Apšu bekas

Apšu bekas - jautājumi un diskusijas

Apšubeku pagatavošana (3)
Kā iesakiet vislabāk pagatavot apšu bekas?
Paldies par jautājumu!-atcerējos, ka man no vakardienas ledusskapī stāv 1 bērzubeka un 1 sviesta beka. Sacepu ar olām. Kopā ar svaigiem tomātiem bija labbbi!
Atbildi var rast identiskās jeb līdzīgās iepriekšējo gadu PA tēmās. Par internetu pat nerunāsim.
Tomēr. Tāpat kā visas bekas/bērzu, priežu, sviesta../. Labāk-kā vislabāk garšo un atkarībā no sēņu daudzuma. Personīgi visbiežāk cepu kopā ar citām sēnēm/Pierīgas mežos tās reti salasu lielos daudzumos/un izmantoju sacepumos ar gandrīz jeb ko/dārzeņi, olas, gaļa, siers/. Protams, arī mērcēs un zupās. Var kotletēs-taču tas, man šķiet, ir grēks attiecībā pret bekām. Var malt un likt pīrādziņos...
P.s marinējumu sakarā: vīriešiem pēc 45-50 nevajag pārāk aizrauties ar etiķi saturošiem ēdieniem. Tas samazina vīrišķā hormona testosterona daudzumu. :P
Vai tad jau ir?

es marinēju, vāru zupu vai sacepu ar dārzeņiem, mērcē u.c., bet zupa ir visgaršīgākā ;)
MARINĒT!!! Dzimteni pārdšu par gardi marinētam apšu beciņām... :)))) ··· Apšu bekas: Apšubeku pagatavošana lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Apšu beku gatavošana (10)
man iedāvināja apšu bekas.....neko par tām nezinu un sēnes vispār nepazīstu, tikai dažas. ko lai ar tām dara? vai jātīra un ja jā, tad kas tieši? cik ilgi jācep? un atkal lūdzu bez stulbām replikām, tjip- pati muļķe, kā var ko tādu nezināt...
sīpolu arī vēl var apcept klāt :) ziemai saldēšanai karsēju uz pannas bez eļļas un bez sīpoliem, kamēr šķidrums iztaiko un sāk "raut pie pannas".. Es atkal priekš ziemas, sacepu taukos un lieku burkās tā, lai tauki nosedz sēnes. Ja sēnes švaki pazīsti, pieliec šaubīgās pie mēles-vai nav rūgta, jo ir tādas velna bekas, baigi līdzīgās pat baravikām! Ja nu dāvinātājs ir mudaks....:) No kātiņiem notīra melnumu, lielākām izloba ārā to švammi, uz pannas sačurkstina speķīti ar sīpoliem, ber virsū sagrieztas paprāvos gabaliņos bekas. Cep tik ilgi, kamēr atkal sāk čurkstēt, ūdens iztvaikojis pilnībā. Tad vai nu milti mērci vai saldo krējumu, uzvāra un ēd. Apšu bekām līdzīgu indīgu sēņu nav, baravikām gan - velna beka! ··· Apšu bekas: Apšu beku gatavošana lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu