Saldēšana
Atradu šūplādē jaunus saldējamos maisiņus. Tagad štukoju, ko varētu vēl sasaldēt ziemai! Ir kādi ieteikumi?Parasti saldēju-burkānus, dilles, lokus, upenes, lielās plūmes, zemenes, avenes, bietes, kāpostus, puķkāpostus, dažreiz kartupeļus-pavasarī, pēdējos, kad taisās asnus dzīt, gaļu, desas, sieru, pupiņas.
Ko vēl varētu sasaldēt?
langstinsh (2018-08-24 10:18)
4
Visu nosauci...nāks vēl sēnes-jāsacep.
Malku nevajag saldēt...
Lai mums veicas!
medusbite3 (2018-08-24 10:24) Ogles ar nevajadzētu, bet kāpēc jāsaldē desa, siers?)))))
Ziids (2018-08-24 10:25) 1 zinu cilvēku, kurš saldētavā maizi tur...
sandra111 (2018-08-24 10:47)
1
kapec jasalde???
kapec nevar svaigus produktus lietot?man skiet ka sveigi ir vertigaki,,,
atvaino,ja ko nesapratu,,,;(
Laimnese (2018-08-24 10:50) Karam gatavojies? 😀Es saldētavā lieku tikai ogas, sēnes un dilles. Ja gaļa paliek pāri un zinu, ka tuvākā laikā netaisīšu, tad gan metu saldētavā. Man viss garšo svaigs, nesaldēts. No ogām vēl brūklenes lieku saldētavā.
Klarine (2018-08-24 10:52)
1
1
Man gan labāk patīk produktus, kurus saldēju, salikt nelielās kastītēs.
Kad tiek vārīts buljons, nelielas porcijas var arī sasaldēt. Arī par sēnēm- sacepu un tad salieku kārbiņas un sasaldēju . Ogas un augļus - blenderī sasmalcinu un sasaldēju. Zemenes - apakšā sagrieztas ogas, tad pārleju ar sablendēto zemeņu masu. Ideāli deserti ziemas periodam.
Lenita (2018-08-24 10:53) 1 1 Tomāti, šķiet, netika nosaukti. Universāli, var jebko pagatavot, nav jāpērk ziemā bezgaršīgie. Jāapcep pavisam nedaudz.
vilks28 (2018-08-24 10:55) 1 kaķi.
AivarsN (2018-08-24 11:19) Par tomātiem laba ideja! Nav tagad laika konservēt. Nez kā būtu ar papriku? Šovasar viss uz lauka nogatavojas.
AtisG (2018-08-24 11:25) 1 Sandra, es saprotu, ka tu ziemā mierīgi vari iziet sētā un avenes salasīt, bet man parasti auksts un ar cimdiem grūti.
Astronaute (2018-08-24 11:25) 2 +++++ par tomātiem. Nebiju iedomājusies, bet šobrīd tas ir reāli aktuāli.
RRAGANA (2018-08-24 11:41)
2
Papriku arī esmu saldējusi. Ir ok.
Kas ir mēģinājuši tomātus. Kā tieši? Sagrieztus gabalos vai blenderēt? Par tomātiem vairākkārt esmu dzirdējysi, ka nav labi. Neesmu provējusi.
Par desām, sieru... dažreiz ir nācies tikt pie vairāk doktordesas, piem. Nu tad sagriežu gabalos, maisiņos un mēneša laikā tiek apēsts, citādi ātri saglumo.
A sieru iepērku uz atlaidēm kad ir. Pārsvarā aiziet rīvēšanai, picām, siermaizēm un tā.
Kas brīnās par saldēšanu.. Tas ir ekonomiski. Bezgala ērti. Sevišķi, ja veikals nav blakusmājā. Un galu galā, lielākās daļas produktu izcelsme man ir zināma, nevis noname burkāns no Rimi. :)
AivarsN (2018-08-24 11:57) 2 RRAGANA būtu ļoti vērtīga saimniece!
langstinsh (2018-08-24 12:03)
Tomātus saldē veselus-ne Lielus.
Pa pusei atkausētus riež un liek uz maizītēm...utt.
Raganas ne tikai lido-arī saimnieko...tas Aivaram.
Klarine (2018-08-24 12:16) 2 RRAGANAI taisnība, ka ,praktiski saldēt var visus produktus. Aizmirsām pieminēt izlobītus zaļos zirnīšus, bet tā jau ir klasika.Mazos tomātiņus saldēju kārbiņās veselus, lielos - sablendēju , izberžu caur sietu un iegūto biezeni sasaldēju.
RRAGANA (2018-08-24 12:22)
Nu tā!
Saliku tomātus maisiņā. Ar salmiņu izsūcu gaisu. Ta redzēs, kas sanāks 😌
Ja izdotos saglabāt šitā ziemas spelgonī tomātiņus, tas būtu vienkārši ģeniāli😇
neratni_stasti (2018-08-24 13:05)
1
Nepatīk saldēti produkti, uzreiz jūtu starpību, lai kādā veidā tie pēcāk būtu apstrādāti. Nesaprotu šo māniju, visu saldēt. Bietes, ķirbji un kāposti lieliski glabājas vēsā pagrabā visu cauru ziemu vai arī var savārīt dažādas "vīriešu zaptes". Kudiš labāk.
Saldēti tomāti, manuprāt, ir nebaudāmi. Tad jau labāk salikt želejā, ja to šovasar ir tik daudz.
Maybex (2018-08-24 14:23)
2
parasti saldēju arī sviesta pupas. Ziemā noder.
Maizi lieku saldētavā, ja gadījies vairākiem nopirkt. Maizeskastē augustā ātri sapelē.
_Krasula_ (2018-08-24 22:29)
Hmm..laikam liela saldējamā kamera. Grūtāk varētu būt atbildēt uz jautājumu, ko nevajadzētu saldēt.
Ziemas krājumiem parasti saldēju sēnes un ogas. Neiegaršojās saldēti arbūzi. Ceru salasīt un iesaldēt smiltsērkšķus. Pagājušā gadā ielasīju un sasaldēju pīlādžus, kuri beigās tomēr tika savārīti zaptē ar āboliem.
av2 (2018-08-25 07:11) muusdienaas jua it kaa viss ir nopeerkams svaigs veikalaa, cauru gadu. Bet nu, ja kas, rezerveem jaabuut. Kaadam meenesim, vai trim ,ja nu kas :) Tikai neaizmirsti, ja taas ir izdziivossanas rezerves, ka vajag arii sstroma ggeneraatoru, un degvielu. Jo ja tas marozzillnniks paliks bez elektriibas, viss izkusiis taadaa sslluukanaa zupaa tur iekssaa...:(
bella_(2018-08-25 07:57) Tomātus saldēju gabaliņos sagrieztus, turas un garšo lieliski, lieku tādus pa porcijām un izmantoju boloņas mērci Lazanjai gatavojot vai pieliku pie Kāpostu... nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 26) | nākamās >> |