Pīrādziņi

pīrādziņi foto attēls

Pīrādziņi - jautājumi un diskusijas

Kā jācep speķa rauši, lai sanāktu mīksta garoziņa? (8)
sveicinati,parasti kad cepu spekja piradzinjus,man ta garozinja diezgan atri paliek cieta,lai gan pasi piradzinji ir pilnigi svaigi
Vienkārši pēc izcepšanas apsedz ar dvieli. :) Logjiski domaajot - vai nu nepareizs miiklas sastaavs, vai kraasns par karstu - dazhaas gaazes pliits kraasniis nevienmeeriigi karsee - piiraagus labus gruuti izcept. Uzraksti, pec kadas receptes gatavo miklu. Iespējams par daudz miltu liec mīklā :) Aizmirsu piebilst - taisi mazaakus! ··· Pīrādziņi: Kā jācep speķa rauši, lai... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Speķa pīrāgiem melni dibeni :) (22)
Gāzes plīts cepeškrāsnī vairākkārtīgi neizdodas izcept smukus pīrāgus. Ja apakšaspīrāgiem normālas, tad virsas baltas, kad virsas smuki brūnas apakšas melnas. Cepeškrāsns gāzes plītij aizvēsturiska (Brestas ražojums, četrrinķu). Nav arī...
dzeltenumam piiraadzinj pirms likshanas kraasnii ir jaaieziezh ar olas dzeltenumu! atceros ka vecmamma shitaa dariija Cepot pīrāgus apakšā paliec bļodu ar ūdeni, tas karstumu mazina apakšā un garaiņi kā indukcijas gaiss uzcels karstumu ari uz augšu. Man tas nedaudz palīdzēja, kad laukos cepu vecā gāzes plītī. Nopirkt nelielu elektrisko cepeškrāsniņu. Kādreiz es tā izgāju no tādas pašas situācijas. Pirms grūst krāsnī pīrāgus, krāsns ir JĀUZSILDA. Ja vāka blīvējumi netur, tad jāpaliek bez pīrāgiem, vai jāēd kādi nu sanāk. :)
Pats cepu eektriskajā.
DAfrika
Vai tad autors nebija teicis,ka bloda jau likta ?
··· Pīrādziņi: Speķa pīrāgiem melni dibeni :) lasīt visu diskusiju (22 atbildes) –»
Kā panākt, lai speķa pīrādziņi ilgāk būtu svaigi, nepaliktu sausi? (26)
Esat tik laipni un padalaties zināšānās pīrāgu lietās. Pēc tradicionālajām receptēm cepot pīrāgi jau otrā dienā ir sausi un zaudējuši savu ``pievilcību``. Nojaušu, ka ``palīdzēt`` varētu vairāk taukvielas, bet tās šķiet apgrūtina mīklas...
Kādreiz cepu pēc parastās receptes un bija cieti jau otrā dienā.Tagad cepu pēc šādas receptes:
1 glāzepiena
3 gl.miltu
50 gr rauga
150 gr margarīna
3-4 ēd. karotes eļļas
1/2 tējk.sāls
1,5-2 ēd.k. cukura
Uzsilda pienu,pievieno,sāli,cukuru,raugu,izkausētu margarīnu.Ber klāt miltus pa daļām un pa daļām pievieno eļļu.Gatavo mīklu uz 1/2 stundu ieliek ledusskapī.Pēc tam izveltnē,griež trīsstūrīšos,uzliek vēlamo pildījumu un satin.Pārsmērē ar olu un cep.Mīksti ir vēl trešā dienā.Labu apetīti!
Es pīrāgus pēc cepšanas salieku māla bļodā kuru sasedzu ar lina dvielīti; Miltu sijāšana vajadzīga lai miltiem pievadītu papildus gaisu-tad mīkla labāk uzrūgst. Tā darīja mana vecmamma un mamma arī (gan jau zināja ko dara...) Tauku vietā lietojot eļļu, būs ilgāk mīksti. Miklai klat japielej nedaudz ella. Vajag mīkai pievienot elļu nedaudz.. ··· Pīrādziņi: Kā panākt, lai speķa pīrādziņi... lasīt visu diskusiju (26 atbildes) –»
Mīkla pīrādziņiem (6)
Ziemassvētki-pīrādziņu laiks tuvojas! Man kauns atzīties, bet pēdējo reizi tos cepu daudzus gadus atpakaļ:)Padalieties, lūdzu, ar variācijām par tēmu mīkla piiraadziniem!
miiklu peerc veikala. veel labaak, piiraadzinjus arii nopeerc kaadaa, daudzmaz, pieklaajiigaa veikalaa.

/nesaprotu piiraadzinjeeshanas fanu..nekaadi/
man veel lielaaks kauns taadaa gadiijumaa, neesmu piiraadzinjus cepusi nekad veel.. :(
tagad veel kaads to dara?
Nopērc vislabāk gatavu rauga mīklu vai rauga mīklas pulveri ar līdzi nākošām instrukcijām pagatavošanai. pašai gatavot mīklu - baiga ķēpa. Prieka nekāda.:)) Ja kādreiz jau to esi darījusi,tad galvenais ir iegādāties produktus un rast motivāciju.Viss jādara ar izjūtu un mīlestību,tad viss izdodas.Lai veicas.Veikalā jau var tiešām nopirkt visu, bet Tavu roku pieskāriens jau vien tiem piedos mīlestības garšu. Rauga mīklas pulveris bieži ir mazbriedīgs, vajag pielikt vairāk miltus, lai nebūtu glīzdains. Mana recepte: 200-250 g margarīna sagrieztu gabaliņos izkausē uz lēnas uguns lielā bļodā, pielej puslitru auksta piena izmaisa pieliek 1 tējk. sāli, var nedaudz 1/2 cukura, bet var arī nelikt, pieber saberztu kardamona graudiņus vai pulveri - nelielu naža galu (rekomendēju visām mīklām pielikt - ļoti uzlabo garšu),Ja šķidrums atdzisis, ka pirkstam nav par karstu(zem 40)pieliek raugu, sauso paciņu - uzreiz vai paciņu dzīvā rauga, kuru pirms tam apber ar puskaroti cukura un nedaudz ūdens bļodiņā, noliek siltā vietā uzrūgt,tad ber miltus lēni maisot ar karoti, tur nu jājūt, citi milti briedīgi, citi ne (labāk ņemt augstākā labuma), līdz mīkla sāk lipt ap karoti, tad ķerās pie mīcīšanas ar rokām, tā ka pašai paliek karsti, pēc vajadzības pieber pa saujiņai miltus. Mīca tik ilgi līdz mīkla pati atlec no bļodas malām un no rokām,noliek rūgt pārsegtu ar dvieli. Ja tajā laikā uz apkārtējiem stipri barās mīkla labi uzrūgst (c)Latviešu t.ticējumi. Pildījumā cauraudzis speķis,sīpols, pipariņi. ··· Pīrādziņi: Mīkla pīrādziņiem lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu