Uzdot jautājumu Ēdieni un dzērieni, receptes

Ēdieni un dzērieni, receptes

Receptes, ieteikumi un komentāri ēdienu un dzērienu gatavošanā un patērēšanā.
Vīns (42)
Sakarojās man šodien vīnu baudīt :) Iesakiet gādu gardu, vieglu baltvīnu, vai rozā. Priekšroka sausajiem :) Vīns
Fermentētas melnās uguspuķes (Ivan čai) tējas pagatavošana (9)
Mīļie OHO biedri! Rakstu,jo vēlos ar to nodarboties šajās dienās. Gribu dzirdet jūsu pieredzes stāstus.Tātad-vai kāds ir pats fermentēto melno tēju pagatavojis?Apkopojam pieredzi, runājam par procesu, kādi secinājumi, kļūdas, kas izdevās , ko darītu savadāk? Jūsu pagatavotā ... Zāļu tējas
Upeņu uzlējums (26)
Jautājums praktiķiem. Uz 3 l svaigu upeņu burkā uzlēju 40 grādu šņabi. Cukuru neliku (salds negaršo). Vai sanāks kas ziemā dzerams? Upenes Upeņu uzlējums Uzlējumi
Kaut ko vienkāršu no brokoļiem? (15)
Interesē brokoļi. Savulaik Maxima bija fantastiski brokoļu salāti - visādi dārzeņi, brokoļi, protams un tas viss ar nedaudz eļļas, citronskābes un suši mērces maisījumu. Diemžēl Maxima to vairs nepārdod. Vai ir kaut kas vienkāršs, ko pagatavot no brokoļiem. Varbūt tos ... Brokoļi
Abolu sagatavošana glabāšanai uz ziemu (17)
It ka atceros visu, bet...............vecums nenak viens ? Obligati, ziemai saglabasanai sagatavojamie aboli janolasa no auka zariem, kur vini aug.Zeme kritusie uzglabasanai vairs neder. Jaliek pagraba ( pievelku keksiti-IR ) Jaliek ista koka lezena kaste, ka liela atvilkne ( keksitis IR ...
Saldēšana (26)
Atradu šūplādē jaunus saldējamos maisiņus. Tagad štukoju, ko varētu vēl sasaldēt ziemai! Ir kādi ieteikumi? Parasti saldēju-burkānus, dilles, lokus, upenes, lielās plūmes, zemenes, avenes, bietes, kāpostus, puķkāpostus, dažreiz kartupeļus-pavasarī, pēdējos, kad taisās ...
Baraviku saglabāšana (12)
Meita salasīja baravikas un grib rīt vest uz Rgu, bet kādi pieredzējuši norada, ka tik ilgi turēt nevar un tās kļūs tārpainas, kāds ir Jūsu viedoklis, vai pa 24 stundām kaut kas var notikt, varbūt ielikt pagrabā, kā saglabāt labas baravikas ?
Ābolu deserts (11)
Šogad laba ābolu raža, vai ir kādas vienkāršas un labas ābolu deserta receptes? Gribētu dažādot ābolu pielietojumu. āboli Deserti
Kā lietot alkoholu "saprāta robežās" ? (29)
Nav taču vairs noslēpums, ka alkohols cilvēka organismā iedarbojas kā inde un reibonis iestājas organisma saindēšanās rezultātā.... tad kā var lietot indi SAPRĀTA robežās... Saprotu ka lietot indi ir neprāts. Nelielās devās žurku inde Arsēns arī vispirms radīs ... Alkohols Alkoholisms
Vakariņas četratā. (25)
No riekstiem alerģija, laktozi nepanes, sīpolus un ķiplokus nedrīkstot, no zemenēm alerģija, no kazas siera alerģija, no otra šķīvja garšot nedrīkstot, karmu saņemšot, stikla glāzes nevar, kuģī auksti, vīnu nedzer, tikai šampanieti.
Kur iegādāties diedzētus graudus? (17)
Ir Rimi - rudzu, kviešu , auzu. Nav viņus Super Netto, nav Maximā. Kur vēl var atrast, drusku letāk nekā Rimi ? Zinu ka var pašam diedzēt, esot diezgan sarēžģīts process. Diedzēti graudi
Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās uzglabātu pasterizētas? (12)
Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās, sapildītas pudelēs un nopasterizētas, varētu uzglabāt? Pasterizācija ābolu sula
Ceptu ķiploku ēdieni, vislabāk jau gatavi (15)
Vai kāds var ieteikt, kur var dabūt ceptu ķiploku ēdienus, vislābāk jau gatavus? Zinu, ka ir grauzdiņi, bet es negribu maitāt zobus. Esmu atradis Santa Maria garšvielu kotletēm, kurā ir cepti vai grauzdēti ķiploki un tā man liekas fantastiska, tikai vienu pašu to ēst traucē ... ķiploku ēdieni ķiploki
Kā izlietot 1/2 kg trekna biezpiena? (22)
Saimniecītes, iesakiet, lūdzu, savu firmas recepti. Biezpiens
Ķirbju sagatavošana ziemai (12)
Tādu lielu ogu kā ķirbis ne vienmēr var vienā reizē apēst. Tāpēc radās doma, vai nevarētu to ķirbi gluži kā biezzupai sagatavot putriņā ar garšvielām un tad pasterizējot iekonservēt burkās, jo, teorētiski spriežot, arī tādam vajadzētu uzglabāties, bet cik ilgi? Jo ... ķirbis
Par soļankas gatavošanu. (13)
Izlasīju dažādas receptes, nezinu, vai no lasītām esmu garšojis. Recepti nezinu, bet šo soļanku, ko kadreiz gatavoja sēnītē (saukta par 38. paraleli) nevaru aizmirst. Braucot uz Rīgu apēst šķīvi soļankas, pietika visai dienai. Nezinu vai kāds pavārs vēl ir no tiem laikiem, liels ... Soļanka
Alus ar augļu sulām (30)
Ko jūs sakiet par veikalos nopērkamiem aliem ar dažādu augļu garšām: upeņu, ķiršu, aveņu? Man liekas diezgan garšīgi. Grādi arī itkā tie paši, kas alum (ap 5%). Vienīgi garša galīgi nav kā alum, jo alum jābūt rūgtam no apiņiem.
<< iepriekšējie jautājumi  Ēdieni un dzērieni, receptes
Jautājumi no 801 līdz 820 (kopā 927)
 nākamie jautājumi >>

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010