Uzlējumi

Uzlējumi - jautājumi un diskusijas

Upeņu uzlējums (25)
Jautājums praktiķiem. Uz 3 l svaigu upeņu burkā uzlēju 40 grādu šņabi. Cukuru neliku (salds negaršo). Vai sanāks kas ziemā dzerams?
1.5kg ogas
1.5l degvīns
600g cukurs
Tumšā vietā, ne ledusskapī, vienkārši istabā, ik pa laikam sakratīt
Pēc pāris mēnešiem super dzēriens...
Upenes, upeņu lapas un spirts 94%.

No šņabja burbulīši un vāks pacēlies? Dīvaini, izskatās, ka steidzami jāmeklē kandžas mašīna, ne ledusskapis.
Kādreiz varēja Viru Valge nopirkt - 80%. Var iztikt ar LB 69. Vienkārši9 burkā sliek ogas un lej virsū dziru līdz burka pilna. Tad kārtīgi noslēdz lai neiztvaiko.
Ik pāris dienām apgroza ar galvu uz leju vairākkārt, tad redz kā krāsa mainās. Ja vairs nemainās( apm 3 nedēļas) - dzira gatava, tik drusku jāpašķaida ar pudeļūdeni kas iespējami neitrāls ( nav sāļuma un rūgtuma resp Na vai Mg). Destilēto gan ne.
Spirķiku pirkt gan ar labāk ne...........vells zin ko var nopirkt.
Lai veicas. Par rezultātiem gaidīsim ziņojumu :)
Pa maz tautieti

Uz 3 l vajag vismaz 2 l snjabja.
Ij kada hrena pec jagaida ziema....paris dienas,ij gaz ieksa......
Koroce...sentevu pieredze rada......reta braga sagaidija savu laimes stundu.......kandzas dzisanu )))
Tautiete Lenita.

A vot tu man lugtum paskaidro,kada hrena pec 1 l degvina ar tam visam fignjam jaboja,kads vel tur v p.....karamelu cukurs,standzinjas.
Tu taks ar negribetu lai tavs virietis keksam gatavotos 3 ilgus menesus.
··· Uzlējumi: Upeņu uzlējums lasīt visu diskusiju (25 atbildes) –»
Uzlējums no dzērvenēm (18)
Lūdzu padalieties ar recepti kā var pagatavot sakarīgu uzlējumu no dzērvenēm. Cik ilgi tas prasa laiku min.?
tiiru spirtu esi atradusi? ja taa- apsveicu!
man zinaamajaa receptee piedalaas nomazgaatas, sausas dzeervenes, stampinja, 1/3 tiira spirta (vai- lai apnjem ogas) peec nedeeljas skjidrumu ruupiigi nokaash, pielej atlikusho spirtu, destileetu uudeni (cik jau kuram prasaas) un tur meenesi.
ir cilveeki, kuri ogas atstaaj uz visu iztureeshanas procesu, ir cilveeki, kuri vaara sulu, kas nu kuram tuvaaks. es esmu noveerojusi, ka dzeervenju garsha ir vienliidz stipra visos gadiijumos.
Degvīns noder tikai garšas sabojāšanai mutē un ir pat cilvēki, kuriem tas netraucē, bet vispār - spirts, spirts un tikai spirts:)) tad tev vajag dzeervenju koncentraatu, iipashi, ja vajag rezultaatu aatri. jo vaajaaks spirts, jo ilgaaka proceseeshana. aksioma. :) Jācer, ka autore nebija cerējusi uzlējumu dabūt gatavu uz rītdienu?(Cik ilgi tas prasa laiku min.?)
Nevis minūtēs, bet dienās. Būtu vienkāršāk sajaukt jau minēto koncentrātu ar šņabi un miers. Vai likties mierā.
No dzērvenēm būs ilgi.Ar dz.koncentrātu uz rītdienu būtu lietojams.
Varu tev ieteikt citu variantu.Nogriez rujajai (klona) maizei garozu,tā lai mīkstuma tur tikpat kā nav.Uzber cukuru,aizdedzini un pilini iekšā tai šnapsā.Iznāk kaut kas līdzīgs konjakam vai brendijam.Arī rīt jau būs lietojams.
··· Uzlējumi: Uzlējums no dzērvenēm lasīt visu diskusiju (18 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu