Marinēšana
Marinēšana - jautājumi un diskusijas
Sviesta pupiņu marinēšana (6)
Sviesta pupiņas parasti sasaldēju, bet šogad ir laba raža un saldētavā vietas vairs nav. Dzirdēju, ka tās pupiņas var arī marīnēt, vai kāds nezin recepti ?
Sviesta pupiņas parasti sasaldēju, bet šogad ir laba raža un saldētavā vietas vairs nav. Dzirdēju, ka tās pupiņas var arī marīnēt, vai kāds nezin recepti ?
3glāzes ūdens
1glāzi cukurs
1glāzi galda etiķis
1´2 gl eļļa
2ēd. k. sāls
ķiploks, melnais pipars,
Pupiņas nomazgā, nogriež galus, blanšē( apvāra lai nav mīkstas)
Burkā liek 1 daiviņu ķiploku, daži pipari, kārto pupiņas, pārlej ar marinādi, sasedz kamēr atdziest- nav jāsterilizē!
Lai labi garšo!
Tā marineju katru gadu! ··· Marinēšana: Sviesta pupiņu marinēšana lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »
Nu kādi vēl ir "knifiņi", lai gurķi burkā būtu kraukšķīgi??? (21)
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu ...
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu ...
pameklē netā Marinētus ķiplociņus var marinēt tāpat kā gurķīšus vai arī kā sēnītes. Tomēr man ir savas receptītes, bet tas ir mans saimniecītes noslēpums. Internetā mierīgi varat atrast dauddz dudz dažādas receptītes... Lai Jums labi garšo!!! ··· Marinēšana: Ziemas ķiploku marinēšana lasīt visu diskusiju (3 atbildes) »
Marinēti puķkāposti ziemai (4)
Uzsitu mātē googlē, neko dižu neizmeta. Pieļauju, ka šeit ir spečuki konservēšanā, kas var ieteikt savas, pārbaudītas receptes. Varbūt ir kāds ieteikums, kā labāk, un ko likt tieši dārzeņu asortos, nu, tā, lai ziemā ...
Uzsitu mātē googlē, neko dižu neizmeta. Pieļauju, ka šeit ir spečuki konservēšanā, kas var ieteikt savas, pārbaudītas receptes. Varbūt ir kāds ieteikums, kā labāk, un ko likt tieši dārzeņu asortos, nu, tā, lai ziemā ...
Baraviku marinēšana (11)
Ir problēma.Vāru baravikas sāls-etiķa maisījumā.Kad gatavas jānogrimst,bet viņas negrimst:(( Kas par lietu?PS. Marinēšu pirmo reizi mūžā!!
Ir problēma.Vāru baravikas sāls-etiķa maisījumā.Kad gatavas jānogrimst,bet viņas negrimst:(( Kas par lietu?PS. Marinēšu pirmo reizi mūžā!!
Pieliec cukuru, bez tā neviens sēnes nemarinē. A kāpēc viņām jāgrimst? Sēnes nav zemūdenes, negrimst tik vienkārši! Tevi ir maldinājuši!
Baravikas vāra sālsūdenī. Aptuveni 15-20 min. ūdens kļūst dzidrāks un sēnes nedaudz nosēžas, bet nekad negrimst pilnībā. Atdzesē, nolej ūdeni un tad saliktas burciņās pārlej ar marinādi.
Baravikām pie tā paša ūdens, kurā vāra, pēc garšas liek sāli:cukuru 1:2 un etiķi, piparus, krustnagliņas u.c.garšvielas pēc garšas. Verdošas lej burkā, vāks virsū un viss. Ja paliek pāri šķidrums, tajā var vārīt zupu. Tajā gan var likt visu, kas grimst!:DDD
Baravikas savā sulā: mazā ūdens daudzumā 10 min vāra baravikas. Pēc tam pieliek sāli:cukuru (1:2), etiķi, smaržīgos piparus, melnos piparus, (var pievienot sīki sagrieztas dilles, sīpolus) vāra vēl 5 min. Lej burkās verdošas( var iegriezt ķiploku).
Dīvaina recepte-vārīt sāls etiķa maisījumā...Parasti ūdenī vāra. Un ne jau baravikas, bet vārāmās sēnes...
··· Marinēšana: Baraviku marinēšana lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »
Par sēņu (baraviku) marinēšanu (2)
Vai, marinējot baravikas, tās būtu vairākas reizes jāpasterizē, ja grib ziemā turēt istabas temperatūrā? Un - kāds ir minimālais galda etiķa daudzums uz 1 l marinādes, lai neaugtu tās botulisma nūjiņas?
Vai, marinējot baravikas, tās būtu vairākas reizes jāpasterizē, ja grib ziemā turēt istabas temperatūrā? Un - kāds ir minimālais galda etiķa daudzums uz 1 l marinādes, lai neaugtu tās botulisma nūjiņas?
Marinētas baravikas - uz 1 l ūdens 2,3 krustnagliņas, 2,3 smaržīgie pipari, 2,3 melnie pipari,2 lauru lapas ( es nelieku),1/4 tējkarote sāls, 200 g cukurs. 2 min. pavāra un pielej 20 g etiķa esenci ( te nu jāpārrēķina uz etiķi). Sālsūdenī novārītas baravikas saliek burciņās, pārlej ar karstu ( vārošu) marinādi, kad sēnes uzlējumā atdzisušas, pārlej pāri 1,2 ēdamkarotes augu eļļu. Aizvāko. Viss. Ja marināde glabājot duļķojas, sēnes rūpīgi nomazgā un pārlej ar jaunu marinādes uzlējumu. Man gan tā līdz šim nav gadījies, kaut pagrabs čābīgs.
p.s. šādā marinādē baravikas garšo pēc baravikām, ne etiķa. ;) ··· Marinēšana: Par sēņu (baraviku) ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Marinēta paprika (8)
Atradu recepti, ko kādreiz pierakstīju no raidījuma "Pagrabā pie Bez tabu". Vai esat gatavojuši papriku ziemai, bez sterilizēšanas? Recepte: Nomazgā papriku un sagriež kā pašam tīk. Kārto burkās, kurās ir ielikta viena ...
Atradu recepti, ko kādreiz pierakstīju no raidījuma "Pagrabā pie Bez tabu". Vai esat gatavojuši papriku ziemai, bez sterilizēšanas? Recepte: Nomazgā papriku un sagriež kā pašam tīk. Kārto burkās, kurās ir ielikta viena ...
Marinēju papriku bez sterilizēšanas jau vairākus gadus. Uzglabājas ļoti labi pat samērā siltā vietā (ne pagrabā).
Gan recepte ir mazliet citādāka. Vakar taisīju pēc līdzīgas receptes, bet tur bija 1l ūdens , 1 gl cukurs, 2 ēd.k. sāls, 1gl etiķis, 3 ēd.k. eļļa, sterilizē 5 - 7 min.
Nezinu vai bez sterilizācijas sanāks.. Marināde uz 5 kg paprikas: 2l ūdens,1 gl. 9% etiķa, 100g sāls, 1 gl. cukura, 1 gl. eļļa, 1 vidējs vai 2 mazi svaigi čili pipari, 1 vidēja pētersīļu buntīte.
Sagrieztu papriku met vārošā marinādē un uzkarsē, līdz atkal tas viss sāk vārīties (uzmet pirmo burbuli), samet burkās un vākus virsū.
Tas arī viss. Par sterilizāciju nemācēšu komentēt, bet spriežot pēc tēmas apraksta šķiet, ka esmu tādu marinēto ķiplokaino papriku ēdusi - kolēģe cienāja. ĻOTI GARŠĪGI! ··· Marinēšana: Marinēta paprika lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »
Gan recepte ir mazliet citādāka. Vakar taisīju pēc līdzīgas receptes, bet tur bija 1l ūdens , 1 gl cukurs, 2 ēd.k. sāls, 1gl etiķis, 3 ēd.k. eļļa, sterilizē 5 - 7 min.
Nezinu vai bez sterilizācijas sanāks.. Marināde uz 5 kg paprikas: 2l ūdens,1 gl. 9% etiķa, 100g sāls, 1 gl. cukura, 1 gl. eļļa, 1 vidējs vai 2 mazi svaigi čili pipari, 1 vidēja pētersīļu buntīte.
Sagrieztu papriku met vārošā marinādē un uzkarsē, līdz atkal tas viss sāk vārīties (uzmet pirmo burbuli), samet burkās un vākus virsū.
Tas arī viss. Par sterilizāciju nemācēšu komentēt, bet spriežot pēc tēmas apraksta šķiet, ka esmu tādu marinēto ķiplokaino papriku ēdusi - kolēģe cienāja. ĻOTI GARŠĪGI! ··· Marinēšana: Marinēta paprika lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »
Ķiploku stīgu marinēšana (7)
Izplēsu ķiploku stīgas. Gribu samarinēt. Kādreiz to darīju ar ziedkāpostiem+burkāniem. Vai ir vēl kādai saimniecei kādai padomi?:)
Izplēsu ķiploku stīgas. Gribu samarinēt. Kādreiz to darīju ar ziedkāpostiem+burkāniem. Vai ir vēl kādai saimniecei kādai padomi?:)
Marinēts ķirbis (17)
Kurš prot marinet ķirbi? gribetos jau pašu parbaudiitas receptes, ne no googles. jau iepriekš liels paldies! ))
Kurš prot marinet ķirbi? gribetos jau pašu parbaudiitas receptes, ne no googles. jau iepriekš liels paldies! ))
Jā, vēl- mans ķirbis bija liels, kopā iznāca 25gb 1/2l burciņas, tāpēc marinādei visu ņēmu dubultīgi. Iznāk tā, ka pieberot pilnu katlu ar ķirbjiem, tie vārot sakrītas, un tai pašā marinādes porcijā var izvārīt arī otru porciju sagrieztos ķirbjus.
Ar etiķi,cukuru,var pielikt cidonijas,ļoti garšīgi un interesanti pievienojot apelsīna,mandarīna miziņu.
Es protu un man garšo marinēts kirbis.Receptes nav,taisu uz garšu.Sagriežu ar siera nazi ķirbi,lai smukāk.
Vāru ūdeni+cukurs,krustnagliņa,smaržīgais pipars,kanēļa standziņa,etiķis.
Tad nokāšu caurdurī un lieku kirbi pavarīt,bet tikai nepārvarīt,tad būs mīksts.Burkā vēl iegriežu cidoniju šķēlītes un leju burkās gatavo kirbi,vāku ciet,lai atdziest,tad ledusskapī un katru rītu brokastīs,vismas 5-7 gabaliņus apēdu ņam
Veselīgi,garšīgi mmmm..šogad mani neviens vēl nav uzaicinājis uz ķirbju bērēm:(((( ar etiķi ir garām... ar citronskābi kudi garšīgāk... man ar citroskābi negaršo,nav asuma!! ··· Marinēšana: Marinēts ķirbis lasīt visu diskusiju (17 atbildes) »
Vāru ūdeni+cukurs,krustnagliņa,smaržīgais pipars,kanēļa standziņa,etiķis.
Tad nokāšu caurdurī un lieku kirbi pavarīt,bet tikai nepārvarīt,tad būs mīksts.Burkā vēl iegriežu cidoniju šķēlītes un leju burkās gatavo kirbi,vāku ciet,lai atdziest,tad ledusskapī un katru rītu brokastīs,vismas 5-7 gabaliņus apēdu ņam
Veselīgi,garšīgi mmmm..šogad mani neviens vēl nav uzaicinājis uz ķirbju bērēm:(((( ar etiķi ir garām... ar citronskābi kudi garšīgāk... man ar citroskābi negaršo,nav asuma!! ··· Marinēšana: Marinēts ķirbis lasīt visu diskusiju (17 atbildes) »
Briseles kāpostu marinēšana (6)
Briseles jeb rožu kāposti.Vai tos vispār marinē? Ja kāds var tad lūdzu iesakiet kādu recepti.
Briseles jeb rožu kāposti.Vai tos vispār marinē? Ja kāds var tad lūdzu iesakiet kādu recepti.
nākamie jautājumi |