Tomāti

tomāti foto attēls

Tomāti - jautājumi un diskusijas

Saulē kaltētu tomātu uzglabāšana (2)
iegādājos litru saulē kaltētu tomātu eļļā, ļoti labas kvalitātes, atvēru burku un ēdīšu kādu mēnesi, gribi lūgt kr uzglabāt tavērtu, vai leduskapī, vai tumšā plauktā istabas temparatūrā ...
.... da jebkur!!! Tur nav kam bojāties :) tomāti izkaltēti un eļļa arī āfrikā ir eļļa :)) Praktiski, jā. Var uzglabāt gan istabā gan ledusskapī :)) ··· Tomāti: Saulē kaltētu tomātu uzglabāšana lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Getliņu dzeltenie tomāti (16)
...šodien gadījās ieklīst Getliņu tomātmājā..neko jau- aug tie bumbuliņi- lieli dzeltenojas mazpamazām, daba arī palīdz...Neesmu ne reizes ņēmis uz zoba- priekšroku dodu sarkanajiem..Ko saka citi tomātmīļi par garšas niansēm?
Vienīgie īsti normālie tomāti mūsus veikalos. Pērku regulāri. Ir garšīgi. Dzeltenie esot arii veseliigaaki...man garsho. Ed tumšā, lai neredzi dzeltenumu, bet kuņģītim šos grūtāk pārkrāsot brūnus man ļoti garso,ir maigāki par sarkanajiem ··· Tomāti: Getliņu dzeltenie tomāti lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Tomātu zupa ar šampinjoniem (11)
Tomāti vairumā,svied kaut pakaļ.Nolēmu rīt uztaisīt.Palasījos atsauksmes un receptes googlē,bet ar šampinjoniem vēl nav taisīta.Jautājums tāds(ja vien kāds ir taisījis)...Sēnes apcept ar sīpoliem ķiplociņiem un papriku un blenderēt,vai...
Nu, izklausās jau baigi garšīgi - aš siekalas saskrēja mutē :D Ja tu mani uzaicināsi uz degustāciju, tad dzirdēsi patiesu viedokli bez izdabāšanas un glaimiem!! :D http://receptes.jautajums.lv/1349682

šeit par tomātu konservēšanu.

Izmantoju "spriganaa (2011-08-20 11:02) personīgā pieredze" ieteiktu recepti un baudu svaigo tomātu (sulu) visa gada garumā
par jaukšanu kopā ar tomātiem - nu pamēģini, ja jau tik daudz un nav žēl. es saceptu sēnes atsevišķi - būs labāka garša un labāka konsitence. negaršos pēc gumijas.
es arī picai šampinjonus apcepu, jo man riebjas tādi bezgaršīgi, melni un neglīti kā ir visās picērijās.
tomaatus var blendeet kopaa ar apceptu (veel gardaak - grileetu) papriku. Shampinjonus gan labaak atstaat apceptus gabalinjos, jo blendeeti dos zupai nejauku kraasu, un arii struktuuru, jo seenju krikuminji shaa vai taa buus cietaaki. Un jaa, garshas labi iet kopaa :) sēnes nevajadzētu blenderēt. Esmu taisījusi atsevišķi, ir ok... ··· Tomāti: Tomātu zupa ar šampinjoniem lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Zaļie tomāti marinēti (4)
Iesakiet lūdzu kādu interesantu recepti- zaļiem marinētiem tomātiem.Tikkai ne vārītus kopā ar citiem dārzeņiem. Gribu veselus,negriestus,kraukšķīgus (mazās šķirnes tomātiņi).
jebkurja gurkju marineeshanas recepte. stiprumu regulee vieniigi esences unj cukurja attieciibas.
kraukŠČiigi tie iipashi nebuus , tas naU gurkjis, galu galaa.
Līdzīgi gurķu marinēšanas receptei,cukuru ,sāli,var pielikt dažādas garšvielas,dilles,piparus,melnos,papriku,čilli,laurlapas. Iesaku tomeer vaariit zaljo tomaatu lečo,-traki garshiigi:) Ar burkaaniem, siipoliem, pipariem un piešaujot eļļu. Daļu zaļos samarineju, nu nav tik garšīgi, rūgtums tomēr sit cauri. Es arī par savārīšanu ar ingveru, ķiplokiem, čili, cukuru, sāli. Iznāk gardumgardais čatnijs. Vēl var maarinēt. ··· Tomāti: Zaļie tomāti marinēti lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Ko darīt ar tomātu ražu? (13)
Ko darīt ar tomātu ražu? Ko darīt ar plīsušajiem tomātiem? Pasta viena lieta. Otra lieta.. Bet tas pie nosacījuma ka ir lauka plītiņa un liela tilpuma katls. Tātad, tomātus atbrīvojam no mizas izmantojot verdoša ūdens tehnoloģiju,...
Baigais chakars. Kuram gan muuslaikos ir laiks tik garas stundas pie pechkas staaveet? Es sablendereeju, tad caur sietinju izlaizhu, saali klaat uzvaaru un pudelees. Sula izcila. Tā kā pagraba nav , bet tikai ledusskapis , tad kvantitātes vietā ņemu kvalitāti. No dažādām receptēm pa pāris burkām - adžika , salāti ar viskautko , lečo, želejas ... Katru gadu kaut ko jaunu , krievu saitos parasti ir īstas brīnumreceptes :) Sīki sagriezt-salikt kastītēs un saldētavā iekšā! Plīsušos sulā. A tā, lielāko daļu - savā sulā: noņem miziņu, sagriež biezās šķēēs un saliek tik blīvi burciņā,a suls veidojas virsū(pa starpu mau sālīti, pipariņu,, baziliku un ķiplociņu apakšā), tad katlā burkas iekšā un iztur 10 min. 80*. man patīk miltainus,nu vismaz gaļīgus tomātus sagriest šķēlēs un vienā kārtā uz paplātītēm sasaldēt,ziema-izņem un kamēr gatavojas brokastīm viņi ir tādi jau nedaudz atlaidušies-uz sviestmaizes ļoti labi,metode ātra ··· Tomāti: Ko darīt ar tomātu ražu? lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Tomātu pastas pagatavošana mājas apstākļos (ja ir liela tomātu raža) (13)
Recepte tika ņemta no ārzemju resursa. Pārsteidza ar savu vienkāršību, bet vēl nav pārbaudīta, nespēju to “izprovēt” tādēļ, ka sagāja dēlī suluspiede :( Neesmu gatavs iegādāties jaunu). Tātad, nepieciešami: labi nogatavoti tomāti,...
re ku Tev maisi: http://www.verners24.lv/index.php?l=1&c=760&p=119940

A par šito man vienu pastas burciņu :)
tipiski vechi- zobus caurj peechu rauj.

nu, sagaaja deelii suluspiede, nu i?
pusi no taas razhas, sadaivo, samet katlaa un pasutini unj caurj sietinju atbrivojies no mizinjaam.

kas atnesaas (C) riks, uz pashu pastu, es lieku tomaatus, tamii lashaa sulaa, kuru gatavoju shaadi, bez nekaadaam sulspiezdeem. sulai klaat piparus, arii chili, saali, chasnaagu, izberztu (man patiik ljoti pikanti eedieni) un burkaas, izkaartojot vienaada lieluma pluumiishtomaatinjus (patreiz tiem veidojas cieta mizinja, veelams ar zobu bakstaamo pastradaat) , paarlej ar sho te sulu. burkas nepasterizeeju, ar 3x paarlieshanu ir gana.
un ziemaa, tie tomaatinji , buus labaaki parj jebkurju pastu kaa izejmateriaalu.
man būtu sava laika žēl tādam čakaram...
es pavisam vnk izmaļu caur gaļasmāšīnu tomātus+ lieku sagriestus zaļumus visus iespējamos un savāru,pielieku,sāli,cukuru piparus,var nedaudz eļļas.
Idilāla garšviela mārutku,sinepju vietā,Var pievienot zupām,mērcēm,var aso piparu piegriest ,ja grib kreptīgāku.
nevis mums nepielec, bet teU nepielec, ka mees nesaprotam shaadu nelietderiigu laika pateerinju produktam, kurjsh bodee nopeerkams parj,buutiibaa, kapeikaam. labaa kvalitaatee, pie kam.
tu suudzeejies, ka suluspiede tavo, nu i es teU pastaastiiju sava 1. komenta daljaa, kaa to aizvietot. paareejaa dalja noderees tiem, kuri nemiil kjeeziit produktus unj miil tomiishu sulu, kaa arii- tomiishus savaa sulaa, Čo Ņe malavaŽna.

akal jau lasam kaa gribam? :)
bik ne pa tēmu, bet man ļoti garšo tomāri želejā. mmmm.... arī var taisīt, ja ir liela tomātu raža :) es gan pati nekad neesmu tādus taisījusi. ··· Tomāti: Tomātu pastas pagatavošana... lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Tomātu zupas recepte (4)
Vai kāds var pateikt kādas tomātu zupas recepti?
Kataloniešu tomātu maize ar ceptiem sarkaniem pipariem,
kazas sieru un piparmētrām (2 porcijas)

Sagatavošana 10 min., cepšana 10 min.

Šo kataloniešu tomātu maizi esmu pārvērtis par vieglām rudens pusdienām vai vakariņām, ko var baudīt kopā ar glāzi atdzesēta baltvīna.

# Ciabata maize vai 4 šķēles San Francisko skābmaize
# 4 tomāti
# 2 daiva ķiploks
# 3 ēk laba olīveļļa
# Jūras sāls un svaigi malts melnais pipars
# 150 gr cepta, mizota saldais sarkanais pipars
# 200 gr kazas siers
# Bunte svaiga piparmētra

Pagatavošana

Ja izmanto čabatas maizi, sadala to gareniski un sagriež uz pusēm, lai sanāktu četri gabali. Viegli grilē no abām pusēm. Sagriež tomātus uz pusēm un nomizo ķiplokus. Viegli ierīvē apcepto maizīti ar ķiploku, bet stipri ierīvē ar tomātu, maigi to spiežot, līdz kamēr tev rokās palikusi tikai miziņa. Iemērc olīveļļā un apkaisa ar sāli. Tai virsū izkārto ‘pimiento’ gabaliņus, tad kazas sieru, uzkaisa piparus un sagrieztas piparmētru lapiņas. Pasniedz tūlīt.
Miiljaa meitene!-luuk Tev tomaatu zupa!
Uz pannas apcep 3 kjiploku daivinjas,sasmalcinaatas.Pievieno noblanseetu un sagrieztu tomaatu-videeji lielu,tad kad apcepies pielej svaigu saldo kreejumu un pavaara 2min.,pievieno piparus,biki saaliiti un feini.Pie ssis zupas lieliski der klaat apgrauzdeeta baltmaize ar kauseetu brii sieru.Labu apettiti.Ja veelies zupu mazliet savaadaakaa garssaa baudiit,tad pievieno baziliku!
vajadziigi:tom.savaa sulaa,seleerij kaati,siipoli,baziliks,salds kreejums,ella,saals,pipari.seleerij kaatus un siipolus sagriezh un apcep ellaa,pielej nedaudz uudeni un vaara piev tom savaa sulaa veelaak pielej saldo kreej.pieliek garsvielas un baziliku.peec tam to visu sablenderee kaartiigi. zupu eed ar sk kreejumu:) Saliec no sastāvdaļām: konservēti tomāti savā sulā nomizoti, cepti sīpoli, vārīti rīsi, unversāla garšviela, skābs krējums. Sadabū šito kopā karstā veidā, pievieno skābo krējumu un sagrieztus zaļumus nedaudz. Vari pievienot sēnes vai papriku termiski apstrādātu, sākumu gatavot no izvārīta sablendēta dārzeņu maisījuma(saldēti ir dažādi),...utt. DArbojies! ··· Tomāti: Tomātu zupas recepte lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Pie stūres nepārslēdzas ātrumi uz leju (2)
Toyota Auris 2007g automāts pie stūras ātrumslēdzis ar mīnus zīmi nepārslēdz ātrumus uz leju ,ātrumslēdzis ar pluss zīmi pārslēdz ideāli uz augšu,kas par vainu?
pats sleedziitis beigts? Software gglluko.... ? Atbildi sev godīgi - pats kaut darīsi lietas labā vai uz servisu?

Nopirki lietotu un saprati ka neslēdzas vai paša mīļajam vāģim pārstāja strādāt vienā mīļā brīdī?

Principā es liktu uz vadiem...vai nu kaut kas kontaktos, vai kāds kaut ko ir darījis ap to vāģi (sists vai kā) un skrūvējot kopā iespējams nav ieštepselējis kādu štekerīti.

Iesaku paskatīties šī čala video:
https://www.youtube.com/watch?v=qyR9Dkxvl4Y

Ļoti izglītojoši nepieredzējušiem autopircējiem.
··· Tomāti: Pie stūres nepārslēdzas ātrumi... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Uzsākot braukt, automātam nemainās ātruma pārnesumi (11)
Pēdējā laikā diezgan izteikti sāk niķoties ātruma pārslēgšanās. Pirmajos dažos metros, apgriezieni var uziet uz 3000+ un nepāriet nākamajā ātrumā. Agrāk likās, ka palīdzēja vienkārši auto noslāpēt un palaist atkal. Tagad vairs nezinu, vai...
cesis un kekava-viens kantoris,nem tie kas brivaki. Sals. Vismaz manam samērā pasvaigam bembim tā bija - lielākos salos tomēr minūtes piecas japadarbina, vai jabrauc ļoti lēni. Eļļa paliek par biezu un hidraulika slikti darbojās. Eļļas līmenis ... nav kautkur taads sleedzis - auto/manual? Man reiz bijaa taa bmw7. Ieprieksseejais saimnieks protams to bija pieleejis ar kafiju. Un atd reizem vinnss salipa uz iiso. Tad vareeju ar pirmo robu liidz darbam aizbraukt.
Un, jaa,automaatiskaas kaarbas ir jaauzsilda ziemaa. It seviskki labaam (daargaam) massiinaam.
Var jau teoreetiski buut, ka savu muuzzu nav mainiits fitrs kaarbaa, un , atkal teoreetiski, nav eellas spiediens deel taa, un ecm tad nepaarsleedz, bet nekad nav bijusi taada pieredze man.Ja netaisa servissus kaarbai,tad ir fault codi aktiivi saakumaa, un tad tai vienkaarssi nosvilst cluchs kaads. Un tad jau vairs nekur nebraucaam :(
Nepārslēdzas tad, kad sāk izslīdēt frikcijas diski. Mūsdienu automātam vairs īpaša sildīšana nav vajadzīga. Nav jau vairs viss tur uz hidrauliku, kā kādreiz. ··· Tomāti: Uzsākot braukt, automātam... lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Problēmas ar kārbu! (automāts) (7)
Sveiki, šodien devos mājās no darba un braucot jutu, ka pazūd jauda mašīnai un sāka raustīties. iedegās arī brīdinājuma lampiņa, ka kārbai vajadzīgs servis. ja mašīnu iedarbina no jauna, tad tahometrs pastāvīgi stav uz 0.7, nevis uz 0....
Jajaja kungam - automātam izspiedēja gultnis? Neesmu savā dzīvē to redzējis!
Ja eļļas līmenis zem normas, un ielejot eļļu nekas nemainās, tad viss atkarīgs no Tava auto pašreizējās tirgus cenas. Ja auto maksā līdz 1500 Eur, tad iesaku ETC kunga viedokli - Tolmets.
Sveiciens!
Kas par auto? Gatavo piķi remontam! Ātrumkārbu remonts Mareks, Rīga, Artilērijas 48. Mob.26676611
Kad eļļu kārbā pēdējoreiz skatījies?Varbūt arī -nosprādzis sūknis...tad gan uz remontu prom.... Ar so probleemu esmu saskaaries varaak kaart... tadad atremonteeju savu un ieliku 950€.... nesteidzies ar leemumu pienemsanu... Artileerijas iela nav taa labaakaa..
Raksti privati ja kas interese.
Vēl viens varjants,,, izspiedēja gultnis ··· Tomāti: Problēmas ar kārbu! (automāts) lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu