Upeņu uzlējums

Jautājums praktiķiem. Uz 3 l svaigu upeņu burkā uzlēju 40 grādu šņabi. Cukuru neliku (salds negaršo). Vai sanāks kas ziemā dzerams?

pusmuuzhs  1   Tas atkarīgs...cik daudz vodkas uzlēji..

InJanis  2 1 Pa maz tautieti

Uz 3 l vajag vismaz 2 l snjabja.
Ij kada hrena pec jagaida ziema....paris dienas,ij gaz ieksa......
Koroce...sentevu pieredze rada......reta braga sagaidija savu laimes stundu.......kandzas dzisanu )))

Lenita    2 Mēdzu gatavot tā: 1,5kg upeņu, 1 l degvīna LB 69% Latvijas stiprais, 1 vaniļas standziņa, apm. 40 gabaliņos sagriezta ingvera, 500g karameļu cukura (vēlams gabaliņos). Bet salds nav. Var jau arī bez varbūt, bet garšas nianses zustu.

InJanis  2 2 Tautiete Lenita.

A vot tu man lugtum paskaidro,kada hrena pec 1 l degvina ar tam visam fignjam jaboja,kads vel tur v p.....karamelu cukurs,standzinjas.
Tu taks ar negribetu lai tavs virietis keksam gatavotos 3 ilgus menesus.

langstinsh    1 Ja izdarīji-ko vairs sprēgāt...
Uzlējumus gatavo uz spirta-glabā tumšā,vēsā vietā.

Krāsa būs indīga-piemet kādu aveni un krisdoli klāt.

Zāles būs pa pirmo.

Lenita    1 InJani, tādēļ, ka mēs, sievietes spējam novērtēt nianses!

Piparins1980    6 1.5kg ogas
1.5l degvīns
600g cukurs
Tumšā vietā, ne ledusskapī, vienkārši istabā, ik pa laikam sakratīt
Pēc pāris mēnešiem super dzēriens...

Luusila    1 Es biju uzlējusi uz biezumiem, kas paliek pēc sulas izspiešanas lēngaitas suluspiedē. Virtuves skapītī stāvēja, nekas nerūga, tik savilkās upeņu garšu. Bija labs. Ja būtu kārojies kaut ko liķierveidīgu, būtu piespērusi klāt cukuru.

joens    1 Kur ņemt spirtu? It kā joprojām mediji ziņo ... vodka, spirķik, sigareti ...

joens    4 Upenes, upeņu lapas un spirts 94%.

No šņabja burbulīši un vāks pacēlies? Dīvaini, izskatās, ka steidzami jāmeklē kandžas mašīna, ne ledusskapis.

kvarts      Ar šņabi nekas īsti labs nesanāks... es lieku pusburku 3l ar upenēm, virsū apmēram 0,5kg cukuru lai velk ārā sulu, tā turu istabas temperatūrā apmēram 3-4 nedēļas, tad leju virsū spirtu tā lai burka būtu pilna un tad viņa glabājas līdz brīdim kamēr rodas vajadzība....dažas burkas jau 5. gadu nav kustinātas...

langstinsh    2 Kāds tomēr piekrīt-spirts izpumpēs visu labumu.

Sitā dzira nav domāta pierīties vai lāpīties-tas ir exkluzīvs.
Par aveni...jo dažādākas ogas,jo Buķete būs interesantāka.

karina7      Droši gatavo! Sanāk jau uz ziemassvetkiem. Es ar tādu taisīju ar mellenem.

rokons    3 Kādreiz varēja Viru Valge nopirkt - 80%. Var iztikt ar LB 69. Vienkārši9 burkā sliek ogas un lej virsū dziru līdz burka pilna. Tad kārtīgi noslēdz lai neiztvaiko.
Ik pāris dienām apgroza ar galvu uz leju vairākkārt, tad redz kā krāsa mainās. Ja vairs nemainās( apm 3 nedēļas) - dzira gatava, tik drusku jāpašķaida ar pudeļūdeni kas iespējami neitrāls ( nav sāļuma un rūgtuma resp Na vai Mg). Destilēto gan ne.
Spirķiku pirkt gan ar labāk ne...........vells zin ko var nopirkt.
Lai veicas. Par rezultātiem gaidīsim ziņojumu :)

kvarts      Spirtu var nopirkt Polijā pārtikas veikalos, 0,5 l pudele 96* dzeramā spirta maksā 21 zlotu... ļoti labs uzlējumiem, neatdod nekādu pēcgaršu.

Becinja      Man upeņu spirtā uzlējums negaršoja,par stipru bija,tad labāk izmantot degvīnu,nebija tik stiprs.

joens      ///Spirtu var nopirkt Polijā pārtikas veikalos///

Tikko Itālijā arī redzēju parastā pārtikas veikalā. Aizlidot līdz Itālijai varētu būt lētāk par braucienu uz Poliju un ātrāk pavisam noteikti.

pingvins99      Nelasīju iepr. kom.No pieredzes-´´40 grādu šņabja nav/max.kādi 36%´´.Meklē spirtu,ne kartupeļu/odīs pēc.../.Vislabāk tā saukto´´medicīnisko´´96%/. Būs burvīgi ar vai bez cukura.Labāk ar cukuru,burka jāaizvāko ar metāla vāciņu un reizi nedēļā jāapgriež. Ziemassvētkos būs nenovērtējams padzēriens.ps.meitenēm var piedāvāt ogas.....

Līdzīgi jautājumi
Uzlējums no dzērvenēm (18 atbildes)Jāņogu un upeņu krūmu pavairošana (7 atbildes)Upeņu krūmi (12 atbildes)Upeņu mētru audzēšana. (3 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu