Šašliks

Šašliks - jautājumi un diskusijas

netradicionāli šašliki (22)
Vēlos iemarinēt cūkgaļu Līgosvētkiem,palasījos,ka var gan vīnā gan rabarberos. Lūk šogad gribu eksperimentēt! Cik ilgi gaļu vajadzētu turēt sausvīnā vai rabarberos.Un kāds sausais vīns būtu labāks? Rabarberos-viņus vienk.sasmalcina un...
ka tik nesabojā labu gaļu .. Vai nav vienalg no, ka nelabi paliek. Tais tik augssa. Cüka tas ir prasti. Jätaisa no jeera kakla, ljoti daudz siipolu, kjiplokus ,säli .cukuru un visu labi izspaidiit. Nekädus viinus rabarberus etikjus - tä büs lieliska galjas garsha nevis celjmalas skäbeetais surogäts Ar labiem produktiem labus produktus sabojāt nevar. Sāli var nelikt pilnībā ( gandrīz), jo sāls veicina gaļas izkalšanu cepot. Sāli pārkaisa cepšanas beigās. plikā vīnā vai rabarberos neesmu taisījis, parasti lieku klāt arī sipolus un citas garšvielas. Jāpanākm lai marināde vienmērīgi pārklātu gaļu. parasti noturu diennakti, bet var arī ilgāk pa mojemu. tikai ne vīnā...ne visiem garšo tā piegarša gaļai...marinē ar kivi,gaļa mīksta un sulīga... ··· Šašliks: netradicionāli šašliki lasīt visu diskusiju (22 atbildes) –»
Palikusi vēl iemarinēta šašlika gaļa. (13)
Lūdzu padomu. Kā labāk mājās virtuvē izcept svētkos neapēstu cūkgaļas šašliku?
Elementāri-ar augļiem (jā ar augļiem, nevis ar dārzeņiem) sacep uz pannas un būs ok. :) Vai traks labu mantu mest ārā!
Kaut kā cepeškrāsnī varēja cept. Sīkāk nemācēšu paskaidrot.
Sacep un zupā iekšā!..ļoti laba un garšīga sanāk PĒCSVĒTKU ZUPA!:) Uzdur uz pārtikas kociņiem un grilla režīmā uz restēm cepeškrāsnī. Saldētavā. Gan jau kaut kad vēlāk dārzā uzcepsi ··· Šašliks: Palikusi vēl iemarinēta šašlika... lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Šašlika gaļas glabāšana (25)
Lieta tāda, ka šašlikam paredzēto gaļu atveda jau šodien, bet Līgo vakars pēc 3 dienām... Kā gudrāk droši to gaļu saglabāt? Marinēt šodien? Bet gribēju tikai majonēzē ar sinepēm (vai tomātu mērci), nevis sālī un etiķī... Bail, ka...
iemarinētu, un rīt izceptu un apēstu:D
es ar majonēzi nekad netaisu, tikai citronu un sīpolu. tak aukstā vietā vajadzētu 3 dienām izturēt... bet pārliecināta neesmu. saldētavā gan nebāz!

arī gaida pieredzes bagātus padomus
ja tev kaut kas to gaļu samaitās, tad veikalā pirktā majonēze, sinepes un tomātu mērce! es nekad gaļu ar tādiem mēsliem nemaitāju, ja kādam gribās, jau ceptu gabaliņu var mērcēt kečupā, cik vēlas:) Nu kā jau teicu - ja viņa ir svaiga, tad tās 2-3 dienas ledusskapī neko nemainīs. Bet ja viņa jau pirms tam kādu nedēļu ir stāvējusi - tad HVZ ...

Bet ja tagad iejauksi majonēzē - tad tur no gaļas garšas nekas pāri nepaliks.
es iemarinētu un tad turētu ledusskapī...lai garšo! priecīgus Saulgriežus!;) Majonēze un sinepes savā ziņā arī kalpo kā konservants. Pa 3 dienām ar slapju salveti klāt var, bet zem tās salvetes būs zila gaļa. Es vienmēr majonēzē marinēju. Var turēt pat nedēļu un nekas nebojājas. ··· Šašliks: Šašlika gaļas glabāšana lasīt visu diskusiju (25 atbildes) –»
Vistas spārniņu šašlika receptes (24)
Kādi visgardākie vistu spārniņu šašliki pašgatavoti!! Kādas marinādes un receptes varat ieteikt. Bez sarkasma,lūdzu, gaidīšu pārbaudītas receptes. Jau iepriekš...paldies:)
Sojas mērce ar medu buffalo wings :) nav, protams, manis izdomāti, bet gatavoju gan pats, tādēļ domāju, ka situācijai atbilst :) marināde - etiķis, kajennes piparu un sviets, pasniedz ar zilā siera mērci. neesmu redzējis cilvēku, kam negaršotu. pat zilā siera nīdēji cērt iekšā :) vienkāršāk būs, ja ieguglēsi :) :) sviets ir domāts sviests.... vēl varu piebilst, ka kā dzērienu klāt var lietot gandrīz jebko... alus, vīns, degvīns, ūdentiņš :) panem, sagriez paaris siipolus, tad ar kiplokspiedi vairaaka skaartiigas kiploku daivas, kaadas 5-7., tad piepidzini garsvielas taa normaali. visu samiica, divas eedamkarotes medu, tad etkjuudeni taadu normaalu 1% tiigu, taadu normaalu glaazi, visu izmaisa. man veel garsho ja ir eedakarote adzikas.

veelreiz ieriivee ar garsvielaam vistu spaarnus un met ieksha amarinaadee.

Ja ap desmitien no riita ir taisiits, tad ap 7niem vakaraa meiriigi var cept..

sitiem vienmeer sametaas virsuu visi. bet nu gaumes jau dazhaadas.

labu apetiiti.
p.s aizmirsu pateikt, ka tas ir uz kadu kilogramu liidz 1,5 kg.

elljuar var biskinj pieliet
··· Šašliks: Vistas spārniņu šašlika receptes lasīt visu diskusiju (24 atbildes) –»
Marināde vistas šašlikam (11)
Nu tā... Visi zin ka tuvojās ļīīigo..ļīīgooo.. kad lielākā daļa sēdēs arā, ēdis pusjēlu, lietū izmirkušu gaļu un dzers vakardienas atšālejušos aliņu ar peldošu beņčiku, tad tā, kas var ieteikt kādu marinādi VISTAS šašlikam ! :)
apelsinos ari ir baigi garshiigi :))) un medu ..un aluu ... :)
tak dajebkur var iebazt :)))
vistai pievievieno citronus sagrieztus ar visu mizu, sāli, cukuru, piparus, zaļumus bez skaita, tai skaitā- nātru lapas, piparmētras, kalmju kātiņus(baltos, tos kas zem ūdens) un visu ko citu sirds kāro- tā galvenā FIŠKA ir - kārtīgi stingri gaļa jāmīca, jāmassē, labu laiku, tā lai atdodas sulas, tā mīcīšana attiecas uz jebkuru gaļu, var arī likt traukā ar vāku un kratīt(pasmagi ir, bet pēc tam rezultāti ir satriecoši- ciemiņi teiks ka šitik mīkstu šašliciņu nav baudījuši..... galvenais massēt gaļu Ananāsu sula ar sojas mērci. Proporcijas uz izjūtu, sāls jau ir sojas mērcē, no ananāsiem skābums un saldums. Sarkanie pipari piestāv vistai, ķiploki...
Marinē pļāpājot ar viesiem, kad pēc 1/2 stundas iesilušas ogles, var jau sākt:) Tas būs tāds tumši brūns pasākums:)
Vistai bija laba medus marināde - sojas mērce,medus, kiploks, melnie pipari un citrona sula laika... cik un kā vairs neatceros, bet vistu maksimums vajadzēja turēt 2 stundas. ··· Šašliks: Marināde vistas šašlikam lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kāda šašlika recepte tagad populārakā? (26)
Kadu marinadi lietot, lai izcepot gala miksta un suliga ?
Recepšu ir pāri galvai. Galvenais zināt kam gatavot bērniem vai večiem. Kādas katram velmes. Fantāziju un garšvielas tikai vajag. Gaļai arī jābūt kvalitatīvai. Atkarībā no tā,kāda gaļa grilējama.
Nesen izdevās dievīgs bebra gaļas šašliks..ko vispirms kārtīgi izmasēju eļlā..tad marinādi no sīpoliem,ķiplokiem,pipariem, majonēzes ,sinepju graudiņiem,citrona..divas sutkas marinē..grilē..un tad jau var mēli norīt.
Bet ikdienā ātrākais ir vistas gaļas,un tad ļaujos improvizācijai,lai katru reizi ir savādāk.
Paņem kakla karbonādi, sagriez kubikos kas līdzinās cigarešu paciņai un tālāk brīva improvizācija ar piedevām un garšvielām. Varu nosaukt kaut dažas ko var izmantot (protams nejau vienā receptē):
- svaigi citroni liela daudzuma
- kefirs
- sarkanie sīpoli
- oregano
- majonēze
- sojas mērce
- sarkanvīns
- puravs
- svaigi āboli

principā var izmantot visu, kam ir saldskāba, skāba garša bet mixēt ar saldo.

Var arī pavisam vienkārši - liels daudzums sarkano sīpolu+svaigi saberzti melnie pipari + ducis svaigu citronu. Liec lai 24 h nostāvas un bliez ugunskuru augšā.

Vari arī uztaisīt lielopa šašliku, tikai gabaliņus sagriez mazākus, apmēram kā divas sērkoka kastītes, tad iemarinē to visu iekš - tumšā sojas mērce, sīpoli, melnie pipari (saberz, bet ne samal) parastā olīveļļa, sāls un var biki oregano. Cep 2-4 min.
Etiķis, kefīrs, sīpoli utt.. tas ir tradicionāli, bet es iesaku pamēģināt kaut ko vēl nemēģinātu - Guacamole marinādi, kas nāk no Meksikas. To gatavo no 2 veidu čili šķirnes pipariem un Tobasco un vēl šo to.. Vēlies detaļas? Raksti vēstules. Heh man vienkārši asie šašlike neprien :) Kautkā nepatīk pārāk daudz garšvielu, bet patīk gaļas garša. Bet nu čili šašlikam atradīsies protams piekritēji + vairāk alu izdzers :) ··· Šašliks: Kāda šašlika recepte tagad... lasīt visu diskusiju (26 atbildes) –»
Šašlika recepte (8)
Kāds varbūt zin jauku šašliku recepti
sojas mērce, citrons, cukurs, ķiploks,Vidusjūras garšvielu maisījums,piecu piparu maisījums un, protams, gaļa a kapee shashljiku? tur ir ell nevis elllj :D

eniivej. zvaigznes aniiss, chili, mellie pipari un chiplociitis un biku melnaa sojas meerce. to visu satriepj galjiitee un pagaida kaad stundiit lai ievelkas. peec tam uzgaaz virsuu kefiiru vai griekju stila jogurtu(JAA, visparastaako kefiiru!!!),taa,lai apnjem galju, nevis peldaas. tikliidz saak atdaliities galjas sula (buus taads recekliigs skjidruminsh), galjiite ir gatava cepshanai. (visa marineeshana aiznjem apmeeram stundu. cepshanas laikaa var bik palaistiit ar labu merlot viinu. taadu galjiiti tu sirsninj njammaajusi nebuusi! :)))
Paņem 4 kg gaļas (sagriezta gabaliņos), pievieno garšvielas (vai nu gatavu maisījumu vai "visu, kas pa rokai") un pielej 1 l paniņas (kefīru). 12 st marinēties un cep!!!! vīns + citronu sula vislabaakais- vecaa recepte
siipoli, garsvielas(ne saals),etikjis
··· Šašliks: Šašlika recepte lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Recepte šašliku marinādei (9)
Ludzu iesakiet kādu Recepti šašliku marinādei:)
Baigi labi esot ar kefiiru,tad nesanaak tik sausa galja Tikpat siipolu, cik galjas, divreiz mazaak citronu, pipari peec garshas. Viss. tikai netaisi estiķa marinādi, labāk jau ar citronu. Ja patiik vistas ghalja, tad apelsiinos ir ljoti labi - nevis izspiestaa sulaa, bet tieshi ar visu mizu sagrieztos apelsiinos. Paareejaas garshvielas peec patikshanas. siiiipolus vajag un etikji un galju..... ··· Šašliks: Recepte šašliku marinādei lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Jēra šašlika receptes (9)
Iesakiet kādu recepti jēra šašlika pagatavošanai.
Jēra šašliku gatavot man mācīja armēņu draugi...gardāku šašliku par to nav nācies baudīt!! viņu zelta likums ir nežēlot zaļumus - samarinēta gaļa ir burtiski zaļumiem pārkrauta.. Viņu īpašais garšaugs ir kindza (koriandra lapas), var izmantot arī baziliku.. Sāls, pipari, sīpoli un olīveļļa.. Un marinēt vismaz 6-8 stundas. marinaadi vajag:)sarkanviinu,siipolinjus,tome etu meerci:)chilli piparinjus,eljlju,saali,melnos piparus:)un vismaz 24h notureet marinaadee:) Vajag tikai labi daudz galjas, siipolus un daudz tomaatus. Un viss. pie monnaleasa teiktā vēl gribu piebilst ka der arī hmeli suneli(garšviela tāda) un protams nekāda etiķa!!!! Baziliku gan vēlams zaļu un labi daudz ..... sāls viet`aes gan pielieku vegetu:)) Gabalos sadalīta gaļa ar zaļumiem( mēs vēl apslacītu ar citrona solu) un pāris stundu vēsā vietā, cept uz oglēm. Noskatīts un nogaršots Armēnijā ··· Šašliks: Jēra šašlika receptes lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Šašlika recepte (7)
Gaļu sagriež apmēram 5-6 cm gabaliņos, pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, rupjo vārāmo sāli, melnos maltos piparus un eļļu. Eļļu pielej tik daudz, lai nevis gaļa tanī peld, bet vienkārši ir spīdīga. Varat pievienot arī sojas mērci, bet...
Ja eļlas vietā ņem kvalitatīvu majonēzi, tad iznākums tikpat gards. Nu es īsti tam negribu piekrist, ja visu dara pareizi, nesanāk pelēka.Garša, protams, gaumes lieta.Manuprāt abi varianti ir labi.Es arī variēju ar garšvielām.Man šķiet, ka nekas nav labāks par baziliku, lieku visur klāt. twina2...beidzot jēdzīga recepte šašlikam. Manā skatījumā trūkst tikai vēl bazilika un kinzas :) bet nu..gaumes jautājums :) Jā, jā kinza jeb pierastāks vārds-koriandrs, tā arī ir labā (specifiska), tikai nedrīkt pielikt par daudz. Es gan nepiekrītu, pārmērīgi ar garšvielām aizrauties nevajag, ja runājam par eļļām, cepot uz grilla, tad es ieteiktu izmantot kokosa eļļu, bet nav obligāti. ··· Šašliks: Šašlika recepte lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu