas būtu NEVIS trauslas, kraukšķīgas (te pameklējot, visas receptes spiež uz trauslumu, birzumu), bet mīkstas un plastiskas? Parasti tādas cep lielās, amm:)
nevis jācepj, bet jācep! :)
bet ssessy taisnība!
īstenībā man jau šķiet, ka visas ir trauslas un kraukšķīgas sākumā, ja pastāv kādu laiku, tad paliek mīstas in mutē kūstošas Absolūti neesmu piparkūku cepšanas speciālists, bet man liekās, ka tad viņas ir nevis jācepj, bet jāsutina :) Piemēram tvaika katlā :D es arī tādu mīklu meklēju. vēl nav sanācis.
bet varbūt jāmeklē pumperniķeļu mīklas recepte, un jāpieliek piparkūku garšvielas?
Ziemassvētku tirdziņā nopirkt ;) ··· Kūkas: Piparkūkas - mīkstās, mutē ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Šokolādes kabaču kūka (4)
Reiz šeit atradu šādu kūku,izcepu...sanāca forša...bet pazaudēju recepti...Kāds palīdzēs?????
Atradu, paldies Sailesjura,,,mēģināšu;)
KABAČI un ŠOKOLĀDE!!!???!!!
mani patiesi un ļoti, ļoti(kā jau šokomāni) ir ieinteresējusi šī vakardienas DIENĀ publicētā recepte:Kabaču šokolādes kūka
65g sviesta
450 ml cukura
150ml cepamās eļļas (bez garšas)
2 olas
1 paciņa vaniļas cukura
150 ml paniņu, kefīra, dabīgā jogurta vai skābā krējuma pēc izvēles
650 ml miltu
4 ēdk. nesaldināta kakao pulvera
1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sodas
pa 1/2 tējk. kanēļa un samaltu krustnagliņu
500 ml ar visu mizu rīvētu kabaču
150 ml rupji rīvētas vai sakapātas melnās šokolādes
Saputo sviestu, cukuru, eļļu, olas, vaniļu un paniņas. Citā bļodā sajauc(sasijā) miltus, kakao, cepamo pulv., sodu un garšvielas. Pievieno saputotajai masai. Iecilā sarīvēto šokolādi un kabačus. liek ietaukotā un ar miltiem izkaisītā formā(ieteicams ar cauru vidu). cep apm. 1 st 160 grādu temp. līdz kūkā iedurts koka stiebriņš iznāk tīrs...
man šķiet, ka tai kūkā jābūt(es nebaidos šī vārda) nu BAISI gardai...un tieši ŠODIEN to arī pārbaudīšu :)Ē...Jums visiem ar jauku dienu un GARŠĪGU pēcpusdienu! :D
Meitenes ar nicku Saulesjuura dienasgrāmatā manīju šo recepti. Es arī atradu. Būs šodien jāizcep no ķirbja. Kaut kā taču tas izgrebtais ķirbis ir jāizmanto...:)) cepu regulāri un sanāk pat ļoti laba!paldies autorei,kura šo recepti bija tepat oho publicējusi! ··· Kūkas: Šokolādes kabaču kūka lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu