ko darīt ar aļņa gaļu?

mani mīļie viedie virtuālie biedri, iesakiet, lūdzu, ko interesantu varētu pagatavot no aļņa gaļas. Internetā neko interesantāku par kotletēm un karbonādēm neatradu. īpaši mani interesētu mērcīte, ko varētu likt klāt.
Jautā MarieAntoinette 2009-10-08 11:20

Pele_chiibaa      marinēt, grillēt, desas, cepetis. diži vairāk variantu jau nav :)) 2009-10-08

farada      http://www.kuking.net/8_632.htm (tur būs "sous k olenine") 2009-10-08

iposse    3 mērcītes recepte.gaļu sagriež kā gulašam un apcepj un sutina uz lēnas uguns.otrā katliņā gatavojas mērcītē - ielej olīveļļu drusciņ, tajā ieber ķimenes, sinepju piparu graudiņus, ķiploku, sasmalzinātu protams, baziliku( garšaugus var variēt) un lai sildās t``a eļļiņa, kamēr gaļinā drusciņ ir pasutinājusies.kad process ir pusceļā, tad pārlej ar mērcīti, pielej saldo krējumu unn vēl drusciņ pasutina.Ir fantastiski garšīga! (sāli pēc grašas) 2009-10-08

saagga  2 2 Izsutini.apcep un pie tā klāt parasto miltu mērci ar piedevām t.i garšvielām....... 2009-10-08

iterators    3 1.samal kopā ar mājas gaļu un kotletes

2.šašliks, bet jo vecāks alnis jo labāka košļājamā gumija- no sērijas, sam poževal i drugomu daij poževaķ:)
2009-10-08

iposse      garšvielu ir tik, cik viņu ir un ja nezin, kā lietot, parasti rakstīts uz iepakojuma, kādiem ēdieniem...nu vīns ir kā marināde - darīs gaļu mīkstāku un piedos zināmu garšu. 2009-10-08

farada      sausie vīni. 2009-10-08

kriksis55      njus glvenais, alnim pie gatavošanas ir likt klāt pulka burkānus, kurus izmet, kad iet uz gatavo pusi un pieliek svaigus.. varens šmoris sanāk.. man personīgi netīkas nekādi vīni- pazūd meža garša..:)) sīpoli, ķiploki un aiziet..:)) 2009-10-08

ledusskapis      Gaļu samal rupji, klāt cūciņas miesu, protams ka maltu, 50/30,nu un noteikti atlikušo daļu aizpildi ar bebra gaļiņu, arī maltu, nu, ķiplociņus, piparus, sāli noteikti, tad rikšiem uz Maksimu, tur sameklē sālītas cūku zarnas, pildi to visu zarniņās un kūpinātavā iekšā,iznāk super, 2009-10-08

Just_      Vispār jau meža gaļai, ja to marinē, der pielikt kadiķogas - ļoti laba garša. 2009-10-08

JurisK      Pie shitaam mezha galjaam iesaka kadikjogas kaa garshvielu. Pats vienkaarshaakais .- kotletes. Ja labs gabals, nav vecs tas zveers un ja veel kaadas dienas 4-5 pastaaveejis veesumaa, var meegjinaat cepeti, tik jaaiespekjo ar cuukas spekji - sadur caurumus un iestumj spekji. 2009-10-08

tiritomba      nu, vispār to pašu, ko ar citu gaļu, - ēst!!!! sagatavot un ēst! nav indīga, ir pat ļoti garšīga!!! es parasti esmu diezgan slinka namamāte, es sametu pīlē un šmorēju, kamēr gatava. nu, ar garšsaknēm un garšvielām, saprotams! 2009-10-08

KleopatraX      Gatavo aljnja gajas tiiteniishus.
Galju sagriezg shkjeelees,izklapee. Sagriezh siipolus,spekjiiti mazos kubinjos un apcep uz pannnas ar garshvielaam, liek uz izklapeetaas galjas shkjeeliiteem,sarullee,aptin ar diegu.Kad visi veltniishi gatavi,apcep tos uz pannnas bruunus,peec tam liek piilee vai katlinaa un sautee miikstus. Ljoti garshiigi,tikai nedriikst aizmirst nonjemt diedzinjus.
2009-10-09

Gekis      Mērce ir daudz garšīgāka, ja miltus iepriekš uz pannas nedaudz apbrūnina. 2010-06-12

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu