Sukādes

Sukādes - jautājumi un diskusijas

Lielogu dzērveņu sukādes (3)
Vai kāda/s ir taisījusi/is lielogu dzērveņu sukādes? Šobrīd man top šīs sukādes, bet sapratu, ka pati nekad tādas garšojusi neesmu un nemaz nezinu kādam jābūt rezultātam. Tad nu man interesētu, kāda viedoklis, kas tās ...
Visas sukādes gatavoju vienādi - ķirši, ērkšķogas, ķirbji - sagriežu vai izņemu kauliņus, uzberu cukuru, nakti atsulojas - sulu nokāšu plus vēl cukurs - sīrupā,........ ogas, ķirbjus žāvēties. Būtiski to lieko sulu izdabūt - tāpēc ogas saspied mazliet vai pārgriez.
Varbūt citiem ir labāki ieteikumi...:))
Sukādēm labi noder veikalā nopērkamais žāvētājs. Tur gan t° variē no 40°c÷60°c. Gatavojot ķirbju sukādes bija vajadzīgs laiks līdz 1 nedēļai. Tas ir ja vajadzēja pilnīgi sausas ilgākai uzglabāšanai. Tūlītējai apēšanai var tik ilgi nežāvēt. ··· Sukādes: Lielogu dzērveņu sukādes lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Ķirbju sukādes - kā pagatavot sukādes no ķirbja? (9)
Sākšu no cita gala - kā no ķirbja pagatavot tos saldi-sausos gabaliņus, kurus sauc par sukādi laikam? receptes.lv neko nepateica:(
Sagrieztus gabaliņos maisiņā un uz 24 st.saldētavā,tad izņemtus no saldētavas ber bļodā un apber ar cukuru.Pēc receptes uz 1,5 kg ķirbju 1kg cukura (vajag noteikti mazāk ,jo sanāk loti saldi) un 1 tējkaroti citronskābes un uz 24 st. ievilkties ,ik pa laikam apmaisot .Var pielikt cidonijas ,ingveru.Nākošajā dienā uz sieta notecināt ,uz pergamenta papīra,kas uzklāts uz cepešpannas un cepeškrāsnī,durtiņās ielikt ,piem .koka karotes kātu,lai pilnībā nebūtu ciet ...seko pailgs process -60grādus ik pa laikam uzlieku,tā viņi tur žūst ..precesu piebeidzu jau istabas temperatūrā vairs ne cepeškršnī. Ķirbjus vārīt nevajag,tāpat mīksti.Vienkārši uzber cukuru,es beru uz 2kg ķirbjiem 0.5kg cukura un sanāk jau ļoti saldi,bet tas atkarīgs no ķirbja,cik salds tas ir.Labākai garšai var pielikt skābumiņu-cidonijas, citronu,dzērvenes-tikai tās katra oga jāsabaksta ar adatu, sliktākajā gadījumā-citronskābi.Kad cukurs izkusis, nolej sīrupu un liek ķirbjus žāvēties.Man ir žāvējamais aparāts, bet var žāvēt arī cepeškrāsnī, tikai jāparegulē temperatūra -sākumā var pat uz kādiem 80 grādiem, pēc tam uz 50-60 grādiem.Bet nu žāvējas ilgi.Sīrupu es parasti pavāru kādu stundu,pusotru, lai tas kļūst biezāks un lej pudelēs vai burkās. Pēc Ilgitas receptes ķirbju sukādes sanāk ļoti labi, tikai kamēr izžāvēju -apēdās!!! sukādes laikam ir saldi ar cukuru ne?
a vnk kaltēt var bez bēdas nopērkami tagad ir aparāti,sagriež un pēc st 12-18 varbūt pat mazāk ir gatavs sakaltēts.
Man īsti negaršo, tāpēc taisīt mēģināts nav, bet saite likās noderīga: http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=346095:sukdes&catid=270&Itemid=465 ··· Sukādes: Ķirbju sukādes - kā ... lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu